För- och nackdelar med förhöjda hundskålar

Välj Namnet På Husdjuretförhöjda hundskålar

Om förhöjda hundskålar

Om din hund kämpar eller missköter sig vid ättiden, kan en förhöjd hundskål vara rätt för dig. Det finns olika stilar av matare för att passa din hunds behov, allt i övergripande storlek, material och design.Vad är förhöjda hundskålar?

En glad hund

Även känd som förhöjda hundmatare, förhöjda hundskålar är helt enkelt hundskålar som höjs från golvet med ett stativ av något slag för att hålla den upphöjd. De finns i en mängd olika storlekar, så de är användbara för både leksaksstorlek och stora hundar . Förhöjda hundmatare gör din hunds mat närmare och lättare att äta, så många hundar tenderar att föredra dem. Förhöjda hundskålsställ är också bra att hålla ihop vatten- och matskålar på en matare istället för att hatvå separata skålar som glider runtpå golvet.

Vad uppfanns förhöjda hundskålar ursprungligen för?

Förhöjda hundskålar uppfanns först som ett säkert sätt att förhindra svullnad, vilket hänvisar till två livshotande tillstånd: GD och GDV.

Magdilatation (GD) gör att din hunds mage smärtsamt fylls med gas, vilket redan är en allvarlig medicinsk nödsituation. Gastric Dilatation & Volvulus (GDV) är när den gasfyllda magen börjar vrida sig på sig själv, vilket skär av cirkulationen i magen och blodflödet.

Båda tillstånden anses vara extremt farliga och bör behandlas så snart som möjligt Ring din veterinär omedelbart om din hund visar ett eller flera symtom på uppblåsthet:  • Utspänd (uppsvälld) mage och buk
  • Orolig pacing och rastlöshet
  • Flera misslyckade försök till kräkningar
  • Snabb andning, gäspning, gnäll

Hjälper förhöjda hundmatare verkligen mot svullnad?

Medan de först marknadsfördes som ett av de bästa sätten att förhindra svullnad, är sanningen mycket dimmigare än vad företag först hävdade. Problemet är att dessa påståenden inte kontrollerades till en början, men det finns mer information tillgänglig nu om sanningen om förhöjdahundmatare.

Medan de kan hjälp med bloat är risken inte så minimerad som företagen har hävdat. Uppsvälldhet tenderar att hända mer hos snabbätare och hundar som tenderar att äta mycket luft när de äter, så det beror verkligen på din hund om en förhöjd skål kan hjälpa. Om din hund riskerar att bli uppsvälld, prata med din veterinär om dina alternativ för att förhindra det.

Avdelare 2

En hundskålsmatta

Fördelar med förhöjda hundskålar

Oavsett dess ursprungliga syfte att förhindra svullnad, finns det andra fördelar med att använda förhöjda hundmatare som kan hjälpa din lurviga vän ut. Här är några för- och nackdelar med förhöjda hundmatare:

Totalt sett bättre hållning medan du äter

Eftersom de är från marken, hjälper förhöjda hundskålar naturligtvis din hunds hållning medan de äter. De upphöjda faten är på en bekvämare höjd, vilket kommerlindra lite nack- och ledspänningarfrån marknära skålar. Se till att hitta rätt höjd för att din hund ska kunna dra nytta av den förhöjda mataren.

Lättare för hundar att äta

Den förhöjda höjden på förhöjda hundmatare gör tillgången till mat och vatten lättare, särskilt för äldre hundar som kämpar för att äta fråntraditionella skålar. Det hjälper också alla hundar att äta mer bekvämt, eftersom vinkeln på deras hals ändras med höjden. Om din hund har en tendens att kämpa med att äta, kan en förhöjd hundskål lindra en del obehag.

Vårt favoriterbjudande just nu Avdelare 3

30 % RABATT på Chewy.com

+ GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

Spara 30 % nu

Så här löser du in det här erbjudandet

Kraftigare och stabilare än vanliga skålar

Förhöjda hundmatare kan vara särskilt fördelaktigaom din hund hellre vill leka med sina hundskålar. De kan vara robustare och stabilare än vanliga skålar, byggda för att tåla tryck och glidning. Vissa förhöjda hundskålar är jämna utformad för att förhindra tippning , repa och bita, beroende på modell och märke.

Fördelar
  • Bättre hållning när du äter
  • Lättare för din hund att äta
  • Stabilare än traditionella hundskålar

Avdelare 3

Nackdelar med förhöjda hundskålar

Som med de flesta produkter i alla kategorier finns det vissa nackdelar med förhöjda hundskålar som kan ändra ditt beslut. Här är några nackdelar med förhöjda hundskålar:

Dyrt jämfört med traditionella skålar

Hundar är dyra, hur man än ser på det. En förhöjd hundskål är en annan utgift som kan läggas till listan. Även om de kanske inte kostar hundratals dollar, kan de fortfarande bli väldigt dyra för de mer premiumklassiga modellerna. Tänk på vad den förhöjda skålen kommer att göra och om den verkligen skulle hjälpa innan du köper en.

Svårare att rengöra och underhålla

Med alla skrymslen och vrår kan de förhöjda hundskålsställen vara en verklig smärta att rengöra och ta hand om. Vissa modeller kan ha flera separata delar, vilket kan fånga bakterier. De flesta förhöjda hundskålsstativ tål inte heller att diskas i diskmaskin, så du måste tvätta den för hand.

Förhindrar inte stökig ätande

Om duha en stökig ätare, hoppas inte på ett mirakel om du inte köper en förhöjd hundskål som är designad för att vara rörig. Vatten kommer fortfarande att droppas och stänkas runt, bara på en högre höjd. Extra stora raser med stora nospartier som den engelska mastiffen är ökända för sitt stökiga drickande och ätande, så en förhöjd vattenskål kanske inte hjälper med det alls.

Nackdelar
  • Dyrare än traditionella skålar
  • Matarställ kan vara svårt att rengöra
  • Kan fortfarande vara riktigt rörigt (särskilt slarviga hundar)

Sista tankar om förhöjda hundmatare

Det finns många anledningar till att köpa eller inte köpa en förhöjd hundskål, men din hunds hälsa och välbefinnande bör alltid prioriteras. Om din hund kan ha nytta av en förhöjd hundskål kan det spara pengar på lång sikt. De är bra för de flesta hundar, även för raser så små som en Yorkshire Terrier.

Hundar är dyra, oavsett hur du knackar på siffrorna. Att lägga till ytterligare en produkt till listan kan bli kostsamt, men förhöjda hundskålsställ är vanligtvis ett engångsköp. Om du är tveksam till att spendera de extra pengarna, tänk på hur det kan gynna dig och din hund i det långa loppet. Dessutom kan det sluta med att du köper en förhöjd hundskål år senare när din hund blir senior, så du kanske vill investera i ett ställ innan den tiden kommer.

Om din hund kämpar för att äta stående eller tenderar att glida runt skålen kan en förhöjd hundskål vara rätt alternativ. Det är viktigt att leta efter märken av hög kvalitet med funktioner som gynnar din hunds matvanor. Förutom några mindre nackdelar kan en förhöjd hundskål vara en bra investering för en mer bekväm måltidsupplevelse.

Innehåll