Hur snabbt springer schäfer?

De Schäfer är en populär hundras på grund av dess skyddande och lojala natur. Schäferhundar föddes ursprungligen upp för att vara brukshundar och de behövde vara snabba för att valla och vakta fårflockar. Hur snabbt kan en schäfer springa? Läs vidare för att ta reda på det.avdelare 10

Hur snabbt kan schäfer springa?

Schäferhundar kan springa upp till 30 miles per timme (48,28 km/h), ge eller ta ett par miles. Deras snabbhet i kombination med intelligens och en lojal natur gör att de ofta återfinns i arbetsroller, såsom polis- eller militärpositioner, vakthundar eller som tjänstedjur. Schäferhundar föddes upp för att vara snabba för att hjälpa till att skydda flockarna och det betyder att de måste upprätthålla en hög aktivitetsnivå för att vara friska och lyckliga.

Hur snabbt kan en schäfer nå toppfart?

Schäferhundar är muskulösa hundar och har långa lemmar som gör att de når sin högsta hastighet i ungefär 7 steg. Att slå 30 miles per timme kommer att bli svårt för en schäfer att slå varje gång de springer, men de kommer sannolikt att slå den när de är i jakten. När de är ute efter en inkräktare eller en boll, kommer de att minska sitt fokus och öka hastigheten, vilket snabbt överträffar den genomsnittliga högsta löphastigheten för många människor.

schäferhund kör i en tävling

Bildkredit: Vilve Roosioks, PixabayHälsoproblem som påverkar schäferns hastighet

schäfer är utsatta för flera hälsoproblem som kan göra det svårt för dem att träna med dig. Höftdysplasi, hjärtproblem och synförlust när de blir äldre är alla problem som kan påverka din hunds förmåga att träna med dig. Innan du börjar träna, låt din veterinär kolla upp ditt husdjur för att se till att det är lämpligt för fysisk aktivitet. Schäferns behov av snabbhet gör dessa hundar till bra följeslagare för joggare och cyklister eftersom hunden lätt kan hålla jämna steg med dig om du tränar den ordentligt.

Träning schäfer för träning

När ditt husdjur väl har förklarats fysiskt vältränat är det bäst att börja långsamt så att ditt husdjur kan utveckla sin hastighet naturligt. Om du vill jogga med ditt husdjur, börja långsamt och jogga korta sträckor så att både du och din hund kan lära dig att jogga tillsammans och bygga upp uthållighet för längre löpturer. Undvik grova ytor som betong när du springer. Om du vill ta med din hund på en cykeltur bör du hålla dig till stigar om möjligt. Det är potentiellt farligt att låta ditt husdjur springa bredvid dig när du är på vägen eftersom det kan bli rädd av en bil och göra att ni båda skadas.

Avdelare 5

Slutsats: Hur snabbt kan schäfer springa

Schäfer är en av de snabbaste hundraserna på grund av deras avelshistoria som valldjur. De kan nå hastigheter upp till 30 miles per timme när de är i jakten, eller de leker på gården. Schäferhundar kan utveckla hälsoproblem som kan påverka deras förmåga att springa, så det är viktigt att få ditt husdjur undersökt av en veterinär för att se till att det är friskt. Du kan träna ditt husdjur att jogga eller cykla med dig, men kom ihåg att ta det långsamt först så att ni kan träna tillsammans på ett säkert sätt. Se till att din schäfer har gott om utrymme att springa och leka varje dag för att hjälpa sin fysiska hälsa.


Utvald bildkredit: Vilve Roosioks, Pixabay

Innehåll