Hur du stoppar din hund från att äta kattmat (5 enkla knep)

Välj Namnet På HusdjuretKan du skylla på honom? Smakfulla och ljuvligt doftande, vissa hundar älskar helt enkelt smaken och aromen av sin kattväns måltid. Många kattfoder är dock superrika på protein och fett, vilket kan leda till oönskad viktökning i Fido.Även om det kommer att ta lite tid och verktyg, är det fullt möjligt att få din hund att sluta äta kattmat. Du kan antingen träna honom att ignorera det helt eller ta bort möjligheten helt.Här är fem enkla knep och tips som hjälper dig att få din hund att sluta äta kattmat. hund äter kattmat

Varför äter min hund kattmat?

Hundar älskar doften och smaken av kattmat, såväl som det höga fett- och proteininnehållet. Dessutom, om du frimatar Fluffy, uppskattar din valp förmodligen att det alltid finns mat tillgänglig. De flesta hundar vill ha godsaker hela tiden. Om han har tillgång till frestande godbitar av kattmat, vem kan motstå?

Kan min hund äta kattmat?

Även om kattmat inte är giftigt för hundar, bör din hund inte komma in i kattens middag. Din katt är en obligat köttätare och hennes mat är speciellt utformad för att tillgodose hennes unika kostbehov. Det betyder mat som är full av protein och fett.En hund som får i sig kattmat en gång kan ha en orolig mage eller vara gasformig. Men om han äter det kontinuerligt, kommer han inte att få de rätta näringsämnena som hans kropp behöver och kommer att lägga på sig övervikt. Dessutom kommer ditt kattdjur att gå miste om måltider!

avdelare 10

Kredit: Chendongshan, Shutterstock

seg hundgrind

De 5 bästa tipsen för att få din hund att sluta äta kattmat är:

För att din hund ska kunna leva sitt bästa liv måste du bryta hans kattmatsberoende. Här är fem enkla tips för att göra just det.

1.Höj din katts mat

Ett av de enklaste sätten att förhindra att din hund kommer in i kattens mat är att placera den på ett ställe där den inte kan nå den. När det väl är utom synhåll kommer det att vara ur sinnet. Sätt din katts skål på henne kattträd , ett bord eller köksbänken. Om din katt inte har några hälsoproblem bör hon lätt kunna hoppa upp och komma till sin mat.

En genialisk produkt för att höja din katts mat är K&H Pet Products EZ Mount Up & Away kattmatskålar . Om din katt tycker om sin plats på fönstret, varför inte låta henne äta där också? Sugkoppen på baksidan av skålen fästs enkelt på alla genomskinliga fönster.


två.Använd en säkerhetsgrind

Ett annat alternativ för att förhindra att din hund äter kattens mat är att blockera kattens utfodringsområde med ensäkerhetsgrind. Din katt kan enkelt hoppa över grinden medan de flesta hundar helt enkelt inte kan skala dem.

De Carlson Pet Products Extra bred genomgångsport gör det lätt för dig att ta dig igenom bommen också.

befallande hund

Kredit: Chewy.com


3.Välj ett matningsschema framför gratismatning

Medan många husdjursföräldrar väljer att fritt mata sin katt för att låta henne beta efter behag, kan detta vara tufft i ett hushåll med flera husdjur. Överväg att servera din katt flera måltider om dagen samtidigt, eftersom dina husdjur behöver en daglig rutin. Håll dig nära för att se till att din hund inte nosar och kommer in i kattmaten.


Fyra.Lär din hund lämna den

Om du inte vill sätta upp barriärer eller övervaka din katt när hon äter, kan kommandot leave it göra underverk för ditt liv. Varje gång du fångar Fido på väg mot kattens mat, använd detta kommando för att få honom att lämna maten ifred.

Se till att du är konsekvent när du använder det här kommandot och håll ett kontinuerligt öga på din hund så att du kan använda den när den börjar varg ner fel mat.

Positiv förstärkningsträning, som t.ex klickerträning , borde göra susen.

Avdelare 7

Kredit: Kzenon, Shutterstock


5.Skaffa en automatisk matskål

Svaret på dina problem kan vara så enkelt som att byta ut din nuvarande skål mot en automatisk matare. En sådan matare är SureFeed Microchip Small Cat Feeder . Denna innovativa produkt är programmerbar till ett avsett husdjurs mikrochip och kommer att hålla maten säkert gömd från alla strövande hundar.

Slutsats

Även om det är gulligt att fånga Fido som slukar Fluffys mat, kan detta pågående beteende leda till vissa hälsoproblem på vägen. Använd dessa fem enkla tips för att hålla din hund från att äta kattmat för glada och friska husdjur.


Utvald bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Innehåll