Hur mycket kostar en jätteschnauzer? (2022 prisguide)

Välj Namnet På HusdjuretDe Jätteschnauzer , den största och mäktigaste av den tyska schnauzerfamiljen, är en förstorad kopia av den genomsnittliga schnauzern. Hur ska man beskriva hans karaktär? Han är lugn, vaksam, modig, lätt att träna, djupt lojal mot sin familj, lekfull, lugn i vila men imponerande när han är vaken. Hans säkra och pålitliga temperament, robusta byggnad och täta stålpäls, som inte tillåter vatten att tränga in, gör jätteschnauzern till en av de mest användbara och spänstiga arbetshundarna.Om att köpa eller adoptera en sådan hund är en del av dina drömmar, dra fram din miniräknare och läs vår guide noggrant för att ta reda på alla kostnader som är involverade i att leva och ta hand om jätteschnauzern!avdelare 10

Jätteschnauzerpris: Engångskostnader

Det är det, det är dags att köpa din jätteschnauzervalp! Har du redan köpt alla nödvändiga tillbehör du behöver för att säkerställa bästa möjliga start för din nya lurviga följeslagare? Har du funderat på adoption? Har du bokat en tid hos din veterinär för din valps första fullständiga undersökning, vacciner och antiparasitbehandling? Kort sagt, har du tagit hänsyn till alla kostnader som är förknippade med att ta hem ditt nya barn? Här är en sammanfattning för att se till att du inte har glömt något:

Jätteschnauzer

Bildkredit: Eliska Zeiskova, ShutterstockGratis jätteschnauzer

Om du inte vill spendera en krona på adoptionen eller köpet av din jätteschnauzer, se till att kolla med dina bekanta och vänner om någon av dem bara har en av dessa hundar att donera. Bläddra också i sociala nätverk och andra onlineannonser; vissa människor måste ibland ge bort sina husdjur snabbt av x anledningar, så du kan ha turen att snubbla över en gratis jätteschnauzer.

Adoption av jätteschnauzer

 • till 0

Om du bestämmer dig för att adoptera en jätteschnauzer har du troligen större chans att hitta en vuxen hund än en valp. Hur som helst kommer kostnaden för adoption, mellan och 0, att vara mycket lägre än inköpspriset för en valp från en specialiserad uppfödare. Att adoptera en hund från ett härbärge eller annan plats är dessutom alltid mycket givande, både för dig och ditt husdjur. Det finns dock nackdelar med adoption; till exempel kommer det förmodligen att bli mer utmanande att hitta en renrasig jätteschnauzer. Dessutom kan en adopterad hund uppvisa vissa beteendeproblem, beroende på vilken typ av liv han hade innan han hittade nya adoptanter.

Jätteschnauzeruppfödare

 • 200 – 500

Självklart, om du bestämmer dig för att köpa din valp från en uppfödare, måste du göra en del efterforskningar i förväg för att se till att din hund har fötts upp i bästa skick. Överväg lokala uppfödare eller välrenommerade webbplatser, som AKC Marketplace för valpar . Priset på Giant Schnauzer-valpen kommer att variera mellan 200 till 500, beroende på flera faktorer:

 • Föräldrars härstamning och uppfödarens rykte.
 • Registrering / stamtavla papper.
 • Träning och socialisering.
 • Lokalt utbud och efterfrågan.
 • Ålder
 • Pälsfärg och markeringar.

Giant Schnauzer Pris: Inledande installation och tillbehör

 • 0-5

Här är listan över de grundläggande sakerna som du behöver för att få plats med din valp. Självklart, om du har adopterat en vuxen hund är chansen stor att den redan är steriliserad och avmaskad. Du kan därför dra av kostnaderna för dessa behandlingar från listan nedan.

Jätteschnauzer liggande på gräs

Bildkredit: Ariane von Saltzwedel, Pixabay

Avdelare 4

Lista över jätteschnauzervårdsmaterial och kostnader

ID-tag och krage 30 USD
Kastrering/kastrering - 0
koppel 15 USD
Hundsäng 50 USD
Hundlåda 55 USD
mikrochip -
Licens 15 USD
Tandborstningskit 10 USD
Nagelklippare 15 USD
Borsta 15 USD
Mat & vatten skålar -
Bajspåsar i plast 55 USD
Leksaker 90 USD
Bärare 40 USD
Hus träningsdynor 25 USD

Hur mycket kostar en jätteschnauzer per månad?

 • 0–0 per månad

Nu när du vet kostnaderna i förväg för den första installationen bör du överväga de återkommande och månatliga avgifterna som är involverade i skötsel och underhåll av jätteschnauzern.

Jätteschnauzer i skogen

Bildkredit: jkdesign1983, Pixabay

Jätteschnauzervårdskostnader

 • 5–5 per månad

Sjukvårdskostnader innefattar mat,grooming, veterinärbesök och försäkring. Dessa är månatliga kostnader som inte bör förbises, särskilt under din valps första år.

Jätteschnauzerkostkostnader

 • – per månad

Idealet är att mata jätteschnauzrarna två gånger om dagen. Som vuxen behöver jätteschnauzern cirka 440 gram kibble av god kvalitet per dag, vilket motsvarar cirka 350 pund per år. En genomsnittlig påse med mat av god kvalitet , som Pedigree, kostar runt för 50 pund. Du kommer förmodligen att behöva åtta väskor, vilket kommer att kosta dig 0 per år, eller cirka per månad. Räkna med att betala mycket mer, upp till 3 gånger mer, för ett premiummärke, som Royal Canin.

Observera att Schnauzern är särskilt girig. För att undvika att din hund blir överviktig måste du därför respektera dess dagliga ranson och inte mata den mellan måltiderna. Dessutom beror mängden och typen av mat för jätteschnauzer på deras vikt, ålder och hälsa. Slutligen, förvänta dig att en jätteschnauzervalp äter cirka 220 lbs torrfoder under sitt första år.

Jätteschnauzervårdskostnader

 • –0 per besök (professionell grooming fyra till åtta gånger per år rekommenderas starkt)

Det finns inget naturligt med utseendet på jätteschnauzern. Du kommer att behöva spendera tid på att ta hand om hans päls – trimma den, göra en underhållsfrisyr eller ge den ett vanligt saxbett – eller leta efter en professionell, som kommer att debitera dig mellan och 0 per besök. Dessutom tenderar jätteschnauzern att fälla mycket. För att bibehålla en frisk päls är borstning, bad och ett rent snitt viktigt.

Jätteschnauzermediciner och veterinärbesök

 • – per månad

Under din valps första år måste du schemalägga några besök hos veterinären – minst tre besök, det första efter att du har tagit emot din valp. Rutinmässiga konsultationer kostar mellan och 0, beroende på din plats och din veterinärs priser. Dessa besök täcker vanligtvis din valps grundläggande fysiska undersökning, vacciner, förebyggande av hjärtmask och behandling av loppor och parasiter. Totalt kommer du att behöva spendera mellan 0 och 0 årligen (- per månad) för dessa rutinbesök, som inte inkluderar undersökningar/operationer/behandlingar för eventuella sjukdomar eller olyckor som kan inträffa. Därav vikten av att skaffa en husdjursförsäkring om din budget inte tillåter betydande oförutsedda veterinärkostnader.

Jätteschnauzer

Bildkredit: loganthegiant, Pixabay

Jätteschnauzer husdjursförsäkringskostnader

 • – per månad

Behöver du försäkring för ditt husdjur? Det är ett personligt beslut, men tänk på att notan kommer att stiga snabbt vid olyckor eller allvarlig sjukdom. Det är därför du kan rädda dig från att behöva fatta ett hjärtskärande beslut baserat på otillräckliga likvida medel genom att utbilda dig ordentligt om husdjursförsäkringar och fatta ett välgrundat beslut.

Underhållskostnader för jätteschnauzermiljö

 • per månad
Godsaker /månad
Spray för borttagning av fläckar och lukt /månad
Bajspåsar i plast /månad
Schampo /månad

Jätteschnauzer Underhållningskostnader

 • – per månad

Månatliga hundprenumerationsboxar är ett roligt och enkelt sätt att se till att din stora hund alltid har massor av leksaker och godsaker utan att behöva springa till djuraffären. Genom att prenumerera på en av dessa månadsboxar får du överraskande urval av godsaker och leksaker varje månad. Det finns flera alternativ, vars priser varierar beroende på lådans storlek, mängden och kvantiteten av leksaker och godsaker som ingår.

Ett utmärkt alternativ som erbjuder bra valuta för pengarna är Barkbox . Du kan välja mellan ett månadsabonnemang, som kostar dig 30 USD per månad, ett 6-månadersabonnemang, för 35 USD/månad, eller att köpa en enkel låda för 45 USD. Varje låda innehåller två leksaker, två fullstora påsar med godsaker, anpassningsbara för allergier och kostpreferenser, och två naturliga köttiga tuggar.

jätteschnauzer som leker med leksak utomhus

Bildkredit: North Crown, Pixabay

Avdelare 3

Total månatlig kostnad för att äga en jätteschnauzer

 • 0–0 per månad

Som du kan se bör de totala månatliga kostnaderna för skötsel och underhåll av jätteschnauzern beaktas i din familjebudget. Det är inga små utgifter för de flesta, utöver den initiala kostnaden för valpen, som också är ganska hög. Dessutom måste du budgetera för ytterligare utgifter nedan:

Ytterligare kostnader att inkludera

Pet Sitter kostnader

 • till per dag

Om du ska på semester och inte kan ta med dig din stora hund måste du anlita en djurvakt. Räkna med att betala mellan och per dag, beroende på årstid och husdjursvaktens priser – om den personen har mycket erfarenhet kan hon/han ta ut ett högre dagspris.

Hundpromenadkostnader

 • och styck

Jätteschnauzer är mycket energiska hundar som kräver mycket övningar. Om du inte kan ta med din hund under dagen måste du anlita en hundrullator för promenader på minst en timme. Dessa timslånga promenader kostar vanligtvis mellan och styck.

Jätteschnauzer igång

Bildkredit: Vilve Roosioks, Pixabay

Akutbehandlingar för sjukdom

Jätteschnauzrar är som de flestastora hundraser, benägen för ett fåtal hälsoproblem, vilket kan kräva oväntade och dyra operationer och behandlingar.

De vanligaste är:
 • Höftdysplasi : 500 - 13 000 $
 • Magdilatation : 500 – 000
 • Hypotyreos : 0 - 0
 • Osteokondros : 000 – 500
 • Glaukom : 0 – 500

Kostnader för beteendeutbildning

 • 900–1 200 USD

På grund av sin starka karaktär måste jätteschnauzern utbildas ordentligt. Han måste snabbt integrera de gränser som inte får överskridas med sin ägare, sitt följe och sina kongener. Dessutom tenderar han att vilja vara dominant; Det kommer därför att vara väsentligt att etablera en tydlig hierarki från tidig ålder. Han är dock relativt lätt att träna. Om du har erfarenhet av denna ras eller har haft andra stora hundar med liknande karaktär, behöver du förmodligen inte spendera på hans träning. Å andra sidan, om du tror att en hundtränare kan vara till hjälp för dig, tveka inte. Träning bör kosta någonstans mellan 0 - 200, inklusive privata sessioner och gruppsessioner.

Avdelare 8

Att äga en jätteschnauzer på en budget

Om du har en stram budget är det en bra idé att göra detantaen äldre jätteschnauzer från ett härbärge snarare än en valp från en specialiserad uppfödare. Förutom att avsevärt minska kostnaden för inköp, kommer den totala veterinärräkningen också att bli billigare. Naturligtvis, om du är absolut fast besluten att köpa en valp, måste du minska allt överskott från dina månatliga utgifter, men snälla minska inte på kontroller hos din veterinär!

Spara pengar på jätteschnauzervård

För att spara pengar i vården av din Giant Schnauzer kan du använda följande alternativ:

 • Ta promenader med din Schnauzer istället för att anlita en hundrullator.
 • Prenumerera inte på månatliga godisboxar.
 • Försumma inte dina besök hos veterinären så att han kan upptäcka tecken på potentiellt kostsamma sjukdomar i tid.
 • Köp mat som ger bäst valuta för pengarna (fråga din veterinär om råd om du är osäker, men vet att den dyraste maten inte betyder att den är den bästa).
Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Spoiled Devil (@giantschnauzerteufel)

Avdelare 5

Slutsats: Jätteschnauzerkostnad

Kort sagt, förvänta dig att betala mellan 700 och 500 när du köper din Giant Schnauzer-valp, vilket inkluderar inköpspriset och den första installationen och tillbehör. Därefter kommer de månatliga kostnaderna för det första året att variera mellan 0 och 0, beroende på din valps ålder och hälsa. Som du kan se är underhållet och köpet av en jätteschnauzer ingen liten kostnad, men om du planerar och budgeterar väl kommer du att belönas med år av kärlek och stark lojalitet från din jättepälsboll!


Utvald bildkredit: MaraZe, Shutterstock

Innehåll