Hur du rengör din katt eller hunds säng

Välj Namnet På Husdjuretingefära katt sover i sin sängOm du har husdjur vet du att de tillbringar mycket tid i sin ped. Om de gillar att lägga på en filt eller en handduk är det ganska lätt att hålla dem rena och att lukta fräscht, men om du skaffar dem en kommersiell säng med sidor kan underhållet vara en utmanande och tidskrävande uppgift. Om den inte underhålls på rätt sätt kan sängen bli smutsig av oljor på ditt husdjurs päls, och den kan också börja lukta illa, speciellt när det är fuktigt och om ditt husdjur vistas ute kan en smutsig säng ge en plats för loppor att gömma sig och spridas till andra husdjur du har. Om du vill ha tips på hur du håller din hund eller katts säng ren, fortsätt läsa medan vi ger dig steg-för-steg-instruktioner för att göra just det.

Rengör din katts säng

Skaka ut det

Det första steget i att rengöra din husdjurssäng är att ta den ut och skaka den för att ta bort eventuella lösa partiklar och hår. Om du har en liten pinne kan du knacka försiktigt på baksidan av sängen för att ta bort ännu mer hår. Medan du gör detta, var uppmärksam på vart partiklarna tar vägen, speciellt om du har en pool i närheten .

katt på sin säng

Bildkredit: Pixabay

Låt den sitta i solen

Om det är sommar och sängen inte är för smutsig, eller om du regelbundet utför dessa steg för att hålla den ren, behöver du kanske inte gå längre än att slå ut damm och päls innan du låter den sitta i solen i några timmar. Starkt solljus kommer att döda mögel eller mögel som kan rodda på sängen. Det kommer att dofta fräscht och rent utan behov av kommersiella dofter, speciellt på en blåsig dag.Maskintvätt

Hundar och katter producerar oljor på huden som kan smitta av sig på sängen medan de sover. Vissa hundraser, som Basset Hound, German Sheppard, Irish Setter och Golden Retriever, kan producera mer oljor än andra arter. Hårlösa kattraser, som Bambino, Peterbald och Sphinx, kan producera överflödiga oljor som lätt smittar av på sängen. Det bästa sättet att ta bort dessa oljor är att sätta sängen genom en cykel i tvättmaskinen. Det är viktigt att planera i förväg och köpa en säng som kan tvättas i maskin så att du kan slutföra detta steg.

Det är viktigt att använda ett tvättmedel som inte innehåller några färgämnen eller dofter som kan irritera ditt husdjurs hud. Det finns flera märken tillgängliga för känslig hud som skulle vara perfekt. Om du misstänker att det kan finnasloppor i sängen, låt den sitta i varmt vatten i flera timmar innan du avslutar laddningen. Lägger till en kopp vit vinäger till sköljcykeln kan också hjälpa till att bekämpa loppor .

självbetjäning tvätt

Bildkredit: Pixabay

Handtvätt

Om du redan äger husdjurssängen och den inte går att tvätta i maskin, måste du tvätta den för hand i ett badkar eller handfat. Vi rekommenderar att vattnet blir så varmt som möjligt. Använd gummihandskar vid behov för att få upp vattentemperaturen. Använd en liten mängd husdjurssäkert tvättmedel eller flytande diskmedel som Dawn för att hjälpa till att bryta upp oljorna från ditt husdjurs hud. Om du tror att ditt husdjur kan ha loppor kan en liten mängd lopp- och fästingschampo hjälpa till att ta bort dem.

Vanligt underhåll

Vakuum

Att ofta dammsuga ditt husdjurs säng kan hjälpa till att hålla den ren mellan tvättarna. Dammsugning kan hjälpa till att minska hår och små partiklar som kan tillåta mögel eller mögel att växa. Dammsugaren Shop-Vac fungerar bäst, men handhållna dammsugare fungerar också bra för att ta bort hår och andra små partiklar.

Relaterad läsning: 6 bästa dammsugare för kattsand 2021

dammsuga katt och säng

Bildkredit: tab62, Shutterstock

Luddrulle

En luddrulle eller tejp lindad bakåt runt handen är ett annat bra sätt att ta bort hår och andra små partiklar från ditt husdjurs säng mellan tvättarna.

ludd rullande husdjur säng

Bildkredit: PixieMe, Shutterstock

Bakpulver

Bakpulver är en kraftfull luktneutraliserare som kan hjälpa till att minska husdjursdofter. Vi rekommenderar att du strör lite över ditt husdjurs säng och låter det sitta i en timme eller två innan du använder ett vakuum för att ta bort det.

bakpulver

Bildkredit: Pixabay

Bad

Att ibland bada ditt husdjur med ett husdjurssäkert schampo kan minska hår och oljor som kommer från ditt husdjur. Du måste dock se till att inte tvätta ditt husdjur för ofta eller torka ut huden, vilket orsakar ytterligare repor och avfall. Vi rekommenderar att du inte badar ditt husdjur mer än en gång var sjätte till åttonde vecka.

kattbad

Bildkredit: KDdesignphoto, Shutterstock

Vad ska jag undvika?

När du rengör ditt husdjurs säng bör du undvika att använda rengöringsmedel som innehåller skadliga kemikalier eller dofter. Dessa kemikalier kan irritera och torka huden, vilket kan orsaka överdrivna repor och mer håravfall, vilket ger extra hår till ditt hem. Du bör också undvika att använda några eteriska oljor, eftersom många av dem är skadliga för katter och hundar och kan skada ditt husdjurs lever.

hepper katttassavdelare

Sammanfattning

Maskintvätt av ditt husdjurs säng är förmodligen det bästa sättet att få den ren. Det är också den enklaste metoden, så kom ihåg att köpa en maskintvättbar säng. De andra tipsen på den här listan fungerar bra för att behålla den mellan tvättarna. Vi har upptäckt att om du låter en liten mängd bakpulver sitta i en timme eller så innan dammsugningen kan hjälpa till att hålla sängen ren och luktfri, så du behöver inte tvätta den särskilt ofta eller bada ditt husdjur om det inte hamnar i något .

Vi hoppas att du har gillat att läsa den här guiden och lärt dig några nya knep. Om vi ​​har hjälpt till att förbättra ditt husdjurs sovförhållanden, vänligen dela denna steg-för-steg handledning om rengöring av din hund eller katts säng på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Alena Ozerova, Shutterstock

Innehåll