Hur intelligenta är schäfer?

Välj Namnet På HusdjuretDet har visat sig att en genomsnittlig hund har samma mentala förmåga som en 2-årig människa. Detta är anmärkningsvärt när du stannar upp och tänker på hur smarta 2-åriga barn kan vara eftersom dessa nyfikna ungdomar ständigt lär sig från det att de vaknar till läggdags.Om du undrar hur intelligent a Schäfer är, vi har svaret du behöver! Schäfern är inte bara en stark och lojal hund, det är också en intelligent ras som alltid är redo för en utmaning och är ivrig att lära sig nya saker.

avdelare 10

Hur smarta är schäfer?

Av alla hundraser i världen, och det finns många, hamnar schäfern högst upp bland de smartaste raserna. För att vara mer specifik anses schäfer vara den tredjesmartaste hundrasenprecis bakom Border Collies och Pudlar .

Schäferhundens intelligens och utbildning

kvinna som lär schäfer att hålla tassarna på golvet

Bildkredit: marcin jucha, ShutterstockFörutom att vara ljusa är schäfer också en av de enklaste raserna att träna. Ingrodd i schäfern är ett snabbt och bevarat minne. Detta hjälper hunden att enkelt komma ihåg nyckelord, kommandon och knep som den har lärt sig av sin ägare.

Denna hunds intelligens kommer från dess tidig historia på tyska y när hunden var speciellt uppfödd för att vallfärda över får. Dessa tidiga djurvaktshundar räknades med för sin intelligens, vakenhet och sin förmåga att snabbt reagera på fara. Av dessa skäl är dagens schäfer en utmärkt beskyddare av människor och egendom och används ofta av brottsbekämpande myndigheter och militärer för att tjäna och skydda.

Schäfer är smarta även som valpar

tvåfärgad schäfervalp

Bildkredit: Lurin, Shutterstock

Även som valpar är schäfern smart! Mellan 7-12 veckors ålder är det när schäfervalpar utforskar och lär sig om världen de lever i. Detta är den optimala tiden att lära en schäfer några grundläggande kommandon och att utsätta valpen för så många nya syner, ljud, ljud , och miljöer som möjligt.

Denna tidiga exponering för nya upplevelser kommer att bidra till att en schäfervalp kommer att växa till en hund som alltid är ivrig att lära sig nya saker. Med andra ord, om du vill utnyttja den fulla potentialen hos en schäfers intelligens, måste du börja utsätta valpen för nya saker tidigt i livet.

De två typerna av hundintelligens

Hundens intelligens är uppdelad i två separata varianter. Det finns instinktiv intelligens som består av en hunds naturliga förmåga som är inneboende för en ras. Detta är den typ av intelligens som gör schäfer till bra beskyddare, blodhundar till bra sniffers och border collier till utmärkta fårskötare.

Sedan finns det en typ av hundintelligens som kallas adoptivintelligens. Detta är inget annat än en hunds förmåga att lära sig. Adoptiv intelligens inkluderar socialisering, lära sig att utföra uppgifter och förstå mänskligt språk. En schäfer, som vilken hund som helst, kan bättre på en typ av intelligens än den andra.

Det är lätt att testa din hunds intelligens genom att använda en online hund IQ-test . Oavsett om du har en schäfer eller en annan typ av hund, kan denna typ av test ge dig en allmän uppfattning om hur smart din hund är. Se bara till att följa anvisningarna och ha kul när du ser din hund komma på några saker utan att använda annat än sin hjärna!

Schäfer som står på gräset

Bildkredit: cvop, Pixabay

Du kan göra en schäfer smartare som vuxen

Det finns några sätt att göra en vuxen schäfer smartare. Medan de flesta av dessa hundar inte arbetar inom brottsbekämpning eller för militären, gillar schäfern att vara fysiskt och mentalt utmanade.

Nyckeln till att skärpa sinnet hos en schäfer är att utmana hunden och låta den tänka på egen hand. Dessa hundar behöver också mycket motion som hjälper till att hålla dem från att bli uttråkade.

Att spela utmanande hjärnspel med en schäfer hjälper också. Du kan till exempel använda några plastmuggar och en favoritgodis för att spela ett utmanande spel med en schäfer. När du har fått hundens uppmärksamhet, placera godbiten under en av kopparna och säg sedan till din hund att hitta den.

Ett utmärkt sätt att göra en schäfer smartare är att anmäla sig till en hundträningskurs som lär ut något liknande rörlighet eller nosework . Inte bara kommer din hund att behöva vara uppmärksam kring distraktioner, utan hans sinne kommer också att utmanas genom att lära sig nya saker. Om detta låter intressant, ta en titt runt ditt område för att se vilka typer av hundträningsklasser du kan anmäla dig till.

schäfer springer utanför med tungan ut

Bildkredit: Vilve Roosioks, Pixabay

Avdelare 5

Slutsats: schäferns intelligens

Schäfer är bland de flesta intelligenta hundar lever idag. Med tanke på ursprunget till denna ras och den intensiva träning som många av dessa hundar går igenom tidigt i livet, är det inte svårt att förstå hur en så smart och skyddande ras har blivit så populär.

Om du funderar på att skaffa en valp och vill att din hund ska växa upp till en smart vuxen hund, kan du verkligen inte gå fel genom att välja en schäfer!

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: lancegfx, Pixabay

Innehåll