Hunden kommer inte in? 6 skäl och lösningar för beteendet

En av de bästa sakerna med hundar är deras tillförlitlighet. När allt kommer omkring, vilket annat djur (eller människa) känner du som alltid kommer springande när det kallas? Allt du behöver göra är att sticka ut huvudet genom dörren och skrika deras namn, och här kommer de, absolut som vad som helst.Men om din valp plötsligt har slutat komma in när den kallas, finns det några anledningar till att detta kan hända och några saker du kan göra för att fixa det.

Avdelare 8

Varför din hund inte kommer in

Det är omöjligt att lista alla orsaker som kan få din hund att vägra komma in igen, men det finns några vanliga.

Att räkna ut Varför är kritiskt viktigt; annars kommer du aldrig komma på hur du ska lösa problemet.1.De anpassar sig till den nya miljön

Om du precis har flyttat till ett nytt hem eller om din hund precis har flyttat in hos dig (särskilt om de kom från ett härbärge), så kommer de att vilja spendera så mycket tid som möjligt att lära sig allt om sin nya miljö.

Låt oss inse det: Så intressant som du är (och din hund anser dig utan tvekan vara den mest intressanta personen i världen), kan du inte konkurrera med alla dofter i din bakgård. Din hund kommer in så småningom, men bara när den är klar med att utforska.

Hur man löser det

Det finns inte mycket du kan göra åt detta förutom att ge det tid. Den goda nyheten är att beteendet snart bör lösa sig, eftersom din hund kommer att vänja sig vid gården samtidigt som de fördjupar sitt band med dig.

Du kan också ägna denna tid åt att arbeta med återkallelseutbildning. Det borde hjälpa till att hålla problemet borta framåt, samtidigt som du kan spendera mer tid med din valp, vilket kommer att göra dig mer intressant än din trädgård.

puli valp utomhus

Bildkredit: bodzazsuzsa, Pixabay


två.Gården är naturligt självförstärkande

Detta problem varar långt bortom den tid då din hund ska anpassas till gården.

Faktum är att gårdar (och utomhus i allmänhet) är extremt roliga för hundar. Det finns dofter att nosa på, fåglar att jaga, brevbärare att skälla på och mycket mer. Det är förståeligt att de vill spendera så mycket tid som möjligt där ute.

Detta kan vara dubbelt problematiskt om din hund associerar att gå in med något dåligt, som att läggas i sin låda (eller om du straffar dem för att de inte kommer när de blir kallade).

Hur man löser det

Du kan inte göra gården mindre intressant, så det är inte värt att slåss. Istället har du två alternativ att välja mellan, eller så kan du använda båda samtidigt.

Det första alternativet är att låta dem vara ute tills de blir uttråkade. Detta borde fungera för det mesta, men det är inte en idealisk lösning om du behöver din hund inuti just nu , som om du till exempel försöker gå för att gå på ett möte.

Du kan också försöka ge dem så mycket utetid som möjligt . Låt dem följa med dig varje gång du går ut och ställ ut dem flera gånger om dagen. Detta kommer att hjälpa till att ta en del av blomningen från rosen, så att säga.

Det andra alternativet är att försöka göra det mer attraktivt att komma in. Ha kvar massor av leksaker inne för dem att leka med, och spendera så mycket tid med dem inne som möjligt.

Belöna dem när de kommer in också, istället för att skrika på dem eller straffa dem för att de tagit så lång tid. Om de lär sig att det är lika roligt att vara inne som att vara utomhus, kommer de gärna in när de blir kallade.

dalmatiska promenader utomhus

Bildkredit: TheOtherKev, Pixabay


3.De tillbringar det mesta av sin tid utomhus

Om din hund är ute för det mesta, kommer den så småningom att bli mer bekväm där än inne. De är trots allt vanebildande varelser.

Precis som du har din favoritfåtölj, har de sina favoritsovplatser, sina favoritsnuffplatser och sina favoritbarkplatser. Om alla dessa är utanför, är det där de vill spendera större delen av sin tid.

Hur man löser det

Det bästa sättet att lösa det här problemet är helt enkelt att låta din hund spendera mer tid inne och försöka se till att tiden de spenderar inomhus är minst lika givande som tiden de spenderar utomhus.

Om du leker med dem, ger dem godsaker och lägger stor vikt vid dem när de kommer in, kommer de att vara mer intresserade av vad som händer i huset. Med tiden kanske de föredrar att ligga i soffan bredvid dig istället för att arbeta på sin favoritgrävplats.

Labrador retriever liggande utomhus

Bildkredit: Rebecca Humann, Pixabay


Fyra.De har dåligt minne

Återkallelse är din hunds förmåga att komma när den kallas. Om du var slapp under din träning kanske de inte känna till att de behöver springa till dig när du ropar deras namn (och de kanske inte ens vet vad de heter).

Dessutom, om du bara någonsin ringer din hund för att straffa dem eller gör något som den inte tycker om (som att ge dem ett bad eller borsta dem), kommer de att bilda en negativ association med deras namn, vilket gör det mindre benäget att komma när kallad.

Hur man löser det

Du måste lägga mer tid på att träna dem vid återkallelse. Det innebär att belöna dem - antingen med godsaker eller uppmärksamhet - varje gång de svarar på sitt namn.

Detta kan ta tid om de redan har bildat en negativ association med sitt namn, men med tillräckligt med tid och engagemang kan du så småningom övertyga dem att springa varje gång du ringer dem.

Förvärra inte den negativa associationen genom att skälla på din hund, jaga den eller ta dem i halsbandet heller. Tanken är att göra dem ivriga att komma till dig, inte få dem att frukta det.

vit yorkie som ligger utomhus

Bildkredit: Olivia Spink, Unsplash


5.De är en oberoende ras

Vissa hundar är ivriga att behaga, och de springer mer än gärna till dig varje gång du ropar deras namn.

Andra raser marscherar i takt med sin egen trummis. De kanske kommer till dig, men bara om de känner för det. Många av dessa raser utvecklades faktiskt för att arbeta självständigt och fatta beslut på egen hand, så du kommer att se arbetshundar som hundar, herdar och slädhundar bland deras led.

Hur man löser det

Det enda svaret är mer träning. Den goda nyheten är att de typer av raser som är oberoende är det också vanligtvis intelligenta och ivriga att lära sig, så de borde träna som en fisk att vattna.

De kanske fortfarande tvekar ibland (som om brevbäraren är här och de inte har fått ett bra skällande på några dagar), men de borde komma så småningom.

goldendoodle utomhus

Bildkredit: Pixabay


6.De är överdrivet skyddande

Vissa hundar tar sina titlar som chef för hemsäkerhet på allvar. De inser att de - och deras respektingivande skäll - är det enda som står mellan deras familjer och en viss fara.

Dessa hundar kan vara så upptagna med att patrullera på gården och skälla på allt de ser att de inte känner att de kan lämna sin post. Du har i princip en arbetsnarkoman på händerna, vilket är irriterande när du (eller dina irriterade grannar) bara vill att de ska ta en paus.

Hur man löser det

Här är träning det bästa alternativet. De måste lära sig att kommandokedjan löper genom dig så att de slutar arbeta och rusar till din sida när du vill.

Det kan också vara värt att investera i en högre vägg eller att sätta upp ett insynsstaket. Om din valp inte kan se alla hot där ute kan den inte skälla på dem.

Du kan också försöka hålla vilda djur borta från din trädgård. Fyll i eventuella luckor i ditt staket, ta bort fågelmatare eller bad, och sätt upp husdjurssäkra repellenter runt omkretsen.

Som en bonus, om din hund slutar skälla hela tiden, kommer du att vara mer uppmärksam när den gör det, vilket kan vara praktiskt om det någonsin går söderut.

Avdelare 7

Ring dem bara inte för sent till middag

Med tid och ansträngning kan du få din hund att springa in varje gång du öppnar dörren. Även den mest skrämmande hunden kan övertygas om att komma när den kallas, så det finns ingen anledning att stå ut med undvikande beteende länge.

Din hund skall vill vara inne, bredvid dig. Snart kommer de att släppa in sig själva, ta fjärrkontrollen och sätta på sig Paw Patrol medan de frågar dig vad som finns till middag.

Du kanske också är intresserad av:


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll