Hur man rengör och mjukar upp Dog Eye Boogers (enkla och enkla metoder)

hundöga

Hundar är underbara varelser, men låt oss inse det - de kan bli lite grova ibland.Det är särskilt sant när du sträcker dig ner för att klappa dem, bara för att upptäcka att deras ögon är helt överfyllda av kråkor. Du vill inte att de ska lida, så du biter i kulan och torkar av den med fingrarna.

Men vad gör du när det inte kommer av? Ibland blir böjarna hårda och fastnar i ögonvrån på din valp. Du vill inte skada dem, men du måste få bort den där otäcka saken.

I guiden nedan kommer vi att berätta exakt hur du rensar ur skorpiga boogers säkert och effektivt. hundvalp ögon

Vad är Eye Boogers, egentligen?

Först och främst är den korrekta termen öga ansvarsfrihet , inte Boogers.De flesta eye Boogers är helt enkelt tårar som har samlats och stelnat i ögonvrån på din hund. Ibland är de klibbiga och klibbiga, och ibland är de hårda och knapriga.

söta hundvalp ögon

Enstaka flytningar från ögonen är helt normalt. Din hund kan ha ett särskilt dåligt fall av Boogers om den lider av allergier eller får något fast i ögat, men det är vanligtvis inte något att oroa sig för.

Vissa hundar är benägna att vattnas för mycket, vilket är ett tillstånd som kallas epiphora. Dessa mutts har ögon som ständigt är våta, vilket gör dem mer benägna att bilda boogers. Det är särskilt vanligt hos raser med platt ansikte som bulldoggar, bostonterrier och mopsar.

När ska jag oroa mig?

Om boogers har en pusliknande konsistens eller om de ser ut som torkad pus, kan det vara ett tecken på ett underliggande problem som konjunktivit. Du bör få den behandlad så snart som möjligt, eftersom den kan spridas till andra hundar eller till och med människor.

Du bör också vara orolig om din hunds ögon är röda och svullna, mängden flytningar verkar överdriven, eller om din hund fortsätter att tafsa i deras ögon efter att du har tagit bort alla kråkor.

Naturligtvis, om du faktiskt kan se ett främmande föremål i din hunds öga, så kräver det en omedelbar resa till veterinären. Försök inte ta bort det själv, eftersom du bara kan göra problemet värre.

bästa hundmat att köpa på Walmart

Du bör också titta på din hund om du misstänker att den lider av epifora. Även om det inte är skadligt i sig, kan det ibland vara ett tecken på ett annat problem, som tumörer, glaukom eller dålig dränering.

Slutligen, om flytningen är klibbig och ihållande, kanske du vill få din hund kontrollerad för torra ögon. Torra ögon kan orsakas av skador på tårkanalerna eller av sjukdomar som valpsjuka, och så länge som din hunds ögon är överdrivet torra löper de större risk för infektion.

NaturVet – Tear Stain Plus Lutein – Eliminates...

Ska jag rengöra min hunds ögon Boogers eller lämna dem ifred?

Så länge du inte är för hård med dina städarbeten, Det rekommenderas i allmänhet att rensa bort ögonbågar så fort du ser dem.

Hundars ögon är ungefär som våra egna genom att de måste vara rena och smorda för att fungera. Om det finns en kråka som tar plats i ögonvrån kan det hindra deras syn eller irritera själva ögat.

Dessutom, om du låter boogers sitta för länge kan sår bildas under dem. Att rengöra dem hjälper din hund att hålla sig frisk och bekväm. rengöring hundöga

Hur man rengör Eye Boogers

Ett uns förebyggande är värt ett halvt kilo botemedel

Ett av de bästa sätten att hantera eye Boogers är att stoppa dem från att bildas i första hand. Du kommer inte att kunna totalt eliminera dem, naturligtvis, men det kan vara möjligt att kraftigt minska mängden flytningar som din hund producerar.

Det är viktigt att hålla pälsen runt hundens ögon snyggt trimmad, eftersom överdriven hårväxt kan fånga upp fukt och öka risken för infektion. Även om du kan trimma håret själv med en trubbig sax, rekommenderar vi starkt att du ber en professionell frisör att göra det åt dig istället.

Låt inte några irriterande ämnen komma i närheten av din valps kikare heller. Var försiktig så att du inte får tvål eller schampo i ögonen när du badar dem, och låt inte din hund sticka ut huvudet genom bilfönstret - det är bara att be att få ett främmande föremål fast i ögonen.

Du bör också bada din hund när den blir synligt smutsig, speciellt om det finns skräp och skräp i ansiktet. Detta minskar risken för att de av misstag slår lite smuts i ögonen när de kliar eller skakar.

mops shar pei mix till salu

Det finns ocksåprodukter som är designadeför att förhindra överdriven urladdning; Vi har hört blandade recensioner, men det kunde förmodligen inte skada att prova en.

hund ögondroppar 1 222 recensioner NaturVet – Tear Stain Plus Lutein – Eliminates...
  • Tear Stain Plus Lutein Soft Chews för hundar och katter hjälper till att ta bort och förhindra fula revor...
  • Hjälper till att stödja immunförsvaret och smörjer slemhinnor för att hjälpa mot tårfläckar.
Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

Vad man inte ska göra

Det viktigaste att komma ihåg är att Använd aldrig fingrarna för att rensa ur ögonbågar.

Detta beror på att dina fingrar är smutsiga. Att sticka in dem i din hunds öga kommer bara att introducera bakterier och andra mikrober, vilket avsevärt ökar risken för infektion.

Tvinga inte heller din hund att tolerera rengöringen. Om de slår runt är det extremt farligt att försöka hålla något nära deras ögon. Vänta tills de lugnar ner sig, eller be en professionell att rensa ögonen åt dig.

Det är en bra idé att träna din hund att acceptera ögonrengöring. Börja långsamt och använd mycket positiv förstärkning. Du vill att din hund ska lita på dig och lugnt acceptera städningen.

Använd en varm trasa

Ta en mjuk trasa - flanell fungerar bra för detta - och blötlägg den i varmt vatten. Det finns definitivt en Goldilocks-effekt när det gäller vattentemperatur här; om vattnet är för kallt fungerar det inte, och om det är för varmt kan det skada din valp.

Petpost | Fläckborttagningskam för hundar - Extra...

Kredit: Ermolaev Alexander, Shutterstock

Ta trasan och vila den över din hunds ögon i 15 till 30 sekunder – hur lång tid det än tar för att mjuka upp eventuella knapriga kråkor. Detta kan vara lite svårt, eftersom många hundar inte gillar att ha saker draperade över ögonen, så du måste klappa och lugna din hund hela tiden.

Efter att böjarna har mjuknat kan du försiktigt torka bort dem med trasan. Var dock försiktig så att du inte låter tygets hörn stöta din hund i ögat medan du arbetar.

Överväg ett Q-tips

Denna metod liknar tvättlappsmetoden ovan, förutom att det är mer av en kirurgisk strejk.

Ta en Q-Tip och kör den under varmt vatten, dutta sedan försiktigt bort böjarna och försök att dra bort dem från ögat. Den här metoden fungerar särskilt bra på sliskig boogers, men den är inte lika bra på att ta bort skorpor.

Du måste dock vara extremt försiktig, eftersom du i huvudsak petar i ditt husdjurs ögon med en vass pinne. Om du inte har fullständig tro på din förmåga att hålla din hund stilla, är det bättre att hoppa över den här.

Köp heller inte billiga Q-Tips. Fyndkällaren, generiska alternativ lämnar ofta bomullsbitar kvar, så att du kan sluta med att göra problemet värre när du försöker fixa det.

Använd ögondroppar

Istället för att lita på vatten kan du använda enspecialdesignad lösningför att rensa ut din hunds tårkanaler.

varför är min hund torr häftig

Även om det här alternativet uppenbarligen är lite dyrare, är det sannolikt också mer effektivt.En droppe av hög kvaliteteller gel kommer att lugna din hunds ögon samtidigt som den ger antimikrobiellt skydd.

tvätta

Kredit: Andrey_Popov, Shutterstock

Det här alternativet kan dock vara ännu svårare att implementera än den varma trasan. Du måste luta din hunds huvud bakåt och hålla deras ögonlock öppna för att applicera lösningen. Chansen är stor att du behöver minst en annan uppsättning händer.

Det är dock en bra idé att alltid ha en lösning som denna till hands, eftersom den också kan hjälpa till att få bort främmande föremål eller lindra irritation.

Det finns många bra receptfria lösningar, men om din hund har återkommande problem kanske din veterinär vill ge dig ett receptbelagt läkemedel istället.

Prova en Tear Stain Comb

Denna metod är extremt effektiv, om än något skrämmande.

Du kan köpaen liten kamsom är designad för att ta bort tårfläckar och annat smuts runt din hunds ögon. Den är tillräckligt liten för att komma in i trånga utrymmen, och pinnarna är rundade, vilket minskar risken för skador.

490 recensioner Petpost | Fläckborttagningskam för hundar - Extra...
  • ♦ TA LÄTT BORT SKORPA RUNDT ÖGONEN med denna robusta, extra fina tand, 65-stifts rostfritt stål...
  • ♦ FÖRHINDRA RIVFÄCKAR VID KÄLLAN genom att ta bort den knapriga slemuppbyggnaden som leder till färgning...
Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

Kammarna är ganska billiga, och du kan använda dem om och om igen. Dessutom behöver du inte oroa dig för att utsätta din hund för några starka kemikalier.

Men du behöver fortfarande en stadig hand och du vill vara säker på att din hund inte kommer att röra sig i ett olämpligt ögonblick, så det är en bra idé att ha en partner som håller huvudet.

Ibland är ett bad nödvändigt

Om bögerna är tillräckligt ihållande eller om det finns annan smuts och skräp i din hunds ansikte, kan du behöva ge demett bad.

Du måste använda entårfritt schampo, men får faktiskt inget lödder i ögonen. Få det bara runt hörnen och använd försiktigt en trasa för att försöka torka bort eventuella rester. Värmen i badet bör lossa upp boogern, vilket gör det lättare att torka bort.

rachael ray peak hundmat recension

Det som är bra med den här metoden är att även om det inte fungerar, kommer du åtminstone att få en ren hund av den.

Kredit: sattahipbeach, Shutterstock

Om allt annat misslyckas, ring en professionell

Allt som har att göra med ditt husdjurs ögon är en känslig fråga, och du vill inte vara för aggressiv när du behandlar problemet. Om du inte kan lösa det snabbt och enkelt med metoderna ovan, ge upp och ring ett proffs.

Du kan be din veterinär eller en groomer att ta en titt; den förra kan vara bättre om du är orolig över andra problem, medan den senare är bra om du är säker på att det bara är en irriterande kråka.

Det här alternativet är uppenbarligen det dyraste och mest tidskrävande, men det är bättre än att betala för operation eller att behöva träna din hund att leva med ett ögonlapp.

Renlighet är bredvid dogliness

Även om du kanske tror att ögonbågar helt enkelt är en stor olägenhet, är faktum att det är viktigt att rengöra dem regelbundet så att din hunds syn inte påverkas.

Lyckligtvis är problemet ganska billigt och enkelt att lösa, så det finns ingen anledning att låta det gå över styr. Med bara lite TLC kan du hålla din hunds ögon rena och friska hela tiden.

    Alternativt kan du prova en kostförändring för att hjälpa: Bästa maten för tårfläckar

Utvald bildkredit: Roomanald, Shutterstock

Innehåll