Hur länge håller hundmat? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På Husdjuret  hund med kibble matBudgetering är extremt viktigt för många människor eftersom det hjälper till att säkerställa att det finns tillräckligt med pengar för alla nödvändigheter. Ett av de bästa sätten att budgetera är genom att veta hur länge saker och ting kan förväntas hålla. Det finns två saker att tänka på när man pratar om hur länge något varar. Den första är hur länge något kommer att vara bra efter öppning, och det andra är hur lång tid det kommer att ta att använda upp allt. När det kommer till hundmat kan att veta båda dessa saker hjälpa dig att budgetera bättre och fatta smartare beslut när du väljer mat till din hund.

Det korta svaret är att våtfoder för hundar är bra några dagar efter öppnandet, medan torrfoder för hundar börjar tappa fräschör runt 6 veckor efter öppnandet.

  avdelare 9

Hur länge är hundmat bra efter öppning?

Hur länge ditt hundfoder kan förväntas vara bra efter öppning beror på typen av foder och förvaringsmiljön. Blöt hundmat är vanligtvis bara bra i några dagar. Vissa människor föredrar att kasta ut den efter 2–3 dagar, men den kan hålla i 5–7 dagar om den försluts och kyls.Torr kibble har en hållbarhet på 18–24 månader innan öppning; Men när den väl öppnat kommer den sannolikt att börja förlora en betydande mängd fräschör runt 6-veckorsgränsen. Vanligtvis börjar den bara bli gammal och kan förlora en del av sin smaklighet. Om den förvaras felaktigt kan den börja växa mögel. Det är viktigt att hålla hundmat tätt tätt för att hålla insekter och gnagare borta från det också, eftersom dessa kan leda till kontaminering som gör maten osäker innan den börjar bli dålig.

Kontrollera också utgångsdatum på hundmatsförpackningen.

Hur länge håller hundmat din hund?

  Chihuahua hund som ligger ner på vitt tyg med hundmatskål bredvid henne och ignorerar det

Bildkredit: Phuttharak, Shutterstock

Hur länge hundmat räcker för en hund är extremt varierande, beroende på själva fodret och hundens ålder, storlek, aktivitetsnivå och hälsostatus. Din veterinär kan hjälpa dig att fastställa din hunds dagliga kaloribehov, samt hjälpa dig att bestämma din hunds kroppsbetyg. Ett kroppsbetyg låter dig se om din hund är underviktig, överviktig eller har en hälsosam vikt baserat på deras kroppsutseende.

För små hundar , kan du förvänta dig att din hund behöver mellan 80–300 kalorier per dag. Medelstora hundar behöver vanligtvis 300–500 kalorier per dag, och stora hundar behöver 500 kalorier eller mer. Minst 90 % av din hunds dagliga kost bör komma från deras primära foderkälla och inte från godsaker och tillbehör.

Att ta reda på din hunds kaloribehov hjälper dig att avgöra hur mycket mat du får för pengarna. Många tillverkare och återförsäljare kommer att tillhandahålla antalet koppar per påse eller antalet kalorier per burk för hundmat. Detta gör att du kan räkna ut hur länge ett specifikt foder kan hålla din hund baserat på deras baslinje näringsbehov som bestämts av din veterinär och en ärlig bedömning av din hunds aktivitetsnivå och kroppsbetyg.

  Avdelare 7

Sammanfattningsvis

Du kan förvänta dig att blöt hundmat håller upp till 7 dagar efter öppnandet, medan torr hundmat kommer att börja förlora en betydande mängd fräschör cirka 6 veckor efter öppnandet. Att känna till din hunds kaloribehov kan hjälpa dig att avgöra hur mycket hundmat du ska köpa åt gången och hur länge du kan förvänta dig att ett köp ska hålla för dig. Din veterinär kommer att kunna hjälpa dig att avgöra hur mycket din hund behöver och när deras matintag behöver justeras.

+ Källor