Docker Dog (Dachshund & Cocker Spaniel Mix)

hamnarhundHöjd: 9-15 tum
Vikt: 20-30 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Svart, brun, brun, guld, kräm, vit
Lämplig för: Människor med inhägnade gårdar, seniorer, familjer med pre-teen barn
Temperament: Nyfiken, uppmärksam, gosig, oberoende

Även kallad Doxie eller Doxie Spaniel, Docker är en blandning av enTaxoch aCocker Spaniel. Hamnarbetare är tekniskt sett en designerras, men de dyker också ofta upp i skyddsrum som naturliga muttrar. Dessa små hundar älskar att utforska nya platser, vara nära sina ägare och jaga fåglar, ekorrar och bollar.

Eftersom båda dess föräldrar föddes upp som jakthundar, har en hamnare en naturlig drivkraft att springa, hoppa och uppnå mål. Det kommer sannolikt att bli oroligt utan människor i närheten, så det är inte en ras för ägare som inte kan avsätta tid att leka.

Om du tycker att en hamnare låter som ditt perfekta husdjur, läs vår djupgående guide för att lära dig allt om denna kommande ras.Avdelare 1

Docker-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tracy (@tapruns)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på hamnarvalpar?

Om du vill ha en Docker som är noggrant uppfödd för att visa de bästa egenskaperna hos båda sina föräldrar, förvänta dig att betala någonstans i närheten av 000. Eftersom Dockers är en nyare ras som ännu inte är erkänd av American Kennel Club, finns det väldigt lite standardisering. Så uppfödare i ditt område kan ta ut mycket mer eller mindre.

Men eftersom det ännu inte finns något sådant som en renrasig hamnarbetare, kanske du inte behöver betala uppfödaravgifter alls. Om du kontrollerar dina lokala härbärgen regelbundet, är det fullt möjligt att du hittar en söt, bedårande tax/cocker spaniel-blandning. För ingenting annat än en adoptionsavgift får du en ny Docker-vän, och valpen får ett evigt hem - det är en win-win!

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Docker

1. Taxar var en gång mäktiga jägare

Tax är tyska för grävling-hund. I deras hemland Tyskland uppföddes taxar för att spola ut små djur (som grävlingar) från sina hål. Detta förklarar både deras korvliknande form och deras kärlek till att gräva och gräva. Om du inte kan hitta din tax eller hamnarbetare runt ditt hus, är den förmodligen under täcket av någons säng.

2. Taxar kan ha gett varmkorvar deras namn

Idag är taxar smeknamnet korvhundar, men den verkliga historien gick tvärtom. På 1860-talet sålde en tysk invandrare till New York City taxkorvar ur sin gatuvagn, en uppfinning som slog den stora tiden när en entreprenör importerade dem till Coney Island.

3. Cocker spaniels inspirerade till en egen uppfinning

Idag är Cocker Spaniels mest kända för att umgås med presidenter, prinsessor och filmstjärnor, och för att spela huvudrollen i Disneys Lady och Lufsen. Men de har en fantastisk egen historia, inklusive att börja som jakthundar. Ett av de bästa ögonblicken för en Cocker Spaniel utanför Hollywood kom när uppfinnaren Paul Sperry baserade sina båtskor med samma namn på sitt husdjur Cockers räfflade tassdynor, vilket lät dem behålla greppet när de springer på is.

Hamnarbetarens föräldrar

Hamnarbetarens föräldrar. Vänster: Tax (Källa: congerdesign, Pixabay), Höger: Cocker Spaniel (Källa: DaveFrancis, Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Docker

Hamnarbetare är en förtjusande blandning av mäktiga jägare och skamlösa myskryp. När du är hemma kommer din Docker att vilja vara med dig oavsett vad du gör. De älskar att gå på vandringar, leka apport eller mysa vid TV:n, men du bör också vara beredd på att de kan hjälpa dig att laga mat, eller trava framåt för att eskortera dig från rum till rum.

Är dessa hundar bra för familjer?

Hamnarbetare behöver spendera mycket tid med sina ägare och blir ofta nervösa och upprörda när de lämnas ensamma för länge. Detta gör dem till ett dåligt val för ensamstående (såvida du inte arbetar hemifrån), men perfekt för stora familjehus, där det är mer troligt att någon alltid finns till hands för att hålla dem sällskap.

Om du planerar att introducera en hamnarbetare i en familj med unga, vokala barn, är det viktigt att de börjar vänja sig vid det som valp. Hamnarbetare har en oberoende strimma, särskilt de med mer taxblod, och de gillar att få sin vilja igenom. Om ett barn tanklöst tar tag i eller skriker när det händer, kommer de att svara med att knäppa och morra.

Hamnarbetare är kärleksfulla och tillgivna med äldre barn som vet hur de kan kontrollera sig själva bättre. Tidig socialisering och träning kommer ändå att löna sig. Akta dig för att hamnarbetare också tycker om att vara vakthundar, så det är stor sannolikhet för nattliga skällande och gäfs mot främlingar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Precis som med mänskliga barn kan hamnarbetare glatt umgås med andra hundar så länge de lärs från en ung ålder att inte känna sig hotade. En hamnare är en naturlig flockledare som kommer att sporra dina andra hundar när det är lektid.

Var dock försiktig med mindre husdjur. Med två jägare för föräldrar tappar de flesta hamnarbetare aldrig helt sin jaktinstinkt. Om du har en mycket liten katt, en huskanin, ett marsvin eller något annat litet husdjur som strövar fritt, kanske en hamnarbetare inte är det bästa valet just nu.

doxie spaniel

Bild: Tony Alter, Flickr CC 2.0

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en hamnarbetare:

Mat & Diet Krav 🦴

Hamnarbetare är lätta att mata. Så länge du väljer entorrfoder av hög kvalitetgjorda av kött och grönsaker, och hålla gluten och biprodukter till ett minimum, kommer de att vara nöjda. Att mata din Docker bör inte kosta mycket mer än varje månad.

En vuxen hamnarbetare äter ungefär två koppar torrfoder om dagen. Liksom alla små hundar är fetma ett stort problem, så vi rekommenderar inte att du lämnar mat när det inte är måltid. Se till att servera måltider konsekvent och använd en gravitationsmatare om din Docker äter för snabbt.

Övning

Hamnarbetare är högenergi-ungar. Speciellt när de är små kan de glatt gå mil varje dag, även om du inte nödvändigtvis behöver pressa dem till deras gränser för att hålla dem lyckliga. Som sagt, att försumma att träna din Docker kan göra den orolig och obehaglig tills den får sin gång.

Ta din Docker promenad i minst 45 minuter varje dag och delta i frekventa avsiktliga leksessioner. Kom ihåg att hamnarbetare älskar att jaga, så bollar och motoriserade leksaker är ett bra sätt att hålla dem glada.

doxie spaniel tan

Bildkredit: Pikist

Träning

Det är välkänt att hamnarbetare gillar att göra saker på sina egna villkor, men lyckligtvis älskar de också att göra sina ägare nöjda. Inledningsvis kan deras envishet göra hembrott och lydnadsträning svårt.

Men med tålamod och konsekvens kommer de att se dig som sin jaktledare. När det händer kommer din Docker att vända all sin intelligens och vilja mot att göra dig lycklig. En ordentligt socialiserad Docker kan till och med tränas som terapihund.

Grooming ✂️

Taxar har korta, grova pälsarsom gör det lättare att passa i hål, medan Cocker Spaniels har mjuka, flytande pälsar. Denna kombination leder till att deras Docker-valpar ärver medellånga pälsar som tenderar mot kortsidan.

Ju mer Cocker Spaniel den har, desto mer kommer den att fälla och desto mer borstning kommer den att behöva. En mer spaniel-liknande Docker kommer att behöva en daglig borstning, medan en mer tax-liknande Docker kan klara sig så lite som en gång i veckan.

Kortare päls är lättare att sköta men har sin egen kompromiss: hundar med kortare päls är sämre på att hantera förändringar i vädret. Om din Docker ser mer ut som sin taxförälder, överväg att bunta ihop den för vinterpromenader och se till att följa bästa praxis för att hålla den sval på sommaren (mycket vatten, hålla sig utanför heta trottoarer).

Hälsa och villkor

I genomsnitt är Dockers friska hundar med lång livslängd, som drar nytta av hybridkraft. Men de kan fortfarande lida av vissa hälsotillstånd, särskilt om de hade renrasiga föräldrar.

Fler taxliknande hamnarbetare löper risk att drabbas av hunddisksjukdom, vilket innebär att kotskivorna trycker mot ryggmärgen, vilket orsakar allvarlig smärta och eventuell förlamning. Om den upptäcks tidigt, kan disksjukdom behandlas med medicin och lådor, men mer avancerade fall kan kräva operation.

Diabetes är en annan sjukdom som är vanlig för taxar. Hamnarbetare som lider av tidig diabetes kommer att äta, dricka och kissa mer, men ändå gå ner i vikt. Liksom hos människor kan doggie-diabetes behandlas med dagliga insulininjektioner, vilket ger din Docker en stor chans till en normal livslängd.

Hypotyreos är en möjlig sjukdom hos mer Cocker-liknande hamnarbetare. Hypotyreos kan få din hund att agera deprimerad och orolig, gå upp i vikt och tappa hår. Det bästa sättet att behandla hypotyreos är att fånga den tidigt, så se till att alltid fråga din veterinär under regelbundna kontroller.

Höftdysplasi kan skapa mycket smärta och en besvärlig promenad till följd av en missbildad höftled. Hamnarbetare som ser mer ut som sin Cocker Spaniel-förälder kan börja visa symtom på höftledsdysplasi medan de fortfarande är valpar. Höftledsdysplasi kan behandlas med kirurgi och sjukgymnastik.

På en mindre seriös anmärkning har Dockers ögon en tendens att torka ut snabbt. Kontrollera deras ögon varje dag för grus och främmande föremål för att se till att de inte blir irriterade.

Slutligen har de flesta små hundar dålig munhygien, och hamnarbetare är inget undantag. Borsta din Dockers tänder varje dag.

Mindre förhållanden

  • Ögonproblem
  • Tandproblem
Allvarliga förhållanden
  • Canine disk sjukdom
  • Diabetes
  • Hypotyreos
  • Höftdysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Eftersom de fortfarande är en inofficiell blandras, kan Dockers personligheter variera mycket beroende på vilka av deras föräldrar de tar efter mer. Detta gör en mycket större skillnad än om de är manliga eller kvinnor.

Mellan könen är den största förändringen att hanarna är något större och når höjder på 11 till 15 tum och en vikt på 25 till 30 pund. Honor tenderar att växa var som helst från 9 till 13 tum långa och väger mellan 20 och 25 pund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Det faktum att de ännu inte är en kennelregistrerad ras är både det bästa och det sämsta med Dockers. Det är det bästa eftersom du kan adoptera dem från härbärgen och för att de har en hybridkraft som andra generationens renrasiga inte har.

Men det är också ett problem eftersom du inte kan spika fast en hamnarbetares personlighet direkt. Men vi skulle vilja föreslå att det inte är en dålig sak. En del av äventyret med att äga en hund är att lära känna dem, bli kär i dem och lära sig att passa in deras vilda, galna liv i ditt.

Du är aldrig helt säker på vad du får med en Docker, men du vet att det kommer att bli bra.


Utvald bild: Dyrefotografi.dk, Adobe Stock

Innehåll