Hur man behandlar Pit Bull-hudproblem

Välj Namnet På HusdjuretAmerikanska Pit Bulls och relaterade raser som Staffordshire Terriers kan lida av en mängd hudproblem. Dessa kan orsakas av solbränna, mat- och miljöallergier och brist på vissa vitaminer och mineraler. Vissa sjukdomar kan också orsaka pitbulls hudproblem.Den ideala behandlingen beror på den bakomliggande orsaken. Att hitta en lämplig och effektiv behandling börjar med att fastställa grundorsaken till problemet. Låt oss ta en djupare titt.Avdelare 1

Identifiera orsaken till hudproblem

Även om pitbullar är särskilt mottagliga för hudbesvär, kan alla raser drabbas. Raser av pitbulltyp är genetiskt disponerade för vissa tillstånd som kan uppmuntra eksem, fjällning och kliande hud, det beror också på deras pälsfärger. Den blågrå pälsfärgen orsakas av en recessiv gen, och denna gen gör också att din pitbull är benägen att få hudsjukdomar. Vitbelagda hundar är mycket mer benägna att få solbränna.

Andra möjliga orsaker till hudproblem i din pitbull inkluderar:Pit Bull Solbränna

Hundar kan drabbas av solbränna precis som människor kan. Även om vita pitties lider mer, kan vilken färg som helst brinna i solen. Applicera solkräm om din hund ska vara ute i soliga förhållanden under långa perioder. Aloe-vera och trollhassel kan appliceras lokalt och externt på din hund och kan lindra problemet.

Zinkbrist hos Pit Bulls

Zink används för att bilda enzymer, proteiner och hormoner, och produktionen av alla dessa hämmas om din hund lider av zinkbrist. Det används också i immunsystemets funktion och för en sund funktion av sköldkörteln. Hudåkommor är det synliga ansiktet för zinkbrist, men det kan också orsaka en mängd andra fysiologiska problem som behöver åtgärdas.

Pit Bull hudallergier

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nala (@nala080916)

Din hund kan lida av en allergisk reaktion på sin mat. Ingredienser som nötkött, mejeriprodukter, kyckling, ägg eller till och med jäst, som bara är några av de allergener som vanligtvis finns i kommersiell hundmat, kan vara orsaken. Att identifiera och ta bort allergener från din hunds diet kan vara tillräckligt för att förhindra allergiska hudreaktioner.

Pit Bull irriterande

Miljöirriterande ämnen finns runt omkring oss. Din hund kan vara allergisk mot damm i ditt hem, gräset i din trädgård eller växterna på sin dagliga promenad. De lider också av känsligheter som liknar våra egna, så de kan uppleva en negativ reaktion på tvättpulver eller schampo.

Pit Bull parasiter

Loppor är den vanligaste formen av hundparasiter och en av de främsta orsakerna till hudproblem hos alla raser. De kan vara vanligare under varma månader men kan invadera när som helst. Andra parasiter inkluderar skabb och kvalster, svamp- och svampinfektioner, och alla dessa angrepp inkluderar hudbesvär som en bieffekt.

Avdelare 4

Hudirritationsbehandlingar

Om din hund lider av hudbesvär kan du prova följande tekniker för att lindra besvären och förhindra att den upprepas i framtiden.

1.Kontrollera deras kost

Ändra din hunds diet. Det kan vara en allergisk reaktion mot en av ingredienserna i hans mat. Om du alltid matar nötkött, byt till kyckling. Om maten du matar innehåller spannmål, prova ett spannmålsfritt alternativ.

En eliminationsdiet innebär att börja med en mycket grundläggande mat som inte innehåller några kända allergener. Om din hunds hudproblem och andra symtom försvinner kan du börja gradvis återinföra ingredienser tills problemen börjar igen och du kan identifiera ingredienserna den är allergisk mot.

Pitbull American Staffordshire Terrier med matskål att äta

Bildkredit: BoJack, Shutterstock


två.Bada med hundschampo

Du bör inte använda mänskligt schampo på hundar , och du kan få medicinskt och känsligt hundschampo för användning på hundar med allergier och hudbesvär.

Byt ut din hunds schampo och, efter att ha kontrollerat med din veterinär, överväg att bada varje månad eller till och med varannan vecka. Många ägare är oroliga över att bada för ofta eftersom de har hört att det tar bort de naturliga oljorna från en hunds hud. Dock gjort ordentligt och med rätt schampon , kan det hjälpa till att förebygga hudbesvär.


3.Torka deras fötter

Många miljöirriterande ämnen plockas upp när du är ute på promenader eftersom du inte kan kontrollera vad som finns i gräset eller på golvet. När din hund har fått dessa irriterande ämnen på tassarna, kommer den att repa sig och överföra dem till andra delar av huden.

Överväg att torka av fötterna med en handduk och tvätta sedan handduken direkt efteråt. Om detta är grundorsaken, byt träningsområde.


Fyra.Kolla efter loppor

Loppor är ett stort irriterande ämne och även om lopporna i sig inte orsakar hudbesvär, kan din hunds klåda och bitande för att utrota lopporna vara en stor källa till problem.

Leta efter tecken på loppor och applicera loppbehandling enligt instruktionerna på behandlingsförpackningen eller ges av din veterinär.

loppor

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock


5.Introducera fiskolja

Fiskolja innehåller omega-3 och omega-6 fettsyror. Dessa spelar en nyckelroll för god hälsa, immunsystemets hälsa, och de uppmuntrar också friska ögon, hud och päls. Om din hund inte får i sig tillräckligt med omegaoljor kommer den att börja drabbas av flagnande och kliande hud.

Se till att maten du ger innehåller en rimlig mängd och tillsätt omega fiskoljor till din kost med kosttillskott eller genom att tillsätta fiskolja direkt till maten.


6.Överväg medicinering

Rådgör alltid med din veterinär innan du administrerar något receptfritt läkemedel till din hund, men Benadryl har visat sig vara ett effektivt antihistamin, så det kan hjälpa till att bekämpa hudbesvär som orsakas av allergier och allergiska reaktioner.

Benadryl kan orsaka trötthet och dåsighet, men det kan vara en effektiv behandling.


7.Städa

Om någon har plockat upp några allergener när de inte är hemma, kommer de att ha slagit sig ner på golvet. Alternativt kan din hund vara allergisk eller känslig mot damm eller till och med mot själva mattan.

Se till att du dammar och dammsuger regelbundet. Använd ett luftfilter för att ta bort pollen och andra potentiellt känsliga ingredienser.


8.Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är något av ett botemedel och en holistisk lösning på en lång rad problem. Det är inte bara effektivt för människor, utan det kan också användas som en effektiv behandling för hundar.

äppelcidervinäger

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock

Tillsätt en spray som består av utspädd cidervinäger och dimma din hund dagligen för att förhindra klåda och klia. Det fungerar inte med alla hundar, och vissa kanske ogillar själva imma, men det kan ge lindring för din hundvän.


9.Besök Veterinären

Om allt annat misslyckas, eller om din hund lider av allvarliga hudproblem, kontakta en veterinär. De kommer att kunna hjälpa till att identifiera den mest sannolika orsaken. De kan ge ett recept på steroidkrämer vid behov, och de kan till och med skriva ut spannmålsfria livsmedel och andra livsmedel som är lämpliga för hundar med känslig hud.

Men framför allt kan en veterinär identifiera om ett hudbesvär är ett ytsymptom på ett mycket djupare och potentiellt allvarligare underliggande problem.

Avdelare 5

Slutsats: Pit Bull Hudproblem

Pit Bull raser är mer mottagliga för hudproblem och hudbesvär, men alla raser kan drabbas. Även om tipsen ovan är inriktade på Pit Bull-raser, kan du prova dem med vilken ras som helst i hopp om att lindra klåda, bitande och andra hudbesvär.

Relaterad läsning:


Utvald bild: Oyls, Shutterstock

Innehåll