Frontline vs K9 Advantix Flea Treatment: Vilket är bättre?

Välj Namnet På HusdjuretRecensionssammanfattning

En av de viktigaste sakerna du kan göra för din hund är att ge den en regelbunden loppbehandling. Förutom att skona dem från det obehag och irritation som de små bitande insekterna kan orsaka, kan en effektiv loppbehandling även hålla vissa sjukdomar på avstånd.Men hur ska du göraveta vilka loppbehandlingar som är effektiva? Det finns trots allt en hel del där ute, allt från helt naturliga alternativ till de som använder kraftfulla bekämpningsmedel. Är det ena verkligen bättre än det andra?Låt oss titta på två av de bästa loppbehandlingarna på marknaden idag, Frontlinjen och K9 Advantix , för att se vilken vi rekommenderar för din hund. Till slut fann vi att Frontline är lite bättre på att eliminera ett befintligt loppproblem, medan K9 Advantix hjälper till att förebygga ett innan det börjar.Men båda är fortfarande utmärkta överlag, och du kan inte gå fel med någon av dem. K9 Advantix är dock vanligtvis lite billigare, vilket kan fungera som en effektiv tiebreak.

Avdelare 1En smygtitt på vinnaren: Frontline Plus

Betyg Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Frontline Plus Frontline Plus
 • Extremt effektiv för att döda loppor
 • Säker för gravida eller ammande hundar
 • Fungerar bra vid låga doser
 • Kontrollera senaste pris
  Tvåan Andra plats K9 Advantix K9 Advantix
 • Dödar och stöter bort loppor och andra skadedjur
 • Fungerar även på myggor
 • Lite billigare än Frontline
 • Kontrollera senaste pris

  Vad är skillnaderna mellan dem?

  Som nämnts ovan är båda behandlingarna lika när det gäller effektivitet, men det betyder inte att de är identiska. Faktum är att de har flera viktiga skillnader, som vi kommer att belysa nedan.

  Appliceringsmetod

  Båda är topiska behandlingar, så du bryter helt enkelt upp behållaren och gnuggar vätskan direkt på hundens hud. Det absorberas sedan genom huden in i blodomloppet, så alla loppor som biter din valp kommer att dö som ett resultat.

  Frontline är lite lättare att ta på, då du bara behöver applicera den på en enda plats direkt mellan skulderbladen. Om din hund väger mer än 20 pund måste du applicera K9 Advantix på två ställen: mellan skulderbladen och vid svansbasen.

  Det här är ingen stor affär, men om du har en snurrig hund som absolut hatar loppbehandlingen av någon anledning, kanske du föredrar att bara behöva använda den en gång.

  Aktiva ingredienser

  Båda använder bekämpningsmedel för att döda loppor. Frontlines aktiva ingredienser är Fipronil och (S)Methoprene, medan K9 Advantix använder imidacloprid, permetrin och pyriproxyfen.

  Avdelare 8

  Hur effektiva är de mot loppor?

  Generellt sett har fipronil (den aktiva ingrediensen i Frontline) visat sig vara lite mer effektiv för att döda loppor än ingredienserna i K9 Advantix. Fipronil kräver också lägre doser för att vara effektiv, vilket kan vara tilltalande för ägare som inte är tokiga i att gnugga kemikalier på sitt husdjurs hud.

  Frontline stöter inte bort loppor alls, så K9 Advantix vinner detta som standard.

  För att vara rättvis dödar Frontline insekterna så snabbt att bristen på avskräckande medel inte är ett stort problem, men om du vill bespara din hund även det minsta obehag kan K9 Advantix vara det bättre valet.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg som delas av FRONTLINE UK (@frontline.uk)

  Hur är det med andra insekter?

  Båda är effektiva på att döda fästingar, och Frontline är förmodligen överlägsen i det avseendet. Det är dock bara K9 Advantix som stöter bort dem.

  En stor skillnad mellan de två är att K9 Advantix också dödar och stöter bort myggor, medan Frontline inte gör några anspråk på att vara effektiv i det avseendet.

  Vilken produkt är säkrare?

  Båda har visat sig vara helt säkra för hundar, även om Frontline förmodligen är säkrare för dräktiga eller ammande djur (konsultera din veterinär innan du ger en dräktig hund K9 Advantix). Dessutom kan båda potentiellt orsaka hudirritation, så se till att övervaka din hund efter applicering.

  Men om du har katter bör du göra det aldrig applicera K9 Advantix på huden, eftersom en av dess aktiva ingredienser, Permetrin, är giftig för kattdjur.

  Vilken produkt är billigare?

  K9 Advantix tenderar att vara lite billigare än Frontline, även om skillnaden är marginell, vanligtvis bara några få dollar eller så. Prisskillnaden kommer att variera beroende på var du köper dina loppbehandlingar också.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Randy (@cheeseburger.randy)

  Vilken produkt håller längre?

  Båda är designade för att hålla i en månad efter applicering. Båda är också vattentäta när de väl har absorberats i huden, så att du kan bada din hund eller låta den ta ett dopp i poolen utan att kompromissa med läkemedlets effektivitet.

  avdelare 9

  Snabb genomgång av Frontline:

  Frontline Plus Flea & Tick Hundbehandling för stora raser, 45 - 88 lbs

  Frontlinjen är en av de mest populära loppbehandlingarna som finns, och du kan köpa den i djuraffärer och stora butiker, såväl som från din veterinär.

  Fördelar

  • Extremt effektiv för att döda loppor
  • Säker för gravida eller ammande hundar
  • Fungerar bra vid låga doser
  Nackdelar
  • Stöter inte bort loppor eller fästingar
  • Ej effektiv mot myggor

  Snabb genomgång av K9 Advantix:

  k9 advantix

  K9 Advantix bör inte förväxlas med K9 Advantage, som är tillverkad av samma tillverkare. K9 Advantage är en budgetversion som är betydligt mindre effektiv.

  Fördelar

  • Dödar och stöter bort loppor och andra skadedjur
  • Fungerar även på myggor
  • Lite billigare än Frontline
  Nackdelar
  • Inte lika effektivt för att döda loppor
  • Giftigt för katter

  avdelare 10Vad användarna säger

  Med tanke på att dessa är två av de mest populära loppbehandlingarna på marknaden idag, finns det ingen brist på feedback från användare, både bra och dåliga.

  En av de största skillnaderna vi upptäckt mellan de två produkterna är användarnas demografi. K9 Advantix åtnjuter starkt stöd på landsbygden, där hundar ofta lämnas utomhus och att stöta bort myggor och andra flygande insekter är oerhört viktigt.

  Stadsbor tenderar dock att föredra Frontline, eftersom deras husdjur ofta hålls inomhus för det mesta, så det finns mindre behov av att skydda dem från insekter.

  Många användare tycker också att Frontline är extremt bra på en sak - nämligen att döda loppor - medan K9 Advantix är mindre effektivt i det avseendet men bättre som en övergripande skadedjursbehandling.

  I slutändan bör dock båda i allmänhet vara effektiva för att hålla din hund säker. Det beror bara på dina specifika behov: Om din hund ofta lämnas exponerad utomhus, kommer du att uppskatta det allsidiga skyddet som K9 Advantix erbjuder. Om du bara vill att några befintliga loppor ska dö så snabbt som möjligt, är Frontline förmodligen din bästa insats.

  Lyckligtvis finns det inget fel svar här.

  Avdelare 5

  Frontline eller Advantix: Vilket ska du välja?

  Frontlinjen och K9 Advantix är båda effektiva loppbehandlingar, och vilken som är bättre för din hund beror förmodligen på dina specifika behov. K9 Advantix är den mer mångsidiga av de två, medan Frontline är mer potent och sannolikt kommer att rensa ut befintliga angrepp snabbare.

  Generellt sett kommer ägare vars hundar tillbringar mycket tid utomhus att ha det bättre med K9 Advantix, medan de som håller sina hundar inne kanske föredrar att använda Frontline.

  Den goda nyheten är att du inte kommer att göra ett misstag när du köper någon av produkten. Så länge du använder dem konsekvent och korrekt bör både Frontline och K9 Advantix göra dethåll din hund säker från de där irriterande parasiterna.

  Innehåll