Har schäfer vävda fötter?

Nästan alla hundar har lite hud mellan tårna för att koppla ihop tassen, vilket ger en illusion av simhudsfötter. Men denna bit av huden kallas sällan webbing, särskilt i sammanhanget av schäfer.Så, schäfer inte har tekniskt simhudsförsedda fötter, även om tårna är förbundna med extra hud. Schäfer kan ha simfötter, men detta är inte normalt och bör undersökas av en veterinär.

För att lära dig mer om schäfers fötter och deras benägenhet att ha simhudsfötter specifikt, fortsätt att läsa.

Avdelare 1

Har renrasiga schäfer vävda fötter?

Enligt American Kennel Clubs standard för schäferhundar är rasen inte känd för att ha simfötter. Även om det finns lite simhud som binder ihop tassen, klassificeras inte tårna som simhud.europeisk schäfer i skogen

Bildkredit: profcalamitous, Pixabay

Rasstandarder

Även om rasstandarder för renrasiga schäfer inte gäller blandraser, refererar American Kennel Club inte alls till simfötter hos schäfer, vilket betyder att renrasiga schäfer inte har simhudsfötter.

Istället American Kennel Club förklarar att schäfer har kompakta och korta fötter som inkluderar tår med bra fotvalv. De fortsätter med att förklara att schäferhundar har tjocka och fasta tassdynor och korta och mörka naglar.

Som du säkert har märkt nämns det inget om webbing, vilket betyder att schäfer inte har simfötter. Därmed inte sagt att det är omöjligt för schäfer att ha simfötter, det betyder bara att rasens standard inte inkluderar webbing.

Varför ser vissa schäferhundar ut som om de har vävda fötter?

Om du tittar på din schäfer kan du fortfarande känna att din hund har lite väv på grund av den extra hudfliken mellan varje tå. Även om nästan varje hund har lite hud på det här sättet, skapar detta skinn inte ett riktigt vävband på schäfern.

Istället kopplar huden helt enkelt ihop tassen så att den kan fungera som en. Huden förstärker också hundens simförmåga en aning, även om den inte förstärker den lika mycket som en riktig simhudsfot skulle göra.

tysk herdehund liggande på gräs

Bildkredit: Natalia—S, Pixabay

Titta på dina egna händer

Om du fortfarande är förvirrad varför denna extra hudflik inte räknas som webbing, titta ner på dina egna händer. Mellan varje finger kommer du att märka överflödigt hud som förbinder dina fingrar. Även om detta överskott av hud finns, kan det knappast klassificeras som att det är simhud.

Schäfertassarna är på samma sätt. Huden förbinder helt enkelt tassarna, men de fungerar inte som äkta väv.

Kan schäfer ha vävda fötter?

Även om rasstandarderna för schäfer inte inkluderar simhudsfötter i beskrivningen, är det möjligt för schäferhundar att ha simfötter. Oansvarig uppfödning eller vissa hälsotillstånd kan göra att schäfer och andra raser utan nät har simhudsfötter.

Tyvärr måste en del schäfer med simfötter få vävarna bort kirurgiskt med hjälp av en veterinär. Webbedfötter kan resultera i ett antal långsiktiga tillstånd för schäfern, varför de måste tas bort. Innan du börjar få panik behöver inte alla schäfer med simfötter genomgå kirurgiska ingrepp.

Avdelare 8

Vad ska jag göra om min schäfer har vävda fötter?

Om du tror att din schäfer har simhudsfötter bör du ta den till veterinären för att bli undersökt. Din veterinär kommer att se till att bandet inte påverkar hundens livskvalitet eller förmåga att leka, gå eller simma.

Det finns en chans att din schäfer kan behöva genomgå en operation om den har simhudsfötter. Detta är ingen garanti, men det är en möjlighet om vävbandet påverkar hundens livskvalitet och hälsa. Din veterinär bör kunna avgöra om det är nödvändigt att separera vävarna för din hund.

Om din veterinär fastställer att din hund mår helt bra med sina simhudsfötter, behöver du inte göra något åt ​​det. Tyvärr kommer din schäfer inte att kvalificera sig som en utställningshund, men den kommer fortfarande att bli en kärleksfull och rolig följeslagare i ditt hus.

Du kanske vill kolla upp de simförsedda fötterna då och då och rengöra dem. Jäst, bakterier och lera kan fastna i nätet. Rengör dem helt enkelt för att hålla din hund frisk och glad.

schäfer valp liggande på golvet

Bildkredit: Brett Hondow, Pixabay

Finns det några fördelar med att väva fötter hos schäfer?

Även om simfötter inte är normalt hos schäfer, finns det vissa fördelar med att ha simfötter. Mest anmärkningsvärt är att simhudsfötter hjälper hundar att simma. Raser som är kända för sin simförmåga har ofta simfötter eftersom det hjälper till att driva dem framåt i vattnet.

Webbfötter kan också hjälpa raser att gå snabbare över lerigt land. Det överflödiga vävbandet gör att tassarna får en större yta, vilket förhindrar att hunden sjunker lika lätt som icke-vävda sorter. Raser som avlats för att arbeta i mjuk, lerig terräng finns ibland med simfötter av denna anledning.

Vilka raser har vävda fötter?

Även om schäfer inte har simfötter, finns det en hel del hundar som har det. Vissa av dem är lika populära som en schäfer också! Här är några av de vanligaste hundarna som har simfötter:

Om du märker det är de flesta av raserna med simfötter retriever eller andra typer av vattenhundar. De har sannolikt sina simhudsfötter eftersom det gör att de lättare kan utföra sina apporterings- eller jaktuppgifter i vattnet.

Avdelare 3

Slutsats

Renrasiga schäfer har intesimfötterenligt American Kennel Club. Det är dock möjligt för icke-renrasiga att ha simfötter. Om du misstänker att din schäfer har simhudsfötter, ta den till veterinären för att se till att vävbandet inte påverkar dess livskvalitet.

Även om du inte kommer att kunna skicka in din schäfer på några utställningar, påverkar simhudsfötter ofta inte hundens livskvalitet så mycket, och schäfern kommer fortfarande att vara en bra följeslagare.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: adamkontor, Pixabay

Innehåll