Hur man pottränar en Chihuahua (5 snabba och enkla steg)

Välj Namnet På HusdjuretChihuahuasfå en ganska dålig rap för att vara svår att potträna. Om du vill träna din Chihuahua-valp effektivt måste du ta rätt tillvägagångssätt skräddarsytt för din specifika hund. Uppenbarligen, ju yngre chihuahuan är, desto lättare blir det att träna.Däremot kan du träna en hund i alla skeden av livet att gå på toaletten utomhus. Kom ihåg att chihuahuas har mycket mindre blåsor än många andra hundar. Eftersom de är så små måste de använda badrummet oftare. Låt oss lära oss lite om olika sätt du kan potträna din Chihuahua på.

avdelare 9

Puppy Pad Träning

Träning för valpdynor är en mycket populär metod för små raser. Många människor har inte tid att ta ut sin lilla ras varje gång de måste använda badrummet. När allt kommer omkring har du arbete, skola och alla möjliga andra aktiviteter på ditt schema. Du kanske till och med lagar middag och missar en signal som din hund behöver för att gå ut.

Att ha en valpdyna runt ger ett säkert utrymme för din hund att använda badrummet utan att du behöver städa upp eventuella smuts. Naturligtvis kommer valpskydd med sina för- och nackdelar. Låt oss titta på några bra saker och inte så bra saker om att träna din hund att använda som valpskydd.Fördelar
 • Valpbyxor är engångsbyxor, vilket gör dem lätta att smutsa ner och slänga.
 • Många valpdynor innehåller luktavskiljare, så dofterna strålar inte ut i hela ditt hus.
 • Valpskyddspaket håller vanligtvis ett tag och kommer med flera i en förpackning.
 • Beroende på andra träningsmetoder kan valpbyxor vara ett renare alternativ.
Nackdelar
 • Att fortsätta att använda valpskydd under lång tid kan avskräcka din Chihuahua från att lära sig använda badrummet utomhus.
 • Beroende på märket på valpdynor kan det bli ganska rörigt.
 • Valpskydd kan ibland förvirra din Chihuahua och få dem att tro att det är acceptabelt att kissa eller bajsa på liknande
 • Att använda valpdynor för länge kan göra dig eller din hund lite latare, vilket leder till permanenta badrumsproblem.

ValuePad Puppy Pads, Small 17x24 Inch, 300 Count - Träningsskydd för hundar

För att sammanfatta det hela beror valpdynträning verkligen på hunden och ägaren. Valpunderlägg bör inte vara en uppmuntran att använda badrummet i huset hela livet. Såvida du inte är i en situation där du inte kan ta ut din hund regelbundet, bör valpskydd vara en kortsiktig lösning för en långsiktig lösning.

Kattlådor

Även om det kan låta konstigt, lär sig många leksaksraser att användakattlådordessa dagar. Även om det är ett främmande koncept för de flesta kan det fungera bra jämfört med valpdyna eller utomhusträning.

Ett stort klagomål om små raser är att de är svåra att potträna. Deras ringa storlek, i kombination med deras envishet, kan skapa problem för sina ägare. Om du någonsin har ägt en liten ras innan din Chihuahua, kanske du redan vet att detta är sant. För att skära hörn verkar kattlådor vara ett bättre alternativ till valpunderlägg i vissa fall.

Kattlådor kan vara lite mer sanitära än valpskydd - men de kan vara röriga. I slutändan ger kattlådor ett säkert sätt att din hund har en inhägnad som de känner sig trygga med att använda badrummet.

Fördelar
 • Kattlådor kan ge en säker, privat plats för din hund att gå på toaletten inomhus.
 • Om du bor i lägenhet eller jobbar långa dagar är det här en fantastiskt gräsliknande lösning.
 • Du kan eliminera risken för olyckor på dina klädslar, mattor och hushållstyger.
 • Det kan vara ett utmärkt alternativ för äldre chihuahuas som upplever inkontinensproblem.
Nackdelar
 • Saker och ting kan bli ganska röriga, beroende på hur mycket din Chihuahua drar ut innehållet.
 • Städning är lite mer ansträngande än att bara slänga ut en valpdyna.
 • Om du har en grävare på händerna kan den fungera som en lekstation snarare än ett badrumsutrymme.
 • Eftersom hanhundar kissar olika, måste du passa genom att ha höga sidor på lådan.

Det är bara du som kan bestämma om kattlådsträning skulle fungera i just din situation. Detta alternativ kan vara ett utmärkt alternativ för leksaksraser på grund av dess bekvämlighet.

Doggy Doors

Om du har rätt typ av miljö kan det fungera för din lilla kille att erbjuda en hunddörr. Eftersom chihuahuas är så små och har svårt att hålla kissa eller bajs, kan det hjälpa att låta dem komma ut utomhus på sin fritid.

Naturligtvis skulle du behöva en inhägnad och säker bakgård. Du kanske också vill ha något som en klocka som låter dig veta när de går ut.

PetSafe skjutglas katt- och hunddörrinsats - perfekt för uthyrning och lägenheter - små, medelstora, stora husdjur

Avdelare 3

Är chihuahuas hatliga?

Chihuahuas har ett gott rykte om sig att vara envisa små tjurar. Många ägare tror att de definitivt har ett eget sinne. När det kommer till träning kan detta göra saker och ting lite komplicerade.

Du kan hitta det jämförbart med att ha ett rebelliskt barn. Vissa chihuahuas har varit kända för att illvilligt kissa eller bajsa på sina ägares tillhörigheter om de blir upprörda. Även pottränade chihuahuas kan uppvisa detta beteende.

Hur man tränar din chihuahua

En av de viktigaste sakerna du behöver för att potträna din Chihuahua är tålamod. Om du bibehåller din nivå av tålamod genom att implementera rätt attityd, motivation och positiv förstärkning, har du en utbildad Chihuahua på nolltid.

1.Välj platsen

Du vill välja en plats som du kan använda för varje resa utanför. Du kan presentera din Chihuahua genom att låta dem nosa och utforska området. När du väl har valt platsen måste den förbli densamma.

Snart kommer de att bekanta sig med just det området och förstå att det är dags för potta. Tillåt dem inte att leka i området eller ströva runt för skojs skull. Det ska vara fritt från spel eller roliga affärer, så att du inte förväxlar dem.


två.Ställ in ett schema

Ingenting kommer att fungera snabbare för din Chihuahua än att hålla ett konsekvent schema. Hur lång tid du väntar mellan pauserna i badrummet beror på hundens ålder. När du väl har fått en känsla för din valp kommer du att kunna hålla en mental notering om exakt hur lång tid det tar för den att behöva ut.

manlig chihuahua

Bildkredit: Pxhere

Här är ett bra genomsnitt baserat på ålder:

Ålder Maximal tid mellan potta pauser Maximal övernattning
2 månader 1-2 timmar 4-5 timmar
3 månader 2-3 timmar 5-6 timmar
4 månader 3-4 timmar 6-7 timmar
5 månader 4-5 timmar 7-8 timmar
6 månader 5-6 timmar 8 timmar

*Tips: Kom ihåg att dessa siffror är medelvärden och att de kan variera från valp till valp.


3.Leta efter Visual Cues

Vi vet alla hur det känns att hålla i den när vi behöver gå på toaletten. När din Chihuahua känner sig sugen, kanske du märker kroppsspråk som att snusa runt eller agera besvärad. Dessa signaler kan visa sig på sätt som gnäll, gnäll eller skällande.

Vissa kanske inte visar några visuella ledtrådar alls. Det beror mycket på den individuella hunden. Så se till att hålla dig till ditt schema och justera det vid behov.


Fyra.Välj ett ord

Du måste hitta ett ord som du associerar med pottatid. Du kan välja ord som potta, utanför eller något annat singularord du föredrar. Snart kommer din Chihuahua att kunna associera ordet med handlingen. På så sätt kommer de att svara varje gång du frågar dem om de behöver gå ut.

När du väl har uttryckt ordet kanske du märker att din Chihuahuas öron piggar upp eller att de morrar eller gapar mot dig av förväntan. Dessa beteenden tyder på att konceptet verkligen börjar fånga sig.

chihuahua_Shutterstock_Shane N. Cotee

Bildkredit: Shane N. Cotee, Shutterstock


5.Håll dig till en rutin

Precis som med alla andra inlärda beteenden, hjälper det att hålla fast vid rutinen för att hålla beteendet inställt. Alla har olika inlärningstakt, inklusive dina hundar. Ju längre du håller fast vid något, och desto mer upprepar du exakt samma handlingar. Så småningom kommer varje Chihuahua att fånga.

Många ägare gör misstaget att tro att det kommer att bli en bris – men det är det inte. Din hund kommer inte bara att veta var den ska gå på toaletten naturligt. Du måste träna dem för att utföra denna åtgärd.

Avdelare 4

Positiv förstärkningsträning

Hundar gillar inte att vara i trubbel. Chihuahuas är inget undantag. Även om dessa små spitfires kan vara lite mer utmanande att träna än andra, betyder det inte att det kan göras. Om du trivs med att ge din hund positiv uppmärksamhet är sannolikheten dubbelt så stor att den upprepar handlingen.

Om din Chihuahua är rädd för dig eller känner sig hotad av dig kan det ha en negativ effekt.

Tänk också på att de flesta hundar är mycket matmotiverade, så varje gång din kille eller tjej går till pottan som de borde, belöna dem därefter.

Potträning för en äldre chihuahua

Även om det kan verka som en sträcka, kan äldre chihuahuas fortfarande lära sig att använda badrummet utomhus. Du kanske behöver lite mer konsekvens och tålamod, men med tid och uthållighet kan det inte hända.

chihuahua

Fotokredit: HG-Fotografie, Pixabay

Vissa saker att tänka på när du tränar en äldre Chihuahua eller den dagen är inte bekant med denna rutin alls. Du måste varva ner allt inlärt beteende för att övertyga dem om att deras avföring är bättre att lämna på gräset.

Det är aldrig för sent att ta bort dåliga vanor.

Badrumskompisar

Ibland är det mycket positivt att ha en redan utbildad följeslagare för potträning. När du släpper ut din äldre hund kommer din yngre valp att följa efter.

Dessa upprepade handlingar och goda sätt kommer att översättas till valpen. Precis som vi lär hundar av sina kamrater. Att låta dem se en annan hund som beter sig bra kan verkligen påverka deras totala framgång med potträning.

Fortsätt vara positiv!

Chihuahuas är lika kapabla som alla andra hundar att lära sig att gå på toaletten utomhus. Energin mellan dig och din hund säger mycket om träningsperiodens övergripande framgång. Sätt dig mentalt i din valps position och försök att hålla huvudet jämnt hela tiden.

Här är några takeaway-tips:

 • Skapa en plan och rutin för dig själv innan du introducerar den för din Chihuahua.
 • Håll ett konsekvent schema så att potttiden blir exakt samma varje gång.
 • Använd ett ord som din hund känner till, så att de direkt relaterar sina drifter till utsidan.
 • Försök att använda träningsmetoder som valpunderlägg och kattlådor under en kort tid – och ge inte upp utomhusträning.
 • Använd inte negativ förstärkningsträning eller hårda bestraffningar, vilket kan leda till mycket värre beteenden i det långa loppet.
 • Lär dig din Chihuahuas kroppsspråk och preferenser för att arbeta med dem därefter.

Om du följer ovanstående steg och tips kommer din hund så småningom att få kläm på saker och ting. Det kan verka som en långsam process, men vet att du gör framsteg även om du inte kan se det först.

chihuahua bajsar_Shutterstock_CHUDEACH SATIT

Bildkredit: CHUDEACH SATIT, Shutterstock

Kom ihåg att din valp förmodligen lär sig allt detta, ungefär som mänskliga bebisar utvecklas över tiden. Slå inte dig själv om du måste använda valpskydd eller kattlådor i ditt hem under en kort stund. Vad som är viktigast är din Chihuahuas bekvämlighet – passa deras inlärningsstil.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Varje hundägare kan hålla med om att potträning möjligen är en av de mest krävande delarna av träningen du kommer att göra med din lilla. Kom bara ihåg att de lär sig allt detta för allra första gången. När de äntligen får kläm på saker och ting kommer detta bara att vara ett minne av många som kommer.

Gör din del genom att skapa en rutin som fungerar för er båda. Se det här som en upplevelse som kommer att skapa förtroende och förståelse mellan er. Snart kommer du att ha en vältränad, hembruten Chihuahua, och du kan fokusera på andra aspekter av ditt förhållande.


Utvald bildkredit: Chaisit Rattanachusri, Shutterstock

Innehåll