Hur man får hundhår att växa tillbaka snabbare (5 beprövade metoder)

Om du vill lära dig några beprövade metoder bakom snabb hundhårväxt, fortsätt att läsa för några experttips och tricks. Vi visar dig hur du får hundars hår att växa tillbaka snabbt.Avdelare 8

Hårväxt för hundar: Varför faller håret av?

Det finns många skyldiga bakom hundskallighet. Innan du effektivt kan ta itu med problemet måste du veta orsaken till din hunds håravfall. Du bör också boka tid för veterinär om du tror att håravfallet orsakas av ett medicinskt tillstånd.

Några allvarliga hälsorelaterade orsaker till håravfall inkluderar:

  • Svampinfektionen som kallas ringorm
  • Många
  • Bakteriell infektion
  • Cushings sjukdom, som är en hormonell obalans
  • Hypotyreos

Det finns andra icke-medicinska orsaker till håravfall hos hundar som du kan behandla hemma. Dessa inkluderar:  • Fästingar och loppor: Ett loppangrepp kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion, vilket resulterar i håravfall.
  • Allergier: Hundar kan drabbas av mat- och miljöallergier. Om din hund är allergisk mot mat och börjar tappa håret, övergå långsamt till anti-allergen hundmat.
  • Påfrestning: Ångest och stress kan utlösa håravfall hos hundar. Några vanliga orsaker till hundstress är höga ljud, en störning av deras dagliga rutin, nya husdjur eller gäster och okända platser.
  • Trycksår: Kallas även liggsår, dessa små sår är lokaliserade skador som uppstår på platser där en hunds kropp är i konstant kontakt med en hård yta.

De 5 beprövade metoderna för hårväxt hos hundar

shih tzu valp sitter på en soffa

Bildkredit: Pattarit S, Shutterstock

När du har fastställt orsaken till ditt husdjurs håravfall kan du börja lösa det. Om det inte orsakas av ett allvarligt hälsoproblem kan du enkelt uppmuntra hårväxt hemma. Här är fem snabba metoder för att växa hundhår.

1.Citronsaft för hårväxt

Citronsyran som finns i citronsaft har fantastiska antibakteriella egenskaper. Detta kan bekämpa bakterieinfektioner i din hunds päls. Genom att bli av med bakterierna kan du hjälpa din hunds hår att växa ut igen.

Tillsätt en liten mängd citronsaft till en våt svamp och torka av den över hela din hund. Låt det sitta i några minuter medan du övervakar ditt husdjur för att säkerställa att det inte slickar sig. Tvätta citronsaften noggrant från ditt husdjurs hår.


två.Aloe Vera för hårväxt

Aloe kan lindra klåda som orsakas av loppor eller matallergier. En hunds tvångsmässiga repor på grund av kraftig klåda kommer att leda till håravfall.

När du har tagit itu med loppangreppet eller allergiska reaktioner, applicera en klick aloe på ditt husdjurs kliande områden för att lugna hans hud. De naturliga enzymerna i aloe kommer också att ta bort döda hudceller, vilket uppmuntrar hårväxt.


3.Hälsotillskott för hårväxt

hund som tar vitaminer

Bildkredit: ALPA PROD, Shutterstock

En hund som är frisk på insidan kommer att utstråla skönhet på utsidan. Håll din hund frisk genom att ge honom en balanserad kost som är rik på protein och viktiga vitaminer och näringsämnen. Fråga din veterinär om du bör lägga till kosttillskott till ditt husdjurs vanliga kost. Omega 3 och omega-6-tillskott kan lindra hudirritation och påskynda hårväxten.


Fyra.Äppelcidervinäger för hårväxt

Ättiksyrorna i äppelcidervinäger kan döda svampar och bakterier samtidigt som de stärker din hunds immunförsvar. Kombinera lika delar vinäger med lika delar vatten och applicera blandningen på de drabbade områdena. Du kan också lägga till en liten droppe äppelcidervinäger till ditt husdjurs vatten.


5.Eteriska oljor för hårväxt

Hund och eterisk olja_shutterstock_Te9l

Bildkredit: Te9l, Shutterstock

Hundvänligeteriska oljorkan lindra kliande hud och främja hårväxt. Späd dem i vatten och applicera bara en droppe eller två på kliande eller irriterade områden.

Avdelare 3

Slutsats: Hur man odlar hundhår snabbt tillbaka

Det är alltid smart att boka ett veterinärmöte för att komma till botten med din hundhåravfall. Om du säkert kan behandla problemet hemma, finns det ett antal sätt att odla din hunds vackra pälsrygg.

Från citronsaft och äppelcidervinäger till eteriska oljor och hälsotillskott kan du använda dessa fem metoder för att säkert och naturligt uppmuntra snabb hundhårväxt.


Utvald bildkredit: Budimir Jevtic, Shutterstock

Innehåll