Hur man håller myror borta från hundmat (snabbt och enkelt)

Välj Namnet På HusdjuretHundar är notoriskt stökiga ätare, och matrester på ditt golv kan lätt locka till sig oönskade besökare. Nästan varje hundägare har haft myrangrepp vid ett eller annat tillfälle, och det kan vara en enormt frustrerande fråga att ta itu med. Dessutom är det ännu mer frustrerande att öppna en behållare fylld med dyrt hundmat bara för att hitta den fylld av myror. Lyckligtvis är det ganska enkelt att lagra hundmat och hålla det säkert från myror på lång sikt; det är det kortsiktiga myrproblemet som är mest problematiskt.Det finns snabba och enkla lösningar för att hålla myror borta från din hunds mat utan att behöva ta till potentiellt skadliga bekämpningsmedel. Läs vidare för att ta reda på hur! hemlagad hundmat

De 9 enkla sätten att hålla myror borta från hundmat

1.Håll alltid din hunds disk ren

Hundmatsförpackning i plastpåse

Bildkredit: Ezzolo, Shutterstock

Myror attraheras av varje bit eller smulor av mat som de kan hitta, och även om din hund har ätit upp all sin mat, kan det fortfarande finnas matlukt eller några läckra bitar runt omkring. Se till att rengöradin hunds skålefter varje utfodring, och städa runt deras utfodringsområde också för att skapa mindre attraktion för myror.


två.Förvara hundmat i slutna behållare

petroleum-jelly_Bit-Investment_shutterstock

Bildkredit: tong patong, ShutterstockOm myror kommer in i ditt paket torr hundmat, en plastbehållare med tättslutande lock är det bästa alternativet. Du kan ha torr hundmat i förpackningen som den kom i, men det är svårare att återförsluta och hålla myror ute. Vi rekommenderar att du lägger den i en ren plasthink eller behållare med ett tättslutande lock som myror inte kan smyga in i.


3.Vattenbarriär

Lyckligtvis för husdjursägare kan myror inte simma, och att skapa en vallgrav runt din hunds mat är ett bra sätt att hålla myror ute. Du kan använda en aluminiumskål som är större än din hunds skål och fylla den med vatten - en tum eller så räcker. Placera sedan din hunds skål i mitten för en provisorisk, myrsäker vallgrav!


Fyra.vaselin

kontorsmaterial-pixabay

Kredit: Bit Investment, Shutterstock

Vaselin, eller vaselin, är halt och tjock, och att sprida ett lager av det runt din hunds skål eller matbehållare kommer att stoppa myror i deras spår. Detta kan dock bli rörigt, och du bör hålla det längst ner i din hunds skål för att förhindra förtäring. Ändå är detta bara en tillfällig lösning medan du investerar i mer permanenta lösningar.


5.Tejp

Food-Grade-Diatomaceous-Earth_Anna-Hoychuk_shutterstock

Kredit: Free-Photos, Pixabay

Tejp eller dubbelhäftande tejp runt botten av din hunds skål eller matbehållare fungerar som en barriär, som vaselin och vatten. Myror kan inte passera den klibbiga tejpen och kan därför inte komma till din hunds mat. Naturligtvis kan tejpen snabbt bli smutsig och kommer att behöva bytas ut ofta. Detta är mer en tillfällig lösning.


6.Kiselgur

tea-tree-essential-oil_ronstik_shutterstock

Kredit: Anna Hoychuk, Shutterstock

Diatoméjord av livsmedelskvalitet är en universell skadedjursbekämpningsåtgärd. Dessa mikroskopiska bitar av mjuk sedimentär sten är som ett fint pulver för oss men har skarpa, oregelbundna former, och alla skadedjur som får i sig det kommer att dör snabbt efter att ha konsumerat det . Det är billigt och lätt att hitta, och viktigast av allt, det är helt säkert att ha runt din hund. Strö det bara runt din hunds matskål för att stoppa myror i deras spår.


7.Tea tree olja

hund som väntar på mat

Kredit: ronstik, Shutterstock

Tea tree olja är ett fantastiskt naturligt skadedjursskyddsmedel. Späd tre till fem droppar med vatten i en sprayflaska och spraya lätt runt din hunds matplats (inte på deras skål), så kommer myror att hålla sig långt borta. Tänk på att tea tree-olja som intas i stora mängder kan vara farligt för hundar, så spraya området när din hund inte är i närheten och håll det till ett minimum. Vi rekommenderar att du späder den med en stor mängd vatten, eftersom detta eliminerar risken för din hund.


8.Anti-myr skål

vinäger renare hand med handske

Bildkredit: 99Art, Shutterstock

Det finns fantastiska skålar på marknaden som är gjorda speciellt för att hålla myror ute. Vissa skålar har en liten inbyggd vallgrav att fylla med vatten, men dessa kan vara röriga. Vi älskar de flytande antimyrskålarna i rostfritt stål som skapar ett gap mellan din hunds skål och golvet, vilket gör det omöjligt för myror att klättra upp och in.


9.Diskmedelsspray

Bildkredit: New Africa, Shutterstock

Disktvål blandad i en sprayflaska med vatten är också ett bra myravvisande medel. Blanda lika delar diskmedel och vatten och spraya runt din hunds matplats eller helst på myrorna själva. Myror andas genom sina leder, och beläggning dem med tvålvatten kommer att få dem att kvävas. Försök att göra detta medan din hund inte är i närheten, och håll den borta från matskålen.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Yashkin Ilya, Shutterstock

Innehåll