Fransk Bulldog & Pitbull Mix

Välj Namnet På Husdjuretpitbull fransk bulldogHöjd: 8-12 tum
Vikt: 25-50 pund
Livslängd: 12 till 15 år
Färger: Svart, brun, brindle, fawn, vit, solid eller kombinerad
Lämplig för: Familjer, singlar, par
Temperament: Mild, tillgiven, lekfull, lojal, beskyddande, tålmodig, alertFrench Bulldog Pitbull Mix, (även känd som American French Bull Terrier eller French Pitbull) är en hybridras, en korsning mellan den legendariskaamerikanska Pitbulloch det bedårandeFransk bulldog. Båda dessa raser är välbyggda, tjocka och starka hundar, och deras hybrid är ungefär densamma. De kommer ofta att ha de upprättstående öronen som den franska bulldoggen, med den kraftiga nosen som Pitbull Terrier. De kan variera ganska mycket i storlek, men oavsett storlek är de kraftfulla och kungliga till utseendet. En sak som du kan vara säker på med dessa hundar är deras milda och tålmodiga natur, men en kort titt på föräldraraserna kommer att hjälpa oss att få en djupare förståelse för denna unika hybrid.

American Pitbull Terrier är en amerikansk ikon och har en fast cementerad plats i den amerikanska kulturen. De föddes ursprungligen upp för att bete tjurar, och senare blev de tuffa och tåliga all-around gårdshundar. Dessa hundar är till stor del missförstådda och har ett dåligt rykte på grund av den skickliga användningen av rasen i hundfighting. Faktum är att de är milda, intelligenta och kärleksfulla djur som gör utmärkta familjehundar.

Den franska bulldogterriern har en lång historia som en trogen sällskapshund och fungerade en gång som mycket kapabla rattare. De känns mest igen på sina upprättstående fladdermusöron och sin kärleksfulla och milda natur. De har en liten men tjock och kraftfull kropp, en lättskött päls och ett avslappnat och lugnt uppträdande som gör dem till ett idealiskt sällskapsdjur.Om den franska bulldoggen Pitbull Mix låter som att de kan vara rasen för dig, läs vidare nedan för en mer detaljerad titt på denna vänliga hybridras.

Avdelare 1Fransk Bulldog Pit Bull Mix Valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Diesel (@dieseldeeez)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Den amerikanska franska bullterriern (inte att förväxla medFransk bullterrier) är inte aggressiv, är bra med barn och är en idealisk hund för en förstagångshundägare. Dessa hundar är ivriga att behaga och älskar inget mer än att delta i aktiviteter med sina ägare, inklusive att lata sig i soffan. Om du letar efter en aktiv hund som kan lämnas utomhus under långa perioder, är denna ras inte för dig. Dessa hundar trivs med mänsklig kontakt och kommer för det mesta att vara nöjda vid din sida.

Dessa hundar är relativt lätta att träna, förutsatt att träningen är skonsam och underhållande, och att de snabbt lär sig grundläggande kommandon. De kan se något skrämmande ut från utsidan men är faktiskt känsliga djur som älskar att vara i dina goda böcker. De kan ha en envis streak på grund av deras franska bulldoggarv, vilket kan vara ett hinder i träningen, men tidig socialisering och bra träning kommer vanligtvis att förhindra detta.

Amerikansk fransk bullterrier är intelligenta hundar som har ett skarpt hörsinne och är piggare än många andra raser. Detta gör dem till idealiska vakthundar, och de är lojala mot ett fel - de kommer att lägga ner sina liv för att skydda sina ägare.

Vad är priset på amerikanska franska bullterriervalpar?

American French Bull Terrier-valpar kan variera kraftigt i pris, beroende på stamtavlan för föräldraraserna, och det är därför svårt att hitta en korrekt representation. Franska bulldoggar är dyra djur , med priser så höga som 100 000 USD i mycket sällsynta fall, men de kostar vanligtvis runt 7 000 USD. Detta har mycket att göra med hur svårt det är för dem att fortplanta sig, för att inte tala om det breda utbudet av veterinärnäbbar som kommer med denna ras. Amerikanska Pitbulls, å andra sidan, är ganska vanliga och går vanligtvis inte för mer än 000 om de inte har ytterst sällsynta egenskaper.

Lägg till det faktum att en fransk bulldogg är högst osannolik att korsa med någon ras, än mindre en Pitbull, och du har en mycket sällsynt hund med ett ovanligt arv. Om du kan hitta en ansedd uppfödare med alla relevanta pappersarbete, kan du förvänta dig att betala var som helst så lite som 000 och så högt som 000 för en av dessa sällsynta valpar.

Avdelare 83 föga kända fakta om amerikansk fransk bullterrier

1. Franska bulldoggar har problem med att reproducera sig

På grund av sin ringa storlek och ovanliga proportioner har franska bulldogghanar svårt att nå honorna och kommer ofta att utmatta sig själva i försöket. De flesta honor insemineras alltså på konstgjord väg för att kunna fortplanta sig. Detta gör dessa hundar extremt dyra, men processen har fördelen av stränga hälsokontroller och därmed mer kontroll av avelslinjer.

Om det inte räcker kan honor sällan föda naturligt, även på grund av deras ovanliga proportioner. De flesta honor måste genomgå ett kejsarsnitt för att få sina valpar, vilket ökar priset på dessa hundar ytterligare.

2. De är bundna till de största och minsta hundarna i världen

En amerikansk Pitbull Terrier som heter Hulk är största Pitbull på rekord. Hunden väger otroliga 174 pund, med den genomsnittliga Pitbullen som bara väger runt 60 pund. Den franska bulldoggen är den minsta rasen av bulldogg, men det finns en annan version av rasen, känd som tekoppen eller mikrofransk bulldogg. Medan de flesta franska bulldoggar väger runt 25 pund, kan dessa små versioner bli så små som 5-8 pund! De är dock ytterst sällsynta och erkänns inte av AKC. Det finns vissa tvivel om huruvida dessa hundar kan fostras etiskt, eftersom fransmän redan är svåra att avla.

3. Termen Pitbull är en generalisering

Termen Pitbull används för flera olika raser med liknande utseende, inklusive American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier och Bulldogs. Denna generalisering av termen har lagt bränsle på elden av felkarakteriseringen av rasen, eftersom den kan användas som en övergripande term för flera olika raser.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Magnus Von Duesch (@magnus_vonduesch)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den amerikanska franska bullterriern

Amerikansk fransk bullterrier är mycket intelligenta djur, vilket gör dem till en lek att träna. De är sociala hundar som älskar att vara runt människor, både springa och leka utomhus och chilla inomhus i soffan. Dessa hundar är milda, trots Pitbulls ökända rykte, och är sällan aggressiva - om de inte känner sig hotade. De är dock skyddande och deras skarpa sinnen gör dem pigga och medvetna och därmed utmärkta vakthundar.

Dessa hundar är kärleksfulla och tillgivna, trots det stigmat som Pitbullen har från hundfightingkretsar, och de är också atletiska, trots de franska bulldoggarnas rykte som en designer-lapdog. De är smidiga och skickliga på att lära sig trick med en intelligens som vida överträffar båda föräldrarasernas rykte. De är vanligtvis små men modiga och söta men ändå självsäkra och kan fästa mycket vid sina ägare. Båda föräldraraserna är oberoende till sin karaktär, så du kan förvänta dig envishet då och då.

Lojalitet och en stark önskan att skydda och vara runt sina ägare är kännetecken för denna ras, så även om deras ringa storlek kanske inte gör dem till lika tuffa vakthundar som deras Pitbull-arv, kan du vara säker på att de kommer att göra allt som står i deras makt för att skydda deras ägare.

Är dessa hundar bra för familjer?

American French Bull Terriers är vänliga, sällskapliga och ivriga att behaga, vilket gör dem till fantastiska familjehusdjur. De är i allmänhet snälla mot barn och sugna på timmars apport på bakgården. Dessa hundar blir mycket fästa vid sina ägare och tycker inte om att vara ensamma under längre perioder. Om du ofta är borta från hemmet kanske de inte är det bästa valet av ras. De är försiktiga med främlingar och kan vara distanserade när de kommer i kontakt med nya ansikten.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Den amerikanska franska bullterriern kommer att komma överens med andra husdjur, förutsatt att de socialiseras tidigt. De är vanligtvis inte aggressiva, men hundar av samma kön kan vara ett problem om de inte kastreras eller kastreras. Pitbullen har en stark bytesdrift, vilket kan utgöra ett problem för katter och andra små husdjur, men bra träning och socialisering kommer vanligtvis att mildra detta problem.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Acorn's Pack (@acorndog_)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en amerikansk fransk bullterrier

Mat & Diet Krav🦴

Amerikansk fransk bullterrier är inte så mycket annorlunda än andra raser när det kommer till diet, men helst bör de vara på en i första hand köttbaserad diet. De är dock benägna att äta för mycket och bör inte matas fritt, annars kan de snabbt bli överviktiga. De behöver en kost som är full av magra animaliska proteiner, är lättsmält och rik på näringsämnen. Hälsosamma fetter som omegas-3 och -6 är viktiga för din hunds päls och energinivåer och är bäst att få från fiskkällor.

Cirka 1 eller 2 koppar torrt kött om dagen borde vara tillräckligt, beroende på din hunds storlek och aktivitetsnivåer, och bör helst ibland kompletteras med magert kött. Som sagt, vi rekommenderar torrfoder av bästa kvalitet du kan hitta, somFranska bulldoggarär benägna att få allergier och kan ha reaktioner på de fyllmedelsprodukter som används i vissa kommersiella torrfoder. Ingredienser som vete, majs och soja bör undvikas när det är möjligt, eftersom de kan orsaka matsmältningsproblem, hudirritation och utslag.

Övning

American French Bull Terriers kräver regelbunden, daglig motion, men inte lika mycket som deras Pitbull-förälder. Runt en timme om dagen i form av en rask promenad borde räcka, men dessa hundar kan variera mycket i temperament och energi, och vissa kan behöva mer än så. Dessa hundar älskar att leka, och de kommer att njuta av smidighetsövningar och bollspel på gården.

Franska bulldoggar kan ha problem med att andas när de överanstränger sig, och om din hund ärver Frenchies platta nos kan de ha liknande problem. Håll ett öga på dem under träning för att se till att de andas korrekt, eftersom dessa hundar och andra små raser som mopsar ofta är vad som kallas brachycephalic. De kan snabbt bli överhettade och andfådda, vilket kräver operation i extrema fall.

Å andra sidan ärver amerikansk fransk bullterrier ofta nosarna från sina Pitbull-föräldrar, i vilket fall kommer detta inte att vara ett problem.

Träning

På grund av den amerikanska franska bullterrierns Pitbull-arv kommer de att behöva en fast hand i träningen. De är dock lätta att träna och deras höga intellekt gör att de snabbt och enkelt tar upp grundläggande kommandon. Det är värt att nämna att båda föräldraraserna har en välkänd självständig och envis streak ibland, vilket kan vara en utmaning i träningen.

För att övervinna detta rekommenderar vi att träningen blir så rolig och interaktiv som möjligt. Håll träningspassen korta, högst 20 minuter, eftersom det minskar risken för att de blir uttråkade eller distraherade. Träning kan, och bör, införlivas i deras dagliga rutin för att påskynda processen och cementera kommandon. Detta börjar den dag du tar hem dem. Ett exempel är sittande: Få dem att sitta före måltiden varje dag, sitta före en promenad och sitta innan de lämnar huset, följt av en belöning.

Socialisering är också en ofta förbisedd viktig del av träningen. Dessa hundar har en bakgrund som kraftfulla jakt- och lantbruksdjur och bör introduceras till familjedjur så tidigt som möjligt. Detta gäller även för andra hundar, och promenader i parken där de utsätts för några andra hundar och djur kommer att socialisera dem snabbt och förhindra eventuella problem i framtiden.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Anthony Wright (@awright_825)

Grooming✂️

Den amerikanska franska bullterriern har en kort och grov päls som är lätt att underhålla, och förutom en och annan borste för att ta bort döda hårstrån, är de djur som kräver lite underhåll. En sköljning med rent vatten när de blir leriga kan behövas, men försök att undvika schampon eller tvål, eftersom det kan skada pälsen och huden. Se till att deras naglar hålls korta för att förhindra smärta och infektion och ge deras tänder regelbunden borstning, och de är bra att gå!

Hälsa och villkor✂️

Medan Pitbull terrier är en hälsosam och robust ras och amerikansk fransk bullterrier drar nytta av hybridkraften i korsning, är franska bulldoggar en klassisk designras och har flera genetiska hälsoproblem. Några av dessa problem kan lätt gå över till din amerikanska franska bullterrier, så det är en bra idé att vara medveten om dem.

  Brachycefaliskt luftvägssyndromär det vanligaste problemet bland franska bulldoggar. Detta problem beror på deras korta huvud och platta ansikte och kan orsaka andningsproblem. Detta tillstånd kommer att visa sig som snarkning, munkavle och kväljningar, och i extrema fall kan det kräva operation för att behandla. Höftdysplasiär vanligt hos både Frenchies och Pitbulls och kan behandlas och förebyggas med bra träning, en hälsosam kost och förhindra att de blir överviktiga. Trakeal kollapsär ganska vanligt hos franska bulldoggar, återigen på grund av deras korta nos och platta ansikten. Detta kan undvikas med viktkontroll, eller medicinering kan behövas.

Andra mindre problem inkluderar allergier, cherry eye, värmestress och grå starr.

Mindre förhållanden
 • Allergier
 • Körsbärsöga
 • Värme stress
 • Svälla
 • Fetma
 • Ögonsjukdom
 • Tandsjukdom
 • Övertalliga tänder
 • Dövhet
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • Kollapsande luftstrupar
 • Brachycefaliskt luftvägssyndrom
 • Hypotyreos
 • Höftdysplasi
 • Intervertebral disksjukdom
 • Von Willebrands sjukdom

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Du har bestämt dig för att den amerikanska franska bullterriern är rasen för dig, så den sista frågan att överväga är om du ska skaffa en hane eller hona. Den viktigaste punkten att tänka på är att alla hundar är individer, och deras personligheter och karaktärer är mer dikterade av deras uppväxt och miljö än deras kön. Att kastrera honor och kastrera honor kommer att mildra eventuella skillnader ytterligare och ge en mängd hälsofördelar. Ändå finns det några små skillnader mellan män och kvinnor att vara medveten om.

Amerikanska franska bullterrierhanar är i allmänhet större, längre och starkare än honor, men endast i en liten mängd. Hanarna kan vara mer aggressiva och possessiva, och honorna är ofta mer självständiga till sin natur och kan vara benägna att humörsvängningar. Hanar mognar långsammare än honor och kan därför vara mer av en utmaning att träna.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Amerikansk fransk bullterrier är en sällsynt och unik ras, en som säkert kommer att fånga uppmärksamheten hos alla som kommer i kontakt med dem. Det är en svår hund att hitta, så ha tur om du hittar en att ta med hem. De är vänliga hundar som är bra med barn, och deras höga intellekt gör dem lätta att träna. Även om de kan vara benägna att få hälsoproblem, med en hälsosam kost och konsekvent träning, kan de leva långa och lyckliga liv. Dessa hundar har ett överflöd av kärlek att ge och älskar att vara i sina ägares närvaro, så de är inte ett idealiskt val om du är borta under längre perioder.

American French Bull Terrier är den idealiska sällskapshunden som inte kräver mycket motion eller underhåll och är en ras som snabbt kommer att fånga ditt hjärta.


Utvald bildkredit: 1 , två .

Innehåll