Hur man gör ditt eget gör-det-själv hundschampo (3 enkla recept)

Har du någonsin tittat på ingredienserna i hundschampo ? Du är inte den enda som kämpar för att förstå varför så många saker behövs bara för att få en effektiv rengöring.I verkligheten är hälften av de saker som läggs till köpta schampon inte ens nödvändiga. Du kan göra ditt eget schampo med ingredienser som är lätta att hitta och som du förmodligen redan har till hands. Din hunds päls kommer att vara fräsch och ren utan tillsatta ingredienser. Det är en win-win-situation för båda parter. Läs vidare för 3 sätt som kommer att lära dig hur du gör det bästa hemgjorda hundschampot.

Avdelare 8

1. Skin Refresher Shampoo

hundhud uppfriskande bad

Bildkredit: oritslama, Pixabay

Havregryn är bra för lindra torr, kliande hud , så det här är bra under vintermånaderna, men det fungerar bra när som helst på året.Bakpulverär en deodorizer, så det finns inget behov av att lägga till extra dofter till detta recept, även om du kan lägga till ett par droppar av din eteriska favoritolja om du vill. Med tre enkla ingredienser är detta bästa hemgjorda hundschampo lätt att göra och fungerar bra vid rengöring.Instruktioner

Blanda havregrynen till ett fint pulver och kombinera det sedan med de andra två ingredienserna i en mixerskål tills det formar sig till en pasta.

Gnid in det i din hunds päls, ge dem en skön massage medan du håller på och låt sedan schampot sitta i fem till 10 minuter. Skölj noggrant och försök att inte låta din hund få i sig något av schampot eftersom stora mängder bakpulver är giftigt.

Anmärkningar: Detta kommer inte att löddra som dina köpta schampon, men det behöver inte löddra för att rengöra effektivt. Hitta något att distrahera din hund medan schampot gör sitt jobb, och du kommer att se fler resultat av denna blandning.


2. Deep Cleanse Shampoo

djuprengörande hundbad

Bildkredit: karlinimrie0, Pixabay

För att få en djup ren och fräsch doft det dödar loppor som en chef , blanda upp detta schampo nästa gång din hund behöver ett bad . Vi rekommenderar Dawn Dish Soap, eftersom den är formulerad för att döda loppor och ta bort oljiga rester. Du kan använda andra märken om du vill.

Cidervinäger är bra för att behandla kliande, flagnande hud, lindra heta fläckar, döda hudbakterier ochstöter bort loppor. Disksåpan skär igenom den starka lukten av vinäger, så det finns ingen obehaglig lukt när du tvättar din hund.

Instruktioner

Blanda väl och skumma upp pådin hunds päls. Låt dra i fem till 10 minuter; detta ger tvättmedlet tid att verka på de där irriterande lopporna. Skölj väl och upprepa vid behov.

Anmärkningar: Detta schampo kommer att löddra eftersom det har diskmedel som ingrediens. Det enda negativa är att det tar tid att skölja bort den från pälsen om du har en långhårig hund.

Du må gilla:Alternativ till hundschampo


3. Silky Smooth Schampo

hund silkeslent bad

Bildkredit: AmandaCullingford, Pixabay

För en schampo som doftar gott, återfuktar och dödar bakterier , detta är ett bra alternativ. Att lägga till lavendel ger schampot en härlig doft som kommer att fästa vid din hunds päls och som också hjälper din hund att slappna av.Kokosolja kommer att återfukta och ge näringhåret för att förhindra håravfall och hålla håret starkt. Vit vinäger är idealiskt för att minska bakterier på huden och lämnar håret glänsande och slätt. Den sista ingrediensen är bakpulver - den deodoriserar och tar bort ansamlingar av oljor på håret.

Instruktioner

Tillsätt alla ingredienser i en flaska och skaka för att blanda. Tänk på att bakpulver kommer att reagera med vinägern, så gör detta långsamt först. Om din kokosolja är fast, smält den lite i mikrovågsugnen så att den kan blandas med de andra ingredienserna.

Applicera på din hunds päls och låt schampot sitta i fem minuter så att vinäger och bakpulver kan göra sin magi. Skölj sedan noggrant.

Anmärkningar: Du kan använda andra eteriska oljor om du inte föredrar doften av lavendel, men var försiktig om din hund har känslig hud eftersom eteriska oljor kan vara irriterande för vissa hudtyper. Detta schampo kommer inte att löddra, men det gör ett bra jobb vid rengöring.

Avdelare 2

Slutsats

Ge dessa enkla hemlagade schamporecept ett försök. Att lära sig att göra hundschampo är enkelt och kan ge stora fördelar för din hunds päls och hud. Du har kontroll över vad som händer på din hunds kropp, och med dessa schampon kan du vara säker på ingredienserna och veta att du ger den bästa behandlingen.

Vad som är ännu bättre är att de är så enkla att sätta ihop att du kommer att undra varför du inte började göra dina egna schampon tidigare. Här är till glad blandning och ännu gladare tvätt.

    Relaterad läsning: Min hund åt en tvål! – Här är vad du ska göra (Vår veterinär svarar)

Utvald bildkredit: angel1238812, Pixabay

Innehåll