Hur stoppar du din hund från att skälla? 9 säkra sätt som fungerar

De flesta hundraser föddes för att skälla. Men en del skäller överdrivet, vilket kan vara till direkt olägenhet för både dig själv och dina grannar.Tack och lov är ett skällande problem ett som lätt kan lösas med lite forskning, träning och godsaker. Men innan du kan börja försöka lösa problemet med din hunds skällande måste du gå till roten av problemet och förstå varför han skäller överdrivet från början.

Avdelare 8

Varför skäller hundar

skällande är en typ av röstkommunikation som hundar använder. Det kan betyda olika saker i olika situationer. Några av de främsta anledningarna till att hundar skäller inkluderar:

  • Tristess/ensamhet : Av naturen är hundar flockvarelser. Om du lämnar din hund ensam under långa perioder, kan han ta till överdrivet skällande av tristess eller sorg.
  • Skydd : Om din hund är territoriell kan den skälla om en främling kommer in i hans hem. När hotet närmar sig kommer hans skällande att bli högre.
  • Rädsla : Vissa valpar skälla på ett föremål eller högt ljud som skrämmer dem. Det här kan vara en tutande bil under din dagliga promenad eller en knackning på din dörr.
  • Spela/hälsa : Hundar skäller när de hälsar på sina människor eller andra djur. Denna glada skäll åtföljs av att hoppa eller vifta med svansen.
  • Uppmärksamhetssökande : Om din valp vill ha något kan han skälla. Detta kan inkludera leksaker, godsaker eller att gå ut.
  • Separations ångest : Om din hund har separationsångest kan den skälla överdrivet när den lämnas ensam. Han kan också ta fart, gå på toaletten inuti eller uppvisa överdrivet tugga och andra destruktiva beteenden.
Avdelare 4Nu när du förstår varför hundar skäller, här är nio säkra sätt att stoppa det irriterande skällande problemet som verkligen fungerar.

De 9 sätten att stoppa din skällande hund

1.Åtgärda problemet och följ igenom

grannarnas hund skäller

Kredit: Etc. Photography, Shutterstock

När du fångar din hund på att skälla överdrivet, använd en blick, ett ljud eller en fysisk korrigering för att få honom att upphöra med den oönskade handlingen. Men sluta inte där. Din valp kan pausa och sedan gå direkt tillbaka till att skälla. Hans kropp kan vara avslappnad, men hans sinne är fortfarande i hög beredskap. Ha tålamod och vänta tills ditt husdjur ger sig helt innan du går tillbaka till det du höll på med.


två.Ta bort motivationen

Stygg hund skäller på dammsugare_jaromir chalabala_shutterstock

Kredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

För hundar som skäller för att de vill ha något, ta reda på vad de letar efter och ta sedan bort det. Ge inte upp och låt din hund fortsätta det oönskade beteendet. Till exempel, om de skäller på någon utanför fönstret, placera din hund i ett annat rum eller stäng persiennerna.


3.Ignorera skällande

Vissa hundar skäller helt enkelt efter uppmärksamhet. Ignorera dem så länge det tar för din hund att sluta. Titta inte på honom, prata inte med honom och rör honom inte. Din uppmärksamhet kommer bara att belöna överdrivet skällande. När de äntligen tystnar, belöna dem med en godbit eller en klapp på huvudet.

För att lyckas med denna speciella metod kommer du att behöva mycket tålamod. Du måste vänta på att din hund skäller ut.


Fyra.Gör din anspråk

Skäller din hund om och om igen mot samma person, föremål eller miljö? Du kanske vill försöka hävda att stimuleringen är din egen. Använd hela din varelse, inklusive sinne och kropp, för att skapa en osynlig vägg som ditt husdjur inte får passera. Detta kommer att ta 100% av ditt fokus. Även om det kan låta som något hippie-dippie-nonsens, kan resultaten överraska dig.


5.Avsensibilisera din hund

liten hund skällande

Bildkredit: zEdward_Indy, Shutterstock

Växla långsamt ditt husdjur till det som får honom att skälla. Börja med stimulansen på ett långt avstånd där hunden inte skälla när den ser den. Beröm ditt husdjur. Flytta stimulansen lite närmare och mata din hund med mer godsaker eller beröm den verbalt. Du vill att din valp ska lära sig att stimulansen kommer att leda till bra saker när han ser den. Så när stimulansen är utom synhåll, ge honom inte längre beröm eller godsaker.


6.Anti-stress-enheter

irländsk setterhund liggande på sand

Bildkredit: Jurijus Petrulis, Pixabay

Om din hund har separationsångest och skäller när han lämnas ensam, det finns ett par saker på marknaden som kan hjälpa. Stressreducerande kragar använder feromoner eller en lugnande örtblandning för att lindra ångest. Ångestjackor eller omslag ger ett skonsamt, bibehållet tryck som kan lugna stressade hundar. Du kan också överväga att skapa ett säkert utrymme för din hund som inkluderar hans säng, leksaker och vatten där den kommer att känna sig lugn och säker.


7.Håll tristess i schack

hund som leker

Bildkredit: Pikist

Vissa hundar kommer att skälla för att de helt enkelt är uttråkade. Ge ditt husdjur gott om mental och fysisk stimulans för att lindra hans tristess. Om du inte är hemma mycket kan du överväga att anlita en hundavluftare eller anmäla ditt husdjur till hunddagis.


8.Spraykragar

Silver Lab med blå krage

Bildkredit: Nilda Guzman, Pexels

Detta ofarliga alternativ till en stötkrage kan vara extremt effektivt. Spraykragar använder citronella att spraya upp och in i hundens ansikte när han skäller, vilket avskräcker det dåliga beteendet. Många hundar hatar lukten och smaken och kommer omedelbart att sluta skälla.


9.Anlita en professionell

Som en sista utväg kan du vända dig till en professionell för att få din hund att sluta skälla. De flesta kommer också att ge dig träningstekniker och uppföljningsinstruktioner för att bekämpa det dåliga beteendet hemma.

Avdelare 5

Sista tankar: skällande hundar

Medan de flesta hundraser skäller, kan överdrivet skällande vara bekymmersamt. Med träning, godsaker och antistressprodukter kommer du att kunna sätta stopp för detta irriterande beteende en gång för alla.

Det viktigaste att komma ihåg är att ha tålamod. Det finns ingen framgångssaga över nattenstoppa överdrivet skällande. Det tar tid och mod. Men med lite hårt arbete kommer resultatet att bli en fantastisk hund som inte skäller överdrivet.


Utvald bildkredit: Greg70, Pixabay

Innehåll