Hur mycket kostar en irländsk varghund? (2022 prisguide)

Välj Namnet På HusdjuretIrländska varghundar är världens högsta hundras. På grund av sin stora storlek tenderar de att bli väldigt dyra.Dessa raser användes för jakt på vargar, vildsvin och rådjur. Som en av de största raserna i världen är de lätta att känna igen på grund av sin höga höjd på cirka 32 tum.

Förutom inköpspriset kräver dessa hundar mer pengar för att avla. De tar mer plats, behöver mer mat och mycket vård som kan bli kostsamt.

Om du funderar på att äga en irländsk varghund, kom ihåg att denna hund kommer att kosta dig pengar för trimning, förnödenheter, medicinering, veterinärbesök, trimning, träning och husdjursförsäkring. Du kan budgetera och planera för vissa utgifter redan från början. Vissa oväntade eller akuta kostnader kan dock uppstå när du tar hand om din hund.

När du planerar för din irländska varghund, här är en uppskattning av alla utgifter du kan ådra dig. Tänk på att kostnaderna kan vara högre beroende på olika variabler.avdelare 10

Irländska varghundar Pris: Engångskostnader

Att äga en valp är inte billigt. Om du är en förstagångsägare finns det utgifter som du får som engångskostnader innan du tar hem ditt husdjur.

Föremål som skålar, krage, låda, säng och koppel faller under engångskostnader. Det här är de viktigaste förnödenheterna du måste köpa för att din hund ska trivas. Även om du skaffar din hund gratis, måste du fortfarande budgetera för dessa föremål.

För ägare med andra hundraser blir det lättare eftersom du redan har en del förråd. Men eftersom detta är en stor hundras, måste du fortfarande tillgodose dess specifika behov genom att skaffa en större säng och andra föremål som passar dess storlek.

Dessutom kanske din hund inte tycker om att använda hand-me-downs.

Irländsk varghundvalp

Bildkredit: Jolanta Beinarovica, Shutterstock

Gratis irländska varghundar

Eftersom dessa hundar kräver mycket underhåll och mat kan vissa ägare ge ut dem gratis. Du kan också köpa några från en vän som ger bort valpar. Men även om du inte kommer att betala för köpet är det fortfarande dyrt, tack vare andra initiala kostnader.

Hunden behöver steriliseras eller kastreras och vaccineras om den tidigare ägaren inte gjort det. Den irländska varghunden behöver också fortfarande de första förråden som alla andra hundraser.

Om du skaffar en herrelös hund måste du ta hänsyn till veterinärbesök, särskilt eftersom du inte vet om den har några medicinska tillstånd.

Adoption av irländsk varghund

 • –0+

Att adoptera en irländsk varghund ger valpen ett bra hem. Priset för adoption varierar beroende på olika faktorer.

Till exempel, om du får hunden från ett pund, kan du spara lite pengar eftersom de flesta av dem tenderar att kastrera eller sterilisera hundarna. Detta sparar dig några dollar i medicinska kostnader.

Att adoptera en hund från en räddningsgrupp kan kosta mycket mer. Innan de lämnar över valpen till dig måste de ta hänsyn till kostnaderna för att ta hand om hunden, inklusive saker som mat. De kan också behöva göra hembesök och bakgrundskontroller för att bekräfta att hunden går till ett bra hem.

Att få en irländsk varghund via adoption är billigare än uppfödarna, och det är bra för hunden.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Stefani (@dunegiants)

Irländska varghundsuppfödare

 • 400– 500+

Irländska varghundar är ganska dyra. Att få en av dessa hundar från en ansedd uppfödare kommer att kosta dig en hel del dollar.

På grund av de höga underhållsbehoven kräver dessa hundraser specialiserad uppmärksamhet som valpar för att de ska växa bra. På grund av detta tar uppfödare högre betalt på grund av mängden vård de ger valparna.

Priset kan gå upp till 000, speciellt om varghunden är en ättling till utställningsvinnande föräldraraser. Priset går också upp om hunden har rasrenhet och har kennelklubbspapper.

Dessutom är stora hundraser som denna mer utsatta för medicinska tillstånd. Därför, om en uppfödare utför medicinska tester för att bekräfta om valpen är frisk, kommer de att ta mer betalt.

Valpbruk och bakgårdsuppfödare säljer dessa valpar till låga priser upp till 0. Även om detta ser attraktivt ut, är det mycket riskabelt eftersom de inte tillhandahåller medicinska tester. Därför kan du sluta med oändliga medicinska räkningar, vilket gör att äga denna hund mycket dyrt.

Irländska varghundar Kostnad: Inledande installation och tillbehör

 • 5–955 $

Innan du tar hem din irländska varghund finns det initiala förnödenheter som din hund behöver för att överleva. Hur mycket du spenderar på dessa initiala kostnader kommer också att bero på om du har en annan hund i ditt hem. Vissa föremål kan återanvändas för en annan hund; men du kan fortfarande få dessa utgifter om hundraserna är väldigt olika.

Varghunden är till exempel en stor hundras; därför kommer den att behöva större föremål som hundsäng, bärsele och leksaker. Valpar är dyrare och har mer initiala behov eftersom vissa av dessa föremål inte behöver återköpas. Därför kan kostnaderna minska när hunden blir äldre.

Beloppet du spenderar på dessa föremål varierar också beroende på var du köper dem och kvaliteten. En del av dem kan du få på nätet och i second hand-butiker, vilket minskar de totala kostnaderna avsevärt. Om du har en budget är detta ett pro-tips för att spara några mynt.

Irländsk varghund

Bildkredit: Tikhomirov Sergey, Shutterstock

Avdelare 4

Lista över vårdtillbehör och kostnader för Irish Wolfhound

ID-tag och krage
Kastrering/kastrering –0
Vaccinationer 50–105 USD
Avmaskning & loppor 80 USD
mikrochip
Tandrengöring 10 USD
Säng –0
Nagelklippare (valfritt)
Borste (valfritt)
Bajspåsar 55 USD
Skräp Scoop –30 $
Leksaker 90 USD
Bärare –165 $
Mat- och vattenskålar

Hur mycket kostar en irländsk varghund per månad?

 • 0–0+ per månad

Hur mycket pengar du spenderar på din irländska varghund varje månad beror mycket på dina preferenser. Om du bestämmer dig för att välja de exklusiva artiklarna, kommer din budget att vara på den högre sidan. Du kan hitta sätt att hålla nere siffrorna om du håller dina köp låga.

För den månatliga budgeten, se till att du bara spenderar på de saker som hunden behöver för grundläggande överlevnad. Dessutom kan du spara pengar genom att välja alternativ som inte medför några kostnader. Du kan till exempel tillbringa tid med din hund när du går på en vandring eller joggingtur istället för att betala en hundgalare.

Irländska varghundar är ganska dyra under det första året och kan tömma dina pengar om du inte är försiktig. När du väl har avsatt pengar för mat, skötsel, godsaker, veterinärbesök och en akutfond kan du vara sparsam med de andra extraköpen.

Irländsk varghund

Bildkredit: DragoNika, shutterstock

Hälsovårdskostnader för irländsk varghund

 • –+ per månad

För jätteraser som den irländska varghunden är veterinärvård en av de dyraste utgifterna. Trots att den är renrasig är den här hunden benägen att drabbas av hälsotillstånd.

De vanligaste är uppblåsthet, hjärtsjukdomar, höftledsdysplasi och cancer. Precis som människor, när hundarna blir äldre, behöver de mer vård som kan bli dyrt.

Medicinska kostnader inkluderar avföringsundersökningar, nödvändiga vacciner, kastrering och kastrering. Den hjärtmask- och loppförebyggande medicinen kostar idealiskt –0 respektive 0–125, för det första året. Du kommer att spendera mer på vaccinationer när hunden är en valp och schemalägga periodiska boosters när hunden blir äldre.

Irländsk varghund medicinering och veterinärbesök

 • –+ per månad

Ägare av irländsk varghund förväntas ta sin hund till veterinären minst en gång om året för årliga kontroller och vacciner. Priset varierar beroende på veterinär och om det finns ytterligare blodprover.

Den här hundrasen måste också vara på månatlig medicin för att förebygga loppor, fästingar och hjärtmaskar. Läkemedlet ges efter hundens vikt; därför är varghunden i den dyra parentesen.

Om din hund är relativt frisk kan du minska på veterinärbesöken då de kostar pengar. Men om de är benägna att få hälsoproblem eller utvecklar symtom, är det lämpligt att schemalägga regelbundna kontroller med veterinären för att öka chanserna att överleva. Dessutom, om sjukdomen fastnar tidigt, kan du spara massor av pengar som kunde ha spenderats om den blev allvarlig.

Om din hund är på medicin för kroniska tillstånd som cancer, måste du budgetera för det. Dessutom kan du använda kosttillskott där det behövs eftersom de är mycket billigare än mediciner. Men innan du byter till kosttillskott är det bäst att konsultera veterinären.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Cindy (@midwest_irishwolfhounds_ranch)

Matkostnader för irländsk varghund

 • –+ per månad

Irländska varghundar är stora hundar. Som vuxna kan de väga från 105 till 120 lb.

På grund av detta har de en stor aptit. En vuxen irländsk varghund kommer att äta mellan 2 och 4 koppar mat varje dag för att hålla jämna steg med kroppens behov. Men de behöver tillsyn för att säkerställa att de inte blir överviktiga.

Om din varghund blir tyngre än genomsnittet kommer de att börja utveckla benproblem. Att se till att din hund äter högkvalitativt foder och mat kommer att spara massor av dollar i medicinsk vård.

Förutom mat kan du mata din hund med godsaker. Dessa kostar mellan – per månad. Tänk på att godsakerna ibland bör ingå i måltiden och inte bör ingå i huvudmåltiden.

Märket på maten du köper spelar roll. Om du går för premiummärken blir kostnaden högre. För att göra några månatliga besparingar kan du köpa maten i lösvikt och dela upp portionerna över året utan att återköpa mer mat.

Irländsk varghund Trimningskostnader

 • –+ per månad

Denna hundras kräver måttliga mängder skötsel. Du kan spara pengar genom att göra det mesta hemma istället för att använda en professionell frisör. Hemvård kräver att du köper en borste, nagelskärare, tandborste och lite hundschampo.

Vid behov kan du ta ditt husdjur till en professionell frisör minst två eller tre gånger per år för pälsplockning och trimning. Varje session kan kosta från och och varierar beroende på pälsens skick, hundstorlek, tjänster och produkter som används.

Du kan hålla denna budget så låg som möjligt, beroende på vilka groomingaktiviteter du kan utföra hemma. Att köpa ett grooming kit är mycket billigare och kan spara några dollar i utgifter.

Irländsk varghund

Bildkredit: 84kamila, Shutterstock

Husdjursförsäkringskostnader

 • –+ per månad

Det finns många antaganden om att husdjursförsäkring är dyr. Det kan dock vara livräddande, speciellt om din hund är sjuk eller har kroniska tillstånd. Det är praktiskt i händelse av en nödsituation genom att kompensera för medicinska räkningar.

Irländska varghundar är utsatta för vissa medicinska problem; Därför är försäkringen avgörande, och den kan rädda din hunds liv. Välj en plan som passar din hunds livsstil och hälsosituation.

Miljöunderhållskostnader

 • –+ per månad

Du behöver inte spendera mycket pengar om du håller hund. Till skillnad från katter behöver hundar inte kattlådor.

Du behöver bara ett stadigt utbud av bajspåsar om du bor i staden. För ägare med en trädgård, måste du köpa en papperskorg och en bajsskopa.

Att kassera hundavfall är mycket billigare.

Bajspåsar /månad
Bajs Skopa /månad

Underhållningskostnader för Irish Wolfhound

 • –+ per månad

Irländska varghundar är inte tuffa med leksaker. Men de behöver fortfarande massor av dem som valpar.

När de blir äldre kräver de färre leksaker; därför kommer kostnaderna att minska. Men eftersom de är en stor ras behöver dessa hundar större leksaker som är dyra. Trots detta är det viktigt att budgetera för dem eftersom de är bra för mental stimulans.

Dessutom, när du köper leksaker, gå alltid efter kvalitet så att de kan hålla längre. Om du fortsätter att köpa lågkvalitativa sådana eftersom de är billiga, kan du bli tvungen att byta ut dem ofta.

Utöver leksakerna kan du också underhålla din varghund genom att ta med dem på promenader. Du behöver bara köpa ett koppel och du kan ta med dig husdjuret till hundparken eller en vandring.

irländsk varghund i vinterfält

Bildkredit: DragoNika, Shutterstock

Avdelare 3

Total månatlig kostnad för att äga en irländsk varghund

 • –0+ per månad

Att ha en irländsk varghund kommer med sina egna kostnader. Även med sparsamma inköp kommer du fortfarande att ådra dig kostnader om du vill behålla denna hundras. Det första året är vanligtvis dyrare eftersom valpar har fler behov, som vaccinationer och kostnaderna för initiala förråd.

Kostnaderna kan också svälla över budgeten, beroende på din valps hälsa och ålder. Dessutom ökar kostnaderna om du bestämmer dig för att skvätta på dyra varor och premiumtjänster. Därför, när du budgeterar för hunden, tänk på att det första året är dyrare, och kostnaderna blir minimala när hunden åldras.

Ytterligare kostnader att inkludera

När du har tagit hem din irländska varghund måste du överväga några extra utgifter. Om du till exempel måste gå till jobbet behöver din hund dagistjänster, och du kan behöva anlita en vaktmästare eller en hundförare. Dessa hundar kräver måttliga övningar; därför kommer de att behöva gå eller springa för att hålla sig aktiva.

Om du skickar din valp från en uppfödare i ett annat tillstånd måste du ta hänsyn till fraktkostnaderna. För att undvika denna kostnad är det bättre att köpa en valp från en lokal uppfödare, där du också kan kontrollera valpens fysiska tillstånd.

Med alla husdjur måste det finnas en nödfond. Din hund kan bli sjuk eller skadas oväntat. Dessa plötsliga resor till veterinären kräver pengar; därför måste du spara till dem i förväg.

Att äga en irländsk varghund på en budget

Du kan inte kontrollera utgifter som sjukvård för din valp. Det finns dock några som du kan minska mängden pengar du spenderar.

Det första steget är att köpa en valp från en billigare källa som t.ex. reseorganisationer. Så länge hunden är frisk kan du spara lite pengar istället för att gå till en dyr uppfödare.

Hunden är också en följeslagare; därför kan du hitta sätt att tillbringa mer tid med dem, som att gå på promenader, istället för att betala en hundavluftare. På så sätt kan du spendera mindre på material som dyra leksaker.

9Irländsk varghund

Bildkredit: lutz-p0, Pixabay

Spara pengar på vård av irländska varghundar

Du kan spara pengar på din irländska varghund genom att tabilligare försäkringar. Eftersom den här hundrasen är benägen att drabbas av sjukdomar bör du ha en plan men se till att det inte är för dyrt. Dessutom, om din hund inte är för sjuk, spara lite pengar på veterinärbesöken. Schemalägg en eller två resor årligen tills något förändras.

Ägare kan också spara pengar på grooming och träning. Istället för att betala proffs,lära dig färdigheternaonline och utföra uppgifterna hemma. Genom att ta hand om hunden själv sparar du pengar och har mer tid att binda.

Avdelare 5

Sammanfattning: Irländsk varghund Kostnad

Irländska varghundar är utmärkta husdjur. Jämfört med andra hundraser är de relativt dyra på grund av sin stora storlek. Att få en av dessa kommer att medföra kostnader oavsett om du köper en från uppfödaren, adopterar en valp eller får den gratis.

De totala kostnaderna för att äga denna hundras är betydligt högre det första året och minskar när hunden blir äldre. Du kan äga en irländsk varghund på en budget om du skär ner på onödiga kostnader.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Jana Oudova, Shutterstock

Innehåll