Hur kallt är för kallt för hundar i ett hus?

Välj Namnet På Husdjurethundvärmare

När vintern närmar sig börjar termostatinställningarna ändras. För människor kan det vara så enkelt att bli bekväm i kylan som att ta tag i en filt, ta på sig en luvtröja eller höja temperaturen en grad eller två. Men när din hund är obekväm med temperaturen, finns det inte mycket den kan göra.Så som kärleksfulla hundägare vill vi hålla våra hundar bekväma genom att ställa in termostaten på en temperatur som är lika bekväm för dem som för oss. Men vi kan inte fråga våra hundar vilken temperatur de föredrar, så hur kallt ska du hålla ditt hem?Sanningslöst är alla hundar olika, men det finns några enkla regler du kan följa för att säkerställa att du alltid håller huset trevligt för din valp.

Avdelare 8

Olika hundar hanterar olika temperaturer

Vissa hundar är byggda för att klara extrema temperaturer, iskall vind och snö. Tänk på raser somAlaskan MalamutesellerSiberian Huskies. Det är troligt att om du har en av dessa hundar, kan du vara insvept i en sovsäck, tre filtar och en parkas och du skulle fortfarande vara mycket kallare än din hund.

Men jämför det med en liten hund med tunn päls som t.ex chihuahua . Den här rasen kommer från det varma klimatet i Mexiko, de är inte byggda för att motstå kyla av något slag! Uppenbarligen kommer hundar som denna att bli kalla vid mycket högre temperaturer än en hund med en tjock dubbelpäls.Faktorer som påverkar känsligheten för kyla

Många olika saker kan påverka en hunds känslighet för kyla.

Ras – Som vi redan diskuterat är vissa raser mer eller mindre mottagliga för kyla på grund av faktorer som det geografiska läget där rasen skapades. Raser från arktisk tundra kommer att bli bättre anpassade till kalla temperaturer.

Täcka – Det här hänger ihop med rasen, men ibland finns det blandraser som har egenskaper som en dubbelpäls som kan hålla dem varma i kallare temperaturer.

Storlek – Större hundar är mindre mottagliga för kyla än mindre hundar. De har mer kroppsmassa, vilket genererar mer värme. Naturligtvis hjälper detta till att hålla dem varmare. Likaså har de mer isolering från de kallare temperaturerna än hundar med mindre massa.

Ålder – Äldre hundar är mer mottagliga för kyla än yngre hundar.

Siberian Husky inomhus

Bildkredit: Pixabay

Vad är kallt för en hund?

Vi har redan ingående diskuterat hur skillnader mellan hundar kan förändra hur temperaturen påverkar dem. Men det är ett mycket allmänt svar och kommer inte att hjälpa dig mycket när du försöker ta reda på vilken temperatur du ska hålla ditt hus så att din hund kan vara bekväm. Så, för nu, låt oss diskutera kallavisa hundar.

Detta inkluderar alla hundar som inte är byggda för det kalla vädret. Hundar med kort hår, små hundar , gamla hundar och alla hundar som inte föredrar kalla temperaturer faller i denna kategori.

För dessa hundar är 45 grader Fahrenheit där du kommer att börja se kylans effekter. Som sagt, dessa temperaturer kommer inte att skada någon typ av hund. Ändå, om din hund kommer att vara ute i 45-graders väder, kommer de att göra det åtminstonebehöver ett säkert skydd där de kan ta sig ur väder och vind.

När temperaturen sjunker under fryspunkten kan hälsorisker bli en verklig möjlighet. Vid 32 grader börjar du märka tecken på att din hund är kall, till exempel:

  • Gnäll
  • Långsam rörelse
  • Letargi
  • Ångest
  • Ryser
  • Brist på rörelse
  • Svaghet

Vid 20 grader Fahrenheit är farorna mycket verkliga och din hund kan drabbas av allvarliga konsekvenser.

Hälsorisker för hundar som utsätts för kalla temperaturer

Vid det här laget undrar du troligen vilka negativa hälsoeffekter din hund kommer att drabbas av av att vara i de kalla temperaturerna.

I temperaturer nära eller under 20 grader Fahrenheit kan din hund drabbas av frostskador eller hypotermi. Frostskador uppstår när isbollar bildas på din hund, vilket kan orsaka skada om den inte behandlas omedelbart. Hypotermi är värre och inträffar när din hunds temperatur blir för låg vilket orsakar minskat blodflöde, långsammare hjärtfrekvens, långsammare andning och till och med förlust av medvetande eller död.

För hundar med artrit kan kylan innebära ökat lidande. Lederna blir allt mindre rörliga samtidigt som de börjar låsa sig. Du måste begränsa promenaderna och låta din hund tillbringa större delen av sin tid inomhus där det är varmare.

Idealiska hustemperaturer för hundar

Som vi har sett kan konsekvenserna bli allvarliga för kallt ovilliga hundar i låga temperaturer. Men det är utanför där det blir mycket kallare än i ditt hem. Inuti är köldskador inte ett problem, men komfort är det.

hund bredvid öppen spis

Bildkredit: sjdents0, Pixabay

För det mesta kommer din hund att trivas i liknande temperaturer som du, även om den fortfarande kan vara bekväm i temperaturer som förmodligen skulle få dig att huttra lite.

För större hundar med tjockare päls är 69-70 grader en bra temperatur. Mindre hundar och de med tunnare päls kommer att klara sig vid dessa temperaturer men skulle förmodligen föredra att det är lite varmare i riket av 73-75 grader.

Men kom ihåg att inte ens köldmotståndiga hundar kommer att uppleva några negativa hälsoeffekter av kylan förrän de börjar nå temperaturer nära fryspunkten.

När du lämnar huset behöver du inte lämna termostaten lika högt inställd. Även i mitten av 60-talet kommer dina hundar fortfarande att vara bekväma, särskilt om du förser dem med en varm säng dit de kan gå om de börjar bli kyliga.

    Håll din valp varm med vår granskade och topprankade:10 bästa hundtäcken

Avdelare 5

Slutsats

Fallande vintertemperaturer kan ofta innebära stigande elkostnader när du kör ugnen mer för att hålla huset varmt. Den goda nyheten är att om du håller huset varmt för din hunds skull kan du förmodligen spara lite pengar på din värmeräkning. Din hund kommer att vara bekväm vid de flesta temperaturer mellan 65-75 grader. Och om du är orolig för att 65 är för kallt för din hund, kom ihåg att de faktiskt är säkra under 45 grader utan oro.

Glöm inte, inte alla hundar behöver det alls varmt. Om din hund kommer från ett kallt klimat och den har en tjock dubbelpäls, är det mer sannolikt att de lider av värmen än kylan, så gör dem en tjänst och låt huset svalna lite!


Utvald bildkredit: mveldhuizen, Shutterstock

Innehåll