Hur använder man ett styptiskt pulver för att stoppa kwik?

Välj Namnet På HusdjuretKwik Stop Styptic PowderOm du någonsin har klippt ett husdjurs naglar, vet du att det är en obehaglig upplevelse att klippa dem för nära blodtillförseln för både dig och din katt eller hund. Det är samma sak med att klippa fågelns vingar. Såret blöder ofta kraftigt. Det är också smärtsamt. Det är därför många djurägare kan lämna uppgiften till sin veterinär. Alternativt kan du behålla några Kwik Stop Styptic Powder runt, för säkerhets skull.Innan du börjar

Att behålla din klippa husdjurets naglar är väsentligt. Annars kan din hund eller katt fånga en klor på något , vilket orsakar en allvarligare och mer smärtsam skada. Det innebär ofta ett besök hos veterinären också. Ett av de bästa sätten att undvika problem är att vänja ditt husdjur vid att få sina tassar hanterade. Att ge det en godbit hjälper till att skapa en positiv association för att göra det mer hanterbart för dig.Att klippa ditt husdjurs naglar ofta kommer också att uppmuntra snabbheten inom var och en att dra sig tillbaka. Det kommer att minska chanserna att skära den. Vi förstår att du antagligen aldrig skulle behöva använda ett blodproppspulver alls. Ändå är det viktigt att förstå vad det är, hur man använder det och vilka försiktighetsåtgärder du bör vidta.

Kwik Stop Styptic Powder med låda

Bildkredit: ChewyIngredienser i Kwik Stop

Kwik Stop innehåller följande ingredienser:
  • Järnsubsulfat
  • Aluminiumklorid
  • Diatomit
  • Bentonit
  • Kopparsulfat
  • Ammoniumklorid
  • Bensokain
Järn(III)subsulfat är den aktiva ingrediensen som stoppar blödningen genom att uppmuntra blodet att koagulera. Aluminiumklorid, diatomit, bentonit och ammoniumklorid hjälper alla till med koagulering. Kopparsulfat är en svampdödande förening. Den sista, bensokain, är ett utvärtes smärtstillande medel som du kommer att se i många mänskliga produkter, särskilt Orajel för tandvärk. Det gör samma sak för ditt husdjur. Det finns dock varningar för dess användning. Food and Drug Administration (FDA) utfärdade en säkerhetsvarning över dess användning på spädbarn och barn under 2 år 2018. Byrån kopplade dess användning till ett allvarligt hälsotillstånd som kallas methemoglobinemi . Det kan sänka syrenivåerna i ditt blod till farliga nivåer om det används felaktigt. Bensokain är potentiellt skadligt för båda katter och hundar av samma anledning. Det betyder inte nödvändigtvis att du inte ska använda Kwik Stop. Du bör dock vara försiktig när du använder den, som du skulle göra med alla medicinska produkter. Det är också absolut nödvändigt att följa tillverkarens instruktioner till punkt och pricka. Det är därför etiketten rekommenderar att den används för mindre bara sår. Kwik Stop Styptic Powder (första hjälpen för hundar, katter och fåglar)

Andra överväganden för katter

En övertygande anledning till att du ska trimma din katts naglar är att ditt husdjur kommer att göra mindre skada på dina draperier och möbler om klorna inte är lika vassa. Kom ihåg att klia är ett instinktivt beteende för kattdjur. De kommer att använda den för att markera sina territorier. Katter kliar sig för att ta bort slidorna på naglarna och hålla dem i god form. De tycker nog också om det. Det är värt att notera att både Kattfantasternas förening (CFA) och American Veterinary Medical Association (AVMA) har utfärdat ställningstaganden mot declawing, oavsett hur det görs. Vi instämmer.

hepper katttassavdelare

Bildkredit: Chewy

Andra överväganden för hundar

Du kanske upptäcker att du måste klippa din hunds naglar mindre ofta om du gå ut med ditt husdjur på trottoaren. Asfalten kommer att fungera som en gigantisk smärgelbräda och slita ner dem. Det kan vara till hjälp att sträcka sig efter kopplet efter att ha klippt dem för att mjuka upp eventuella ojämna kanter. Alternativet är att använda en nagelslipare istället för a klippare . Du har mer kontroll över mängden du tar bort. Du kan använda den på katter också.

Steg 1: Förbered ditt arbetsområde

Samla ihop de förnödenheter du behöver för att trimma ditt husdjurs naglar. Se till att ha några fuktiga pappershanddukar till hands om du måste använda Kwik Stop. Vi föreslår att du häller en liten mängd av pulvret på en papperstallrik. Om du skär av det snabba börjar blödningen direkt.


Steg 2: Förbered ditt husdjur för uppgiften

Det kan vara bra att trimma ditt husdjurs naglar i ett litet rum, till exempel ett badrum. Om det värsta händer kan du hålla ordning på röran. Beröm din hund eller katt när du sätter dig ner innan du börjar.


Steg 3: Börja med framtassarna

Låt ditt husdjur sitta ner till att börja med framtassarna. Dra tillbaka den första klon, leta noga efter det snabba. Naturligtvis är det lätt att hitta om ditt husdjurs naglar är ljusa. Klipp försiktigt toppen av klon eller kroken. Gör uppgiften snabbt och säkert. Din hund eller katt kommer att reagera på det humör du sätter . Beröm ditt husdjur för dess samarbete efter varje tass. För mörkfärgade naglar, undersök nagelns kärna efter varje snitt. Det ska vara grått. Om det är svart har du klippt tillräckligt långt.


Steg 4: Applicera Kwik Stop omedelbart om du skär snabbt

Du vet direkt om du har klippt för nära eftersom det finns en nerv med blodtillförseln. Placera ditt husdjurs tass i pulvret på tallriken omedelbart. Tala lugnt med ditt husdjur. Framför allt, få inte panik. Håll den skadade nageln i Kwik Stop i några minuter tills blodet koagulerar.


Steg 5: Applicera försiktigt tryck på den skadade nageln

Att applicera tryck säkerställer att blödningen har slutat. Försök att hålla ditt husdjur lugnt för att undvika att skadan förvärras och att den blöder igen. Du kan också applicera is, vilket också hjälper blodpropp. Kylan kommer att bromsa blodflödet till området. Vi föreslår att du håller ditt husdjur i rummet tills du är säker på att det har stannat.


Steg 6: Torka av eventuellt kvarvarande Kwik-stopp

Mängden bensokain är inte mycket. Vi rekommenderar dock att torka bort eventuellt pulver med en fuktig pappershandduk. Utan tvekan kommer ditt husdjur att slicka sitt sår. Rengöring av tassen kommer att förhindra oavsiktlig förtäring. Du kanske också vill ge ditt husdjur en godbit för att göra allt bättre. Om blödningen inte slutar efter 15 minuter, kontakta din veterinär.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lovely Paws (@lovelypawsec)

Slutgiltiga tankar

Använder sig av Mercury Stop är inte svårt. Även om det finns vissa bekymmer är det fortfarande en praktisk produkt att ha när du klipper ditt husdjurs naglar. Dess smärtlindrande effekter kan ta bort sticket från en skadad nagel och göra ditt jobb lättare nästa gång. Som med alla mediciner, se till att förvara dem utom räckhåll för husdjur eller barn när de inte används.


Utvald bildkredit: Chewy

Innehåll