Hur man håller hundar borta från kattsandlådor

Av en eller annan anledning älskar vissa hundar att bråka med kattsandlådor. Detta kan vara farligt för hunden och katten. Dessutom kan det göra ditt hus till en enorm röra.Det finns några olika sätt att hålla din hund utanför kattens kattlåda. Ofta är det enklaste att göra hundsäkra din kattlåda. Detta kommer omedelbart att förhindra att din hund tar sig in i din katts kattlåda.

Vi ska ta en titt på några snabba och enkla metoder för atthundsäkra din kattlåda, liksom andra sätt du kan förhindra att din hund njuter av kattsandlådan.

Avdelare 1

1. Använd en babyport

Katter har ofta inga problem att ta sig runt babygrindar om de inte är små. Du kan också installera babygrinden så att den bara är några centimeter från marken, vilket bör tillåta katten att klämma sig under botten.Det här är förmodligen det mest bekväma alternativet, men det betyder att du lämnar en babygrind uppe hela tiden.


2. Höj lådan

Ibland kanske du kan ställa din katts kattlåda någonstans, som på ett bord. Din hund kommer inte att kunna komma åt den, men katten kan lätt klättra upp på bordet för att komma till kattlådan. Naturligtvis fungerar detta bara om din katt är en expert klättrare.

Du kan alltid sätta ett kattträd nära kattlådan om ditt kattdjur behöver lite extra hjälp med att klättra.

kattsandlåda på bordet_Shutterstock_Sharaf Maksumov

Bildkredit: Sharaf Maksumov, Shutterstock


3. Skaffa en självrengörande kattlåda

Om din katts kattlåda är självrengörande, har din hund små möjligheter att äta upp din katts avföring, vilket troligen är det som driver honom till kattlådan i första hand.

Självrengörande kattlådor kan vara dyra, men de är ett bra alternativ om du vill ha något som Arbetar.


4. Köp en redan hundsäker kattlåda

Några kattlådor på marknaden kan fungera som hundsäkra lådor som de är. Kattlådor med överdrag kommer att avskräcka större hundar, speciellt eftersom de inte får plats i kattlådan. Detta kommer vanligtvis inte att avskräcka mindre hundar.

Vissa kattsandlådor förs in genom toppen. Du lägger något högre, som ett kattträd, bredvid det så att din katt kan hoppa in. Hunden kommer inte att kunna ta sig in, oavsett storlek. Dessa boxar fungerar bäst för mindre hundar, eftersom större kan komma in i huvudet.


5. Installera en kattdörr

Du kan också installera en kattlucka för att hålla din hund ute. Dessa är vanligtvis gjorda för att gå på en ytterdörr. Men du kan sätta de flesta på en innerdörr också. Installera en gå in i rummet där du förvarar kattlådan och planerar att hålla den dörren stängd.

Hunden kommer sannolikt inte att kunna passa in genom kattluckan, vilket kommer att säkerställa att din hund inte kan nå kattlådan. Din katt kommer dock inte ha några problem att gå igenom det.

kattlucka

Bildkredit: AndreasGoellner, Pixabay


6. Använd en kedja

Denna metod liknar en kattdörr, men den kräver inte att du skär in i din dörr. Istället använder du en borr för att installera en dörrkedja. Kedjan ska vara tillräckligt lång för att låta din katt passa in genom din dörr men tillräckligt liten så att din hund inte får plats. Detta håller dörren öppen precis bred nog för din katt men begränsar din hunds tillgång till rummet.

Du kan behöva stötta upp dörren när kedjan används så att dörren inte stängs.


7. Lär ut kommandot Lämna det

Alternativt kan du också lära din hund kommandot leave it. Detta kommando lär din hund att undvika allt du vill att den ska göra, inklusive din katts kattlåda.

Att lära ut detta kommando är ganska enkelt. Vi börjar med att lära ditt husdjur att lämna godsaker.

  • Håll en goding i en stängd näve bredvid ditt ansikte. Din hund ska se dig plocka upp maten och veta att den ligger i din hand. Säg till din hund att lämna den. I samma sekund som din hund tar ögonen från din hand och tittar på ditt ansikte, ge dem en godbit. Du kan säga hundens namn för att uppmuntra dem att titta på ditt ansikte om du annars har det svårt.
  • Flytta handen längre bort från ditt utrymme så att din hund måste flytta ögonen mer för att se på ditt ansikte.
  • Håll sedan godbiten mellan två fingrar så att din hund kan se den. Upprepa ovanstående steg, men med öppen hand.
  • När din hund har bemästrat det, knäböja på marken framför din hund och lägg en bit mat på marken framför dig. Säg till din hund att lämna den. Om din hund går efter maten, täck över den med händerna. När din hund tittar på ditt ansikte, belöna den med en annan godbit.
  • När din hund har bemästrat den delen, ställ dig upp och släpp en bit mat på marken – nära dig så att du kan täcka den med foten om det behövs. Säg till din hund att lämna den. Belöna med en annan godis när de flyttar sin uppmärksamhet till dig.

När din hund väl känner till kommandot kan du använda det för att göra vad som helst förbjudet, till exempel människor, andra hundar och din katts kattlåda.

Arg på Dog_shutterstock_Jaromir Chalabala

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock


8. Se till att din hund är mentalt stimulerad

Många destruktiva beteenden beror på att dina hundar är uttråkade. Om din hund inte får tillräckligt med mental stimulans kan den agera på alla sätt. Olika hundar kommer att behöva olika mängder mental stimulans, vilket vanligtvis är kopplat till deras intelligensnivå. Smartare hundar behöver sträcka ut sinnet mer än andra hundar.

Det finns många sätt att hålla din hund mentalt stimulerad. Ett enkelt sätt är att tillhandahålla dagliga träningspass. Träning är svårt för hundar, eftersom de försöker komma på vad du vill att de ska göra. Det gör också att din hund beter sig bättre och kan resultera i att den lär sig användbara kommandon.

Det är dock inte alla som hinner träna sin hund dagligen. Vissa hundar kan behöva lite mer mental stimulans än ett träningspass också. I dessa fall, överväg att använda pusselleksaker att underhålla din hund under dagen. Pusselleksaker finns i alla möjliga svårigheter och använda mat för att hålla din hund intresserad. Du måste vara hemma för att fylla på dem. Men några pusselleksaker kan hålla en hund sysselsatt i timmar.


9. Gör din katts avföring mindre önskvärd

Vissa hundar kanske tycker att din katts avföring smakar gott. I det här fallet kan det vara svårt att övertyga dem att inte äta det, även om de underhålls annars. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att göra din katts pall lite mindre trevlig.

Många ägare har lyckats blanda MSG i sin katts mat. Detta är helt okej för många katter och har inga hälsoeffekter när det används i låga mängder. Det kan dock göra att din katts avföring smakar obehagligt. Alternativt kan du också använda ämnen som vegetabilisk olja eller konserverad pumpa.


10. Använd munkorg

Om ingen av de andra metoderna fungerar kan du behöva knyta mun på din hund när kattlådan är tillgänglig för dem. Du kan inte lämna en hund med munkorg utan tillsyn, så detta fungerar inte när du inte är hemma. (I dessa situationer kommer du sannolikt att behöva använda en kennel.)

Det finns många olika typer av nosparti – utöver de som används för aggressiva hundar. Vissa är speciellt utformade för att hindra hundar från att äta saker de ska. De gör också munkorgar som fortfarande låter en hund dricka, vilket är ett pålitligt alternativ om du behöver lämna det på din hund under en längre period.

polishund med nosparti och koppel

Bildkredit: Pixabay

Avdelare 3

gör jag Verkligen Behöver du hålla hunden utanför kattlådan?

Ibland är våra hundar så ihärdiga med att bryta sig in i kattlådan att vissa ägare kan kasta upp händerna. Din hund måste dock hållas borta från kattavföring. Katter kan ha inre parasiter, som hakmaskar, som sedan kan överföras till ditt husdjur.

Dessutom är klumpande strö farligt för hundar. När det äts kommer det att klumpa ihop sig i magen och orsaka alla möjliga problem. I vissa fall kan det orsaka en blockering som kan vara livshotande.

Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att begränsa din hunds tillgång till kattlådan. Vi rekommenderar att du provar några av de saker vi listade i den här artikeln, eftersom de tenderar att fungera bäst när de används tillsammans.

Relaterad läsning: Kommer schäfer överens med katter? Vad du behöver veta!


Utvald bild: Stephanie Ho, Pexels

Innehåll