Hur man blir av med hundloppor: 4 snabba steg

Du borstar din hund en dag och din mage tappar ... du märker tecken på loppor eller loppdamm i din hunds hår! Omedelbart tänker du på hur äckliga och infiltrerande loppor är, och det av goda skäl. När loppor kommer på din hund, kommer de oundvikligen in i dina möbler, matta och på andra husdjur, om du har dem i närheten.Även om loppor är en smärta i nacken, har vi all information du behöver för att bli av med dessa loppor ASAP.

avdelare 10

Hur man vet om din hund har loppor:

Lyckligtvis, om du fick reda på några loppor genom att borsta din hunds päls , du har förhoppningsvis fångat problemet tidigt nog för att kontrollera det. Vanligtvis har du inte en aning om att du har problem med loppor förrän långt senare. Att borsta din hund regelbundet är ett bra sätt att fånga ett loppproblem tidigt. Håll ögonen öppna för såväl vuxna loppor som loppägg.

Inte bara är loppor irriterande att ha i och runt ditt hem, de är irriterande för din hund också. Hundar med loppor kommer att klia sig mycket mer på huden.Även om det är normalt att din hund kliar och sköter sig om den har loppor, notera om din hund kliar sig så att den drar blod eller skapar skallighet, eftersom det kan betyda att han är allergisk mot loppor eller är sårbar för infektioner i sår.

Loppdamm är också ett tecken på att din hund har loppor. Detta är faktiskt loppbajs som loppor producerar och lämnar på din hunds hud efter att ha ätit din hunds blod. För att se skillnad på vanlig smuts och loppdamm, lägg en våt pappershandduk på dammet. Om det blir rött är det loppdamm.

dog-scratching_rachanon-cumnonchai_shutterstock

Bildkredit: rachanon-cumnonchai, Shutterstock

Går hundloppor över av sig själva?

Nej, hundloppor försvinner inte av sig själva. Du måste proaktivt arbeta för att få bort lopporna från din hund och ut ur ditt hus. Loppor kan leva i genomsnittliga klimattemperaturer (de kan till och med övervintra i kallt väder) och kommer definitivt att bli mysiga i ditt hus om du inte gör något för att få ut dem.

Attackera lopporna rakt på sak med loppbehandlingar som rekommenderas av din hunds veterinär och med grundlig städning. Se till att de behandlingar du utför dödar lopporna i alla deras livsstadier.

Avdelare 8

Loppans livscykel

Loppor går igenom 4 stadier av livet. De utgår från ett ägg som vuxna lägger på din hund. Lopporna stannar bara på din hund tillräckligt länge för att äta. När din hund går runt i huset eller lägger sig faller äggen av. Sedan förvandlas äggen till larver, sedan en puppa, sedan en vuxen. När de är vuxna kommer de tillbaka för din hund igen.

Det är därför det är viktigt att hålla din hund i loppbehandlingsregimen under den rekommenderade tiden, kanske till och med längre, bara för att vara säker. Även om det inte finns några synliga loppor på din hund, kan de omogna lopporna fortfarande ligga och vänta på att hoppa på din hund under de kommande veckorna. Det är också därför det är nödvändigt att hålla koll på rengöringstipsen som vi kommer att beskriva nedan.

Hundloppskammar

Bildkredit: thka, Shutterstock

Hur lång tid tar det att bli av med loppor?

Den minsta tid det tar är cirka 30 dagar att vara helt klar med loppor. Detta beror på att hundloppor utan livskraftig värd bara kan leva i ungefär en månad. Det kan dock ta upp till 4 månader beroende på hur allvarligt problemet är och hur tufft du tar itu med det.

Om du fortfarande märker loppor efter 30 dagars behandling, dra omedelbart tillbaka din hund för att hålla sig på toppen av angreppet.

Nu, till dina stridsstationer! Låt oss bli av med dessa loppor.

Avdelare 4

De fyra snabba stegen för att bli av med hundloppor:

1.Behandla hunden med loppor

Först måste du ta itu med detta loppproblem där det började: på din hund. Kontrollera med din veterinär först för att se vilken eller vilka metoder som är bäst för din hund, eftersom du kanske kan prova flera behandlingar samtidigt. Som en extra bonus förebygger många av dessa metoder också fästingar.

Vätskebehandling

Denna metod för loppbehandling är mycket lätt att applicera och fungerar i 30 dagar. Öppna helt enkelt vätskekapseln och applicera direkt på din hunds hud mellan skulderbladen. Behandlingen börjar verka inom 24 timmar. Du måste applicera igen efter de 30 dagarna om du fortfarande märker loppor. Se till att köpa en behandling som är rätt för din hunds vikt.

Loppkrage

Ett lopphalsband skyddar en hund från loppor i upp till 8 månader. När du väl sätter på halsbandet på din hund kommer den att vara skyddad från loppor inom 24 timmar. Den innehåller två ingredienser för att ta itu med larverna och de vuxna lopporna.

en hund med halsband

Bildkredit: Mathew Janzen, Unsplash

Piller

Loppbehandling kommer också i en tablettform. Din hund får i sig p-piller och kemikalierna kommer in i din hunds blodomlopp. Lopporna som kommer för att äta din hunds blod dör. Ett piller varar en månad. Om din hund har en historia av anfall bör du undvika denna typ av loppbehandling.

Använd en loppkam

Användningen av en loppkam tar fysiskt bort vuxna loppor och loppägg från din hunds hud. Den här Hartz-kammen har små tänder att fint kamma igenom din hunds hår och ett ergonomiskt handtag för att förhindra att dina händer och handleder blir trötta.

Kamma mycket flitigt runt ditt husdjurs hals och svans, eftersom det är här loppor tenderar att samlas. Om du hittar ägg eller vuxna loppor på kammen, lägg kammen i en skål med varmt tvålvatten för att döda lopporna. Att pressa dem kommer förmodligen inte att fungera eftersom de är snabba små tjurar.


två.Behandla alla andra husdjursvänner

Om du har andra husdjur i ditt hem, eller andra husdjursbesökare, är det värt att också behandla dem för loppor. Annars kan ditt loppproblem ta mycket längre tid att ta hand om. Loppor är inte kräsna med vem de landar på, så länge den har blod och är lurvig. Människor får vanligtvis inte loppor, tack och lov!


3.Behandla ditt hem

Vakuum

När du märker loppor på ditt husdjur, ta ut dammsugaren direkt. Upp till 95 % av de totala lopporna i alla stadier kan hittas i ditt hem när du inser att de är på din hund. Dammsug alla golv, möbler och varje hörn som är svårt att nå. Fokusera särskilt på var din hund gillar att sova eller koppla av.

Se till att byta ut dina dammsugare (eller skölja ur dammbehållaren väl) varje gång du gör en djupdammsugning efter loppor.

Tvätta din hunds sängkläder och tvättbara leksaker

Ta allt som är tvättbart och släng det i tvättmaskinen. Detta inkluderar allt din hund ligger på och alla gosedjur. Du måste tvätta den i 140 grader F, eller den hetaste inställningen på din tvättmaskin.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bengel 🇧🇪 (@bengeltje2018)

Släpp in din behandlade hund i huset

Så länge du fortsätter att behandla din hund ordentligt, är det bra att ha honom runt huset om det fortfarande finns ett problem med loppor. Detta beror på att en vuxen loppa som landar på din hund nu kommer att dö på grund av hans behandling.

Spraya loppspray i ditt hem

Ta en loppa (eller miljö) spray som innehåller IGR eller metopren och spraya ner ditt hem. Koncentrera dig särskilt på mattan, under möbler och svåråtkomliga sprickor.

Ring Exterminatorn

När inget annat fungerar och du vet att din hund behandlas på rätt sätt, kommer en utrotare att ha den kunskap och den utrustning som behövs för att få ut lopporna från ditt hem och eventuellt runt utsidan av ditt hem. De kommer med största sannolikhet att spraya ditt hem väldigt noggrant med en liknande spray som vi nämnde tidigare.


Fyra.Prata med en veterinär

Din hunds veterinär kommer att veta vilka specifika loppförebyggande behandlingar som är rätt för din hund, samt känna till den senaste informationen och behandlingarna. Det är alltid en bra idé att prata med din hunds veterinär innan behandlingen påbörjas, och speciellt om det inte går bra.

Avdelare 5

Vanliga frågor om hundloppor

Varför stör loppor ständigt min hund?

Loppor plockas lätt upp från ett angripet område , som från ett annat djur eller en viss miljö. När din hund utsätts för loppor, hoppar lopporna mycket lätt till din hund för att upprätthålla sina liv. Det är därför det är viktigt att behandla inte bara din hund, utan även andra husdjur och din hunds miljö.

Vad dödar loppor på hundar omedelbart?

Om din hund är obekväm och du vill ha bort lopporna direkt, se över att skölja ner honom med ett loppschampo. Kemikalierna som finns inuti schampot kommer omedelbart att döda loppor och ägg. Gör bara detta om din hunds hud kan hantera det, eftersom vissa schampon kan vara irriterande för känslig hud.

Definitivt kamma din hunds hår med en loppkam också. Om du upptäcker att kammen har loppor eller ägg på sig, doppa den i varmt tvålvatten för att omedelbart döda lopporna och äggen.

Dödar vinäger loppor på hundar?

Kort sagt, nej, vit vinäger och äppelcidervinäger dödar inte loppor på hundar. Om du sätter på den lokalt eller låter din hund dricka, kommer det bara att avskräcka loppor lite, men kommer inte att döda dem. Det bör inte vara ditt förstahandsval när du hanterar hundloppor.

Avdelare 3

Slutsats

Det kan vara ganska överväldigande att upptäcka att din hund har loppor. Var beredd på att lägga mycket tid på att städa din hund och ditt hus. När du väl har lagt ner mycket arbete i början är det dock mer troligt att ditt loppangrepp försvinner snabbt. Lycka till!


Utvald bildkredit: Peggy_Marco, Pixabay

Innehåll