5 insättningsmallar för valp (PDF) + guide 2022

Välj Namnet På HusdjuretAtt bestämma sig för att ta med sig en valp i ditt hem är fullt av all slags glädje. Tillsammans med den glädjen kommer dock inlärningsprocessen för hur man köper en kvalitetsvalp. Legitima uppfödare med ett fantastiskt rykte kanske har några mer omfattande ringar att hoppa igenom, men produkten är mycket mer givande.När allt kommer omkring, med bra uppfödare kommer försäkran om att din valp är frisk, älskad och väl socialiserad. Om du någonsin har hört talas om valpkontraktet kanske du undrar vad det handlar om. Eller, om du är en uppfödare, kanske du vill överväga depositionskontrakt när du placerar dina valpar. Låt oss gå igenom vikten av kontrakt och hur de skyddar valpar på lång sikt.Avdelare 1Vikten av att använda ett kontrakt för en deposition på en valp

Att lägga en deposition på en valp har fördelar för både köparen och säljaren. Även om det kan tyckas vara mycket att dela ut på en gång utan att verkligen känna valpen, säkerställer det att köparen är seriös och bör ge sinnesfrid att veta att valpen är väl omhändertagen.

Underteckna ett kontrakt

Om du lägger ner en stor del pengar på en valp som du kanske eller kanske inte har träffat, kan det verka lite läskigt. När allt kommer omkring, hur vet du att du är kompatibel med en valp, och är insättningen borta för att lura dig från dina surt förvärvade pengar?Denna praxis är faktiskt utbredd till skydda köparen och uppfödaren och säkra den valp du vill ha mest. Om du är orolig för att lägga en deposition innan du träffar valparna, kommer många uppfödare att arbeta med dig så att du kan se dem i förväg.

hundar och kontrakt

Bildkredit: LightField Studios, Shutterstock

Erbjuder kontraktet

Det går inte att förneka att uppfödare älskar sina valpar. Kärleken till den specifika rasen är sannolikt den främsta anledningen till att människor kommer in i branschen i första hand.

Det sista som en uppfödare vill är att en av deras älskade valpar ska komma in i ett hem där de inte är efterlysta, eftersom de känner till farorna med skydd och kontinuerlig återhämtning. Ett depositionskontrakt verifierar att köparen är seriös, så du behöver inte oroa dig för att backa eller falla igenom.

Vilka frågor bör du ställa innan du gör en insättning?

För att skydda ditt köp och försäkra dig om att du fick en kvalitetsvalp skulle du ha många egna frågor. Några riktigt bra att börja med är:

  • Hur är föräldrarnas temperament? Att känna till var och en av föräldrarnas beteenden ger dig en utmärkt indikation på vad du kan förvänta dig för din fullvuxna hund. Om det finns existerande beteendeproblem eller vissa tendenser kan du veta det i förväg.
  • Har valparna gjort någon tidigare undersökning eller skott? De flesta välrenommerade uppfödare ser till att alla valpens veterinärer kontrolleras med sin första omgång av skott innan de går till sina nya hem. Du måste veta om detta redan har hänt tidigare när du tar din hund till veterinären för första gången.
  • Hur stor kommer valpen att bli när den är fullvuxen? Du kan ha en ganska bra uppfattning om hur stor din hund kommer att bli baserat på själva rasen. Men om du känner till båda föräldrarnas vikt kan du få ett särskilt genomsnitt på vad du kan förvänta dig med din individuella valp.
  • Finns det några kända hälsoproblem i blodlinjen? Hälsoproblem kan förblinda dig och skapa utgifter i efterhand. Att veta om det finns några genetiska hälsoproblem i blodlinjen kommer att hjälpa dig att bättre förbereda dig för framtiden.
  • Vilken typ av valpmat kommer de att äta när de börjar äta fasta ämnen? Att byta foder är viktigt, särskilt när det kommer till en valps känsliga tarm. Om du planerar att byta mat är det viktigt att veta vilken mat de äter för närvarande så att du kan börja processen långsamt. Eller så kan du alltid ha dem på samma mat under hela valpåren.
Gammal engelsk fårhundvalp

Bildkredit: Rita_Kochmarjova, Shutterstock

Avdelare 2

Mallar för insättningskontrakt för 5+ valpar

Här är några fantastiska mallar för valpsättning. Om du är en säljare kan du använda dessa mallar och skräddarsy dem för att passa dina behov. Om du är en köpare kan detta ge dig en bra indikation på vad du kan förvänta dig när du signerar för din hund.

1.Eforms hund (valp) depositionskvitto

Eforms hund (valp) depositionskvitto

De Eforms hund (valp) depositionskvitto är ett mångsidigt val. Du kan ange köparens namn och information överst. Sedan finns det ett ställe att lägga in valpens information specifikt, såsom kön eller märkningar – såväl som total kostnad.

Du kan lägga till hur personen betalade, oavsett om det är check, kontanter eller annan metod. Det låter dig ange hur många dagar depositionen hålls och om den är återbetalningsbar eller ej. Den har en plats för säljaren att placera sin signatur och information längst ner.

Denna mall är grundlig men enkel, så att du kan välja mellan en mängd olika alternativ.


två.Kvittomall Valp Depositionskvitto

De Kvittomall Valp Depositionskvitto är en disposition för en ej återbetalningsbar valpdeposition. Du kan ladda ner mallen och skräddarsy den efter dina behov. Det ger dig ett utrymme för att ange hur mycket depositionen är, valpens information och hur många dagar köparen har på sig att betala hela saldot.

Både köparen och säljaren skriver under och skriver ut sina namn längst ner.

Det är en enkel form för uppfödare som kräver icke-återbetalningsbara insättningar endast för sina valpar.

kontrakt_kvitto

Bildkredit: congerdesign, Pixabay


3.Online faktura hund (valp) mall för insättningskvitto

Online faktura hund (valp) mall för insättningskvitto

De Online faktura hund (valp) mall för insättningskvitto låter dig skräddarsy all din information som krävs personligen. Överst har den all uppfödarens personliga information för företaget. Det finns en plats att ange kvittonummer och datum. Därefter har du kundens informationsdel.

Det finns en hel låda där säljaren kan lägga till valpens beskrivning samt kostnaden. Längst ner kan du fylla i insättningsbelopp och betalningssätt. Det finns en plats där kunden kan skriva under längst ner. Du kan använda detta som ett onlineformulär eller en nedladdningsbar utskrivbar kopia.


Fyra.Försäljningsavtal/försäljningskontrakt för hund eller valp

Försäljningsavtal för hund eller valp

De Försäljningsavtal/försäljningskontrakt för hund eller valp är en mycket anpassningsbar mall för ditt köp. Den har både köparens och säljarens information längst upp på kvittot. I mitten finns all valpens information och fader- och damregistreringen.

Den nedre delen har en komplett lista med villkor om du vill vara extremt specifik med köpet. Den här mallen erbjuder ett heltäckande avtal som stärker köparens och säljarens relation, som utförligt förklarar båda parters ansvar.

Om du behöver vara mer noggrann är detta ett perfekt alternativ.


5.Ordmallar online-försäljningsformulär för hund/valp (gratis)

Ordmallar Online Valp Bill of Sale Form

Ordmallar online-försäljningsformulär för hund/valp (gratis) sida kan du välja från sidor med nedladdningsbara formulär för insättning av husdjur. Du kan leta igenom hela webbplatsen och leta efter en insättningssida som replikerar det du letar efter.

Du kan välja en mall som är så enkel eller komplex som du väljer. Det finns också alternativ för att anpassa din egen mall helt. Så om ingen av de andra på vår lista räckte, kan du bläddra igenom den här listan med formulär att du får det bästa alternativet för dina omständigheter.

vit liten valp boxer i trädgården

Bildkredit: Inesmeierfotografie, Shutterstock

Avdelare 8

Varför ber uppfödare ofta om icke-återbetalningsbara insättningar?

När uppfödare placerar valpar i sina eviga hem vill de försäkra sig om att köparen är engagerad och seriös när det gäller valpen. För att förhindra möjligheten att slösa tid kräver många en ej återbetalningsbar deposition.

Detta låter uppfödaren veta att du är 100 % seriös med köpet , vilket hindrar valpen från att hitta sitt hem hos en annan familj som kan vara på jakt.

Vad mer att förvänta sig av en ansvarsfull uppfödare

Ungefär som många andra produkter, ju bättre något är, desto mer kostar det. Många människor förstår inte kostnaden som följer med att föda upp dessa vackra djur. Vissa raser kommer att vara dyrare att underhålla än andra.

Till exempel kräver franska bulldoggar och engelska bulldoggar ofta kejsarsnitt för att leverera sin valp framgångsrikt. Däremot kan många andra raser ha valpar med små eller inga komplikationer. Hundar är ibland dyrare på grund av de medicinska processer som är involverade i att föra dem till världen.

Hur man förbereder sig efter att ha signerat din insättning men innan du tar hem valpen

När du har skickat in depositionsbetalningen kan du börja förbereda ditt hem för din valps ankomst. Du kommer att ha några veckor på dig innan de kommer, så du får göra några förändringar runt ditt hem för att passa hunden bättre.

Det här är både en spännande och stressig tid, eftersom du försöker se till att du har alla dina ankor i rad innan du tar hem din lilla kille eller tjej.

  • Se till att du har alla nödvändiga förnödenheter.
  • Välj din veterinär.
  • Bestäm vart du ska ta din hund för att gå på toaletten.
  • Se till att du har säkerhet för din valp.
  • Ta med dina befintliga hundar för en möteshälsning.
labrador valp biter bur

Bildkredit: Olya Maximenko, Shutterstock

Avdelare 5

Slutsats: Avtalsmallar för valpdeposition

Att erbjuda eller underteckna ett valpdepositionskontrakt är ett utmärkt sätt för båda parter att säkerställa att de gör rätt val. För säljaren ger det trygghet för valpplacering. För köparen säkrar det valpen att du vill se till att du får vad du betalar för.

Uppfödare och köpare kommer att dra stor nytta av detta kontrakt.

Relaterad läsning:


Utvald bild: Ilona Warrior, Pixabay

Innehåll