Fromm vs Orijen Hundfoder: Jämförelse 2022

Välj Namnet På HusdjuretAtt jämföra hundfoder visar dig en jämförelse sida vid sida så att du kan bestämma vilken som passar dina förväntningar. Den här artikeln handlar om Fromm och Orijen hundmat. Vi går igenom ingredienser, företagsinfo, och vilken typ av hundar maten passar bäst för. Varje märke har vissa fördelar såväl som nackdelar. Så låt oss titta djupare på båda dessa välkända varumärken.Avdelare 8

En smygtitt på vinnaren: Fromm

Vinnaren av denna jämförelse är Fromm hundmat eftersom det finns ett större utbud av val med detta märke. Vi älskar Fromm Gold Vuxenfoder för små raser som är framtagen specifikt för en liten hunds ämnesomsättning.

Betyg Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Fromm Gold hundmat för vuxna Fromm Gold hundmat för vuxna
 • För alla raser
 • Hjälper matsmältningen
 • Högkvalitativt köttprotein
 • Kontrollera senaste pris
  Tvåan Andra plats Orijen Original All Life Stages Formula Orijen Original All Life Stages Formula
 • Spannmålsfri
 • Hög i fiber
 • Högt innehåll av antioxidanter
 • Kontrollera senaste pris

  Vinnaren av vår jämförelse:

  Fromm  Om Fromm Dog Food

  Fromm är ett självständigt ägt familjeföretag baserat i USA. Företaget har varit verksamt i över 100 år och producerat gourmetmat för hundar som är näringsriktigt. Alla dess produkter har en nöjdhetsgaranti, och varje påse med mat görs av Fromm-företaget i en av dess två Wisconsin-fabriker.

  Varje förpackning med livsmedel testas på ett externt labb för patogena bakterier för att säkerställa matens säkerhet och kvalitet. Fromm anser att hundmat ska vara nyttigt och oförfalskat. Även om det erbjuder ett brett utbud av recept, kommer du inte att hitta några inriktade på specialiserade dieter, som de som rekommenderas för sjukdomar som njursvikt eller diabetes.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Fromm Family Foods (@fromfamily)

  Fromm hundfodervarianter

  Det finns tre rader med torr hundmat som erbjuds av Fromm:

  Fromm Four Star Surf and Turf Dog Food

  Fromm Four-Star: Dessa formler använd en mängd olika kött, fisk och grönsaker för att skapa en näringsrik och välsmakande måltid. Recepten är antingen spannmålsfria eller innehåller fullkorn med fågelvilt eller lamm som huvudprotein. Eftersom företaget är baserat i Wisconsin hittar du ost som ingrediens i många recept.

  Fromm Gold Adult Dog Food – Formel för små raser

  Fromm Gold: Den här raden erbjuder ett holistiskt tillvägagångssätt inriktat på varje skede av livet - det finns formler för valpar, stora och små raser och seniorer. Du kan hitta spannmålsfria alternativ, och varje recept innehåller massor av vitaminer och mineraler som uppfyller näringsstandarder.

  Fromm Family Foods Classics Vuxen

  Fromm Classic: Detta är en originalrecept som går tillbaka till 1949. Det primära proteinet är högkvalitativ kyckling med brunt ris och ägg. Den är berikad med vitaminer och mineraler för att hålla din hund frisk i varje skede av livet, från valp till senior. Alla recept i denna rad inkluderar spannmål.

  Primära ingredienser i Fromm Dog Food

  Protein

  Även om färsk kyckling är vanligt, tillsätts kycklingmjöl för extra protein. Andra proteiner som används är fiskmjöl, lamm, nötkött, anka och fläsk, och alla deras ingredienser är lokalt framställda. Den fyrstjärniga linjen erbjuder den högsta mängden protein.

  Fetter

  Kycklingfett och nötlever används i de flesta av recepten, och du kan se andra oljor, som laxolja, som tillsätts för att öka fetthalten.

  Kolhydrater

  Många av deras recept är spannmålsfria, så de använder linser, kikärter eller andra baljväxter som en källa till komplexa kolhydrater. Four-Star-linjen innehåller mer grönsaker och frukt, vilket förbättrar smaken och ger mer antioxidanter och mineraler. Användningen av fullkorn ger fibrer för hälsosammare matsmältning.

  Kontroversiella ingredienser

  Tomatpressar: Du hittar detta i många hundmatsrecept som läggs till som en källa till fiber . Mat av lägre kvalitet kan lägga till det som ett fyllmedel.

  Alfalfa måltid: Detta är högt i protein, och produkter av lägre kvalitet kan använda detta som ett primärt protein. Fromm listar detta längre ner på sin ingredienslista, så att du vet att den inte används som den huvudsakliga proteinkällan.

  Ost: Denna ingrediens är bra i hundmat så länge din hund inte är laktosintolerant eller har en allergi. Enligt AKC , ost ges bäst med måtta eftersom den är hög i fett.

  Fördelar
  • Familjeägt
  • Uppfyller AAFCOs krav
  • Spannmålsfria alternativ
  • Mängd recept
  • Tillverka deras mat
  Nackdelar
  • Använder någon kontroversiell ingrediens
  • Ingen receptbelagd mat för hälsoproblem

  ben

  Om Orijen Dog Food

  Orijen formulerar hundmat för att efterlikna vad din hund skulle äta om den levde i naturen. Helt kött, frukt, grönsaker och baljväxter är de primära ingredienserna. Det finns inga konstgjorda kosttillskott som används, och varje ingrediens är antingen lokalt anskaffad, vildfångad, uppfödd på ranch eller burfri från hela USA. Det är ett dyrt hundfoder, men de högkvalitativa ingredienserna säkerställer att det är optimerat för komplett näring.

  Champion Pet Foods i Kanada är moderbolag för Orijen, men DogStar Kitchen i Kentucky lagar maten. Två rader torrfoder för hundar är gjorda av Orijen: den ursprungliga kibble och den frystorkade hundmaten. Många av formlerna är för alla livsstadier, men det finns formler för valpar och seniorer. Den största nackdelen med Orijen är att alla formlerna är spannmålsfria och har en stor mängd protein som inte är lämplig för alla hundar.

  Orijen hundfodervarianter

  ORIJEN Högprotein, spannmålsfritt kött av högsta kvalitet, torrt hundfoder

  Orijen torrfoder för hundar: Alla nio sorter är biologiskt lämpliga för alla livsstadier, små raser, valpar, storrasvalpar, seniorer eller viktkontroll. Detta innebär att fodret är formulerat för att spegla din hunds evolutionära diet för att förbli frisk, även om det innehåller grönsaker, frukt och baljväxter för antioxidanter och fibrer.

  Varje recept har en hög mängd animaliskt protein, organ, brosk och ben som tillför perfekt näring för din hund. Omega-3 och -6 fettsyror tillsätts för frisk hud och päls, samt glukosamin och kondroitin för ledhälsa. Probiotika avrundar ingredienslistan för att hjälpa till med en hälsosam matsmältning.

  Orijen Regional Red Frystorkad

  Frystorkad mat: Grunden för frystorkad mat är en mängd olika animaliska proteiner från rått kött (inklusive kött, fisk, organ, brosk och ben) som utgör 90 % av maten. Frukt och grönsaker som pumpa, morötter, äpplen och kelp totalt 10%.

  Alla Orijens formlerär spannmålsfria och har inga syntetiska kosttillskott, och föredrar att ge näringsbehov genom hela livsmedelsingredienser.

  Primära ingredienser i Orijen hundfoder

  Protein

  Du kommer att få svårt att hitta ett annat hundfoder som erbjuder en så hög mängd protein. Användningen av torkat kött tillför en koncentrerad proteinkälla för att komplettera användningen av färskt kött. Djurorgan, brosk och ben tillsätts också för proteinkällor och andra näringsämnen. Den genomsnittliga mängden protein är större än 36 % för varje formel. En sådan hög mängd protein är bra för aktiva hundar, men inte idealiskt för normala eller lågenergihundar.

  Fetter

  En mängd olika lever och hjärtan från djur används i formlerna, vilket ger en hälsosam källa till vitaminer och mineraler. Det finns inga bearbetade oljor som rapsolja; istället fokuserar Orijen på att ge fett naturligt. Den genomsnittliga fetthalten är 18%, vilket är lämpligt för aktiva hundar.

  Kolhydrater

  Det finns gott om komplexa kolhydrater i varje recept. Med alla baljväxter, frukter och grönsaker som används får din hund den energi som behövs för dagen. Orijen använder inga raffinerade kolhydrater utan snarare kolhydrater av god kvalitet som ger en hel del näring.

  https://www.instagram.com/p/B0l8EMrF55X

  Kontroversiella ingredienser

  Du hittar inga kontroversiella ingredienser i Orijen mat. Ägg tillsätts för sitt näringsvärde, men det handlar mer om att vara ett allergen än en diskutabel ingrediens.

  Fördelar
  • Hela livsmedelsingredienser
  • Högt protein för aktiva hundar
  • Lokalt anskaffat
  • Ingredienser av hög kvalitet
  • Inga kontroversiella ingredienser
  • Tillverkar mat i Kentucky
  Nackdelar
  • Dyrt
  • Ingen specialiserad mat
  • För mycket protein för normala eller lågenergihundar
  • Inte så mycket variation

  Avdelare 2

  De 3 mest populära recepten för hundmat från Fromm

  1.Fromm Gold Adult Dog Food – Formel för små raser

  Detta är utvecklad speciellt för små hundraser för att passa deras ämnesomsättning. Den är förstärkt med probiotika och fullkorn för att underlätta matsmältningen och laxolja för en frisk päls. Huvudingredienserna är kyckling, kycklingmjöl, kycklingbuljong, havregryn och pärlkorn.

  Införandet av tomatrester, ägg och bryggjäst kan vara kontroversiellt eller kan ses som ytterligare källor till fiber, protein och antioxidanter. Det finns massor av hela frukter och grönsaker tillsatta för smak och näringsämnen, och det uppfyller näringsstandarder som anges av AAFCO Dog Nutrient Profiles.

  Fördelar
  • Formulerad för små raser
  • Högt köttprotein
  • Lättsmält
  • Antioxidanter
  • Frukt och grönsaker
  • Inkluderar probiotika
  Nackdelar
  • Inte idealiskt för dem med allergier
  • Innehåller tomatrester

  två.Fromm Gold hundmat för vuxna

  Fromm Family Foods 727520 Gold Nutritionals Vuxen... Fromm Family Foods 727520 Gold Nutritionals Vuxen...
  • Endast de ingredienser av högsta kvalitet som finns tillgängliga används i Fromm Pet Foods
  • Många varianter finns tillgängliga från valp till senior
  Kolla pris på Chewy Se pris på Amazon

  Idealisk för normalt aktiva vuxna hundar, Fromm Gold är gjord främst på kyckling och erbjuder 25 % råprotein. Resten av proteinet kommer från kycklingmjöl, torkat ägg, havrebruk, pärlkorn och brunt ris; kornen är en stor källa till fiber.

  Tillsatt probiotika och cikoriarot hjälper till med matsmältningen, och laxoljan är bra för din hunds päls. Den innehåller grönsaker som ger mineraler och vitaminer för att hålla din hund frisk och levande. Nackdelarna med denna formel är att den innehåller kontroversiella ingredienser som tomatrester och alfalfamjöl, och de tillsatta äggen, osten och öljästen är potentiella allergener för vissa hundar.

  Fördelar
  • Högkvalitativt köttprotein
  • Högt proteininnehåll
  • Idealisk för normalt aktiva vuxna hundar
  • Hjälper matsmältningen
  • Näringsrik
  • För alla raser
  Nackdelar
  • Innehåller potentiella allergener
  • Innehåller kontroversiella ingredienser

  3.Fromm Gold Valpmat

  Fromm Family Foods 15 Lb guld valpmat (1 paket),... Fromm Family Foods 15 Lb guld valpmat (1 paket),...
  • Endast de ingredienser av högsta kvalitet som finns tillgängliga används i Fromm Pet Foods
  • Många varianter finns tillgängliga från valp till senior
  Kolla pris på Chewy Se pris på Amazon

  Denna formel är idealisk för valpar och gravida eller ammande mammor; den är formulerad med 27 % protein och 18 % fett för maximal tillväxt och näring. Det är ett kycklingbaserat recept som använder hel kyckling, kycklingbuljong och kycklingmåltid.

  Spannmål som havregryn, pärlkorn och brunt ris har inte bara protein utan också fibrer för att underlätta matsmältningen. Den innehåller öljäst, torkat ägg och ost, som alla kan vara allergener för vissa hundar men är närvarande på grund av deras näringsvärde. Grönsaker är vanliga för sitt vitamin- och mineralinnehåll, och laxolja hjälper till att säkerställa en frisk, glänsande päls.

  Fördelar
  • Idealisk för valpar
  • Hälsokost
  • Näringsrik för ammande eller gravida kvinnor
  • Högt proteininnehåll
  • Hög fetthalt
  • Hjälper matsmältningen
  Nackdelar
  • Innehåller potentiella allergener

  Avdelare 4

  De 3 mest populära recepten för Orijen hundmat

  1.Orijen Original All Life Stages Formula

  ORIJEN Originalrecept för hund, 25lb, högprotein... ORIJEN originalrecept för hund, 25lb, högprotein...
  • ORIJEN Original hundmat ger en diet rik och varierad på färska, hela animaliska ingredienser från...
  • Med 85 % animaliska kvalitetsingredienser ger ORIJEN näring till hundar enligt deras naturliga, biologiska...
  Kolla pris på Chewy Se pris på Amazon

  Detta populära recept är biologiskt lämplig för alla livsstadier och alla raser. Smakprofilen hos kycklingen, kalkonen och fisken med tillsatt lever ger en utsökt smak som hundar älskar och en proteinnivå på 38 % i denna formel, vilket gör den hög i animaliskt protein som kommer från råa eller uttorkade ingredienser. Brosket, benet och äggen ger resten av de nödvändiga näringsämnena och proteinerna.

  Användningen av linser och marinblå bönor ger mer fibrer för ett hälsosamt matsmältningssystem. På minussidan innehåller den ägg, som kan vara ett allergen för vissa hundar. Detta är dock en spannmålsfri formel som innehåller 15 % grönsaker och frukter som ger massor av antioxidanter, och företaget tror inte på att använda syntetiska ingredienser.

  Fördelar
  • Helt animaliskt protein
  • Spannmålsfri
  • Mycket frukt och grönsaker
  • Hög i fiber
  • Inga syntetiska ingredienser
  • Högt innehåll av antioxidanter
  Nackdelar
  • Inkluderar torkat ägg

  två.Orijen valp torrt hundfoder — biologiskt lämpligt

  ORIJEN Hundvalp Recept, 25lb, högprotein... ORIJEN Hundvalp Recept, 25lb, högprotein...
  • ORIJEN Valpfoder ger en diet rik och varierad på färska, hela animaliska ingredienser från...
  • Med 85 % animaliska kvalitetsingredienser ger ORIJEN näring till hundar enligt deras naturliga, biologiska...
  Kolla pris på Chewy Se pris på Amazon

  De valp formel erbjuder komplett och balanserad näring för att stödja din valps aktiva livsstil. De flesta ingredienser är fjäderfä och fisk, såsom urbenad kyckling och kalkon, flundra, ägg och makrill, samt kyckling- och kalkonbitar som hjärta och lever.

  Linser, bönor och kikärter är fantastiska källor till komplexa kolhydrater, och smaken är en som din hund kommer att njuta av. Det totala proteinet är 38%, med fibrer på 6% och fett som motsvarar 20%, så att du vet att din valp får tillräcklig näring för tillväxt. Tillsatsen av vitaminer, mineraler, probiotika och antioxidanter hjälper till att hålla immunförsvaret och matsmältningssystemet friska och fungera korrekt.

  På nackdelen är detta ett dyrt valpfoder, men Orijen använder lokala råvaror för att tillhandahålla en högkvalitativ produkt.

  Fördelar
  • Idealisk för valpar
  • Gott om näringsämnen
  • Gott
  • Spannmålsfri
  • Hög fetthalt
  • Stöder immunförsvaret och matsmältningssystemet
  Nackdelar
  • Dyrt
  • Innehåller ägg

  3.Orijen Regional Red — Formel för alla livsstadier

  ORIJEN Regional Red Recept för hund, 25lb, högprotein... ORIJEN Regional Red Recept för hund, 25lb, högprotein...
  • ORIJEN Regional Red hundmat ger en diet rik och varierad på färska, hela animaliska ingredienser från...
  • Med 85 % animaliska kvalitetsingredienser ger ORIJEN näring till hundar enligt deras naturliga, biologiska...
  Kolla pris på Chewy Se pris på Amazon

  Detta torrfoder är lämplig för alla livsstadier, inklusive alla hundraser. De primära animaliska ingredienserna är nötkött, vildsvin, get, lamm, fläsk och makrill, som utgör 85 % av maten och erbjuder totalt 38 % råprotein. Linser, bönor och kikärter är en stor källa till protein och fibrer som håller matsmältningssystemet friskt.

  Vad som gör denna unik från andra Orijen-formler är att den använder rött köttkällor utan mejeriprodukter, spannmål eller andra ingredienser som kan vara ett potentiellt allergen för vissa hundar. På nackdelen är den dyrare jämfört med Orijens originalformel.

  Fördelar
  • Idealisk för alla livsstadier
  • Hela livsmedel
  • Spannmålsfri
  • Högt proteininnehåll
  • Komplett och balanserad näring
  Nackdelar
  • Dyrt

  Kom ihåg historien om Fromm och Orijen hundfoder

  Fromm: Under 2016 återkallades tre sorters hundmat på burk på grund av potentiellt höga nivåer av vitamin D. Inga husdjur rapporterades vara påverkade av detta återkallande.

  Orijen: Det har inte gjorts några återkallelser kopplade till detta företag.

  Fromm och Orijen Jämförelse

  Nu när vi har tittat på varje märke separat, låt oss jämföra dem sida vid sida för att göra det lättare att se skillnaderna.

  Ingredienser

  Båda företagen använder kvalitetsingredienser, men Orijen föredrar att använda större mängder helt animaliskt protein. Fromm lägger till grönsaker, men inte många frukter i sina formler. På nackdelen har Fromm mer kontroversiella ingredienser och potentiella allergener i sin mat, och Orijen erbjuder inga formler som innehåller spannmål.

  Fromm-recept har lägre proteinhalt, vilket kan vara en fördel för vissa hundar som inte kan tolerera högproteindieter. Det finns också alternativ för ägare som vill mata sina hundar med fullkorn.

  Vill du ha hundmat med högre proteinmängd så vinner Orijen i den aspekten.

  Pris

  Orijen är det dyrare märket, men det hämtar deras ingredienser från gårdsuppfödda kött, vildfångad fisk och frigående fjäderfä. Fromm är dyr men totalt sett det mer kostnadseffektiva alternativet.

  Urval

  Om du vill ha ett bredare utbud att välja mellan, är Fromm vinnaren eftersom du kan hitta spannmåls- och spannmålsfria versioner, formler för olika raser och formler för valpar. Orijen gör sina recept för alla livsstadier (med undantag för ett fåtal).

  Kundservice

  När du är på Fromms webbplats finns möjligheten till en livechatt med en kundtjänstrepresentant om du har frågor, och webbplatsen är full av information om affärsverksamheten, såväl som ingredienserna.

  Orijen är lätt att kontakta och lyhörd för kundernas frågor. I detta avseende vinner båda företagen i kategorin kundtjänst.

  Avdelare 5

  Slutsats

  Det är trevligt att veta skillnaden mellan två gourmethundmatsföretag, speciellt närde erbjuder båda en fantastisk produkt. Du kan inte gå fel med något av märkena. Dock,vi valde Fromm som det bästa valeteftersom du kan hitta fler produkter inom deras hundmatslinje, så det tillgodoser ett bredare utbud av smaker och preferenser.

  Vi älskar att Orijen använder helfoder och högkvalitativa ingredienser, men de är också dyra och var och en har en hög mängd protein som inte är lämplig för vissa hundar. Att hitta ett hundfoder som motsvarar dina förväntningar kan vara en svår uppgift. Förhoppningsvis ger denna recension mellan två högkvalitativa märken dig massor av information för att avgöra vilket som är rätt för dig och din hund.

  Innehåll