Vallar schäfer? En Shepherd Shedding Guide

De Schäfer är en av landets mest populära hundraser. Med denna hundras extrema lojalitet, intelligens och övergripande skönhet är det inte förvånande att se många husdjursägare välja att göra en schäfer till en del av familjen. När man tar in en av dessa valpar i hemmet är det dock ett måste att lära sig både bra och dåliga aspekter av rasen.En av de vanligaste frågorna folk har när de adopterar denna ras är, hur mycket fäller schäfer? Svaret på just denna fråga är ganska lite. Även om denna ras är välkänd för att vara ett fantastiskt husdjur, är schäfern också ökända för att fälla. Genom att ta med en av dessa hundar till din familj kommer du att skriva på dig för konstant dammsugning, skötsel och till och med användning av luddrullar på varje klädesplagg du äger.

Även med de problem som dessa hundar uppvisar, uppväger de fantastiska tilläggen de ger till en familj långt allt hår. I den här guiden kommer vi att lära oss mer om dessa hundar, hur mycket de fäller och när de fäller för att hjälpa dig att förbereda dig för livet som en stolt schäferförälder.

avdelare 10

Förstå schäferns päls

De flesta herdehundsraser är kända för att ha tjocka pälsar som leder till ständig utgjutning. Schäfern är inte annorlunda. Dessa hundar har två separata pälsar, en underpäls och en ytterpäls. Kombinationen av dessa två rockar innebär att schäferägare måste följa strängare skötselrutiner och förvänta sig att oönskat hår ständigt ska finnas på deras kläder och möbler.schäfer

Bildkredit: Paweł Szpiler, Pixabay

Vad är en ytterrock?

Känd som skyddshår, den yttre pälsen av schäfern har längre hår som är grövre i konsistensen. Detta yttre lager av päls är ansvarigt för att stöta bort smuts och hålla den mycket tätare underpälsen skyddad från fukt.

Den här ytterrocken fäller hela tiden. Du kommer att upptäcka att det ser ut som enstaka hårstrån, inte de klumpar som är förknippade med underpälsen. Dessa skyddshår fäster lika lätt på kläder och möbler och kräver korrekt skötselteknik för att kontrollera.

Vad är en underrock?

Medan alla hundar har yttre skyddshår, har inte alla raser en underull. Schäfern är en av raserna med dubbel päls för att hålla dem bättre skyddade från väder och vind.

Schäferns underpäls är fluffigare och mjukare än skyddshåren på den yttre pälsen. Denna päls ger hundar den isolering de behöver för att hålla sig till de olika vädertyper de kommer att möta. På vintern hjälper den här kappan att hålla din schäfer varm och bekväm. På sommaren, även om du inte skulle förvänta dig det, hjälper den här pälsen till att reglera din hunds kroppstemperatur och hålla den svalare.

När människor hänvisar till hundar med dubbel päls som att de blåser pälsen syftar de på detta inre skikt. När denna underull fäller, visas den normalt i tjocka klumpar av detta mjuka hår. Medan schäfern fäller ständigt händer det att blåsa pälsen bara vid vissa tider under året.

Schäfer hund

Bildkredit: Rob Wee, Pixabay

När fäller schäfer?

Det korta svaret på detta är alltid, men det finns vissa tider på året där du hittar dina schäferskjul mer än andra. Som nämnts ovan kommer den schäfers ytterpäls eller skyddshår alltid att fällas. Det är den tjocka underullen som faller av med årstiderna för att bättre förbereda ditt husdjur för vad vädret har att erbjuda. Under denna tid, när en schäfer blåser sin päls, kommer du att uppleva mer hår och en konstigt utseende päls i ungefär 10 dagar eller så medan denna process äger rum.

Förbereder för vintern

På hösten tar en schäferkappa sin utgångspunkt från naturen. När dagarna börjar bli kortare vet deras underull att det är dags att förbereda sig för vintern. Det överflöd av hårägare som har att göra med under denna tid är din hunds sätt att förbereda sig för det kallare vädret på vägen. Även om det kan vara lite svårt att hantera, kan det hjälpa dig att vila lättare att veta att din hund kommer att kunna hålla sig varm i vintersnön.

Svalkar till sommaren

På våren kommer din schäfer att göra sig av med den tjocka vinterpäls som deras kroppar arbetat så hårt med att producera. När du vet att det varma vädret är på väg, kommer din hund återigen att lämna tofsar av mjukt hår överallt när deras tunnare sommarpäls kommer in. Denna päls är ansvarig för att hjälpa dem att reglera sin kroppstemperatur när sommarvärmen är i full effekt ute.

europeisk schäfer i skogen

Bildkredit: profcalamitous, Pixabay

Avdelare 2

Andra anledningar till att din schäfer kan fälla sig för mycket

Ingen vill tänka på att deras hund har hälsoproblem. Tyvärr kan det hända. Överdriven utgjutning är ett av sätten schäfern låter sina ägare veta att något är fel. Om din hund inte blåser pälsen och du märker överdrivet hår runt huset, kan en resa till veterinären vara nödvändig.

Stress och ångest

Ja, även om de är fantastiska husdjur för familjen kan schäfern uppleva stress och ångest. Oavsett om detta beror på att vara i ett nytt hem, förändringar i familjen eller kanske familjen nyligen har flyttat, är det viktigt att vara uppmärksam på din hunds stressnivåer. Att prata med en veterinär när dessa problem uppstår är det bästa sättet att göra för att hålla ditt husdjur glad och frisk.

Loppor och fästingar

Tyvärr är loppor och fästingar en del av livet för hundar och deras familjer. Bett från dessa och andra parasiter har varit kända för att orsaka hudirritation hos vissa hundar. Om du märker att din schäfer har hudproblem eller angrepp från dessa parasiter, kan håravfall uppstå. Var beredd att erbjuda ditt husdjur ordentliga lopp- och fästingbehandlingar för att hjälpa dem att undvika problem med hudirritation och extra utsöndring i händerna av dessa oönskade attacker.

Schäferhunden blev biten av en fästing

Bildkredit: Fire-n, Shutterstock

Hormonella förändringar

För honhundar, går in i värme kan få dem att falla mer än normalt. Detta är inte ovanligt. Denna överdrivna utsöndring kan uppmärksamma dig på förändringarna i din hona och ge dig tid att förbereda dig för vad som händer.

En dålig kost

Vad din schäfer äter spelar en stor roll för hur mycket de tappar. Om du vill ha ditt husdjur friskt och lyckligt är det viktigt att erbjuda dem en välbalanserad kost. När du får en dålig kost kan din schäfer tappa mer hår än de normalt skulle göra. Om du har frågor eller funderingar om ditt husdjurs diet, rådfråga din veterinär om vilken mat som är bäst för din schäfer.

Avdelare 8

Trimma en schäfer

Det är här det riktigt roliga börjar! Som den stolta ägaren till en schäfer är du nu ansvarig för att deras päls ser bra ut och kämpar mot de hårhögar som nu är en del av ditt liv. Lyckligtvis finns det några saker du kan försöka hjälpa till att lindra håret och hålla ditt husdjur mer bekvämt i processen.

Rutinborstning är ett måste

På grund av den dagliga fällningen och den säsongsbetonade pälsen som blåser dina schäferupplevelser, är rutinborstning ett måste. Detta hjälper inte bara att befria din hund från löst hår utan hjälper också till att undvika mattning. För schäfer eller vilken hund som helst med dubbel päls kan mattning vara ett verkligt problem. För att hålla koll på din hunds skötselbehov rekommenderas borstning minst två gånger i veckan. När ditt husdjur blåser pälsen kanske du inser att borstningen måste ske oftare.

När du borstar din schäfer, kom ihåg att följa hårväxten. Du kan bli frestad att gå emot tillväxten i hopp om att ta bort mer hår, men detta är farligt för din hunds hud och kan orsaka mer mattor vilket kan vara smärtsamt att ta bort. En underullskrapa bör användas efter borstning för att hjälpa till att ta bort oönskat hår från underullen som borstningen helt enkelt inte kan nå.

Schäferhund tar ett bad

Bildkredit: Korneeva Kristina, Shutterstock

Bada din hund

Du kanske vill bada din schäfer rutinmässigt, men i ärlighetens namn är det inte nödvändigt. Deras päls är designad för att hålla smuts och skräp borta. Bad används mest för att ta bort löst hår och fräscha upp din schäfer när det behövs. Som husdjursägare är dock badschemat helt upp till dig. Kom bara ihåg att när du badar ditt husdjur är det bäst att använda helt naturliga schampon och varmt vatten.

Undvik att klippa din hunds hår

Schäferns päls är designad för att reglera dess kroppstemperatur. Klippning eller rakning ditt husdjur kan göra det känsligt för överhettning. Om inte hälsorelaterade skäl gör att din veterinär föreslår ett snitt, bör du lämna din schäfers päls ifred och helt enkeltta itu med avfallet.

Avdelare 3

Är allt hår värt det?

Om du är sysslar med avfall , du kanske frågar dig själv om en schäfer är rätt hund för dig? Ja, utsöndring är ett bekymmer när det kommer till denna hundras, men ärligt talat, det goda överväger vida det dåliga. Om du är villig att vara vaksam kan du enkelt göra en schäfer till en viktig medlem av familjen.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Eudyptula, Shutterstock

Innehåll