Fransk bulldogg tillväxt- och viktdiagram

Välj Namnet På HusdjuretFrenchie_shutterstock_dezy

Den franska bulldoggen är en valp du inte kan låta bli att älska. Han är en söt hund som kan bo nästan var som helst, så länge den kan hålla sig nära dig och få mycket uppmärksamhet. Det är inte konstigt att detta husdjur har fångat fjärde plats som American Kennel Clubs (AKC) mest populära ras. Det är enkelt på så många poäng.Denna valp är en del av AKC:s Icke-sportgrupp . Det ger dig dock ingen indikation på hans storlek eftersom den inkluderar ett brett utbud av raser. Istället är det här hundar som inte hade ett speciellt jobb, som vallning eller vårdnadshavare. En egenskap som påverkar fransosans storlek och omsorg är det faktum att han är en brachycephalic eller ras med platt ansikte.avdelare 9

Fakta om den franska bulldoggen

fransk bulldog valp

Bildkreditering av: Firn, Shutterstock

Standarden för många raser inkluderar ofta ett urval av höjd och vikt. Det är inte fallet medFransk bulldog. Medan hans längd sträcker sig från 11–13 tum, är hans vikt under 28 pund. Honor är naturligtvis mindre än hanar. AKC anser att alla hundar över denna gräns är diskvalificerade. Balanserad är också en idealisk egenskap. Även om han är liten är fransyskan en muskulös valp.Den franska bulldoggens huvud är relativt stort med tanke på hundens proportioner. Hans framben är också kortare än de bakre, vilket står för fördelningen av hans vikt. Den här valpen känns som om han är helt i muskler. Det är vettigt för hans lekfulla natur, men annars är den här hunden inte den mest energiska av hundar.

Fransk bulldoggvalptillväxt och viktdiagram

Viktintervallen nedan ger en vägledning om tillväxtmönstret förFransk bulldog. Tänk på att små raser mognar snabbt både fysiskt och sexuellt, än en stor hund som enNewfoundland. Han når sin vuxna vikt vid cirka 12 månader. Å andra sidan kommer en större pooch att nå samma milstolpe kl 16 månader eller äldre .

Fransk bulldoggvalptillväxt och viktdiagram (hane)

Ålder Viktintervall
3 månader 8,5–12,75 lbs
6 månader 15,5–23,5 lbs
7 månader 13–24 lbs
8 månader 17–26 lbs
9 månader 18–28 lbs
10 månader 19–28,5 lbs
11 månader 19,5–29 lbs
1 år 20–30 lbs

brindle fransk bulldog

Bildkredit av: Kossi007 från Pixabay

Fransk bulldoggvalptillväxt och viktdiagram (hona)

Ålder Viktintervall
3 månader 7–12 lbs
6 månader 13,5–22 lbs
7 månader 15–24 lbs
8 månader 16–26 lbs
9 månader 16,5–26,5 lbs
10 månader 17–27 lbs
11 månader 17–27,5 lbs
1 år 17,5–28 lbs

Avdelare 4

Fransk bulldogg tillväxtstadier (med bilder)

Det finns flera viktiga livsmilstolpar för en fransk bulldogg som är en fröjd att titta på. De första månaderna är kritiska. Under denna tid får han sina första vaccinationer som kommer att överbrygga klyftan från hans mammas immunitet till hans egen. Tidpunkten är avgörande. Det är viktigt att han håller sig till schema rekommenderas av din veterinär.

Vissa gäller alla hundar, som valpsjuka och rabies. Andra kommer att variera beroende på ditt husdjurs risk. Om din franska bulldog är i kontakt med andra valpar, bör du skaffa honom ett kennelhostvaccin. På samma sätt, om du tar honom på spåren med dig, överväg att skaffa honom ett vaccin mot borrelia.


8 veckor gammal (2 månader) fransk bulldogg

Bedårande fransk bulldogvalp_Angyalosi Beata_shutterstock

Bildkredit av: Beata Angelic, Shutterstock

Detta livsstadium är viktigt för en fransk bulldog. De börjar lära sig sociala färdigheter och hur de passar in i hierarkin med sina kullkamrater. De blir mer självständiga och börjar visa tecken på sina unika personligheter som kommer att definiera dem som vuxna.


12 veckor gammal (3 månader) fransk bulldogg

Fransk bulldog

Bildkredit av: Betty Wills, Wikimedia

En 12 veckor gammal valp är redo både mentalt och fysiskt att göra övergången till ett nytt hem. Det är fortfarande en stressig upplevelse, men åtminstone hans immunförsvar kan hantera det. Socialisering är avgörande i denna ålder eftersom det kommer att avgöra hur bra han kommer överens med andra människor och husdjur.


16 veckor gammal (4 månader) fransk bulldogg

4 månaders Frenchie

Bildkredit av: CC0 Public Domain, pikrepo

En fyra månader gammal valp börjar bli djärvare, vilket gör träning absolut nödvändigt för att kontrollera dåliga vanor tidigt i spelet. Vid det här laget får han självförtroende och kan försöka komma undan med saker. Det är viktigt att få sitt nappiga beteende i schack med positiv förstärkning istället för hårda tillrättavisningar.


6 månader gammal fransk bulldogg

Fransk bulldog

Bildkredit av: CC0 Public Domain, pxhere

Denna ålder är valpmotsvarigheten till de hemska tvåorna. Han börjar få tänder nu, och hans vuxna tänder ersätter barnens tänder. Allt är rättvist spel för den här valpen. Han kommer att tugga på allt han kan hitta, oavsett om det är lämpligt eller inte. Övervaka hans tid i huset för att se till att han inte går efter dina skor istället för sinatuggpinne.


9 månader gammal fransk bulldogg

fransk bulldog

Det är viktigt att fortsätta konsekvent träning med din nio månader gamla franska bulldogg. Du kommer att finna dåliga vanor svårare att bryta om han fortfarande inte beter sig i den här åldern. Han är nära sin vuxenstorlek vid det här laget, med bara lite mer fyllning innan han har vuxit klart.


12 månader gammal (1 år) fransk bulldogg

fransk bulldog utomhus

Bildkreditering av: Artur Malinowski, Wikimedia Commons

Din franska bulldoggvalp är nu vuxen. Du kan flytta över honom till ett hundmat för valpar i detta livsstadium. Det är viktigt att göra denna förändring eftersom hans kalori- och näringsbehov är lägre nu. Om du håller honom på en valpdiet kommer han sannolikt att gå upp i vikt om han inte får tillräckligt med motion för att kompensera det.

Avdelare 7

När slutar franska bulldoggar att växa?

En fransk bulldog når sin vuxna storlek vid 12 månader. Det betyder inte att han inte blir större om han äter mer än han bränner av från sin dagliga aktivitet. Det är din utmaning som djurägare. Tyvärr har denna valp en relativt hög tendens att gå upp i vikt. Det sätter honom i riskzonen för många kroniska hälsotillstånd som kan komplicera de som associeras med att han är en brachycephalic ras.

Hur påverkar kastrering/sprayning min hunds tillväxt?

Tyvärr medför kastrering och kastrering hälsorisker eftersom de kan påverka ditt husdjurs ämnesomsättning och få honom eller henne att gå upp i vikt. Det medför en mängd andra hälsoproblem som är tillrådligt att undvika. Vi föreslår att du diskuterar att ändra din valps kön med din veterinär. Även om avel också kan ha negativa effekter, kan det vara ett hållbart alternativ att hålla ditt husdjur intakt.

Faror med att växa för snabbt eller hämmad tillväxt

Nutrition är kärnan i dessa frågor. Mer troligt är resultatet av hämmad tillväxt. Det är därför det är absolut nödvändigt att mata din valp adietformulerad för detta livsstadium. Att växa upp tar mycket energi. Hundfoder är inte samma sak. Även om Association of American Feed Control Officials inte kräver det, har de standarder som de utvecklar med FAA för att säkerställa kvaliteten på dessa produkter.

Faran för hämmad tillväxt sträcker sig även mot så kallade tekoppsvarianter. Dessa valpar löper en större risk för hälsoproblem på grund av sin storlek. Vi rekommenderar att du köper valpar från välrenommerade uppfödare som förstår de särskilda behoven hos den franska bulldoggen.

Vad händer om min franska bulldog inte väger rätt?

Det bästa sättet att mäta vikten på din franska bulldog är att titta ner på hans kroppsform ovanifrån. Han bör ha en väldefinierad midja. Du ska också kunna känna hans revben. Om inte, då ditt husdjur kroppskondition är mindre än idealiskt. Fetma är ett allvarligt problem eftersom det kan öka din valps risk för andra kroniska hälsotillstånd och minska hans livslängd.

Det är viktigt att övervaka hans kaloriintag för att hålla din valp i form och trimma. Matningsanvisningarna på baksidan av förpackningen eller burken är inte skrivna i sten. Basera sitt matningsschema på hans nuvarande vikt och hälsotillstånd. En online kaloriberäknare kan hjälpa dig att planera hans måltider korrekt.

Avdelare 5

Slutsats

Den franska bulldogens söthet gör det lätt att övermata honom. Hans söta ansikte ber om en godbit. Det är dock viktigt att hålla din valp på idealvikten för rasen. Det kommer att minska hans risk för kroniska hälsotillstånd och förbättra hans livskvalitet. När allt kommer omkring vill du att han ska hänga kvar så länge som möjligt som din BFF.


Utvald bildkredit av: dezy, shutterstock

Innehåll