Entlebucher Mountain DogHöjd: 19-20 tum
Vikt: 57 – 66 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Brunt, svart och vitt
Lämplig för: Stora hus med stor trädgård
Temperament: Oberoende, intelligent, lojal, smidig

Entlebucher Mountain Dog är den minsta av de schweiziska bergshundarna, och många ägare kallar den Laughing Dog of the Swiss Alps. Uppfödare skapade den för att valla boskap, och den har massor av energi. Den har korta ben och en muskulös kropp med små triangelöron som hänger ner till huvudets sida. Den har ett platt huvud, små bruna ögon och en kort, slät päls med ett karaktäristiskt mönster som gör att hunden får en vit näsa, bröst och fötter. Dess kropp är svart med brun kant på benen, ögonen och ansiktet.

Avdelare 1

Entlebucher Mountain Dog Valpar – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av T A L I E THE ENTLE ✨ (@talietheentle)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Entlebucher bergsvalpar?

Det genomsnittliga priset för en Entlebucher Mountain-valp är cirka 00, men du bör förvänta dig att betala mer för en överlägsen härstamning eller avelsrättigheter. Bättre uppfödare kommer att ta ut mer eftersom de kör fler tester, och deras erfarenhet kommer att hjälpa till att säkerställa en frisk valp. Läget kan också påverka priserna, med västkustuppfödare som vanligtvis tar mer betalt än de på östkusten.

Det finns också andra kostnader för att köpa en Entlebucher Mountain Dog, inklusive mat, vaccinationer, leksaker, godsaker och mer, vilket kan öka priset avsevärt över tiden.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Entlebucher Mountain Dog

1.Det finns mer än ett sätt att säga Entlebucher.

Det finns två acceptabla sätt att säga Entlebucher. Det mest populära sättet är att uttala It Ent’-lee-boo-ker, och det andra är att säga Entel-boo-ker.

två.Entlebucher Mountain Dog är den minsta schweiziska bergshunden.

Totalt består fyra raser av de schweiziska fjällhundarna, varav Entlebucher fjällhunden är den minsta. De andra raserna i den här kategorin inkluderar Appenzeller Sennenhund, Burmesisk bergshund och Greater Swiss Mountain hund.

3.Entlebucher Mountain Dog är en fantastisk vakthund.

Entlebucher Mountain Dog har odödlig lojalitet till sin ägare och är försiktig med främlingar och territoriella, så den är en fantastisk vakthund.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Sᴀʙʀɪɴᴀ, Fʟᴏʀᴀ & Aʀʏᴀ (@life.of.entlebucher)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Entlebucher Mountain Dog

Entlebucher Mountain Dog är skyddande och förtrolig. Det är lite långsamt att bli vänner men är intensivt lojal mot de delar av sin inre krets. Den är tillräckligt intelligent för att lära sig trick och tycker om spel med apport och grov lek. Den föredrar att ha ett jobb att göra och kan arbeta självständigt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Entlebucher Mountain Dog är ett fantastiskt familjedjur. Den är lojal och försiktig mot främlingar, så den är en bra vakthund. Den har massor av energi och gillar att spela spel, vilket gör den till en bra partner att spela boll eller frisbee. Den gillar också att ta långa promenader och kan kräva att de är för bråkiga på natten när du försöker sova. Dess vilda natur kan göra det farligt att ha runt småbarn och små barn eftersom det kan välta dem och skada dem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, Entlebucher Mountain Dog kommer förvånansvärt bra överens med andra hundar och kommer till och med att samleva bra med katter, speciellt om du umgås med dem tidigt. Den kommer att jaga mindre djur som kaniner och hamstrar; det kan dock vara farligt att sätta ihop dem.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Guinness & Ferox (@meybirg)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Entlebucher Mountain Dog:

Mat & Diet Krav

Din Entlebucher Mountain Dog kommer att behöva högkvalitativt hundfoder med mycket protein för att ge ditt husdjur den energi den behöver för att hålla sig aktiv. Vi rekommenderar att du väljer torrfoder för hundar eftersom den knapriga kibben hjälper till att hålla hundens tänder rena samtidigt som den ger en balanserad måltid.

Leta efter livsmedel med riktigt kött som kyckling eller kalkon listade före bearbetade livsmedel som köttbiprodukt på ingredienslistan. Mat som innehåller riktiga frukter och grönsaker är överlägsen de som inte gör det. Vi rekommenderar att leta efter ett märke som stärker maten med omega-fetter , vilket kommer att hjälpa minska inflammation och stärka immunförsvaret. Probiotika hjälper till att balansera ditt husdjurs matsmältningssystem genom att lägga till användbara bakterier i ditt husdjurs tarm. Många märken innehåller probiotika bland ingredienserna, och vi rekommenderar att du väljer en som gör det.

Övning

Din Entlebucher Mountain Dog är en extremt aktiv hund som kräver mycket motion för att hålla sig frisk. Du kommer att behöva avsätta minst 45 minuter per dag för att gå ut med din hund och hjälpa dem att driva ut sin överflödiga energi. Spel med apport eller frisbee kommer också att fungera, liksom lite grov lek och brottning. Att inte vara aktiv med ditt husdjur kan leda till viktökning, vilket kan leda till många sjukdomar, och mer omedelbart kan det göra att ditt husdjur stannar uppe till sent och råkar illa ut när du försöker sova.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sunny the Entlebucher (@sunnytheentlebucher)

Träning

Att träna din Entlebucher Mountain Dog kan vara svårt för vissa ägare eftersom denna ras tenderar att vara lite mer envis än andra raser. Men tålamod, konsistens och ett utbud av godsaker kan resultera i ett vältränat husdjur. Att hålla dina träningspass vid samma tid varje kväll kan hjälpa din hund att komma in i en rutin. Positiv förstärkning i form av beröm, husdjur och godsaker kan hjälpa till att hålla ditt husdjur intresserad och fokuserad. Du ska aldrig låta ditt husdjur se dig frustrerad eller arg.

Om du inte har någon erfarenhet av att träna hundar rekommenderar vi att du registrerar ditt husdjur i en valpskola. Dessa skolor kommer att träna din hund, men de tränar dig också att veta vad du ska göra med eventuella framtida hundar.

Grooming✂️

Entlebucher Mountain Dog har kort hår som är lätt att underhålla. Tyvärr fäller den här rasen, men du kan minska håret på dina kläder och möbler genom att borsta ditt husdjur en eller två gånger i veckan med en finkam eller borste. Du kommer också behöva klippa naglarna ibland om du hör dem klicka i golvet. En av de viktigaste delarna av grooming är att hålla tänderna rena. Ditt husdjur kommer att behöva borsta tanden ofta en husdjurssäker tandkräm så ofta som möjligt, speciellt om du inte matar dem med torr hundmat.

Hälsa och villkor

Medan Entlebucher Mountain Dog är en hälsosam ras, är de benägna att drabbas av några hälsotillstånd som du bör överväga.

Mindre förhållanden
  • Grå starr

Katarakt är ett annat tillstånd som påverkar ditt husdjurs ögon. Hundar med grå starr kommer att uppleva en allt mer grumlig lins på ena eller båda ögonen. Lyckligtvis kan hundar vanligtvis se ganska bra tills den grå starr är i ett framskridet stadium. I vissa fall kan grå starr orsaka inflammation, vilket kan vara smärtsamt och kräva antiinflammatorisk medicin. En högkvalitativ kost med massor av antioxidanter och omegafetter kan hjälpa till att bromsa sjukdomens uppkomst och utveckling.

Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Höftdysplasi är ett tillstånd som påverkar höftbenen. Det förekommer vanligtvis hos större hundar men kan påverka vilken ras som helst. Den utvecklas snabbare i mer aktiva raser som Entlebucher Mountain Dog. Hundar med detta tillstånd har en led där benen inte passar ihop korrekt och inte rör sig smidigt. Eftersom leden är missbildad slits den snabbt ned och kan påverka ditt husdjurs förmåga att bära vikt. Det kan leda till hälta och kommer att minska livskvaliteten för ditt husdjur. Glukosamintillskott kan hjälpa till att minska utvecklingen av sjukdomen. Viktminskning och antiinflammatorisk medicin kan också hjälpa.

  • Progressiv retinal atrofi

Progressiv retinal atrofi är ett annat tillstånd som påverkar Entlebucher Mountain Dog. Detta tillstånd påverkar stavarna och kottarna i din hund, vilket styr din hunds förmåga att se ljus. När sjukdomen fortskrider ytterligare kommer din hund att ha svårt att se i svagt ljus och kan börja stöta på föremål på natten. Progressiv retinal atrofi kan också leda till blindhet om sjukdomen fortskrider tillräckligt långt. Tyvärr finns det inget botemedel just nu, så förebyggande är det bästa alternativet. Uppfödare kommer inte att använda hundar med detta tillstånd för avel.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanen Entlebucher tenderar att vara lite större i längd och vikt än den kvinnliga motsvarigheten, men det finns ingen annan skillnad mellan de två könen när det gäller beteende eller temperament.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Entlebucher Mountain Dog är ett fantastiskt husdjur för människor med ett stort hem och gott om trädgårdsutrymme. Dess höga aktivitetsnivå gör den till en bra följeslagare för energiska barn och vuxna som har tid att spendera mycket tid med dem och leka. Dess extrema lojalitet och territoriella natur gör det till en fantastisk vakthund som kommer att vara misstänksam mot främlingar. Det är lågt underhåll och kommer bra överens med andra husdjur.

Vi hoppas att du har njutit av vår titt på denna sällan skådade ras i Amerika och lärt dig några intressanta fakta. Om vi ​​har övertygat dig om att ge denna hund ett försök i ditt hem, vänligen dela den här guiden till Entlebucher Mountain Dog på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: CC0, pxhär

Innehåll