Hur man blir av med hundlukt i ditt hus (11 hacks)

Hundar är de största sakerna på jorden, men det betyder inte nödvändigtvis att du vill att ditt hus ska lukta som ett sådant. Det finns inget riktigt så skamligt som att se gäster backa så fort de går in genom dörren och lukten av hund slår dem rakt i ansiktet.Naturligtvis är det lättare sagt än gjort att bli av med den lukten, eftersom din hund sannolikt har fria tyglar i ditt hem. Det är dock något som måste åstadkommas vid vissa tidpunkter, till exempel när du hoppas kunna sälja ditt hus eller om du snart ska ha en stor fest.

Nedan kommer vi att gå igenom enkla hack som du kan använda för att äntligen få bort hundlukten ur ditt hus så att du kan ersätta den med något lite mer lockande. Vakuum

Topp 11 sätt att bli av med hundlukt i ditt hus:

1.Inrikta dig först på de hårda ytorna

Det första du bör göra är att sopa upp all smuts, lös päls och ilska som din hund har lämnat utspridda över dina trä- eller klinkergolv. Dessa partiklar ser inte bara äckliga ut, utan de fångar också in lukter, så det är viktigt att bli av med dem.

När det är gjort, torka allt du nyss sopat. Om du väljer ett rengöringsmedel som har en behaglig doft, kommer det att gå långt för att maskera hundlukten också.
två.Därefter är det dags att dammsuga

Helst har du ett vakuum det är speciellt utformad för att rikta in sig på djurhår , men du kan arbeta med vad du än har tillgängligt. Du kommer att behöva attackera varje yta i ditt hem som har tyg på sig, inklusive möbler och gardiner.

Du kanske också vill spritsa luktborttagande pulver på din matta innan du dammsuger, eftersom det kan lossa upp hundhår. Den har också en kraftfull doft.

ångrengöring

Credit: LeDarArt, Shutterstock


3.Utnyttja kraften i Steam

Dammsugning är en bra början, men det är inte tillräckligt om du försöker befria ditt hem från Fidos essens. Du måste ångrengöra allt du just dammsugit.

Värmen från ångan kommer att luckra upp inbakad smuts och smuts, samt döda kvalster och andra små läskiga kryp som har bott i din matta. Du kanske inte ens känner igen färgen på dina mattor när du är klar.

Du kan göra detta steg själv eller lägga ut det på ett ångrengöringsföretag. Se bara till att den som gör det använder husdjursvänliga kemikalier och släpp inte någon på mattan förrän den är torr - speciellt din hund. Du måste övervaka din valp noggrant för att se till att den inte tar tillfället i akt att markera sitt territorium igen.

rengöring av kläder i tvättmaskin

Kredit: lapsa03, Shutterstock


Fyra.Tvätta allt du kan

Tvätta dina sängkläder, dina sofföverdrag, din hunds säng, duken - om den kan gå i tvättmaskinen så borde den.

Din hunds arom kan tränga in på nästan vilken yta som helst, så du måste rengöra varenda plats i huset. Detta inkluderar dina kläder, förresten - alla de kramar du gav din mutt kommer tillbaka för att hemsöka dig nu.

Du bör också ge din hunds leksaker ett snabbt bad. Om de är gjorda av hårdplast borde en sköljning med tvål och vatten vara allt som behövs. Vissa kan gå i tvättmaskinen, medan andra kan gå i soporna (berätta inte för din hund att vi sa åt dig att göra detta).

öppet fönster


5.Öppna fönstren

Lite frisk luft kommer att räcka långt för att rensa bort eventuellt kvardröjande mustighet, så öppna fönstren och öppna dörrarna. Gör inte det här om det blåser och regnar ute, naturligtvis, men det är ett bra sätt att njuta av en trevlig dag.

luftrenare i hemmet

Fotokredit: KRiemer, Pixabay


6.Kontrollera dina luftfilter

Om du har luftkonditionering bör du kontrollera dina kanaler och byta ut dina luftfilter. Hundhår kommer ofta att fastna i kanalerna, så all luft som kommer genom dem måste passera genom din valps päls och ilska innan den når dig.

Detta kommer inte bara att hjälpa till med ditt luktproblem, utan det kan också få din A/C-enhet att fungera mer effektivt, vilket kommer att spara pengar på din elräkning.


7.Överväg en luftrenare

Det finns få bevis för detluftrenaregör faktiskt mycket för ens hälsa, eftersom de inte är särskilt bra på att filtrera bort gaser som radon. Vad de är bra på är dock att ta bort stora partiklar som damm, pollen, och hundmjäll .

måla om huset

Fotokredit: Roman Koval, Pexels

Dessutom får de i allmänhet luften att lukta bättre, vilket är allt vi är bekymrade över här. Vi försöker inte leva för evigt - vi försöker bara lukta gott.


8.Köp ett svart ljus och leta efter dolda problem

Ibland är källan till problemet något som du inte ens kan se, vilket gör det svårt att rengöra. Om du inte vill lämna stenen ovänd när du städar efter din hund, köp ett svart ljus och se om det finns några olycksplatser som Fido har gömt för dig.

Om så är fallet kan du rengöra dem med en mattvättare som är speciellt designad för hundstök. Även om du inte kan ta bort fläcken helt, kan du förhoppningsvis få nog av den luktförorsakande röran för att göra skillnad.


9.Överväg att måla om med en lukttätande färg

Om din hund har förvandlat ditt hem till ett katastrofområde, kan du behöva vidta extrema åtgärder. Detta kan innefatta ommålning av väggar och golvlister.

ljus

Fotokredit: Malte Luk, Pexels

Detta är vanligtvis bara nödvändigt om din hunden har kissat på väggarna eftersom det är extremt svårt att få bort lukt från gipsskivor. Du kan antingen byta ut den drabbade delen av väggen eller måla över den.


10.Tänd ett ljus

Detta tar inte upp källan till ett problem, men för en snabb lösning är det svårt att slå att tända ett ljus.

Du kan till och med hitta ljus som är designade för att maskera hundlukter . Att tända ett ljus fungerar som en fin finish om du har tagit alla andra steg som visas här, eller det kan vara en livräddare om sällskap kommer över oväntat. (Var bara försiktig så att din hund håller en bred koj från alla ljus, du vill inte att de välter den eller fårljusvax i pälsen!).


elva.Vidta förebyggande åtgärder

Om du ska släppa tillbaka din hund i huset efter att du äntligen har tagit bort deras doft från varje yta på den, måste du vidta förebyggande åtgärder för att säkerställa att de inte stinker upp platsen igen.

Detta betyder bad och skötsel dem regelbundet. Om du kan minimera mängden päls och mjäll som flyger av dem kommer du att minska mängden lukt som de kan skapa.

Lär dig att leva med det

I slutändan, om du vill dela ditt hem med en hund, måste du leva med lite hundlukt. Många tycker att det är lugnande, så så länge det inte går ur händerna är du förmodligen bra.

Om ditt hus börjar lukta lite härsken, bör stegen ovan ha det i toppform på nolltid.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: himmelskt, Pixabay

Innehåll