Golden Sammy (Golden Retriever & Samoyed Mix)

Gyllene SammyHöjd: 21-24 tum
Vikt: 50-75 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Varierande nyanser av grädde, vitt och rött
Lämplig för: Familjer i alla storlekar - även de med små barn
Temperament: Lojal, väluppfostrad, intelligent, lätt att träna, kommer överens med andra husdjur

Vad får du när du korsar en av de mest ikoniska hundarna någonsin (Golden Retriever) med en gammal slädhund (Samojed)?

Den gyllene Sammy!

Golden Sammy är en av de mest väluppfostrade och magnifikt älskvärda hundraser du någonsin kommer att träffa. Och de är helt fantastiska med barn. Så om du letar efter en familjehund kan en Golden Sammy vara rätt hund för dig.De är inte superlåga underhållskostnader, men det är inte särskilt svårt att ta hand om dem heller. Golden Sammies kräver inte överdriven träning och behöver inte borstas dagligen. Sammantaget är de deten underbar rasom du letar efter ett nytt tillskott till familjen.

Avdelare 1

Golden Sammy-valpar – innan du köper...

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Odin (@odin_goldensammy)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Lägga till en Golden Sammy till din familjkan tyckas vara det bästa någonsin. Och det kan vara ... om du kan ta hand om dem ordentligt.

Innan du letar efter en uppfödare, ställ dig själv några frågor.

 • Har du tid att ägna dig åt träning och lek?
 • Kan du hålla jämna steg med denna långhåriga rackare och tillgodose deras skötselbehov?
 • Har du råd med deras mat och veterinärräkningar?
 • Och är du redo att acceptera en söt, kärleksfull och lojal valp i ditt hem?

Om du kan svara ja på alla dessa, har du tagit de första stegen mot att bli en Golden Sammy-förälder.

Vad är priset på Golden Sammy-valpar?

Att prissätta en valp är inte så klippt och torrt som du skulle kunna tro - speciellt när det kommer till dessa designerraser. Det finns massor av faktorer att ta hänsyn till, inklusive platstillgänglighet, områdesefterfrågan för rasen och uppfödaröverväganden.

Du kan tänka på att spendera 0 och uppåt när du hämtar en Golden Sammy-valp.

Priset är dock extremt värt det för dessa hundar. De är en av de mest perfekta raserna att ta med i din familj. Som sagt, du vill verkligen säkerställa att du får din valp från en ansedd uppfödare.

Innan du köper din hund, kommer du att vilja göra lite seriös forskning om uppfödaren, särskilt när det kommer till designerraser som Golden Sammy. Att kontakta Dog Breeders Association eller American Kennel Club kan hjälpa dig att rensa igenom djungeln av skumma hunduppfödare och hjälpa dig att hitta en som är legitim.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Golden Sammies

1. De har en stor stamtavla.

Golden Sammy föddes upp först på 2000-talet, så de har inte mycket historia som sin egen ras än. Men var och en av föräldrarna gör det. De Golden Retriever kan spåras tillbaka till 1700-talets Skottland . De föddes först upp av Dudley Marjoribanks (A.K.A. Lord Tweedmouth) i syfte att simma långa distanser för att hämta ankor och andra sjöfåglar som skjutits under jakt. Golden retrievers har sedan dess varit bland de mest populära hundraserna genom tiderna.

Samojedsidan av Golden Sammy går mycket längre tillbaka. Samojederna är uppkallade efter de nomadiska samojedfolken i Sibirien. De var brukshundar som användes för att dra slädar, valla renar och hjälpa till vid jaktexpeditioner. Dess en av 13 raser som är så genetiskt avvikande från andra moderna raser . Samojederna tog sig ut ur Sibirien först i slutet av den 19thÅrhundradet och erkändes som en officiell ras i USA 1923.

2. Golden Sammies är inte tunga skällande.

Både samojeden och golden retriever är det relativt tysta hundar , så det går bara att räkna ut att Golden Sammy inte skäller för mycket heller. Detta är en fantastisk kvalitet för dig som bor med grannar i närheten. De kommer inte att orsaka för mycket störningar. Men när du hör dem skällande kan det vara ett tecken att undersöka, eftersom de vanligtvis bara skäller när det är absolut nödvändigt.

3. De är naturliga brukshundar.

Båda föräldrarna till en Golden Sammy är brukshundar, och det är inte ovanligt att se Golden Sammies återgå till instinktiva sätt. Du kanske ser dem försöka agera som herdar och beskyddare runt barn och hjälpa till att dra dig med i koppel.

Golden Sammy - Golden Retriever och Samojed hundblandning

Föräldrarna till Golden Sammy. Vänster: Golden Retriever, Höger: Samojed

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Golden Sammy

Golden Sammies är några av dede flesta kalla hundraserrunt om. De är mycket toleranta mot andra hundar, husdjur och barn. Och de är inte rädda för att visa tillgivenhet. Du kommer att hitta din Golden Sammy extremt lojal och hängiven sin familj - trots allt var deras samojed-härstamning flockhundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa är bland de ultimata familjehundarna. Deras milda temperament gör dem exceptionellt bra med barn. Golden Sammies är till och med kända för att låta barn använda dem som djungelgym utan att så mycket som blinka. Och deras superhöga tolerans konkurreras bara av deras lojalitet. När de väl har accepterat dig i sin flock är du familj för alltid.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dessa älskvärda pälsbollar kommer till och med överens med andra djur. De är en väldigt sällskaplig ras. Detta kan faktiskt behöva lite reglering när de är yngre för att träna dem från att kväva varje person eller husdjur med tillgivenhet.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av 8 PAWS WANDER (@8pawswander)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Golden Sammy

När det gäller att äga en Golden Sammy finns det några saker som är specifika för denna ras som du kommer att vilja se upp med.

Mat & Diet Krav 🦴

Dessa valpar bara älskar att äta! Och om du inte är försiktig kan de lura dig att ge dem mer än de verkligen behöver. 2,5 koppar hundmat av hög kvalitet borde vara tillräckligt med mat för en hälsosam Golden Sammy-diet.

Som vi kommer att diskutera senare är denna ras mer mottaglig för gemensamma problem. Och dessa kan förvärras genom ohälsosam viktökning eller fetma - så håll utkik efter detta.

Övning

Nu kan det tyckas som om den här rasen kommer att behöva mycket motion. Den kommer från en äkta brukshundslinje från hämtning av sjöfåglar till släddragning och renskötsel. Men Golden Sammy behöver inte för mycket fysisk aktivitet - 40 minuter om dagen handlar verkligen om det.

Men de kommer att behöva mental träning. Det faktum att de är så intelligenta betyder att de kommer att bli uttråkade utan ordentlig stimulans. Och tristess kan leda till styggheter som att tugga och gräva. Att låta dem utforska på dagliga promenader eller lära dem kurragömma-spel kan verkligen gynna din Golden Sammy.

gyllene sammy

Bildkredit: Pxfuel

Träning

Jämfört med andra raser tränar dessa hundar mycket lättare och snabbare på grund av sin intelligens. Men du kommer att vilja ta dig tid att träna dem. När de lämnas otränade kommer samojedinstinkterna att slå in. De kommer inte att bli aggressiva eller något liknande. Men de kan försöka valla oregerliga barn eller dra dig medan de går i koppel.

Grooming ✂️

Det här är långhåriga hundar, och det betyder att det kommer att fällas. Du kommer att behöva vara övervaken för att hålla ditt hus hårfritt. Detta kan dock minimeras genom att borsta dem tre gånger i veckan.

Ett annat viktigt område för grooming för Golden Sammy är dess öron. De har hopvikta öron som kan fånga överflödig fukt inuti hörselgången. Du kommer att vilja rengöra och torka deras öron regelbundet - speciellt efter en utflykt i regnet eller ett dopp i poolen/badet.

Hälsa och villkor

När det gäller deras hälsa är de faktiskt relativt friska jämfört med andra hundar. Deras härstamning kommer från ganska problemfria raser. Det finns dock två huvudområden du bör bry dig om.

 1. Retinal dysplasi — kan orsaka hel eller partiell blindhet
 2. Höft- och armbågsdysplasi — leder till progressiv artrit

Dessa orsakas ofta av ärftliga medel. Men om du har hämtat din Golden Sammy från en ansedd uppfödare med föräldraregister, kommer du att vara beväpnad med mer information om huruvida din valp kommer att vara mer sårbar.

Förutom det har de fortfarande en låg risk att drabbas av mindre sjukdomar som är vanliga bland hundar som diabetes, glaukom, grå starr eller dövhet.

Mindre förhållanden

 • Entropion
 • Lungstenos
 • Dövhet, grå starr
 • Glaukom
 • Diabetes
 • Hypotyreos
 • Histiocytos
Allvarliga förhållanden
 • Retinal dysplasi
 • Höft- och armbågsdysplasi

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter ett kärleksfullt tillskott till din familj, kan en Golden Sammy passa bra för dig. De är smarta, lojala och lätttränade - så även förstagångshundägare kan känna sig bekväma med dem.

De största svårigheterna med att äga den här rasen är att hålla jämna steg med deras skötsel och hålla dem mentalt stimulerade. Men om du kan ägna den tid som krävs för att träna och aktivt engagemang, kanske du bara upptäcker att du har skaffat en vän för livet.


Utvald bildkredit: BuiPhuKhanh, Shutterstock

Innehåll