Hur lång tid tar det att bli hundfrisör? Vad du ska veta!

 Groomer klipper ett hundhår i hårserviceOm du funderar på att trimma hundar som ditt dagliga jobb, kommer du att bli lättad över att upptäcka att det faktiskt är ganska lätt att börja och att det inte krävs någon formell utbildning. Vägen du tar kommer att bero på dina karriärmål, om du vill arbeta under någon annan långsiktigt eller starta ditt eget groomingföretag. I båda fallen kan du vanligtvis bli en professionell hundfrisör på så lite som 4-5 månader, om inte mindre.

Även om du inte behöver ha en examen, är det fortfarande viktigt att lära sig hur man putsar hundar korrekt. Du kan lära dig hur man putsar hundar genom att arbeta som lärling eller en nybörjartjänst på en djursalong, eller genom att gå en onlinekurs. Vi rekommenderar en kombination av praktisk erfarenhet med den formella utbildningen, och det kommer att se bättre ut på ditt CV också. Fortsätt läsa för att lära dig mer om att bli hundtrimmare.

 avdelare 9

Att bli hundfrisör

Innan du börjar måste du bedöma dina karriärmål. Vill du jobba långsiktigt på en djursalong, eller vill du så småningom starta eget hundklippning företag? Är det här ett tillfälligt jobb eller är det ett karriärsteg? Det finns goda skäl för båda alternativen, och du måste göra det bästa valet baserat på din personlighet och livsstil.Jobbar för någon annan

Här är anledningen till att du kanske vill arbeta på någon annans husdjursföretag:

 • Begränsat ansvar . Vissa hundar kan vara det grooming aggressiv . Om du arbetar för någon annan är de ansvarig för att köpa en bra försäkring för när hundbett oundvikligen inträffar.
 • Stadig inkomst . Alla som är egenföretagare vet att den största risken med att äga ett eget företag är att det finns tillfällen då du inte får betalt och du aldrig får betalt för ledighet. Om du är en lönearbetare, då vet du att du kommer att få en lönecheck varje månad.
 • Lågtryck . Du behöver inte oroa dig för att få in nya kunder om du arbetar för någon annan. Dessutom har du inte förlorat något om du bestämmer dig för att grooming inte är yrket för dig.
 • Gratis träning . Den kanske största fördelen med att arbeta under någon annan är det faktum att du i princip får betalt för att ta yrkesutbildning. Detta är en extra bra bonus om du är ny i branschen eller inte har råd med en snygg grooming-skola.

Även om du vill arbeta självständigt kan det ändå vara en bra idé att arbeta på en djursalong i minst några månader så att du kan lära dig av erfarna proffs. Det kommer också att hjälpa din trovärdighet senare när du öppnar din grooming station.

 kvinna grooming labrador valp

Bildkredit: Pixel-Shot, Shutterstock

Starta din egen hundtrimmare som egenföretagare

Även om det finns många fördelar med att arbeta för någon annan, kan det finnas fler skäl att gå solo efter att du har jobbat ett tag. Det kan vara dags för dig att starta eget om:

 • Du har utbildning . Du har arbetat under någon annan i flera månader eller till och med år. Du har gått en kurs eller två och kan verkligen din sak.
 • Du har ett flexibelt schema . När din kundlista utökas kommer du förmodligen att arbeta långa timmar, nätter och till och med helger för att tillgodose deras schema. Plussidan är att du kan sätta upp ditt eget schema, så att starta ditt eget groomingföretag kan vara ett utmärkt beslut om du inte kan arbeta det vanliga 9-5-skiftet.
 • Du är ansvarig . Dessa hundar kommer att vara helt under din vård medan de är på spadag. Du måste vara helt säker på att de kommer att se och må som bäst under din klocka. En del av detta inkluderar att lära sig hundpsykologi så att du kan lära dig hur du hanterar stressen och dramatiken under grooming-dagen, samt att investera i bra försäkringar om en hund skulle bli aggressiv.
 • Du är dedikerad till dina kunder och ditt företag . Det tar ett tag att få igång en bra grooming operation. Du investerar i människor, deras husdjur och utrustning för att få jobbet gjort. Detta kommer inte att vara en enkel eller snabb operation och kommer att kräva tålamod och uthållighet.
 • Du vill höja din inkomst . Att driva ditt eget grooming-företag gör att du kan sätta dina egna priser och ta mer av vinsten än du skulle göra under någon annan.

 Avdelare 5

Slutsats

Om du vill bli en hundfrisör , fråga djursalongerna runt om i stan om de anställer och börja träna idag. Eller gå online och leta efter hundtrimmningsprogram som är tillgängliga för dig. Att trimma kan vara stressigt med långa timmar på fötterna, men vi tycker att det är ett av de coolaste jobben någonsin eftersom du får umgås med hundar hela dagen. Att undersöka din livsstil och dina karriärmål hjälper dig att se om att arbeta på en salong eller att driva ditt eget företag är det klokaste valet för dig.

+ Källor