Fältspaniel

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 17-18 tum
Vikt: 35-50 pund
Livslängd: 12-13 år
Färger: Svart, lever, roan, blå roan, gyllene lever
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en lojal hund
Temperament: Kärleksfull, intelligent, lätt att träna, vänligNamnet på rasen antyder en generalist, vilket är trogen fältspanielns ursprung. Selektiv avel finjusterar olika hundar för att finslipa de färdigheter som krävs för att gå efter en viss bytesart. Alla som jagar vet att det finns specifika plikter för deras följeslagare, oavsett om de är dofthundar, spolhundar eller apportörer. Var och en kräver en speciell färdighetsuppsättning med olika byten.

Field Spaniel anslöt sig till American Kennel Club (AKC) i 1894 . Men dess popularitet avtog tills den nästan dog ut. Andra uppfödare utvecklade specialiserade hundar som så småningom ersatte denna hund på fältet. Dagens valpar kommer endast från fyra hörntänder från England tillbaka på 1950-talet till 1960-talet.

Fältspanieln är en vänlig hund som är lika ivrig att behaga som den är lätt att träna. Han är också en relativt frisk valp med få betydande hälsoproblem. Han är ett utmärkt val för familjer eftersom han är så lekfull och barnvänligt. Även om rasen har förändrats under de senaste åren är fältspanieln lika älskvärd som alltid och kommer att bli en trogen följeslagare.Avdelare 1Field Spaniel-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Erin K Fogg (@erin_fogg)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Det är viktigt att undersöka en ras noggrant innan du bestämmer dig för en. Entusiaster föder selektivt upp hundar för särskilda egenskaper som kanske passar din livsstil eller inte. De är något formbara med träning och socialisering, men vissa saker är också genetiska. Det faktum att Field Spaniel är en pistolhund ger flera ledtrådar om temperamentet hos denna valp.

Han är energisk eftersom det tjänar honom väl på fältet. Den här hunden är också något hundvänlig från sin tid att arbeta med andra hundar under jakt. Å andra sidan har fältspanieln en angelägen bytesdrift. Om han ser ett djur springa från honom kommer han att jaga det. Han är en hängiven jägare , vilket betyder att han har en stark wanderlust potential.

Field Spaniel är en bra storlek som inte kommer att överväldiga barnen. Han har tillräckligt med energi för att hålla jämna steg med dem också. Medan han är reserverad mot främlingar, är han tillgiven mot sin familj. Denna ras blir väldigt fäst och kan drabbas av separationsångest om den lämnas ensam för ofta. Han klarar sig bäst i ett hem där han kan få mycket uppmärksamhet, helst med en inhägnad trädgård.

Vad är priset på Field Spaniel-valpar?

Den primära utmaningen du kommer att ha med att skaffa en Field Spaniel-valp är inte kostnaden. Du kan förvänta dig att betala cirka 0 eller mer för en valp från en överlägsen blodlinje. Det största hindret du kommer att möta är att hitta en. Denna hund är relativt sällsynt i USA. Vi rekommenderar att du endast köper ditt husdjur från en välrenommerad uppfödare som har gjort de nödvändiga hälsoundersökningarna före aveln.

Undvik att köpa hund från så kallade valpfabriker eller djuraffärer. Om priset låter för lågt finns det förmodligen en anledning. Om möjligt, be att få se fader och moder. Men ibland kan en uppfödare bara ha honan på plats. Vissa individer tar sina hundar till andra uppfödare. Det viktigaste är att du får en frisk valp.

Det betyder att du inte ska skaffa ett husdjur som är yngre än 12 veckor. Han behöver tid med sina kullkamrater och mamma för att finslipa sina socialiseringsförmåga och bli stark nog att hantera stressen med att gå till ett nytt hem. Se till att han är uppdaterad om alla sina vaccinationer och avmaskning. Denna förebyggande hälsovård är absolut nödvändig.

Du bör också överväga kostnaden för att äga ett husdjur som en del av din forskning. Du kan lätt spendera 1 000 USD eller mer på mat och andra förnödenheter årligen. Tänk på att ditt första år av hundägande sannolikt är det dyraste året, speciellt om du väljer att sterilisera eller kastrera din valp.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om fältspaniel

1.Den avgörande egenskapen hos fältspanielen är hans jaktförmåga.

Det är viktigt att komma ihåg att många raser började för ett visst jobb. Fältspanieln är inget undantag. Han är den schweiziska arméknivenvapenhundar. Han kunde arbeta både land och vatten och gjorde sin uppgift som apportör. Det var först när dessa arbetsuppgifter blev specialiserade som denna arbetshäst bleknade i bakgrunden. Hans AKC-erkännande satte denna valp på radarn för många nu entusiaster.

två.Fältspanielns härkomst inkluderar några bekanta raser.

Den selektiva aveln av Field Spaniel är ett klassiskt exempel på att finjustera en ras för önskvärda egenskaper. Denna valp får sina egenskaper och temperament från en blanda av Sussex spaniel ,Engelsk Springer Spaniel, och denCocker Spaniel.Du kan förmodligen känna igen lite av dem alla hos ditt husdjur. Det är en del av det som gör honom så mångsidig för många typer av jakt.

3.Temperamentet hos Field Spaniel är ett viktigt inslag i hans rasstandard.

Rasstandarderna för hundar inkluderar vanligtvis en text om valpens temperament. De officiella reglerna för Field Spaniel ger viktiga ledtrådar om hans personlighet. Fältspanieln beskrivs ha en ädel vagn ... med en stor affinitet för mänskligt sällskap .

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Field Spaniel HUNTER & HARPER (@fieldspaniel)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Field Spaniel

Keen intelligens är ett kännetecken för jakthundar. Fältspanieln är inget undantag. Han utvecklar problemlösningsförmåga när han försöker lokalisera sitt byte. Han lär sig att vara alert och medveten om sin omgivning. Dessa valpar har också en oberoende strimma, resultatet av deras beslutsfattande. Det förklarar också varför vissa husdjur verkar reserverade. Det är bara resultatet av hans bakgrund.

Fältspanieln är förmodligen en av de mest fogliga hundar du någonsin kommer att träffa. Han försöker inte charma dig. Han beter sig bara som den söta valp han är. Medan han fokuserar på jakten, är han inte alltför intensiv med det. Men hans instinkter håller honom på jobbet. Han är inte lika högljudd som vissa fälthundar. Icke desto mindre har den här valpen en måttlig tendens att vara pigg som du måste kontrollera tidigt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Field Spaniel kommer att göra ett härligt tillskott till ditt hem, oavsett om du har barn eller inte. Han är tillgiven med sin familj och kommer att visa sin kärlek fritt. Uppmärksamhet är avgörande med denna hund. Han gillar inte att vara i en låda hela dagen medan du arbetar. Han trivs med mänskligt sällskap. Vi tror att det är en viktig faktor att notera eftersom passformen för husdjuret och ägaren är beroende av det.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Vapenhundar har ofta kontakt med andra valpar, vilket ger dem en heads-up när de kommer överens med andra husdjur i ditt hushåll. Vi kan inte säga samma sak om olika djur. Katter och små däggdjur är bytesarter i ögonen på din Field Spaniel. Om de flyr från honom kommer han att jaga dem och göra deras liv till ett helvete.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bruno & Doora (@brunojadoora)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Field Spaniel:

Fältspanieln är relativt avslappnad. Det finns dock några varningar som är värda att nämna för att göra din relation med din valp vacker. Vi har berört några av de uppenbara, som hans bytesdrift och vandringspotential. Ofta är dessa saker i kategorin dealbreaker, med förtjänst. Låt oss fördjupa oss i andra faktorer som kan påverka hur väl han passar in i ditt hem.

Mat & Diet Krav

Fältspanieln är en medelstor hund som behöver en högkvalitativ kost formulerad för dessa husdjur. Den här valpen är mycket matmotiverad och är därför benägen att gå upp i vikt. Därför är det viktigt att övervaka hans kroppskondition nära. Det betyder inga bordsrester och begränsande godsaker till högst 10 % av hans totala dagliga intag. Vi föreslår att du reserverar dem som träningshjälpmedel.

Vi rekommenderar också att du väljer ett livsmedel som innehåller minst 18 % protein och 5 % fett, i enlighet med Association of American Feed Control Officials (AAFCO) näringsprofiler . Den här valpen har en så underbar päls att det skulle vara synd att inte ge ditt husdjur den bästa möjliga dieten. Du kan mata din valp tre till fyra gånger om dagen och minska till två måltider när den är vuxen.

    Prova: 7 bästa hundfoder för cocker spaniels 2020 – recensioner och toppval

Träning

Som fallet är med andra jakthundar behöver fältspanieln daglig motion för att hålla honom fysiskt och mentalt vältränad. Dagliga promenader är ett utmärkt sätt att stärka sina sociala färdigheter och koppel uppförande. Tidig socialisering kommer att säkerställa att han kommer att leka trevligt i vovveparken. Han är dock inte ett husdjur som klarar sig bra i en låda hela dagen eller bunden utanför.

fält spaniel utomhus

Kredit: Pixabay

Träning

Fältspanieln är en intelligent hund som är villig och kan lära sig saker snabbt. Konsekvens fungerar bäst för att få honom att lyda dina kommandon. Det är också ett utmärkt sätt att bygga upp förtroende och lojalitet. Denna valp är inte det bästa valet för nybörjare. Han kommer att klara sig bäst med en ägare som har erfarenhet av att hantera hundar och ställa de rätta förväntningarna.

Grooming ✂️

Fältspanieln kräver regelbunden borstning för att pälsen ska se bäst ut. Det borde du ocksåtrimma håretpå hans tassar, nosparti och öron för att kontrollera mattor. Det är också en smart idé att kontrollera hans öron för tecken på infektion. Han fäller året runt, så den tid du tar för att trimma kommer att minska din dammsugning. Vi rekommenderar att du börjar med honom tidigare eftersom du måste göra det till en rutin med honom.

Hälsa och villkor

En fördel med att vara en relativt sällsynt hund är att det är färre problem från överavel. Fältspanieln är dock sårbar för vissa medfödda tillstånd som plågar valpar av hans storlek. Det är en anledning till att vi betonar vikten av att endast köpa från uppfödare som gör det rekommenderade hälsoundersökningar .

Mindre förhållanden

  • Autoimmun tyreoidit
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Patellaluxation
  • Hjärtproblem

Avdelare 5Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga fältspaniels är lika i storlek, vilket gör det till en omtvistad fråga. Båda könen kommer att vara ett välkommet tillskott till ditt hem. Vi föreslår att du diskuterar kastrering eller kastrering med din veterinär om du väljer att inte föda upp ditt husdjur. Den allmänna tumregeln är att vänta tills hunden har uppnått könsmognad.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Field Spaniel tillför mycket till bordet för någon som letar efter ett aktivt husdjur med mycket kärlek att dela med sig av. Jägare kommer att hitta en pålitlig och stadig följeslagare i fältet som kan hantera svårigheterna med att spåra vilt. Även om han har några dåliga vanor, korrigeras de lätt med tidig träning och socialisering. Hundvärlden är lyckligt lottad att entusiaster räddade denna valp från utrotning.


Utvald bildkredit: Pxhere

Innehåll