Fjäril

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 8-11 tum
Vikt: 7-9 pund
Livslängd: 13-15 år
Färger: Vit, svart, brun, sobel, fawn, röd
Lämplig för: Uppmärksamma ägare, lägenhetsbor, pensionärer, familjer i alla storlekar, aktiva ägare
Temperament: Intelligent, tillgiven, energisk, kärleksfull, nyfikenPapillon har kommit att bli en av de mest älskade små hundraserna i landet, och av goda skäl: dessa valpar har stora personligheter och mycket kärlek i ett litet, bärbart paket! De är fulla av energi och är alltid redo att leka, men de avgudar också mänsklig interaktion och kommer gärna mysa med dig i soffan efter en dag av löpande ärenden.Dessa hundar önskar uppmärksamhet från sina ägare hela tiden, så de klarar sig inte bra isolerat. Lyckligtvis gör deras lilla storlek dem perfekta hundar att bära med sig i väskan eller i famnen.

De är utmärkta familjedjur, och med rätt träning och tidig socialisering kan Papillons komma mycket bra överens med barn och andra hundar. De tenderar att vara misstroende mot främlingar, men de har inget annat än kärlek att ge för sina familjer! Vi kommer att diskutera allt du behöver veta om dessa hundar nedan så att du kan avgöra om detta är rätt ras för dig och din familj.Avdelare 1Papillon-valpar – innan du köper...

papillon kikar

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Du kommer mycket snabbt att inse att papillon, även som valpar, kräver och kräver din uppmärksamhet. De är mycket känslomässigt behövande hundar, så innan du bestämmer dig för denna ras bör du vara säker på att du och dina familjemedlemmar har gott om tid varje dag att ägna åt att överösa din valp med kärlek och tillgivenhet.

Du måste också vara beredd på rätt träning och socialisering tidigt med Papillon-valpar. Dessa hundar kan utveckla vad som vanligtvis kallas småhundssyndrom. Detta kännetecknas av envishet, en uppfattning om dominans och ibland aggression. Om den lämnas otränad kommer din Papillon gärna att ta en ledarroll i ditt hem, vilket sannolikt kommer att få dem att ignorera kommandon och agera med negativt beteende. De är intelligenta och lätta att träna, men du måste lägga tid och kraft på att träna med början i tidig ålder.

Slutligen tror många att Papillons inte behöver mycket motion, delvis på grund av sin storlek, men också för att de verkar få ut mycket energi under lek. Det är viktigt att du ger din valp minst 45 minuters dedikerad träning varje dag, även om den är lekfull och sprudlande utanför träningstiden. De kan gärna ligga med dig eller hänga i handväskan medan du handlar, men de behöver fortfarande en måttlig mängd motion för att hålla sig glada och friska.

Vad är priset på Papillon-valpar?

Eftersom papillon är så populära borde du inte ha några svårigheter att hitta en uppfödare. Beroende på vilken uppfödare du väljer kan du förvänta dig att betala mellan 0 och 500 för din Papillon-valp. De prisklass varierar med kvaliteten på hundens genetik, så utställningshundar eller de som är uppfödda för agility kommer att ligga i den övre delen av det intervallet, medan genomsnittliga valpar som lämpar sig för de flesta familjer kommer att vara i den nedre delen.

Det är viktigt att hitta en uppfödare som är ansvarsfull, professionell och har hundens bästa för ögonen. Du kommer med stor sannolikhet att ha många uppfödare att välja mellan, så se till att göra ordentlig forskning, prata med och besök din uppfödare så ofta som möjligt för att få en uppfattning om hur de föder upp sina valpar, och begär alltid genetiska tester för din hund. Renrasiga hundar har ofta fler hälsoproblem än hybrider, så genetiska tester är viktiga för att se till att du får den friskaste hunden som möjligt.

Avdelare 83 föga kända fakta om papillon

1.De har funnits i hundratals år

Papillon tros vara ättlingar till Italienska spaniels - vanligen kallad Titian Spaniels - som var populära på 1500-talet. Rasen vidareutvecklades på 1600-talet i Frankrike av kung Ludvig XIV, som utvecklade två linjer av Toy Spaniels. En av dessa rader var Papillon.

två.De har en historia med royalty

Inte bara ansågs dessa hundar ha utvecklats av kungen av Frankrike, utan de höll kvar i kungliga familjer där i århundraden. Marie Antoinette, den sista drottningen av Frankrike före franska revolutionen, ägde enligt uppgift en Papillon som hon höll på väg till sin avrättning i slutet av 1700-talet.

Papillons har varit en integrerad del av kungligheter genom historien sedan dess, och de har dykt upp som sällskapshundar till kungliga familjer i många målningar från 1600- och 1700-talen också.

3.Deras namn betyder fjäril

Papillon betyder fjäril på franska, så de kallas ofta fjärilshundar. Det finns två varianter av denna Toy Spaniel-ättling - en med piggna öron (Papillon) och en med diskettöron (Phalène). Papillons fick sitt namn för att deras öron liknade fjärilars vingspetsar. Phalène översätts till mal på franska, och deras öron liknar föga överraskande malarnas diskettiga, rundade vingar.

papillon utomhus

Temperament & Intelligence of the Papillon

Papillon kan vara den perfekta sällskapshunden, med tanke på hur kärleksfull och tillgiven de kan vara mot sina ägare. De älskar mänsklig interaktion och är alltid redo att leka eller mysa i ditt knä. De är mycket behövande hundar som alltid vill ha din uppmärksamhet, och du kan lita på att de låter dig veta när de inte tycker att de får nog!

De kan vara försiktiga med främlingar, men de värms upp snabbt även för dem de inte känner, särskilt om de är ordentligt socialiserade från en ung ålder.

De är spunkiga, energiska, lekfulla och nyfikna, och deras nyfikenhet och önskan att vara i centrum för uppmärksamheten kommer att ge mycket glädje och skratt till nästan alla hem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Papilloner är utmärkta familjehundar så länge de tränas och socialiseras från en ung ålder. De har en till synes oändlig mängd tillgivenhet, så de trivs bäst i familjer där det alltid finns någon i närheten att leka med eller få uppmärksamhet från. Ju fler människor du har i ditt hem, desto mindre sannolikt kommer din Papillon någonsin att vara ensam, och desto lyckligare blir de! De söker gärna uppmärksamhet från vilken familjemedlem som helst, så de passar bra in i nästan alla hushåll.

Papillon är i allmänhet bra med barn, men återigen är det bäst om de umgås med barn tidigt. Du borde inte ha några problem med att presentera din Papillon-valp för dina barn, men du bör alltid hålla ett öga på dem under leken. Papillon är små och kan vara ömtåliga, så se till att dina barn inte leker för grovt med dem. Din hund kommer att ha mycket energi, så så länge dina barn vet att de är känsliga kommer de att passa in perfekt. Om lektiden blir för svår kan din hund knäppa eller morra, så var uppmärksam på leken hela tiden.

Eftersom dessa hundar ofta är misstroende mot främlingar, vill du vara extra försiktig om dina barn har vänner över. Barn som leker kan ofta uppfattas som ett hot, och din Papillon, som ofta tror att de är större än de faktiskt är, kan kliva in med lite skällande, morrande eller nappar. Den här typen av beteende är enbart för att skydda ditt barn och är inte skadligt, men ändå bör du skilja din hund från alla lekdatum som dina barn kan ha.

Slutligen, som vi nämnde tidigare, kan dessa valpar lätt utveckla småhundssyndrom, så du vill att så många familjemedlemmar som möjligt ska delta i träningen. Ju fler personer i ditt hem du har ombord med lydnadsträning, desto bättre anpassad blir din Papillon.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

En Papillons kärlek sträcker sig ofta bortom deras mänskliga ägare till deras hundbröder och systrar. Speciellt om tidig socialisering antas, kommer din valp sannolikt inte att ha några problem med andra hundar som bor i ditt hem. Denna positiva inställning till andra valpar kommer också att sträcka sig mot dem de möter på promenader eller i hundparker.

Det är viktigt att notera att du, precis som med barn, vill titta på din Papillon när de interagerar med någon annan hund. Papilloner är små och känsliga, och större hundar kan oavsiktligt skada din valp. Var uppmärksam när du leker med andra hundar och vet att din hund kan agera lite med morrande eller skällande om de blir sårade eller känner sig skrämda av större hundar.

Eftersom Papillons förfäder ursprungligen föddes upp för jakt, har de en måttlig bytesdrift. Även om det vanligtvis inte är ett problem med dessa hundar, kanske du upptäcker att din hund är för mycket intresserad av katter, kaniner, hamstrar och andra små husdjur. Detta kan lätt resultera i att din hund jagar och klämmer fast andra små djur, vilket du naturligtvis vill undvika. Med tidig socialisering kommer du sannolikt inte att ha några problem, men du bör vara på utkik ifall du har andra små husdjur.

Denna bytesdrift kan också vara ett problem på promenader eller under utflykter. Din Papillon kan när som helst försöka jaga en ekorre eller annat litet djur, så ha alltid din hund i en stadig sele och koppel som de inte kan backa ur lätt.

papillon tittar upp

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Papillon:

Mat & Diet Krav

Papilloner är små i storlek och växtlighet, och deras kost kommer att återspegla det. Räkna med att mata din valp cirka en kvarts kopp till en halv kopp torr hundmat varje dag och dela upp detta i två måltider om dagen för att bibehålla deras energinivåer. Fodret du väljer bör vara formulerat för små eller leksaksstora hundar med en måttlig energinivå.

Som är fallet med många små hundraser är papillon benägna att gå upp i vikt, så övermatning kan vara ett problem. Om du märker en okarakteristisk viktökning, minska mängden mat eller kontakta din veterinär för att få rätt utfodringsmängder för din hund.

Träning

Tanken att Papillons lilla storlek betyder att de inte behöver mycket motion är felaktig, och du bör vara beredd att ägna cirka 45 minuter varje dag till att gå eller träna din valp utomhus.

Papilloner tenderar att ha en ganska hög energinivå under en stor del av dagen, så du kommer sannolikt att upptäcka att de är villiga att springa och leka även utanför sin dedikerade träningstid. Det är viktigt att notera att lek inomhus inte bör ersätta deras dagliga promenader.

Du vill aldrig underträna din hund, speciellt med denna ras. Papilloner kan uppvisa bratty eller destruktivt beteende om de inte har ett positivt utlopp för sin energi, så se till att du och din familj kan komma in i en daglig träningsrutin utanför lektiden.

Det enda undantaget från de dagliga 45 minuters träning bör vara när din Papillon är en valp. Denna ras är utsatt för flera ledproblem, inklusive patellaluxation och höftledsdysplasi, och valpar vars leder fortfarande utvecklas är särskilt benägna att få dessa problem. Under de första sex till åtta månaderna, ta din valp på en kort 15-minuterspromenad varje dag istället för de 45 minuter du kommer att anpassa dig till när den är vuxen. I alla skeden är träning på mjuka ytor som gräs eller smuts bättre för din hunds leder och kommer att hjälpa till att begränsa hälsoproblemen i samband med deras höfter och knän.

Träning

Papilloner är intelligenta och uppmärksamma, och dessa egenskaper leder till en hund som är lätt att träna. De tar snabbt upp kommandon och trick, och så länge du är konsekvent med träningen har du inga problem med att förvandla din Papillon till en väluppfostrad, lydig valp.

När du utvecklas genom träning, kom ihåg att dessa hundar kan utsättas för småhundssyndrom. De har inte ett överflöd av aggression eller ens en önskan att vara alltför dominerande, men de kommer att ta ledarpositionen i ditt hem om ingen annan gör det! Var beredd på att vara bestämd och uthållig i träningen så att du kan undvika att din hund tillägnar sig envishet och egensinnighet. Ju fler familjemedlemmar du har som kan hjälpa till att etablera din hunds plats i hemmet desto bättre.

Du måste också komma ihåg att dessa hundar är känslomässiga och kan vara känsliga. När de tränar svarar de bäst på positiv förstärkning för gott beteende. Du bör avstå från att höja rösten och alltid vara så lugn och positiv som möjligt. Använd tillgivenhet och godsaker för att belöna gott beteende och var känslig men sträng när något dåligt beteende uppvisas.

Så länge du är beredd att lägga lite tid och ansträngning på träning och undervisning är Papillons lämpliga även om du inte har någon erfarenhet av att äga eller träna hundar. Var bara beredd att behålla en positiv ledarposition för din valp.

papillon svart och vitt

Grooming ✂️

Papilloner har lång, rak päls och kommer att behöva skötas regelbundet. För att undvika att det mattas och trasslar, bör du planera att använda en stålborste eller kam på din valp ungefär en gång om dagen. Alla mattor du hittar kan helt enkelt borstas ut eller separeras för hand.

Även om du behöver spendera tid varje dag på att borsta, kommer badandet inte att vara tidskrävande alls för denna ras. De har päls som står emot smuts, och de sköter sig själva ofta, så de kommer väldigt sällan att avge någon dålig lukt. Du kan ge din valp ett bad om den blir smutsig när den leker utomhus, men rutinbad är inte nödvändigt. Om du vill bada din hund, gör det bara med några månaders mellanrum, eftersom frekventa bad kan ta bort naturliga hudoljor som håller din hunds hud och päls frisk.

Kanske för att de ofta ses som väldigt primitiva och ordentliga hundar, tror många att de är gjorda för att ha det perfekta, rena utseendet. De behöver dock inte skötas eller trimmas eftersom de tappar naturligt.

Även om papilloner har lång päls, kommer utgjutningen inte att vara överväldigande eftersom deras päls är ganska gles. De fäller säsongsmässigt, så det blir lite sämre när det kommer till sommaren och vintern när det gäller fällning, men det borde räcka att dammsuga runt ditt hus varje vecka för att förhindra att lös päls blir ett problem.

Papilloner är benägna att få öroninfektioner även om de inte har droppöron, så planera för att torka bort skräp eller vax från öronen en gång i veckan eller så. Du kommer också att vilja borsta dina Papillons tänder ungefär en gång i veckan, eftersom de också är benägna att få tandproblem och den omedelbart igenkännliga hundens andedräkt. Att tillhandahålla leksaker som hjälper till att upprätthålla tandhygienen hjälper också till att undvika dålig andedräkt och tand- och tandköttsproblem.

Hälsa och villkor

Papilloner är ganska rejäla hundar trots sin lilla storlek, och de lever ofta långa, hälsosamma liv. Som med alla raser finns det några problem du bör se upp för, och du bör fortfarande schemalägga regelbundna veterinärkontroller bara för att säkerställa att din valp förblir så frisk som möjligt.

Mindre förhållanden

 • Grå starr
 • Progressiv retinal atrofi
 • Von Willebrands sjukdom
 • Fetma och viktökning
 • Hypoglykemi
Allvarliga förhållanden
 • Patellaluxation
 • Höftdysplasi
 • Mitralklaffssjukdom
 • Dövhet
 • Kollapsad luftstrupe

Avdelare 5Man vs Kvinna

Manliga papilloner tenderar att vara marginellt tyngre och kan väga upp till cirka två pund mer än honor. Du kanske upptäcker att hanar är lite mer benägna att få småhundssyndrom, och de är ofta mer misstroende mot främlingar. Du kan också upptäcka att honor har en lägre bytesdrift och tenderar att komma överens med katter och andra smådjur lättare.

För det mesta kommer temperamentet och beteendet från din Papillon inte att bero så mycket på kön, och båda könen kommer att vara kärleksfulla och vänliga.

  Relaterad läsning: 20 franska hundraser

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Det är inte konstigt att papillon är så populärtliten hundrassom de är full av kärlek, tillgivenhet och nyfikenhet . De har stora personligheter samlade i ett litet paket, och de kommer att ge glädje och lycka till alla hem de introduceras i.

Dessa är känsliga och känslomässigt behövande hundar mer än något annat, så även om du behöver avsätta tid för daglig träning, trimning och träning, är uppmärksamhet från dig och dina familjemedlemmar det den här hunden kommer att söka mest efter. De mår inte bra om de lämnas ensamma för länge, och de kommer att längta efter din uppmärksamhet konstant.

Papillon är enunderbar familj husdjursom i allmänhet kommer bra överens med barn, vuxna och till och med andra djur. Så länge du och dina familjemedlemmar har tid och tålamod för att träna och erbjuda massor av tillgivenhet, kan detta vara den perfekta rasen för dig!


Utvald bildkredit: Pxfuel

Innehåll