Hur man stoppar en hund från att tugga skor: 10 enkla knep

Välj Namnet På HusdjuretHundar älskar att tugga. Du har förmodligen sett din hund tugga på allt från leksakerna du ger dem till stenar som de grävde upp från bakgården. Men en sak du aldrig vill se din hund tugga på är dina skor.Tyvärr är dina skor en av de mest attraktiva föremålen för din hund. De luktar starkt som dig, och de är precis rätt kombination av mjukt och hållbart för att ge dem en riktigt bra tuggsession.Men du vill inte byta ut dina sparkar varje vecka och du vill definitivt inte börja känna förbittring mot din hund för att den tuggar upp dina skor. Så vad kan du göra?Tja, vi har hittat åtta lösningar för dig. Prova något eller alla av dessa enkla knep och du bör kunna få din hund att sluta tugga dina skor idag. Men innan vi berättar hur du stoppar detta beteende, låt oss diskutera varför det händer i första hand.

Avdelare 1Varför tuggar din hund?

Många människor vill hoppa direkt in i lösningarna för att få sin hund att sluta tugga. Det är lätt att se frestelsen, men dina ansträngningar kommer att gå mycket smidigare om du förstår varför din hund tuggar dina skor i första hand.

Även om det finns många anledningar till att en hund kan tugga, finns det några orsaker som har visat sig vara de vanligaste bovarna.

Tandsjukdomar

Valpar går igenom en tandningsfas på väg mot mognad. Under denna tid är det inte ovanligt att de vill tugga nästan allt. Om din valp fortfarande är ung och tuggar mycket mer än bara dina skor, kanske du bara måste använda några av dessa knep för att vänta ut den här fasen i din hunds utveckling.

chihuahua tuggar

Bildkredit: lenestrand85, Pixabay

Leda

Precis som människor tenderar hundar att agera när de blir uttråkade. Om din hund är uttråkad och inte har någon underhållning och inget sätt att sysselsätta sig, kommer den sannolikt att vända sig till mer destruktiva beteenden som att tugga. Den goda nyheten är att flera av tricken vi kommer att dela med dig kan enkelt bota din hunds tristess.

För mycket energi

Vissa hundar har helt enkelt för mycket energi och de tuggar som ett mer nervöst utlopp. Dessa hundar kanske inte får tillräckligt med motion eller så kanske de inte har tillräckligt med utrymme för att få den fysiska aktivitet de behöver på egen hand.

Separations ångest

Många hundar är benägna att få separationsångest och det visar sig ofta som destruktiva beteenden som att tugga. Skor är ett lätt mål eftersom de vanligtvis ligger på golvet och de är laddade med din doft, vilket kan få din hund att känna sig mer bekväm när den tuggar.

Avdelare 8

10 enkla knep för att stoppa din hund från att tugga skor

Nu när vi har diskuterat de mest sannolika orsakerna till din hunds tuggvana, låt oss prata om några lösningar. Vi har 10 knep här som är enkla att implementera, och viktigast av allt, effektiva. Men du bör inte bara välja en slumpmässigt och prova den. Tänk istället på vad grundorsaken till din hunds tuggning är och försök välja de metoder som är bäst lämpade för att bota just den typen av tuggning.

1.Använd tuggavskräckande medel

Bodhi Dog New Bitter 2 i 1 No Chew & Hot Spot Spray

Ett av de enklaste och enklaste sätten att stoppa din hund från att tugga på något specifikt föremål, inklusive skor, är att spraya de föremål du inte vill bli tugga meden anti-tuggspray. Dessa sprayer är helt säkra för din hund. Nästan lika viktigt är de att de inte fläckar och skadar inte dina skor eller vad du nu sprayar det på.

Det finns gott om tuggavskräckande sprayer på marknaden, men vi har inte haft stor tur med dem alla. En som fungerade bra var Bodhi Dog New Bitter 2 i 1 No Chew & Hot Spot Spray . Denna spray är gjord för att förhindra att din hund kliar och kliar sig, men den har också en inbyggd slicknings- och tuggavskräckning som är bra för att få din hund att sluta tugga dina skor. Det är icke-fläckar och säkert för dina skor, och lukten är inte alltför stötande. Viktigast av allt, det fungerar!


två.Ge en tuggleksak

Petstages Dogwood Tuff Dog Chew Toy

Det är ett känt faktum att hundar älskar att tugga. Om du inte förser din hund med ett specifikt föremål att tugga, kommer de sannolikt bara att leta efter det föremål som verkar mest tuggbart för dem, oavsett vad föremålet betyder för dig.

För många hundar är det bara att förse dem med en alternativ leksak att tugga kan räcka för att hindra dem från att tugga upp dina skor igen. Nyckeln är att hitta en leksak som din hund verkligen tycker om att tugga. Alla hundar kommer inte att gilla samma leksaker, så du kanske måste experimentera med några och hitta de som verkligen resonerar med din hund.

Vi har provat massor av hundtuggleksaker genom åren, men det finns några som vi återkommer till om och om igen eftersom våra hundar bara verkar dras till dem. Ett av våra bästa val är Petstages Dogwood Tuff Dog Chew Toy . Den är gjord för att se ut som en pinne, som många hundar redan älskar att tugga. Detta är dock ett mycket säkrare alternativ eftersom det inte splittras i munnen.

Om dina hundar inte omedelbart drogs till den, kan du prova något lite annorlunda somKONG klassisk hundleksak. Dessa leksaker tål att tugga från även de tuffaste tänderna. Dessutom studsar de oregelbundet, vilket gör dem till en fantastisk leksak för hundar som älskar att jaga och underhålla sig själva med sina leksaker. Det bästa av allt är att den finns i sex olika storlekar så att du kan hitta en som passar din hund perfekt.


3.Disciplin under tuggning

hund skällde ut

Bildkredit: William Scott Smith Sr, Shutterstock

Ibland vet våra hundar helt enkelt inte att det de gör är fel och det krävs lite disciplin för att få fram budskapet. Men nyckeln här är timing. Disciplin med hundar är endast effektiv om den kan administreras vid tidpunkten för överträdelsen. Om du hittar en tuggad sko men den inte finns i din hunds mun är det redan för sent för disciplin.

Som sagt, om du råkar fånga din hund när han tuggar din sko, så är du i den perfekta positionen för att göra det klart för dem att detta är oacceptabelt beteende. Med en bestämd röst men ingen ilska, beordra din hund att släppa föremålet.

Om din hund inte har tränats att släppa ett föremål tidigare, kanske du måste arbeta med den här färdigheten lite med dem. Kolla upp den här videon för ett enkelt sätt att lära din hund att tappa något på bara några minuter.


Fyra.Gör anspråk på att skon är din

Labrador med skor

Bildkredit: DenisDoukhan, Pixabay

Om du råkar fånga din hund när han tuggar din sko, finns det ett annat alternativ tillgängligt för dig förutom disciplin. Istället kan du göra anspråk på föremålet som ditt eget och göra klart för din hund att det tillhör dig och bara dig.

Detta är lite mer av en avancerad teknik som kräver en god förståelse för hundar. För att göra det måste du använda ditt kroppsspråk och din energi för att berätta för din hund att skon tillhör dig. Kom ihåg att hundar inte talar vårt språk, även om många tror att deras hundar kan förstå dem.


5.Byt ut en tugg för skon

jack-russell-bita-ben-på-golvet

Bildkredit: Pikrepo

Du kan tänka på detta som att omdirigera din hunds tugga. När du upptäcker att din hund tuggar din sko, byt helt enkelt ut något annat för din sko. För att göra detta måste du hitta något annat som din hund tycker är önskvärt. Det måste vara något säkert att tugga, helst med en doft eller smak som kan bidra till att göra det mer tilltalande för din valp.

Ett alternativ skulle vara att ge din hund en hundtugga som t.ex Himalayan Pet Supply Blandade hundgodis . Dessa luktar väldigt attraktivt för din hund och smakar lika gott som de luktar, vilket gör det svårt för din hund att motstå. De tar timmar av tuggning för att mjukna upp, så din hund kommer att vara upptagen ett bra tag. De är helt smältbara, hälsosamma för din hund och hjälper till att ta bort plack.

Ett annat bra val är Top Dog Chews 12-Inch Beef Trachea Dog Treats. Dessa kommer i en större mängd så du behöver inte få dem så ofta. De är 100% smältbara och de är hälsosamma för din hund. De hjälper till att rengöra din hunds tänder medan den tuggar. Dessutom kommer din hund att få glukosamin och kondroitin från att tugga dessa, vilket kan hjälpa till att hålla lederna starka när de åldras.


6. Håll dem utom räckhåll

Skohylla

Bildkredit: Pxhere

Det är självklart att om din hund inte kan komma till dina skor, kan den inte tugga dem. Försök att lägga alla dina skor i en garderob eller någon annan plats där din hund inte kan nå dem. Detta kommer också att fungera med allt annat du inte vill att din hund ska tugga.

För många hundar är tuggning en fas som de kommer att växa ur när de når vuxen ålder. Att förvara dina tuggbara föremål i garderober, koffertar, kistor och andra platser som är svåra för hundar att nå kan vara ett bra sätt att få din hund att glömma dem helt tills de växer ur sitt tuggstadium.


7.Begränsa din hunds åtkomst

Regalo Easy Step Walk-Through Gate

Att hålla dina skor och andra tuggbara föremål inlåsta i garderober och bakom andra stängda dörrar är naturligtvis inte det enda sättet att hålla dem utom räckhåll för din hund. Du kan också begränsa din hunds tillgång till huset.

Det finns många olika sätt att göra detta. Du kan försöka begränsa din hund till ett rum, stänga dörren för att hålla den inne. Om du har en större hund som behöver mer utrymme kan du försöka begränsa den till en enda vinge eller våning i ditt hem.

För att göra detta, kanske du vill sätta en hundgrind på en av dina hallar eller rumsöppningar. En av våra favoriter är Regalo Easy Step Walk-Through Gate . Det hindrar dig inte från att gå in och ut ur området, men din hund kommer att sitta säkert fast bakom den stängda grinden. Den här grinden är designad så att den inte skadar dina väggar och den kan enkelt öppnas med bara en hand så att du inte hindras när du försöker gå igenom med en armladd med tvätt!


8.Motion och engagemang

hundträning

Bildkredit: 825545, Pixabay

Många hundar tuggar av tristess eller överskott av energi. Ett av de bästa sätten att göra detta är att engagera dem mentalt och fysiskt i någon ansträngande träning.

Den mest motion som många hundar får är en kort promenad en eller två gånger om dagen. Även om detta kan vara tillräckligt för vissa mycket små raser, kommer det inte att vara tillräckligt för de flesta medelstora och större raser.

Prova något mer kraftfullt som ett spel apport. Du kan till och med göra detta mer effektivt genom att stå på toppen av en kulle som din hund måste sprinta upp för varje gång för att returnera bollen till dig.

Dragkamp är ett annat bra spel att spela med din hund som hjälper till att bli av med den överflödiga energin som ofta visar sig som att tugga. Dessutom kan du lära din hund hur man tappar något på kommando medan du spelar den här!


9.Ge lite underhållning

Frisco kurragömma plysch Chewy Box Pussel hundleksak

Tristess är en viktig orsak bakom många hundars tuggbeteenden. Det är ett sätt att agera när de har för mycket överskottsenergi och inget som håller dem sysselsatta. Men detta är lätt att lösa genom att helt enkelt tillhandahålla lite underhållning för din hund som kommer att hålla dem sysselsatta så att de inte ens vill tugga.

Leksaker är ett bra sätt att underhålla din hund utan att behöva ge dem all din uppmärksamhet under dagen. Men vissa leksaker är mycket bättre på detta än andra. Vi har upptäckt att pusselleksaker är några av de bästa för att underhålla din hund och förhindra tristess.

En av våra favoriter är Frisco kurragömma plysch Chewy Box Pussel hundleksak . Denna plysch tuggleksak kommer med tre mindre leksaker som du gömmer inuti. Din hund försöker sedan gräva ut leksakerna genom de små hålen, vilket ger timmar av nöje och underhållning.

En annan fantastisk pusselleksak som kommer att hålla din hund engagerad i timmar är Trixie Activity Poker Box . Detta är en serie små pussel som låter dig gömma läckra små godsaker inuti. Din hund kommer outtröttligt att försöka lista ut hur man öppnar varje kammare och kommer till belöningen inuti. Detta kommer inte bara att hindra din hund från att tugga dina skor, utan det kommer också att hjälpa till att hålla dem mentalt vassa när de blir äldre.


10.Bota deras separationsångest

Många hundar tuggar upp dina skor när du lämnar för att de är oroliga. Det finns flera saker du kan göra för att försöka lindra problemet. Du kan till exempel prova att lämna några kläder till din hund som du nyligen har burit. Eftersom dessa luktar som dig kan de hjälpa till att lugna din hund när du är borta.

Ett annat alternativ är att ge din hund ett ångestdämpande tillskott som t.ex PetHonesty Hampa lugnande ångest & hyperaktivitet Mjuktugg . Dessa är enkla och effektiva. Du matar bara en av dessa läckra godsaker till din hund ungefär trettio minuter innan du åker. När den lugnande effekten väl sätter igång kommer din hund att vara avslappnad istället för orolig, vilket borde göra slut på deras önskan att tugga dina skor.

Avdelare 3Slutsats

Det finns många anledningar till att din hund kanske tuggar upp dina skor och lika många sätt att fixa det. Oavsett om du behöver ge din hund lite underhållning för att bota deras tristess eller om du helt enkelt behöver gömma skorna tills din valp växer ur sin tuggfas, finns det ett knep på den här listan som säkerligen hjälper till att lösa ditt tuggproblem.

Ta dig bara tid att först identifiera varför din hund tuggar i första hand. Titta sedan igenom listan och hitta den metod som är mest tillämplig med den anledningen till att tugga och din livsstil. Om det första tricket du försöker inte fungerar, välj ett annat och fortsätt att försöka tills dina skor inte längre får nya tandmärken!


Utvald bildkredit: Lisa Hourin, Shutterstock

Innehåll