Schäferhundarnas historia och ursprung

De Schäfer är en extremt populär hund i USA såväl som resten av världen, och den är ett fantastiskt husdjur, tjänstehund , och arbetarras. Den är intelligent, outtröttlig och har en stark önskan att behaga. Om du funderar på att skaffa ett av dessa fantastiska djur till ditt hem men vill veta mer om det först, fortsätt läsa medan vi diskuterar historien och ursprunget för denna ras för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut.avdelare 10

Var kommer schäfer ifrån?

Som namnet antyder skapade en uppfödare vid namn Max Emil Friedrich von Stephanitz schäfern i sitt hemland Tyskland. Han började sitt arbete i slutet av 1899, där han köpte den första hunden. Den här hunden hade namnet Hektor Linksrhein, och den hade det temperament och viljan att arbeta som Von Stephanitz ville sätta in i sin ras, så han köpte den och döpte om den till Horand von Grafrath. Han bildade sedan snabbt den första schäferns kennelklubb tillsammans med nio andra personer, och hans hund blev den första officiella schäferhunden med registreringsnumret SZ1. Rasens allmänna egenskaper är att den är cirka 22–26 tum lång, är längre än den är lång, har upprättstående öron, en kilformad nosparti och mandelformade ögon. Den har ett mycket starkt bett som kan krossa ben.

röd schäfer

Bildkredit: Callipso, Shutterstock

Vad avlades schäfern till?

Von Stephanitz skapade schäfern efter att ha beundrat lokala tama herdehundar. Han fann dem intelligenta, smidiga och aktiva med blixtsnabba reflexer. När Von Stephanitz blev äldre såg han antalet av dessa hundar sjunka eftersom det fanns färre fårskötare. Det var då han klev in för att rädda hundarna från att försvinna och skapade den första schäfern.Hans första schäfer hade de upprättstående öronen och vargliknande kropp vi ser än idag. Von Stephanitz arbetade för att fullända rasen med stor betoning på att det skulle vara en stark brukshund, så han blandade endast hundar med jämnt temperament och hög energinivå.

Vad användes schäfern till?

Schäfern är en mästerlig fårvallningsras som kan hantera stora flockar som täcker stora områden. Dess snabba reflexer och obegränsade energi hjälper den att jaga bort rovdjur för att skydda fåren och låta den jaga ner vandrande får och få tillbaka dem i flocken. Idag är schäfern extremt intelligent, så den briljerar på många andra jobb som kanske till och med har överraskat Von Stephanitz. Det har varit en del av militären sedan första världskriget, ochpolisen och andra brottsbekämpande myndigheteranvänd den också till allt från att ta ner en brottsling till att sniffa fram droger och bomber. Det är en räddningshund och en assistanshund som kan hjälpa blinda och andra människor med särskilda behov. Det är också ett fantastiskt familjedjur som tycker om att leka med barn och är skonsamt runt dem. Barn hjälper också hunden att få den motion den behöver. Vuxna kommer att gilla hur den vakar över deras hus och familj. När den inte leker med barn, stannar den vanligtvis nära sin ägare och tycker om att ligga vid dina fötter.

Schäfer

Bildkredit: Capri23auto, Pixabay

Schäfern idag

Schäferhunden är en av de mest populära hundarna i USA, och rasen är nu mer än 120 år gammal. Det blev snabbt populärt på grund av sin starka vilja att arbeta och sin höga intelligens. Det är extremt lätt att träna och kan utföra uppgifter i flera steg. Dess popularitet avtog först en kort tid efter andra världskriget, då den led av sina band till Tyskland. Faktum är att uppfödare tillfälligt bytte namn till Alsace. Lyckligtvis höll inte namnet fast, och de blev schäfer igen några år senare. Idag är det fortfarande en populär ras som används av militären och polisen, och det är ett fantastiskt familjedjur.

Vi hoppas att du har gillat den här korta guiden och den har besvarat dina frågor om den berömda GSD. Om vi ​​har gett dig den information du behöver för att skaffa en av dessa hundar till ditt hem, vänligen dela den här guiden till schäferhundarnas historia och ursprung på Facebook och Twitter.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: No-longer-here, Pixabay

Innehåll