Hur mycket kostar en turkisk angora?

vit turkisk angoraDeturkisk angorakatt är av sällsynt elegans. Hans fluffiga, silkeslena och fina päls har väckt kattälskares entusiasm i mer än ett halvt sekel. Nyfiken, tillgiven och mycket intelligent, den turkiska angoran har också ett starkt temperament. Men även om han är känd för sin stora självständighet, fäster han sig väldigt starkt vid sin ägare, vilket gör honom till en mycket eftertraktad fyrbent följeslagare.

Ta reda på i den här omfattande guiden hur mycket du kommer att behöva budgetera för att skaffa och ta hand om den sällsynta och vackra turkiska angorakatten.

hepper enkelkatttassavdelare

Att ta hem en ny turkisk angora: engångskostnader

Du har bestämt dig för att snart välkomna en ny pälsig, elegant och bedårande fyrbent medlem, grattis! Beroende på ursprunget för din turkiska angorakatt (gratis, adoption eller uppfödare), dess kön (honor är mer komplicerade att sterilisera, därav den högre kostnaden för operationen), och initiala förråd, bör du vara beredd att spendera mellan ,570 och ,745 på din turkiska Angora.turkisk angorakatt av sköldpadda

Bildkredit: LemPro Capture Life, Shutterstock

Fri

Att skaffa en gratis turkisk angorakatt är möjligt om du har turen att känna någon i din närhet som vill återinhysa sitt djur. Tänk dock på att de faktiska kostnaderna för ett gratis husdjur är höga! Faktum är att även om du räddar dig själv från det ganska höga priset för att adoptera denna magnifika renrasiga katt, måste du fortfarande ta på dig de andra kostnaderna för initial installation och förnödenheter, leksaker, veterinäravgifter och så vidare. Om det dessutom är en kattunge är chansen stor att den varken är avmaskad eller vaccinerad. Så du måste planera in dessa kostnader i din budget, oavsett hur gratis din katt adopterar.

Adoption

–0

Beroende på härbärgen kostar det mellan 75 och 150 dollar att adoptera en turkisk angora. Det är definitivt billigare än att köpa en av dessa lyxiga kattungar från en välrenommerad uppfödare. Dessutom kommer du att ge en chans till ett djur som har blivit övergivet av sin andra ägare, att leva ett bra liv i ett nytt hem. Det är dock svårare att hitta turkiska angorakattungar i härbärgen; du kommer förmodligen att ha större chans att hitta en vuxen katt som redan är vaccinerad och steriliserad.

Uppfödare

1 000–2 000 USD

Priset för en turkisk angora-kattunge kommer att bero på många faktorer som kön, förälders härstamning och överensstämmelse med rasstandarder. Men du kan förvänta dig att betala mellan 000 till 000 för en fantastisk renrasig turkisk angora.

Notera : När du letar efter en renrasig kattunge, oavsett vad det är, rekommenderas det starkt att du konsulterar en uppfödare som är vederbörligen registrerad hos en kattförening som erkänns eller rekommenderas av en betrodd professionell.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @firstladyeleanor

hepper katttassavdelare

Inledande installation och tillbehör

5–595 $

Initial installation och tillbehör är några av de höga kostnaderna när man köper eller adopterar en turkisk angorakatt. Dessa kostnader kan gå upp till 0, men bara om du bestämmer dig för att adoptera en kvinna. Detta beror på att kostnaden för sterilisering är högre för honkatter, oavsett ras. Dessutom måste du lägga till alla nödvändiga förnödenheter för din katts välbefinnande, såsom strö, skålar, skrapstolpar, mikrochips och mer.

Lista över turkiska angoravårdsmaterial och kostnader

ID-tagg 15 USD
Kastrering/kastrering 0-0
Skrapande inlägg 45 USD
Halsband 30 USD
mikrochip 30 USD
Kattsäng 30 USD
Nagelklippare 10 USD
Borsta 10 USD
Kattlåda 25 USD
Skräp Scoop 10 USD
Leksaker 30 USD
Bärare 40 USD
Mat- och vattenskålar 20 USD

hepper katttassavdelare

Hur mycket kostar en turkisk angora per månad?

0–0 per månad

Innan du adopterar din turkiska angorakatt finns det väsentliga kostnader att ta hänsyn till. Här är några som inte bör förbises: mat, mediciner och veterinärbesök, husdjursförsäkring och underhållning.

Dessutom måste din katt vara:

  • Uppdaterad i sina vacciner
  • Avmaskad enligt din veterinärs rekommendationer
  • Steriliserad
  • Mikrochippad eller identifierad med en medalj
grå turkisk angorakatt

Bildkredit: Angelika Beck, Shutterstock

Sjukvård

0–0 per månad

Att hålla en katt, oavsett ras, innebär årliga och ibland månatliga veterinärkostnader, även om den är äldre. Detta beror på att när han blir äldre kan ny vård behövas för hans tillstånd. Liksom hos människor har det åldrande djuret större behov.

Dessutom, om du bestämmer dig för att låta din katt vara ute, överväg att behandla den för loppor.

Mat

– per månad

Det är att föredra att erbjuda ditt magnifika kattdjurkibble av högsta kvalitetför att bevara skönheten i sin päls och säkerställa optimal hälsa. Beroende på vilket märke du väljer kan du förvänta dig att spendera allt från till per månad. Purina ProPlan för vuxna katter och Iams Proactive Health Indoor Weight & Hairball Care är två bra märken som rekommenderas av veterinärer.

Grooming

– per månad

En veckoborste eller kamning kommer att göra rätt för denna ras. Förutom att borsta, bör alla katter få sina klor klippta varannan vecka eller så. Turkiska angorakatter är också benägna att få tandlossning och bör få sina tänder borstade två till tre gånger i veckan. Men om du bestämmer dig för att ta med din kattunge till en professionell kattfrisör, räkna med att betala runt till för en grundläggande grooming session. Detta inkluderar vanligtvis ett bad, föning, nagelklippning och öronrengöring. Och glöm inte att tillhandahålla en skrapstolpe eller en matta för att bevara din soffa!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Leckaland (@leckaland)

Mediciner och veterinärbesök

–0 per månad

Den turkiska angoran är inte utsatt för många sjukdomar. Han är ett tåligt djur. Men för att säkerställa god hälsa och minska veterinärkostnader, titta på hans diet. Det bör vara rikt på vitaminer, spårämnen och proteiner. Mat med mycket fibrer kommer att göra det lättare att bli av med hårbollarna som de sväljer när de slickar sig; det är därför ett bra sätt att undvika eventuella matsmältningsproblem.

Dessutom kan turkisk Angora drabbas av dövhet och hypertrofisk kardiomyopati (HCM), vilket resulterar i plötslig död om den inte behandlas. Observera att behandling för dessa sjukdomar inte ingår i den månatliga kostnaden för mediciner och veterinärbesök, så att köpa en husdjursförsäkring kan spara mycket pengar i händelse av sjukdomar och oförutsedda nödsituationer.

Husdjursförsäkring

– per månad

Även om denna lösning redan är populär i Europa, är husdjursförsäkring fortfarande relativt okänd i USA. För mer eller mindre per vecka, beroende på faktorer som typ av djur, storlek, ras och var du bor, varierar premierna men kan täcka olyckor, sjukdomar, tandvård och till och med beteendeterapier!

Om du inte vet om du har sparat tillräckligt för att täcka en särskilt brant veterinärräkning kan försäkringen vara en källa till sinnesfrid.

närbild turkisk angora

Bildkredit: Sergey Semin, Unsplash

Miljöunderhåll

– per månad

Kattlåda liners /månad
Deodoriserande spray eller granulat /månad
Kattgodis /månad

Underhållning

– per månad

Om du vill glädja din turkiska angorakatt, ge honom en kattpresentförpackning som skickas till honom varje månad. Det finns boxar för kattungar, men även för äldre. Du kommer att ha valet mellan alternativ med eller utan abonnemang. Kattens presentförpackningar är fulla av leksaker, godsaker, småbitar, vård- och hygienprodukter. Kostnaden är runt per månad. Annars kan du köpa några leksaker och godsaker varje månad, vilket kommer att kosta dig mellan och .

hepper katttassavdelare

Total månatlig kostnad för att äga en turkisk angora

0–0 per månad

Dessa månatliga kostnader kan verka mycket höga, men var säker på att du inte behöver spendera 600 USD i månaden för att ta hand om din turkiska angorakatt. Detta är bara om du behöver gå till din veterinär av andra skäl än en rutinkontroll. I det här fallet kan dock notan stiga snabbt, vilket är där att ha en husdjursförsäkring kan hjälpa.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Safiye Aeneas Keolani (@swiss_angora_aristocat)

Ytterligare kostnader att inkludera

Om du åker på semester regelbundet, se till att någon i din närhet är villig att behålla din lilla skatt. Om du inte har vänner tillgängliga som kan ta hand om din katt, måste du anlita en djurvakt, vilket kan tära på din semesterbudget.

I USA tar djurvakter i genomsnitt per besök, till för att övernatta, eller 0 till 0 per vecka. Dessa priser beror på vilka tjänster som efterfrågas och om du har ytterligare husdjur.

Att äga en turkisk angora på en budget

Det finns vissa utgifter som du inte kan undvika när du äger en turkisk angorakatt: veterinärräkningar. Du kan inte hoppa över dem oavsett om du har en budget eller inte. Allt annat är i stort sett möjligt.

Spara pengar på turkisk angoravård

Det första man kan göra är att adoptera istället för att köpa en av dessa vackra katter. Detta kommer att spara massor av pengar direkt. Då kan du spara på leksaker; det är en universell sanning att alla katter föredrar vulgära lådor framför sina dyra kattträd och andra tjusiga leksaker.

Dessutom, eliminera professionella groomingsessioner, djurvakter, månatligt medlemskap i kattlådor och mer. Att äga en katt behöver inte vara dyrt, men det finns engångskostnader som du inte kan undvika. När allt kommer omkring, så länge du besöker din veterinär regelbundet, ger din katt optimal mat (inte nödvändigtvis premium) och ger honom massor av kramar och godsaker, kommer du att få en glad, frisk katt oavsett vad din budget är .

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av RushIndustries (@rushindustries)

Här är några andra idéer för att spara pengar:

  • För att spara på maten utan att kompromissa med kvaliteten erbjuder många butiker kuponger eller lojalitetskort.
  • När det gäller skötsel och skötsel är det bästa att göra det maximala själv. Du kan enkelt klippa din katts naglar och borsta dem varje dag utan att behöva en professionell. Om du känner dig obekväm med att klippa din katts klor på egen hand, fråga din veterinär om råd.
  • Vissa företag erbjuder gratis kattskötseltjänster efter överenskommelse (du måste dock ta med egna städmaterial) samt gratis nagelklippningsdagar. Titta också på groomingskolorna; studenter är ofta ute efter att testa sina kunskaper till ett billigare pris.
  • Leta runt efter din veterinär, eftersom kostnaderna varierar mycket från klinik till klinik. Kolla vad som ingår i priset och i tillgängliga paket.

hepper katttassavdelare

Slutsats

För att ge din turkiska angora-kattunge bästa möjliga chans att växa upp frisk och lycklig, både fysiskt och mentalt, måste du planera för mycket kärlek, tålamod och en budget för att möta dess mest grundläggande behov.

Som sagt, denna underbara katt kommer att ge dig mycket kärlek och tillgivenhet. Han kommer att bli en fullvärdig medlem av din familj i många år framöver. Det är en av anledningarna till att man måste tänka noga på den totala kostnaden innan man skaffar en sådan katt.


Utvald bildkredit: TheCats, Shutterstock

Innehåll