Hur många bröstvårtor har katter?

Välj Namnet På Husdjureten dräktig Donskoy Sphinx-katt soverHar du någonsin undrat varför vissa däggdjur har så många bröstvårtor när människor verkar klara sig med bara två? Du har förmodligen landat här för att du har en katt hemma och vill veta hur många bröstvårtor en katt har, så låt oss upplysa dig om ämnet. Katter har i allmänhet åtta bröstvårtor— men inte alltid. Även hankatter har bröstvårtor - så det är inte könsspecifikt.Även om alla katter har bröstvårtor så är kattmamma de enda som verkligen behöver dem. Så hur fungerar de och vad är de till för? Låt oss lära dig allt du kan om bröstvårtor på en katt.

hepper enkelkatttassavdelare

Vad är kattnipplar?

Bröstvårtor är utsprång på magen kopplade till bröstkörtlar. När en katt är dräktig eller digivande fylls dessa bröstvårtor med mjölk och utsöndrar ämnetnär kattungarna är födda.Kattungens amning stimulerar mjölkproduktionen vid spenen. Så om inte katten är dräktig eller ammar, bör din katt inte producera mjölk.

en nyfödd kattunge dricker sin mamma

Bildkredit: Rembolle, Shutterstock

Hur många bröstvårtor har katter?

Generellt sett har katter ungefär åtta bröstvårtor. Antalet bröstvårtor kan variera beroende på katt. Genom att inspektera magen märker du också att bröstvårtorna kanske inte är helt jämnt placerade eller i perfekta linjer.

Vissa av dem kan verka spridda och vara jämna eller udda. Åtta är dock det genomsnittliga och vanligaste.

Har män bröstvårtor?

Precis som människor har hankatter också bröstvårtor. Deras bröstvårtor kan variera ett antal precis som honor, bara de kommer att vara mindre framträdande. Det betyder även in korthåriga katter , du kanske måste gräva igenom deras päls till och med för att hitta en i första hand.

De tjänar inget syfte eftersom de inte producerar mjölk. Men knölarna finns ändå.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Zuko the Kat! (@zuko_kat)

Hur förändras bröstvårtor över tiden?

Bröstvårtor kan förändras med tiden efter att en mamma har fått en kull kattungar. När kattungarna väl har ammat, tenderar bröstvårtorna att sticka ut längre än från början. Så det kan göra dem mer märkbara än tidigare.

Vissa katter kan också ha mer märkbara bröstvårtor som sticker ut medan andra är jämna med huden.

Förhållande mellan bröstvårta och kattunge

Helst kommer katter att ha lika många bröstvårtor som de har kattungar. Men i vissa fall, med mycket stora kullar, kan kattungarna bli fler än bröstvårtorna. I det här fallet är det mycket vanligt att ha en runt som kanske inte får i sig så mycket näring.

Om så är fallet kanske du måste flaskmata och avvänja kattungen för hand . Däremot är mammor mycket motståndskraftiga och påhittiga. Så de arbetar alltid för att se till att varje kattunge är välnärd.

nyfödda kattungar som suger mjölk

Bildkredit: NataVilman, Shutterstock

Graviditet och amning

Katter av honkön kan endast lakta efter att dräktigheten är avslutad. Katter blir könsmogna efter ungefär 6 månader och reproducerar kullar mellan ett och nio barn - men genomsnittet är fyra till sex.

Kattungar ammar uteslutande under de första fyra levnadsveckorna. Efter det börjar de långsamt äta fasta ämnen. När de är 6 veckor gamla ska de kunna äta kattungemat utan att behöva mammas mjölk längre.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Så nu vet du hur många bröstvårtor en katt har - ungefär. Om du bryr dig om att räkna och vill riskera att röra vid magen, kanske din katt låter dig känna dig omkring. Om du har en hankatt och blev lite rädd för magen - inga bekymmer. De har dem också.

Om din katt har problem med att amma en stor kull kattungar, kontakta en professionell för vägledning. Din veterinär kan rekommendera sätt att hjälpa mamman och lära dig hur du handmatar, om det behövs.


Utvald bildkredit: Azovsky, Shutterstock

Innehåll