Hur man blir en hundtränare

Välj Namnet På HusdjuretOm du älskar hundar men hatar din nuvarande karriär, så kanske ett jobb som involverar dessa älskvärda hundar är på vägen. Det finns många sätt att vara involverad med hundar i din professionella karriär, men att vara hundtränare gör att du kan hjälpa många människor och hundar samtidigt som du ständigt förbättrar din egen förståelse för dessa djur.En karriär som tränar hundar kan låta som ett drömjobb för många, men det är mer tillgängligt än du kanske tror. Faktum är att vem som helst kan komma igång med en framgångsrik karriär som hundtränare om de följer några enkla steg. För att hjälpa dig komma igång har vi tagit oss friheten att beskriva de specifika steg du måste ta för att bli en professionell hundtränare. Följ dessa steg, och din drömkarriär är mycket närmare än du föreställer dig. hundträningSju steg till framgång med hundträning

Dessa sju steg är placerade i den ordning du ska följa dem. De kommer enkelt att börja med din egen hund och ta examen i svårighetsgrad och tidsinvestering därifrån. Beroende på hur dedikerad du är kan du slutföra de flesta av dessa steg och få igång din karriär på bara några veckor, eller så kan du sakta arbeta dig igenom och ha en karriär inom hundträning på flera månader till ett år eller mer.Kom ihåg att det inte är en ras. Det viktigaste är att du verkligen förstår hundar, deras beteenden och hur man hanterar olika hundar med olika temperament.

1.Träningstid med din egen hund

Terapi hundtränare

Bildkredit: 825545, PixabayDet första steget är att spendera tid träna din egen hund . Om du vill träna hundar professionellt, då kommer du att behöva erfarenhet av att träna dem på egen hand. Naturligtvis är det bästa stället att börja med din egen hund.

Om du inte äger en hund, så är det nu ett bra tillfälle att skaffa en så att du kan börja lära dig detaljerna i hundägandet. Men om det inte finns i korten, måste du hitta en hund som du kan spendera mycket tid med och träna för att träna.

I det här skedet försöker du bara lära dig alla grunderna och till och med några avancerade tekniker. Börja med de grundläggande kommandona som sitta, stanna och ligga ner. Därifrån måste du uppgradera till mer avancerade färdigheter, som att få din hund att utföra kommandon när det finns andra distraktioner närvarande. Du kan också träna på distansfärdigheter, som att låta din hund sitta och stanna medan du går ifrån dem.

Ett annat bra val med din hund är att starta en hundsport. Att träna din hund för en sport kommer att hjälpa dig att förstå något av det mer avancerade koncept för hundträning . Du kommer att börja bemästra timing, belöningar, placering och till och med förstärkningstakten.


två.Träna med andra hundar

en hund bredvid sin tränare

Bildkredit: mezzotint, Shutterstock

Att träna sin egen hund är förstås bara en början. När du väl har fått en bra känsla för att träna din hund, kommer du att vilja gå vidare till att träna andras hundar. Det är trots allt vad du kommer att anlitas för att göra.

Till att börja med vill du hitta vänner och familj med hundar som kan behöva lite extra träning. Det är möjligt att du hittar några hundar som är helt gröna och du måste träna dem från grunden.

Tänk på att när du börjar träna hundar professionellt kommer du inte bara att få friska och glada valpar. Många människor kommer till dig med ostyriga hundar som de har svårt att kontrollera. Som sådan bör du inte skygga för hundar som verkar svårare att träna i detta skede. De kan hjälpa dig att ge dig den typ av verklig upplevelse som kommer att översättas till bättre träning på vägen.

Kom ihåg att alla hundar är olika, precis som människor. Det som fungerar med en hund i en viss situation kanske inte gäller andra hundar och olika situationer. Som tränare är det ditt jobb att känna mångaolika metodersom du kan använda i en mängd olika situationer så att du kan arbeta med vilken hund som helst.


3.Börja träna människor istället för valpar

Hundläsning bok_mattia marasco_shutterstock

Bildkredit: roy3004, Pixabay

Även om det kallas hundträning, kommer du oftast att träna ägarna mer än hundarna. Detta beror på att många oönskade beteenden som hundar uppvisar lärs dem av välmenande ägare som inte vet bättre. Som tränare är ditt jobb lika mycket att hjälpa ägarna att lära sig hantera sina hundar som att lära hundarna att lyda och lyssna.

Vid det här laget är du inte riktigt redo att ta betalt för dina tjänster. Men du har redan tränat hundarna som tillhör dina vänner och familj. Nu är det dags att börja träna dina vänner och familj också. Lär dem hur de bättre interagerar med sina hundar och se hur deras band växer.


Fyra.Fortsätt din utbildning

Går en flock med hundar på stadens trottoar

Bildkredit: Mattia Marasco, Shutterstock

Din utbildning är aldrig över. Om du vill bli den bästa tränaren du kan vara, kommer du att vara på ett livslångt uppdrag att fortsätta att förbättra dina färdigheter och förståelse för hundträning och de olika sätt som hundar kan tränas på.

Idag är de bästa träningsmetoderna baserade på vetenskapen om djurens inlärning och beteende, så du måste studera dessa ämnen och bli en källa av kunskap om de relaterade begreppen. Men du behöver inte göra detta på egen hand. Det finns en hel del olika träningsskolor som du kan lära dig av.

Lyckligtvis, i dagens uppkopplade värld, behöver du inte ens gå till ett träningscenter för att vidareutbilda dig. Du kan anmäla dig till en helt online-akademi och fortsätta att avancera din utbildning från bekvämligheten av ditt hem. Det bästa av allt är att du kan ta det du lär dig och tillämpa det på din hund och hundarna till dina vänner och familj för en verklig tillämpning.


5.Få en professionell organisation bakom dig

beagle och valp i parken

Bildkredit: a katz, Shutterstock

Vid det här laget är du snart redo att börja träna hundar professionellt. Men just nu är du bara en slumpmässig person med vissa färdigheter relaterade till hundträning. Om du vill framstå som en professionell är det en bra idé att få stöd från en professionell organisation.

Det här kan låta komplicerat, men det är faktiskt ganska enkelt och kan innebära några allvarliga fördelar för ditt blivande företag. Organisationer som Föreningen Professionella Hundtränare är ett bra ställe att börja. Ett medlemskap här kan göra mycket för dig, som att hjälpa dig att fortsätta din utbildning med deras många lärresurser. Ännu viktigare, du kommer att läggas till i deras tränardatabas, vilket kan göra det mycket lättare att börja fylla i din kundlista.


6.Certifieringar Comfort Clients

flock hundar som sitter i en park

Bildkredit: Pixabay

I själva verket krävs inga certifieringar för att sälja dina tjänster som hundtränare. Men du har redan kommit så långt, varför inte ta nästa steg och ge dig själv ett ännu mer professionellt utseende? Även om kunder kanske inte känner till någon av de certifierande organen för hundtränare, kan det lugna dem om du har en certifiering och ingjuta förtroende för att du vet vad du gör.

En sådan resurs är Certifieringsrådet för professionella hundtränare . Att behålla sin certifiering kommer att hålla dig uppdaterad om den senaste hundträningsvetenskapen och kan få potentiella kunder att känna sig mer säkra på dina tjänster. För att få denna certifiering måste du bevisa minst 300 timmars erfarenhet av hundträning under de senaste tre åren. Du behöver också undertecknade uttalanden från en veterinär, och du måste godkänna deras etiska kod. Slutligen behöver du ett godkänt resultat på deras prov.

Även om allt detta låter som en ansenlig mängd arbete, kan fördelarna det kan innebära för ditt företag vida uppväga den initiala investeringen i tid.


7.Bygg upp din kundbas

Bildkredit: Matt Nelson, Unsplash

När du når detta steg är du en professionell hundtränare. Men du kanske inte har många kunder. Förhoppningsvis har du tagit initiativet att gå med i hundträningsorganisationer och certifiera dig själv. Dessa kan hjälpa dig att få kunder, men om du vill ha en fullständig lista över betalande kunder måste du arbeta hårt för att bygga upp din kundbas. Det här är något som tar tid och engagemang, men med rätt attityd och lite uthållighet kan du bygga en stadig bas av kunder som får dig att arbeta så mycket du vill.

Slutsats

För många hundälskare, en karriär som tränar hundar verkar som ett långskott som är ouppnåeligt. Men sanningen är att det inte är en svår karriär att bryta sig in i. Du behöver lite erfarenhet av att träna hundar och massor av information, men du kan samla in det utan stora pengar. Allt du behöver är den starka viljan att bli en professionell hundtränare och viljan att klara av det. Följ sedan de sju enkla stegen vi har beskrivit och din karriär som hundtränare är mycket närmare än du kanske tror.


Utvald bildkredit: 825545, Pixabay

Innehåll