Gör schäfer bra vakthundar?

Det finns olika anledningar till att någon skulle leta efter en vakthund. Hundar har använts som beskyddare i århundraden, allt från att vakta fårflockar mot rovdjur till att patrullera ett skyddat område mot inkräktare.Många olika raser har använts flitigt som vakthundar, såsom Doberman och Rottweiler, men hur är det med schäferhundar (GSD)? schäfer är bland de bästa vakthundarna som finns! Om du letar efter en hund som kommer att älska och skydda din familj och din egendom, behöver du inte leta längre än schäfern.

Vi tittar på vad som gör en bra vakthund och hur GSDs utmärker sig i denna roll. Vi undersöker också skillnaden mellan vakthundar och andra skyddande hundroller där ute och vilken typ av träning som går åt till att skapa en vakthund.

Avdelare 1

Schäfervaktshund

När du tänker på en vakthund, vad är det första du tänker på? En stoisk hund som går bredvid en säkerhetsvakt eller en morrande, elak hund som håller en inkräktare i schack?Även om båda scenarierna har och händer, är det verkligen inte allt som finns i en arbetande vakthunds dag.

Vakthundar är definierat som hundar som är tränade att skydda en plats. För att utöka det är de specialtränade hundar som skyddar någon form av egendom eller människor från inkräktare. Detta är vanligtvis privat egendom, såsom bostäder eller företag, och familjer eller människor som behöver skydd.

Bevakningshundar är tränade att attackera på kommando och uppfattas ofta som aggressiva, men de kan också beordras att sluta.

Det finns flera olika roller som faller inom skyddsarbetet för hundar.

ett år gammal schäferhona_Lurin_shutterstock

Bildkredit: Lurin, Shutterstock

Olika typer av skyddshundar

Det finns skillnader mellan vakthundar och andra skyddshundsroller, så vi går igenom dessa olika jobb.

Vakthundar

Det här är hundar som har tränats för att arbeta med minimal övervakning i ett slutet eller inhägnat område. De är ganska lika vakthundar. De kommer också att attackera när det behövs och hålla alla hot eller inkräktare borta.

Eftersom de tenderar att arbeta med lite mänsklig övervakning är dessa hundar vanligtvis självständiga, självsäkra och intelligenta.

Vakthundar

Vakthundar gör vad deras namn antyder: De tittar. Dessa hundar kommer att skälla ut en varning om de ser eller hör någon ovanlig aktivitet, men de vidtar vanligtvis inga andra åtgärder, så det är upp till människan att hantera situationen.

De flesta hundar kan faktiskt vara en vakthund, även små hundar, och de behöver ingen träning eftersom skällande vanligtvis är instinktivt för rasen.

schäfer skällande

Bildkredit: PDPics, Pixabay

Personligt skydd hundar

Dessa hundar genomgår specialiserad utbildning för att ta på sig jobbet att skydda en person eller en grupp (som en familj). De behöver lära sig skillnaden mellan vän och fiende och anpassa sig till oförutsägbara situationer och miljöer.

Dessa hundar bildar starka och solida band med människorna de skyddar, så de fungerar också som sällskapshundar. Deras kärlek till sina ägare och den omfattande utbildning de får gör dem till exceptionella skyddshundar.

Attackera hundar

Attackhundar måste ha samma egenskaper som en vakthund, vakthund, vakthund och personlig skyddshund eftersom de i slutändan utför alla dessa uppgifter. Utöver träningen för alla dessa färdigheter får de träning för att attackera på kommando.

Attackhundar används traditionellt av militär och polis och anses vara farliga om de är i fel händer, så de är vanligtvis inte lämpliga som sällskapshundar.

Malinois-hund och två schäferhundar i tjänst med officerare

Bildkredit: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock

Vad gör en stor vakthund?

Det finns flera egenskaper som tillsammans gör en bra vakthund. Vissa människor kan ha intrycket att en hund måste vara aggressiv för att vara en bra vakthund, men det kan vara tvärtom. Här är varför.

Stark arbetsdrift

Bevakningshundar behöver en stark arbetsdrift eftersom detta gör dem mer träningsbara och ivriga att utföra arbetet.

Intelligens

Intelligens, liksom arbetsdrift, är nödvändigt för att träna hunden. Dessa hundar behöver lätt lära sig grundläggande kommandon och ha förmågan att tänka själva och lösa problem.

Mod

För att bli tagen på allvar måste en vakthund vara orädd och kunna möta potentiellt farliga situationer och inkräktare utan att tveka.

Schäfer_Zelenskaya_shutterstock

Bildkredit: Zelenskaya, Shutterstock

Hängivenhet

Den som skyddas, oavsett om det är en hel familj eller en enda person, bör vakthunden ha orubblig lojalitet mot dem. Denna hängivenhet kommer att säkerställa att vakthunden kommer att uppfylla sina plikter.

Kärleksfull och tillgiven

Tvärtemot vad många tror kan de bästa sorterna av vakthundar vara de mest kärleksfulla och tillgivna hundarna när de är tillsammans med sin pålitliga mänskliga familj. De är milda och söta mot små barn, men de vet när det är dags att gå in i skyddsläge.

Skyddande

Bevakningshundar bör ha en naturlig instinkt att skydda och försvara deras territorium och f5aamilies. Detta inkluderar att skälla ut en varning till sina ägare.

Skrämmande närvaro

En stor vakthund är utan tvekan mer effektiv än en liten. Många chihuahuas skulle älska att vara vakthundar, men deras storlek skulle inte nödvändigtvis skrämma bort eventuella inkräktare. Ibland kan bara åsynen av en stor hund stoppa en incident från att inträffa.

Fokus

Vakthundar måste vara vaksamma och fokuserade och inte lätta att distraheras. De är medvetna om sin omgivning och på beredskap för eventuella förändringar eller möjliga hot.

schäfer med chockkrage

Bildkredit: Nataliya Ostapenko, Shutterstock

Avdelare 3

Vad gör schäfer till bra vakthundar?

I ett nötskal, schäfer har alla de tidigare nämnda egenskaperna.

Lite historia

Även om de har herde i sitt namn, kan vissa människor fortfarande bli förvånade över att höra att schäfer har sitt ursprung som fårhundar. Vi förknippar dem så starkt som polis- eller säkerhetshundar, trots allt.

GSDs såg sin början med Max Emil Friedrich von Stephanitz 1899, när han köpte Hektor Linksrhein, den första registrerade schäfern. Von Stephanitz trodde starkt på att föda upp en brukshund med herdehundarnas snabbhet och intelligens.

Egenskaper för schäfer

Egenskaperna hos schäfern avlas in i dem och passar vakthundens mögel perfekt. De är bland de mest hängivna och lojala hundarna som finns och är beskyddare med en stark arbetsdrift.

De kan tänka självständigt och problemlösa på grund av deras höga intelligens, vilket också gör dem ganska träningsbara. Eftersom de är herdehundar är de vaksamma, vaksamma och modiga. Deras storlek gör dem också till en skrämmande närvaro.

Slutligen, GSDs är utmärkta familjehundar som bildar starka och kärleksfulla band med sina familjer. De har förmågan att balansera sin tillgivenhet när de är hemma med att omedelbart agera som en beskyddare när behovet uppstår.

Schäfer som står på gräset

Bildkredit: cvop, Pixabay

Vilken typ av utbildning behöver schäfer?

Tidig socialisering

Träningen bör börja medan de är valpar, och det börjar med socialisering. De måste introduceras för så många människor, djur, miljöer och situationer som möjligt. Detta kommer att hjälpa dem att bygga upp sitt självförtroende, och de är mindre benägna att agera aggressivt när de möter ovanliga omständigheter.

Lydnadsklasser

Lydnadsträning är av största vikt eftersom den lär dem grundläggande kommandon och hjälper till att skapa ett ännu starkare band mellan hund och ägare. Dessa klasser är också ett utmärkt sätt att uppmuntra mer socialisering för valpen.

Följeslagare

Schäfer som föds upp till vakthundar föds vanligtvis också upp som sällskapshundar med familjen eller ägaren som de kommer att skydda. Det är här de lär sig skillnaden mellan att vara ett kärleksfullt husdjur och en arbetande vakthund och hur man växlar mellan dessa två roller.

Träning

GSD:er måste lära sig skillnaden mellan en gäst som är främling men välkommen i hemmet och en främling som inte är välkommen. Det bör aldrig förekomma något aggressivt beteende när de är med deras familjer, men de bör fortfarande vara uppmärksamma på potentiella problem. De måste lära sig att inte skälla eller agera aggressivt mot någon eller något som inte är ett hot.

schäfer polishund

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Avdelare 5

Slutsats: Är schäfer bra vakthundar

Schäfer är verkligen de perfekta vakthundarna. De har alla nödvändiga egenskaper och gör de mest fantastiska sällskapshundar. De är naturligt skyddande och tillgivna, och med rätt träning kan de bli utmärkta vakthundar!

En schäfer som har fått lämplig träning behöver en fast hand, men så länge träningen har utförts på rätt sätt har du den perfekta arbets- och familjehunden.


Utvald bildkredit: Osetrik, Shutterstock

Innehåll