Hur du lär din hund att lägga undan leksaker i 7 enkla steg

Det är svårt att motstå mängden söta hundleksaker du kan skämma bort ditt husdjur med och, naturligtvis, de är roliga för dig och din lurviga vän. Din hund kan underhållas i timmar och dra nytta av den mentala stimulansen. Men hundleksaker utspridda över vardagsrummet kan vara överväldigande när de staplas upp med listan över hussysslor som måste slutföras.Tanken på att ha ett husdjur som gör i ordning efter en rolig leksession verkar vara en lång idé, men den spännande nyheten är att du kan lära din hund att lägga undan sina egna leksaker! Vi har sammanställt sju enkla steg som hjälper dig att lära din kamrat att lägga undan sina leksaker.

 Avdelare 7 Målet

 söt Rottweiler hund springer, leker med en leksak

Bildkredit: Julia Siomuha, Shutterstock

Målet är att träna din hund för att skaffa sig färdigheter att plocka upp en leksak i taget och lämna tillbaka den till dess avsedda plats, och detta görs bäst i små steg. Varje steg bör läras in oberoende, gå vidare till nästa när det föregående har bemästrats.

Vad du behöver

Det är bra att träna din hund i ett tyst rum så att den kan koncentrera sig och inte bli distraherad. För att komma igång behöver du: • Godis: När din hund lär sig en ny färdighet är det bra att belöna den med godsaker. Godsaker av god kvalitet kommer att hålla din valp mycket motiverad och upprymd.
 • Hundleksaker : Du har förmodligen många hundleksaker liggandes, men det kommer att vara bra att träna dem med deras favoritleksaker.
 • Leksakslåda: Detta kommer att vara det avsedda området där du vill att din hund ska ta med leksakerna. Det kan vara en korg, en gammal låda eller en Tupperware-behållare. Till en början är det lättare att ha en låda utan lock. Du kan lägga till ett lock senare och lära din hund att stänga det om det är att föredra.
 • Tips och tricks: För att göra processen lite enklare kommer här några tips och tricks du kan tillämpa när du tränar din hund att plocka upp efter sig:
 • Ha tålamod: Du måste komma ihåg att detta är en komplex färdighet för din hund att lära sig, och om du är tålmodig och lugn kommer det att bli en smidigare och snabbare process för dig och din hund. Hundar förstår inte konceptet med ett rent hus, så ge dem tid att lära sig och förstå färdigheten du försöker lära dem.
 • Konsistens : Var konsekvent med din metod och förvara leksakslådan på samma plats. Att flytta leksakslådan till en annan plats kan förvirra din hund.
 • Använd hundgodis av hög kvalitet: Ta reda på vilken hund som behandlar ditt husdjur älskar och använd dem som belöningar. Ditt husdjur kommer att bli mer upphetsad och motiverad att arbeta för deras godis.
 • Njut av processen: Ha kul att lära dina hundar denna nya färdighet. Oavsett vad resultatet blir är det en fantastisk möjlighet att spela och knyta an till din följeslagare.

 Avdelare 8

Hur du lär din hund att lägga undan leksaker i 7 enkla steg

Följ dessa enkla steg för att få din hund involverad i att städa upp.

Steg 1

 hund leker apport

Bild: Pixabay

Börja med att lära ditt husdjur att hämta föremål. Detta är en naturlig färdighet för de flesta hundar, men om ditt husdjur inte är en naturlig retriever, så är detta ett bra första steg. Engagera din hund genom att leka med dess favoritleksak, och när den vill ha leksaken, låt den få den. Du kan associera handlingen med ordet 'ta den' och belöna din hund med en godis. Gör detta tills din hund hämtar leksaken med kommandot.


Steg 2

Placera leksaken på golvet, peka på den och upprepa kommandot 'ta den'. Belöna din hund med en godis varje gång den tvingas.


Steg 3

 hund som leker med tuggleksaker

Bildkredit: mattycoulton, Pixabay

Lägg nu några fler leksaker på golvet. Låt din hund nosa på dem och när du närmar dig en leksak, säg 'ta den' och belöna och beröm din hund för dess arbete.


Steg 4

 person som tränar en liten hund

Bildkredit: Pezibear, Pixabay

Inkludera de föregående stegen med tillägget av kommandot 'släpp det'. När din hund har lärt sig dessa kommandon kommer den att kunna plocka upp leksaken och sedan släppa den.


Steg 5

Nu kan du uppmuntra din hund att plocka upp en leksak och gå bredvid dig till leksakslådan. Träna på att ge din hund sin leksak över leksakslådan och säg 'släpp den' när leksaken är över lådan. Vid det här laget kan du introducera ordet 'leksakslåda.' När leksaken faller i lådan, belöna din hund igen med en goding.


Steg 6

 hundleksaker i en förvaringslåda

Bildkredit: Kevin Toney, Shutterstock

När din hund är bekant med kommandona och ordassociationen kan du börja lägga till lite avstånd från leksakslådan. Placera några leksaker runt leksakslådan och när du uppmanar din hund att plocka upp en leksak, använd ordet 'leksakslådan' för att uppmuntra den att tappa leksaken i lådan. När ditt husdjur tappar leksaken i lådan, belöna den med beröm och en godbit. Om din hund missar lådan, upprepa steget för att förstärka tanken att leksakerna hör hemma i lådan.


Steg 7

Du kan nu börja öka utmaningen genom att uppmuntra dem att plocka upp leksaker längre bort från lådan. När leksaken är i din hunds mun, säg 'leksakslåda' så att den går mot det avsedda området. När din hund är vid leksakslådan, använd kommandot 'släpp' så att den tappar leksaken i lådan. Återigen, belöna din valp med godsaker och beröm. Din hund kommer att bli mer erfaren och kan till och med plocka upp mer än en leksak. Med lite tålamod och uthållighet kommer din valp gladeligen att göra i ordning sina egna leksaker!

 Avdelare 7 Slutgiltiga tankar

Det tar bara lite tid och tålamod att hjälpa din hund att skaffa sig färdigheterna att städa sina leksaker, men resultatet kommer att bli så givande! Inte bara kommer processen att ge bindningstid för er två och mental stimulans för din följeslagare, men ditt hem kommer också att förbli städat.

+ Källor