Hur mycket kostar det att kremera en hund?

Pengar är det sista i världen som du vill tänka på efter att du har förlorat din bästa vän, men tyvärr måste något göras med din hunds kvarlevor.I de flesta fall innebär det att de kremeras - och den processen är inte gratis. Det är bara en sak till som du måste ta itu med i ett av de värsta ögonblicken i hela ditt liv.

Det är därför det är viktigt att ha en uppfattning om vilka kostnader du kommer att ådra dig innan det fruktade ögonblicket kommer. Detta gör att du kan fatta alla viktiga beslut med ett klart huvud och hjärta, snarare än att vara sårbar för att bli lurad av ansedda kremeringsföretag.

I guiden nedan går vi igenom vad du kan förvänta dig av hela processen. vit nyfödd fransk bulldog valp hund dead_Unchalee Khun_shutterstock

Hur mycket kostar det att kremera en hund?

Innan vi kan svara på detta bör vi göra det klart att kremering inte är en enda process.Det finns faktiskt tre olika typer av kremering som du kan erbjudas:
  • Gemensam: Det är då din hunds kvarlevor kremeras tillsammans med de från flera andra hundar. Detta är det billigaste sättet att gå, men det tillåter inte att din hunds aska returneras till dig i efterhand.
  • Enskild: Under individuell kremering kremeras flera hundar samtidigt, men de förvaras i individuella kammare. Detta är ett mellanvägsalternativ, och det gör låter dig behålla din hunds aska, men det finns en god chans att någon annan hunds aska också kommer att blandas in.
  • Privat: Det dyraste alternativet, privat kremering säkerställer att din hund blir den enda som kremeras vid den tiden. Det ger dig fullständig sinnesfrid att du bara får din hunds rester, utan att några andra blandas in.
Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av anDREA Nicole'sLowCarbLife (@dreanicoles_lchflife)

Det finns andra faktorer som påverkar kostnaden för kremering också. Till exempel tillåter vissa privata kremationer dig att vara närvarande under ceremonin - mot en extra avgift. Dessutom prissätter många företag efter vikt, så det blir billigare att kremera enchihuahuaän a grand danois .

Du kan också debiteras en överföringsavgift för att transportera kroppen från ditt hem eller veterinärens kontor till krematoriet.

Sammantaget kan kostnaderna för kremering variera från till 0 för en gemensam eller individuell kremering eller så mycket som 0 för en privat. Avdelare 2

Finns det några andra kostnader som jag bör känna till?

Precis som med mänskliga begravningar kommer företagen som hanterar uttjänta tjänster för hundar att ta alla tillfällen i akt att försöka sälja upp dig på allt möjligt.

Den största utgiften är sannolikt en urna för att förvara din hunds kvarlevor. De kan säljas för så lite som , men vissa av de högre priset kostar långt upp i hundratals dollar. Kom dock ihåg att du alltid kan köpa en urna någon annanstans, och det kommer sannolikt att bli betydligt billigare.

Bildkredit: Unchalee Khun Shutterstock

Du kan också erbjudas chansen att köpa en minnesmärke för ditt husdjur . Dessa kan vara gipsformar av din hunds tass eller utarbetade plaketter eller gravstenar som firar deras liv. Som ett resultat kan kostnaden för dessa minnesmärken variera kraftigt.

Vissa krematorier erbjuder gravplatser eller mausoleumnischer där du kan lägga in din hunds aska. Dessa kan vara att föredra än att sprida askan, särskilt om du bor i ett tätbefolkat område, men de brukar också vara ganska dyra. Hur dyrt beror på vilken anläggning du använder.

Finns det några alternativ till kremering av husdjur?

Om du inte är bekväm med tanken på att ditt älskade husdjur ska kremeras, finns det några andra alternativ som du kan överväga.

Det mest traditionella är förstås att begrava kroppen. Det är dock inte lagligt att begrava ett djur överallt, och många storstäder förbjuder detta.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sondra Alexander (@alexander.sondra)

Du bör också vara försiktig med var och hur du begraver kroppen, eftersom resterna kan börja lukta efter några veckor. Det är inte bara en fruktansvärd påminnelse om din förlust, utan det kan också locka till sig asätare som kommer att försöka gräva upp kroppen. Det är inget du vill ta itu med.

Ett nytt alternativ som blir allt mer populärt kallas aquamation. Det innebär att sönderdela kroppen på ett skonsamt men accelererat sätt med en kombination av specifik vattentemperatur och alkalinitet. Kroppar kan sönderfalla på så lite som 24 timmar med denna metod, och resterna är helt sterila, vilket gör detta till en mycket grön form av bortskaffande.

Kremering kommer sannolikt att förbli den mest populära formen av omhändertagande under ganska lång tid, men akvamation kan snabbt vinna på det när det gäller popularitet. Vi uppmanar dig dock att tänka två gånger på begravningen, såvida du inte kan vara säker på att din hunds kropp kommer att förbli säkert begravd.

Vad är det bästa sättet att sprida min hunds aska?

Om du väljer att inte förvara din hunds kvarlevor i en urna eller annat kärl, kanske du vill sprida dem istället. Du bör dock inte göra detta var som helst - det finns flera saker att tänka på när du väljer en spridningsplats.

Gör först din forskning. Det är inte lagligt att sprida aska var som helst, så kontrollera lagarna i ditt område för att ta reda på vad som är okej och vad som inte är det.

Vanligtvis går det bra att sprida dem över privat egendom med ägarens tillåtelse. De flesta offentliga marker förbjuder att sprida dem i vattendrag, men det är vanligtvis bra att släppa dem i vinden.

Det finns olika metoder för spridning också. Några exempel är att gräva ner dem i ett litet hål, placera dem i en biologiskt nedbrytbar urna eller kratta ner dem i marken. Vissa välbärgade ägare har till och med skickat ut sin hunds aska i rymden.

I slutändan är det bästa stället att släppa ut din hunds aska någonstans som var speciell för er båda. Det här kan vara en favoritvandringsled, en avskild strandplats eller helt enkelt din bakgård. Fråga dig själv var du tror att din hund skulle vara lyckligast att tillbringa evigheten, och gör ditt bästa för att lämna dem där.

Det är aldrig lätt att säga hejdå

Smärtan av att förlora en hund kan vara försvagande, och det räcker nästan för att få dig att svära bort ditt husdjursägande helt. Men de fina stunderna som du tillbringade med din valp kommer nästan säkert att uppväga smärtan av att behöva säga adjö.

Om du planerar för slutet i förväg, kommer det att göra de traumatiska sista dagarna mycket lättare att navigera. Förhoppningsvis hjälper den här guiden dig att fatta ett beslut om hur du ska förvara din hunds kvarlevor, så att du kan fokusera din uppmärksamhet där den hör hemma: på din bästa vän.


Utvald bildkredit: Monika Draaisma, Shutterstock

Innehåll