Hur mycket sömn behöver en schäfer per dag?

schäfer är en älskad hundras som lämpar sig för allt från att valla får till polis- och militärarbete till en lojal familjevårdare. Ständigt alert och energisk kan schäfern verka som en ras som behöver massor av motion och aktivitet, men det kan inte vara längre från sanningen.Faktiskt, en frisk vuxen schäfer kommer att sova 12 till 14 timmar om dagen. Valpar kommer sannolikt att sova ännu mer eftersom de tröttnar ut sig med utbrott av lek och energi. Ta reda på mer om hur mycket sömn en schäfer behöver för varje skede av sitt liv och se om denna hund är ett bra val för din familj.

avdelare 10

Hur mycket sover schäfervalpar?

Såsom nämnts, Schäfer valpar ha korta energiskurar följt av långa, vilsamma tupplurar. När du leker eller på en promenad kan det verka som att din valp har ett obegränsat lager av spänning. När de väl är utslitna tenderar de dock att falla i en djup sömn – och kan till och med snarka!

I genomsnitt sover en schäfervalp mellan 15 och 20 timmar varje dag. Under tillväxtperioder får de bara gå upp för att äta eller gå en promenad.Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Charlotte Andrew (@charlotteandrew3992)

Hur länge sover schäfer?

När en schäfer är fullvuxen sover den cirka 12 eller 14 timmar om dagen. Även om detta kan verka mycket, är det inte en kontinuerlig, vilsam sömn som en människas 8 timmar per natt. Schäfern tar tupplurar hela dagen och sover sedan medan deras människa sover i 6 eller 8 timmar.

Om du upptäcker att din schäfer inte sover så mycket, eller inte sover hela natten, kanske den inte får tillräckligt med berikning under dagen. En uttråkad eller frustrerad hund som inte får ut sin energi är mer benägna att vara rastlös på natten.

Du kan se till att din schäfer får tillräcklig motion genom att ta den på långa promenader eller vandringar, spela apport eller engagera den med agilityträning och pusselleksaker. Schäferhundar är intelligenta hundar och behöver mental och fysisk stimulans för hälsa och lycka.

Vad händer om min schäfer inte får tillräckligt med sömn?

Schäfer är naturligt alert och skyddande , vilket gör dem idealiska för gårds-, polis-, militär- och vaktarbete. Tyvärr kan denna vakenhet påverka din hunds förmåga att sova vilsam om den alltid är på sin vakt.

Om du bor i ett hektiskt område kanske du vill ge din schäfer ett mörkt, tyst rum att sova i. Om du använder en låda eller kennel kan du dra en filt över den för att stänga ute lite ljus och ljud för vila. sömn. Detta är särskilt användbart för unga valpar som kan uppleva separationsångest.

Bilar, surrande insekter, apparater, tv-apparater och mobiltelefoner kan alla göra ljud som gör din hund på alerten. Om du upptäcker att det finns för många distraktioner som påverkar din hunds sömn, särskilt med en utomhushund, kan du få en tjock, ljudisolerad kennel av trä.

Tysk anatolisk herdehund rasinformation

Fotokredit: vivros62, Pixabay

Hur mycket sover en senior schäfer?

Schäfern lever vanligtvis mellan 9-13 år. När de når åldrarna 7-9 betraktas de som seniorhundar, även om de fortfarande beter sig som valpar. Under detta skede kan din schäfer sova lite mer än de förväntade 12 eller 14 timmarna om dagen, precis som en äldre människa.

Tillsammans med förändringen i sömnmönster kan din äldre schäfer visa grånande runt ögon och nosparti, mindre intresse för att leka och mindre energi för promenader och vandringar. Om detta händer, minska ditt husdjurs aktivitetsnivå och låt dem njuta av sin välförtjänta vila.

Schäfer som sover för mycket

Som vi har diskuterat tar schäfern korta tupplurar under dagen och sover vanligtvis hela natten med sina ägare. Om din schäfer sover mer än 14 timmar som vuxen, borde du vara orolig?

I vissa fall kan längre sömn eller oftare sömn tyda på att din hund lider av en mindre sjukdom. Sömn är en viktig del av återhämtningen och låter immunsystemet bekämpa sjukdomar, så det är bäst att låta din hund vila.

Om din schäfer sover mycket i flera veckor, kanske du vill ta den till veterinären för en kontroll. Förhållanden som diabetes , Hypotyreos , Borreliainfektion , och artrit kan leda till ökad sömn och kan kräva behandling.

schäfer som sover på gatorna

Bildkredit: Eric1964, Pixabay

Avdelare 5

Slutsats: Schäfer som sover

Så, hur mycket sömn behöver en schäfer på en dag? Även om det inte finns något standardbelopp, sover de flesta schäfer 15 till 20 timmar om dagen som valp, 12 till 14 timmar om dagen som vuxen och över 14 timmar om dagen som senior. Nyckeln till att veta om din schäfers sömnmönster är normalt är att vara uppmärksam på hur ofta den sover. På så sätt kommer du att kunna upptäcka förändringar i mönstret snabbt och åtgärda dem för att hålla din valp glad och frisk.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: GoranH, Pixabay

Innehåll