Hur du lämnar din hund ensam när du är på semester

Om du är på väg på en enkel campingtur kan du ta med din hund på semester och inte oroa dig för deras välbefinnande medan du kopplar av och njuter av din tid. Men om du vill åka till en annan stat eller ett annat land och bo på ett hotell eller fritidshus, kommer du förmodligen att behöva lämna din älskade hund bakom dig. Tanken på att lämna din hund ensam när du är på semester är förmodligen skrämmande.Din hund kan inte ta hand om sig själv när du är borta. Hur skulle de äta eller använda toaletten? Ditt hem skulle förmodligen bli förstört och din hund kan bli skadad. Så, hur lämnar du din hund ensam när du är på semester utan att riskera deras säkerhet eller integriteten i ditt hus? Det finns några alternativ att överväga.

avdelare 10

De 4 bästa sätten att lämna din hund på semester:

1.Anlita en hundvakt

Går en flock med hundar på stadens trottoar

Bildkredit: a katz, Shutterstock

Om din hund är van vid att vara ensam hemma medan du är borta på jobbet varje dag, kan du hyra endog sitteratt stanna hemma från kväll till morgon, tills du kommer tillbaka från semestern. Hundvakten kan hjälpa till att upprätthålla din hunds regelbundna schema genom att mata dem vid samma tidpunkt varje kväll och morgon, promenera med dem varje dag och hålla dem sällskap som du skulle. Din hundvakt kan fortfarande arbeta eller njuta av ett socialt liv hela dagen, vilket gör jobbet att ta hand om din hund bekvämt för alla.
två.Samarbeta med dina grannar

hundtränare veterinär pratar med man med hund

Bildkredit: Cultura Motion, Shutterstock

Om du inte kan hitta en hundvakt att bo med din hund varje natt eller om din hund inte är van vid att vara ensam hemma, kontakta dina grannar och se om du kan få dem att dela skötselansvaret medan du är på semester. En granne kan vara med din hund under dagen, medan en annan håller hunden på natten. Om tillräckligt många grannar är inblandade kan en person ta din hund för varje dag under din semester så att ingen slängs ut för mycket, samtidigt som du ser till att din hund aldrig är ensam. Du kan ge tillbaka tjänsten när de åker på semester eller tacka medhemgjorda kakorvid din återkomst.


3.Engagera familjemedlemmar

familj med hund

Bildkredit: NDAB Creativity, Shutterstock

Om du är orolig över att lämna din hund med människor de inte känner till, vänd dig till nära vänner och familjemedlemmar som har umgåtts med hunden. De kan ge din hund en källa till komfort och stabilitet när du är borta på semester. Kanske kan din hund vara hemma hos ett syskon som de har besökt tidigare. En nära vän som funderar på att skaffa en hund kanske vill hundsitta för att du ska få en uppfattning om hur det skulle vara att äga en egen. Det skadar aldrig att fråga runt och se vem som kan vara aktuell för utmaningen att ta hand om din lurviga familjemedlem under din semester.


Fyra.Förbereder din hund för din avresa

videochatt med hund

Bildkredit: Pixabay

En av de största utmaningarna med att lämna en hund ensam när man åker på semester är förbereda dem för din avresa . Din hund kan bara anta att du har åkt till jobbet eller för att springa ärenden när du går, men den kan bli förvirrad och känna sig stressad om du inte kommer tillbaka före sänggåendet den kvällen. För att förbereda din hund för din semester, låt den tillbringa natten med personen som ska titta på dem eller låt hundvakten komma och spendera en natt i ditt hem med dig.

Detta kommer att vänja din hund vid att vara med sin skötare och låta den uppleva situationer som inte är vanliga i deras vardag. Du kan också förse din hund med en gammal skjorta som luktar som dig och deras favoritgodis och leksaker innan du går, för att säkerställa deras komfort när du är borta. Videochatta med din hunds vaktmästare när du är på semester gör att du kan se och kommunicera med din hund så att de vet att du fortfarande är i närheten.

Avdelare 2

Slutkommentarer

Vi avråder starkt från att lämna din hund ensam utan övervakning eller vård utifrån när du åker på semester. Man vet aldrig vad som kan hända! Men det betyder inte att någon måste vara där och titta på din hunds varje rörelse när du inte kan vara det. Att ha någontitta på din hund över natteneller i intervaller under dagen borde räcka.

Förhoppningsvis kommer dessa idéer att hjälpa dig att sätta ihop en skötselplan innan det är dags att ge dig av på din resa. Om du har några idéer, tips eller knep som gäller att lämna en hund bakom dig när du åker på semester vill vi höra dem! Lämna bara dina tankar i vår kommentarsektion.


Utvald bildkredit: Alexey Stiop, Shutterstock

Innehåll