Hur man hindrar hundar från att äta varandras mat (4 beprövade metoder)

Om du bor i ett hushåll med flera hundar kan matningstiden vara en frenesi. Medan vissa hundar bara äter ur sin egen skål, kommer andra att försöka stjäla mat från sin hundkamrat. Detta kan resultera i oönskat aggressivt beteende. Dessutom kan det också ha långsiktiga hälsokonsekvenser för båda inblandade hundar. Medan en blir tjock, kommer den andra inte att få de livsviktiga näringsämnen han behöver.Om du undrar hur du kan förhindra att din hund äter ur den andras maträtt, följ dessa beprövade tips och tricks för att få ett slut på problemet en gång för alla.

Avdelare 3

Förstå problemet

Hundkamp

Bildkredit: Jay Heike, unsplash

I det vilda har hundar en hierarkisk struktur i sina flockar. Flockledarna kommer alltid att äta först, följt av de mer undergivna hundarna. Om du äger flera hundar, kommer det vanligtvis att finnas en topphund i ditt huss flock. Den dominerande hunden kommer att visa sin alfa-rankning genom att äta den andras mat. Det är viktigt att du lär dina husdjur att respektera varandras matskålar och bara äta den mat som erbjuds dem.De 4 metoderna för att hindra hundar från att äta varandras mat

1.Anspråk och kontrollmetod

För att säkerställa att den här metoden fungerar måste du beväpna dig med högvärdiga hundgodis. Anspråks- och kontrollmetoden kräver tålamod och tid. Det är viktigt att avsätta tillräckligt med tid för att fullständigt övervaka dina hundar när de äter så att du kan implementera kommandona ordentligt. Du kan också behöva separera hundarna, antingen i olika rum eller i olika lådor, tills de helt förstår vad du lär dem.

Börja med att fylla bådahundrätter. Ta tillfälligt bort valpen som får sin måltid stulen från honom.

Låt mattjuven äta från sin egen maträtt. När han försöker närma sig den andra skålen, tryck försiktigt undan honom och placera dig mellan honom och extrafatet.

Säg bestämt bort eller lämna det.

Ge den dominanta hunden en godbit efter att han har anmält sig. Ta bort honom från området och låt din andra hund äta sin måltid. Upprepa denna metod under varje matningspass i ett par veckor.

När du har sett resultat, låt de två hundarna äta tillsammans. Om alfahunden försöker stjäla den andra hundens mat, tryck bort honom, för in din kropp och säg kommandot lämna den. Låt den andra hunden avsluta sin mat. Upprepa denna metod så länge det behövs.

befallande hund

Bildkredit: Kzenon, Shutterstock


två.Lämna det kommando

Presentera en högvärdig godbit för din hund i en sluten hand. Säg lämna det stadigt medan han nosar på det. Ge honom godbiten först efter att han äntligen har slutat undersöka den.

Lägg lite torrt matbit på golvet och säg till din hund att lämna det. När han har lydt, belöna honom med en högvärdig hundgodis.

Prova att spela spelet i några olika rum i ditt hem. En gång han lär sig kommandot , applicera den på hundmaten. Säg bestämt lämna det när den dominerande hunden närmar sig den andres skål.


3.Turas om

Om metoderna för anspråk och kontroll eller lämna det inte fungerar, kan du behöva turas om att mata dina hundar. Skapa ett matningsschema för varje hund och var konsekvent med det. Separera de två hundarna under matningstiden. Mata alltid alfahunden först. Ge honom flera minuter att äta sin måltid och ta sedan bort honom från rummet. Ta med din andra hund till området och låt honom äta upp sin mat.

Efter några dagar kommer dina hundar att lära sig deras lämpliga matningstider. Medan den andra hunden väntar på sin tur, distrahera honom med en leksak.


Fyra.Mata i olika rum

Om det blir värre kan du behöva mata dina hundar i helt andra rum. Att separera dem ibland säkerställer att alla är skyddade. Se till att varje hund äter i samma rum samtidigt. Om en hund vandrar bort från sin maträtt innan han avslutar sin måltid, stäng dörren eller använden babygrindför att hindra den andre från att stjäla hans mat. Du kan också behöva ta bort fodret om hunden inte är helt färdig med det.

akita inu valpar som äter inomhus

Bildkredit: New Africa, Shutterstock

Avdelare 8

Slutsats: Förhindra hundar från att äta annan hundmat

Medan vissa hundar lätt kommer att lära sig att lämna det eller hävda och kontrollera tekniker, kommer andra att behöva matas separat. När du väljer en metod som fungerar bäst för dig, se till att du och dina husdjur är skyddade.

Varje hund ska njuta av sin måltid utan att någon annan stjäl den. Med tid och tålamod kan du lära dina hundar att bara äta sin egen mat.


Utvald bildkredit: Przemek Iciak, Shutterstock

Innehåll