Hur fungerar husdjursförsäkring och vad täcker den?

Här är en skrämmande faktum : nästan 70% av amerikanerna har mindre än 1 000 dollar gömt för nödsituationer. En annan skrämmande sanning för dig: sjukvården blir dyrare för varje år, inklusive veterinärvård för dina älskade husdjur. Vad skulle du göra om din närmaste hundkamrat eller favorit kattvän plötsligt behövde en livräddande operation? Skulle du ha råd? För de flesta av oss är svaret ett rungande nej.

Så vad ska en kärleksfull husdjursägare göra om de inte har råd med premiumsjukvård för sina husdjur? Djurförsäkring är svaret, även om inte många vet om det eller förstår vad det är. För de av oss som inte har råd med akutsjukvård för våra husdjur, vilket är de flesta människor, erbjuder husdjursförsäkring sinnesfrid; ett sätt att veta att grunderna är täckta, även om du inte har pengar på banken för att stå för kostnaderna för vården.

Avdelare 8

Vad är husdjursförsäkring?

Precis som en vanlig sjukförsäkring finns en husdjursförsäkring för att täcka dina husdjur i händelse av några oförutsedda omständigheter, såsom sjukdom eller skada.

Utan husdjursförsäkring, om dina husdjur blir sjuka eller skadade, är det enda sättet för dig att få veterinärvård att betala för det ur fickan. Om problemet är mindre, till exempel ett fall av loppor, kanske det inte är så stor sak att täcka. Men om ditt husdjur skulle bli påkörd av en bil och behöver seriös uppmärksamhet, kan räkningarna vara astronomiska. Skulle du kunna täcka en veterinärräkning på flera tusen dollar eller till och med mer? De flesta människor skulle inte.

Det är där husdjursförsäkring kommer in i bilden. Du betalar en liten månadsavgift för din husdjursförsäkring. Sedan, om något skulle hända, kommer försäkringen att ersätta dig för de orimliga kostnaderna.

Om du inte hade försäkring måste du betala för dessa tjänster i sin helhet. Även om du kunde betala för det ur fickan, skulle det vara ett enormt slag för ditt bankkonto. Med försäkring måste du fortfarande betala för proceduren i förväg, men försäkringsbolaget kommer att betala tillbaka.

Djurförsäkring

Bildkredit: Rawpixel.com, Shutterstock

Vad täcks av husdjursförsäkringen?

Olika husdjursförsäkringar täcker olika saker. För att vara säker på vad en viss plan omfattar måste du läsa igenom den och ställa frågor till representanten du har att göra med. Men i allmänhet täcker de flesta husdjursförsäkringar olyckor och sjukdomar. Detta inkluderar ett brett spektrum av incidenter, inklusive brutna ben, cancer, andra sjukdomar, skador från olyckor eller hundslagsmål och mer.

Vad täcks inte av husdjursförsäkringen?

Även om husdjursförsäkringen täcker ett brett spektrum av olika hälsoproblem, finns det en hel del saker som den inte täcker. Till exempel kommer väldigt få försäkringsplaner att innehålla redan befintliga villkor. Så om ditt husdjur redan har en sjukdom täcks det inte av försäkringen. Det finns dock några utvalda planer som kan täcka redan existerande förhållanden om de går att bota.

Andra saker som vanligtvis är undantagna från försäkringen är:

  • Grooming
  • Rutinmässiga veterinärbesök och kontroller
  • Förebyggande vilket
  • Beteendeproblem
  • Ärftliga tillstånd
  • Tandsjukdom
  • Höftdysplasi

Avdelare 8

De fyra olika typerna av husdjursförsäkringar:

Det finns fyra grundläggande typer av husdjursförsäkringsplaner. Vilken typ av täckning du får beror på vilken typ av plan du väljer.

1.Friskvård

veterinären kollar upp schäfer

Bildkredit: Freepik

Hälsoplaner säljs dock oftast som tillägg till befintliga hälsoplanerdu kan få friskvårdsplaner som fristående försäkring. Dessa täcker mycket grundläggande och rutinmässig sjukvård, såsom rutinkontroller, förebyggande vård och årliga vacciner. De kommer inte att ersätta dig för skador på husdjur, olyckor eller någon typ av akut behandling.


två.Endast för olyckor

Bildkredit: 135 pixlar, Shutterstock

Denna typ av plan täcker endast akutvård som behövs på grund av en olycka. Om ditt husdjur blir påkörd av en bil eller bryter benet i ett dike när du springer, kommer en plan för enbart olyckor att ersätta dig för vården. Det kommer inte att täcka sjukdomar, sjukdomar eller rutinmässig vård av något slag.


3.Olycka-Sjukdom

veterinär som behandlar hundens hudsjukdom

Bildkredit: Oleksandr Lysenko, Shutterstock

Som namnet antyder kommer olycksfallsplaner att täcka ditt husdjur i händelse av sjukdom eller skada orsakad av en olycka. Så du får ersättning för akutvård om ditt husdjur blir påkörd av en bil och skadas eller om det får en sjukdom som cancer. Detta är den vanligaste typen av plan, som står för nästan 98% av alla husdjursförsäkringar. Det kommer att täcka det mesta akutvården, men kommer inte att täcka rutinvård, förebyggande vård eller redan existerande tillstånd.


Fyra.Olycka-Sjukdom med friskvård

Bildkredit: Ruth Black, Shutterstock

Detta är en olycksfallsplan med en hälsoplan tillagd. Du får samma täckning som en vanlig plan för olycksfallssjukdomar ersätter dig för, plus all täckning som ingår i en friskvårdsplan. Detta är den mest omfattande typen av husdjursförsäkring, men den är också den dyraste.

Avdelare 3

Vad är kostnaden för husdjursförsäkring?

Många faktorer spelar in för att bestämma kostnaden för varje husdjursförsäkring. Du måste ta hänsyn till vilken typ av täckning du vill ha, vilken typ av husdjur du täcker, längden på försäkringsplanen, företaget som erbjuder planen och var du befinner dig. Dessutom kommer de att be om mycket information om ditt husdjur som också kommer att påverka priset, inklusive ditt husdjurs ålder, storlek, vikt, ras och nuvarande hälsa.

Med allt detta i åtanke, låt oss diskutera några genomsnittliga priser . I USA väljer de flesta olycksfallsförsäkring. En typisk olycksfallsförsäkring för katter kostar i genomsnitt 4 per år eller strax under per månad. Det är lite dyrare för hundar. En plan för en hund med samma täckning kostar 6 per år, eller lite mindre än per månad.

Naturligtvis har planer som erbjuder mindre täckning en reducerad kostnad. Över hela USA är den genomsnittliga kostnaden för en plan för enbart olyckor för hundar 190 USD per år, vilket motsvarar bara 15 USD och en del ändras varje månad. Det är ännu billigare för katter , med den genomsnittliga kostnaden för en plan för enbart olyckor på i genomsnitt bara 11,75 USD per månad, eller 141 USD per år.

Om det verkar dyrt för dig, låt oss jämföra kostnaden för försäkring med kostnaden för egen veterinärvård. Föreställ dig att ditt husdjur har diagnosen cancer och behöver strålbehandling. Enbart strålbehandlingen kan kosta upp till 000, och det inkluderar inte ens operation för att ta bort tumörer, vilket kan kosta mer än 000 varje gång. Även om 6 per år för varje hund kan tyckas vara mycket, bleknar det i jämförelse med de 000+ du kan spendera på att försöka bota din hund från cancer.

Djurförsäkring

Bildkredit: visivastudio, Shutterstock

Hur använder du husdjursförsäkring?

Djurförsäkring är lättare att använda än vanlig sjukförsäkring för en människa. Det är också väldigt enkelt att ställa in. Först måste du hitta en policy som du vill köpa. De flesta företag kommer att kräva en kontroll av ditt husdjur för att säkerställa att det inte finns några underliggande redan existerande tillstånd som inte avslöjades i frågeformuläret.

När du har en försäkring fortsätter du att göra dina månatliga betalningar. Om något händer och ditt husdjur behöver veterinärbehandling, tar du dem till veterinären och betalar för den nödvändiga behandlingen.

Efter att behandlingen har genomförts skickar du in en skadeanmälan till din försäkringsgivare. De kommer att göra lite pappersarbete och diskutera saker med din veterinär innan de ersätter dig för den veterinärvård du betalat för, i enlighet med villkoren i din försäkring. Vanligtvis tar detta ungefär en vecka.

Det som gör husdjursförsäkringar enklare än människors sjukförsäkring är att du kan få ditt husdjur behandlat hos vilken veterinär som helst. Det finns inga specifika nätverk för dig att stanna inom och det finns ingen egenavgift. Du betalar bara i förskott och din försäkring betalar dig tillbaka i efterhand.

Avdelare 4

Viktiga villkor för husdjursförsäkring att förstå

Innan du hoppar direkt in i en husdjursförsäkringsplan, finns det några termer du måste vara bekant med.

Ersättning

kvitto och pengar

Bildkredit: Pixabay

Detta är vad försäkringen betalar tillbaka för efter att du täckt kostnaderna för sjukvårdskostnaderna. Beroende på din försäkringsplan kan ersättningen vara 50 % av den totala kostnaden upp till 100 %. Planer som kostar mindre varje månad kommer vanligtvis att ersätta dig för en lägre procentandel av den totala kostnaden, medan dyrare månadsplaner kommer att ersätta ett högre belopp.


Avdragsgill

rapport och kalkylator

Bildkredit: Pixabay

Självrisken är den del av notan som du måste betala ur egen ficka innan försäkringsbolagets ersättning börjar. Självrisker kan gälla specifika incidenter eller en årsplan.

För självrisk på specifika incidenter måste du betala självrisken första gången en viss incident inträffar, men försäkringen ersätter dig för allt utöver kostnaden för din självrisk. Om samma incident inträffar i framtiden är din självrisk redan betald, så försäkringen kommer att ersätta dig hela beloppet, enligt din plan.

Årliga självrisker är det belopp du måste betala ur din egen ficka för de första sjukvårdskostnaderna varje år. Om ditt husdjur blir skadat måste du betala självriskdelen av det utan ersättning, även om försäkringen ersätter dig för kostnader över din självrisk. Skulle ditt husdjur skadas igen inom det året behöver du inte betala självrisken igen. Men om ditt husdjur blir skadat nästa år måste du betala den självrisken en gång till, och detta kommer att vara samma varje år.


Gränser

Gränser begränsar det belopp som din försäkring kommer att ersätta dig för varje incident. Om din gräns per incident är 000 men ditt husdjur kräver 000 i medicinsk vård, måste du täcka 000 av det oavsett vad. Dessutom måste du täcka självrisken om den inte redan har betalats.

Bildkredit: Pixabay

Årliga gränser

En årsgräns är det högsta belopp som din försäkring ersätter dig under ett kalenderår. Om din årliga gräns är 10 000 USD, kommer du att få ersättning på högst 10 000 USD, oavsett vilken typ av medicinsk vård ditt husdjur behöver. Allt över den kostnaden är upp till dig att täcka.

avdelare 9

Hitta bra husdjursförsäkring

Att hitta en bra husdjursförsäkring är ungefär som att hitta en bra sjukförsäkring för människor. Du måste göra en del efterforskningar, och det finns flera sätt för dig att hitta dem. I allmänhet finns det tre huvudsakliga sätt som människor får husdjursförsäkringar: arbetsgivarförmåner, marknadsplatsalternativ och direkt från leverantörsföretag.

Om din arbetsgivare erbjuder husdjursförsäkring, kan du välja att gå igenom dem, även om du kan ha begränsade alternativ. Du kan också hitta en marknadsplats för husdjursförsäkringar som låter dig välja mellan flera företag. Marknadsplatser för husdjursförsäkringar inkluderar 365petinsurance.com och pawlicy.com .

Det sista sättet för dig att hitta en bra husdjursförsäkring är att gå direkt till källan. Ofta erbjuder försäkringsbolag som erbjuder andra typer av försäkringar även husdjursförsäkringar, som Farmers eller Lemonade. Du kan också välja ett företag som fokuserar specifikt på husdjur, som t.ex ASPCA Pet Health Insurance .

Avdelare 5

Husdjursförsäkringsguide: sista tankar

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur husdjursförsäkring fungerar och om den passar dig. På många sätt är husdjursförsäkring ganska lik den sjukförsäkring du förmodligen redan har för dig själv och din familj. Det finns dock några viktiga skillnader, som det faktum att du betalar i förskott för alla veterinärbesök och får ersättning efteråt. Med tur behöver du aldrig använda din husdjursförsäkring, men som de säger, det är bättre att ha den och inte behöva den än att behöva den och inte ha den.

Om något katastrofalt skulle inträffa och du inte hade en husdjursförsäkring, kan du ha fastnat i vattnet utan båt eller paddel, tvingad att täcka alla kostnader ur fickan eller se ditt älskade husdjur lida. Djurförsäkring fungerar som ett skyddsnät och erbjuder skydd och sinnesfrid för dina husdjur och dig.

Relaterad läsning:

  • Hund påkörd av en bil? Här är vad du ska göra! (Vår veterinär svarar)
  • Hur du behandlar din hunds blödning i en nödsituation (första hjälpen för hund): Våra veterinärsvar
  • Hundens ansikte svullet? Här är vad du ska göra! (Vår veterinär svarar)

Utvald bildkredit: Ekaterina_Minaeva, Shutterstock

Innehåll