Hur du håller din katt borta från disken: 6 sätt som fungerar!

Välj Namnet På HusdjuretSelkirk rex katt sitter på disken_Att försöka hålla dina katter från dina diskar kan vara en skrämmande uppgift. Våra underbara kattdjur svarar trots allt inte på röstkommandon på samma sätt som våra hundar gör, eller hur? Katter har ett eget sinne och de älskar att vara på din nivå – eller till och med högre upp om de kan vara det. Du kanske tycker att det är irriterande att fånga din katt på disken och till och med lite ohälsosamt, och det finns sätt att komma runt det. Även om din katt kanske inte är överens om vem som har fritt utbud av ditt köksbord, kan du avskräcka dem utan hårda straff. Låt oss komma till det.

hepper katttassavdelareVarför älskar katter dina bänkar?

Katter som hoppar till högre plattformar är en uråldrig impuls som är inarbetad i deras DNA. I naturen hoppar katter upp för att gömma sig för rovdjur och för att hålla sig utom synhåll för potentiella byten. Många katter sover också i träd för att förbli skyddade. Eftersom detta är en så nödvändig bäver för katter i det vilda, kommer den aldrig att försvinna - så vi måste rymma och lära oss hur man lever i harmoni.

Bildkredit: Krakenimages.com, Shutterstock

Fungerar sprutflaskor?

En metod för att få din katt att bete sig är att spruta dem med en sprutflaska - vi har alla hört talas om det. Även om det är effektivt för att din katt föraktar det, är det verkligen det bästa sättet att få din katt att lyssna? Den här metoden har potential att försämra relationen du har med din katt, särskilt om de kan associera dig med det obehag de känner när de sprutas. Negativ förstärkning med kattdjur leder nästan alltid till inga resultat. Att ha en relation som bygger på ömsesidig respekt är ett mycket bättre förhållningssätt till oönskat beteende. Det är viktigt att komma ihåg att din katt inte gör det av illvilja – det är bara en självklarhet för dem att hoppa. Det finns många andra sätt att lära eller avskräcka din katt utan att använda en sprayflaska. Håll ditt förhållande till din katt förtroendefullt och kärleksfullt istället.6 beprövade sätt att hålla katter borta från dina diskar

Istället för att ta till straff som inte gör något annat än att skrämma eller reta din katt – prova några av dessa alternativ för att hålla dina lurviga vänner från dina diskar. Ibland kan en metod omskola din katt. Andra gånger måste du använda en kombination av taktik för att hålla din katt borta. Hela idén är att sätta saker på plats som är mer önskvärda för deras uppmärksamhet och göra diskarna totalt ovälkomna.

1.Använd tejp på ytor

Vi vet alla hur mycket katter avskyr att ha saker som fastnar på sina tassar - de gör avsiktligt allt för att undvika det. Lyckligtvis är det många företag som skräpar ner webberbjudandet klibbiga produkter för att lösa dina motproblem. Du kan köpa den typ av tejp som fungerar bäst för dig. Placera tejpen på kanterna av din disk där din katt vanligtvis hoppar upp. När de gör det några gånger kommer de själva att bestämma sig för att detta inte är en rolig idé längre och gå någon annanstans.

Scotch Tape

Bildkredit: Pixabay


två.Köp en kattlägenhet eller träd

Om din katt har alla sina favoritaktiviteter på ett och samma ställe, kommer de sannolikt att hänga där istället. Kattträd och lägenheter är helt idealiska för hushåll med en eller flera katter. De kan mysa, skrapa, gömma sig, leka och sitta som de vill. Det finns några riktigt fantastiska färdiga produkter på marknaden. Men om du känner dig lite kreativ kan du alltid prova ett roligt gör-det-själv-projekt för att ge din katt ett skräddarsytt kattträd som den kommer att bli galen på. Om du gör ett bra jobb kan det till och med bli en estetiskt tilltalande möbel i ditt hem.


3.Skaffa väggpinnar

Det finns många intressanta väggbonader nu för tiden som kan ge våra katter en plats att klättra på. Några av dessa sittpinnar fungerar som flytande hyllor eller förvaringsfack. Och om du är en listig person kan du till och med hitta på något själv. Kom ihåg, innan du försöker att stödja din katts kroppsvikt, bör alla hyllor borras in i dubbar. Korrekt upphängning är avgörande för att förhindra potentiella skador och väggskador.

Bildkredit: RJ22, Shutterstock


Fyra.Välj väggklätterstolpar

Väggklätterstolpar skiljer sig lite från väggpinnar och hyllor - men du kan ärligt talat ha båda för det intressanta underhållningsutrymmet. Dessa stolpar är vanligtvis täckta av sisalrep eller ett behagligt tyg där din katt kan vässa klorna och få höjdinflytande. Även om många företag gör dessa väggdekor, kan du också göra dem själv. Pinterest simmar med enkla DIYs i ämnet. Det kan till och med bli billigare i det långa loppet — vem vet tills du prissätter det?


5.Sätt upp hängmattor eller broar

Ett annat bra komplement till höjdpunkterna i ditt hem skulle vara hängmattor eller broar (eller till och med båda, om du känner dig äventyrlig.) Vem tror inte att en hängmatta i trä ser galet coolt ut att hänga utanför en dörröppning? Och din katt kommer att älska att ha en plats att sova högre än alla andra. Vi vet alla att din katt är kunglighet, så varför inte få dem att se ner på sitt kungarike? Det är ett riktigt härligt och funktionellt sätt att ge dina katter den höjd de längtar efter – och du kan verkligen bli kreativ med den övergripande designen.


6.Använd doftavskräckande medel

Du bör vara försiktig med den här metoden eftersom det är dina bänkskivor vi pratar om. Produkten kan komma i kontakt med livsmedel, vilket inte är bra i vissa fall. Men om du vill prova så finns det gott om naturliga doftavskräckande medel som får din katt att dra upp näsan. Det finns massor av naturliga kattavstötande medel finns i färdiga flaskor. Men om du vill ha mer kontroll över vad du sprejar i ditt hem, kan du piska ihop ett hopkok själv – som en enkel blandning av citron och vatten.

citroner

Bildkredit: Gabor Adonyi, Pixabay


7.Avskräcka din katt med oönskade föremål

Katter blir avskräckta av de konstigaste sakerna ibland - och du känner din katt bättre än någon annan. Om det finns ett föremål, apparat eller ljud de inte gillar , försök att sätta upp den i området. Om de ser något som får dem att tänka två gånger om att hoppa på disken, kan de undvika området helt. Alla katter är olika, så vissa kan lätt bli skrämda medan du kanske måste vara kreativ för andra. Och ibland, oavsett vad du gör, kommer ditt orädda kattdjur inte att skrämmas utan snarare mer motiverat att erövra disken.

Slutgiltiga tankar

Som vi nämnde kanske en enda metod inte räcker. Du kanske måste bli kreativ eller använda en kombination av taktik för att avvärja dina målmedvetna katter. Det är alltid bäst att göra diskarna oönskade – men ge dem ett annat utlopp för deras naturliga impulser att klättra.


Utvald bildkredit: athree23, Pixabay

Innehåll