Hur man säljer valpar online (25+ tips och tricks)

Sälj valpar online

Det finns sannolikt en solid anledning till att du började med avel. Du blev kär i en viss sorts hund och det ena ledde till det andra. Nu är du här. Att sälja valpar är inte längre så enkelt som att sätta ut en skylt på din gräsmatta för att annonsera. Det är pappersarbete, kontrollkrav, insättningar och marknadsföring inblandade. Du måste gå igenom att övertyga potentiella köpare att dina valpar är väl avrundade, omhändertagna och värda sin investering.Att vänja sig med att sälja valpar online kan vara lite överväldigande om du inte är säker på var du ska börja. Tack och lov har vi täckt grunderna åt dig genom att samla in användbara tips och tricks som hjälper dig att organisera och förbereda dig för dagen då valparna åker.

Vilka är de bästa ställena att sälja valpar online?

Du kommer att vilja välja plattformar för att annonsera, vilket säkerställer att du sprider budskapet samtidigt som du hittar lämpliga hem. Mun till mun är ett bra ställe att börja, men det kommer inte att vara så långtgående som sociala medier eller webbplatser för husdjur.

Även de mest välrenommerade uppfödarna har lite problem ibland när det kommer till placering. Detta gäller särskilt baserat på hur noggrann du är om vem din lilla kille eller tjej ska gå till. PuppyFind

1. Sociala medier

Även om du kanske inte gör en officiell försäljning på sajter som Facebook och Instagram, är det ett bra sätt att låta andra veta att du är en uppfödare som är redo att sälja. Du kan använda dina sociala medieplattformar för att bredda din publik. Du kan till och med använda detta som ett tillfälle att diskutera kommande kullar innan de föds. På det här sättet vet folk att vara på utkik och kan förutse en framtida valp .Här är en intressant artikel för att hjälpa dig hitta den mest effektiva sociala medieplattformen.


2. Valpfynd

Du kan enkelt lista din kull på puppyfind.com . Även om det är gratis att lägga upp en annons om dina valpar, måste du betala en avgift för att överbrygga kontakten med köpare. Du kan välja hur länge du vill ha annonsen uppe och välja ett betalningsalternativ. Din plan kan variera beroende på hur länge du lägger upp annonsen och ditt övergripande behov.


3. Hoobly Annonser

Du kan använda hoobly.com att lägga upp din kull på deras hundannonser. Du behöver bara registrera dig och registrera dig för att lägga upp en annons. Det är lätt att använda, och många uppfödare eller säljare använder plattformen.


4. Gumtree

Gumtree.com ärannan webbplatssom har klassificerade annonser att se. Du kan registrera dig för att skriva en annons för din kull. Denna speciella webbplats är för användare i Storbritannien men håller långsamt på att förgrena sig till USA.


5. Husdjur nästa dag

nextdaypets.com är en användbar sida för potentiella köpare för att hitta välrenommerade uppfödare som har tillgängliga kullar. De har betalda och gratistjänster. De har grundläggande till årliga planer som varierar i pris.


6. American Kennel Club

Om du är en AKC-uppfödare kan du använda AKC Marketplace att sälja dina valpar. Detta kommer att tillåta köpare att veta att du är 100% äkta och pålitlig som uppfödare. Dessa fakta ger mycket sinnesfrid för framtida husdjursägare för att säkerställa hälsan och legitimiteten för sin valp.


7. Valpplats

Är du licensierad uppfödare kan du även sälja vidare puppyspot.com . Den stora nyheten är att det är gratis att marknadsföra dina valpar så att du kan spara på kostnaden. Däremot kommer de att markera priset på din valp för en vinst på webbplatsen.


Hur man skriver en perfekt annons

Det finns ganska många uppfödare där ute idag. Många har samma ras tillgänglig som du. Du måste fundera på vad som får din kull att sticka ut bland resten. Presentation är allt för att väcka intresse, följt av detaljer för att svara på frågor av nyfikenhet.

Bilder

kavaljerhundfamilj

När någon söker efter en specifik ras är det första som drar dem till din annons tillgängliga bilder. Ingen kommer att vilja se en valpkull i en osäker miljö. Ingen kommer att vilja se suddiga bilder av dina valpar som inte sitter stilla. Om de inte kan se funktioner, eller det inte ger aww-faktorn, kan de gå förbi dig.

Gör det där lilla extra. Ta individuella bilder på var och en av dina valpar som ser bäst ut. Estetik är allt. Du kan till och med inkludera bilder på föräldrarna så att köparen vet vad de kan förvänta sig av sin valp när han eller hon är fullvuxen.

Beskrivningar

Var noggrann, men var också kort och koncis. Du vill svara på så många potentiella frågor som möjligt med minimal ordanvändning. Alla kommer inte att vilja läsa ett långt avsnitt. Människor har kort uppmärksamhet. Så håll dig helt enkelt till de viktiga punkterna, var detaljerad men inte överväldigande.

En verkligt intresserad person kommer förmodligen att vilja veta om individuell personlighet, så se till att beskriva varje valp efter bästa förmåga med hjälp av några viktiga personlighetsdrag. Om valparna är registrerade och kommer med papper, inkludera denna information. Om de är strikt för husdjur, ange detta. Var inte rädd för att ange priset.

Dessa kommer alla att vara frågor du kan undvika att upprepade gånger svara från personer som kontaktar dig om valparna. Ju mer uttrycksfull du är, desto bättre har du det.

Föräldrar

Du bör inte bara visa bilder på föräldrarna, utan du bör också beskriva dem också. Potentiella ägare kommer sannolikt att vara oroliga över föräldrarnas temperament och personlighet för att få en representation av hur deras valp skulle kunna bli som vuxen.

veterinär kontrollerar hund

Kontaktinformation

Gör det enkelt att nå dig. Ge korrekta och enkla kontaktmetoder. Du kan ange telefonnummer och e-postadresser så att de kan fortsätta med nästa steg. Var öppen och villig att dela ytterligare information som andra kan ta upp.

Hälsogarantier

glad valp med ägare

Du kan erbjuda en hälsogaranti för varje valp. Det kommer att visa att varje hund har blivit veterinärbesiktad och är fri från infektionssjukdomar eller andra problem. Valpar ska ha sin första skottomgång och ha avmaskats. Att tillhandahålla en hälsogaranti säger att du har vidtagit lämpliga åtgärder för att säkerställa valpens välbefinnande och att det inte finns några förutsebara eller omedelbara problem.


Rensa bort Duds

Även om du vill att köpare ska dras mot dina valpar, vill du också se till att personen är en lämplig husdjursägare. Som du säkert vet, bara för att någon frågar om en valp betyder det inte att de behöver köpa en. Att välja rätt ägare till din lilla är halva striden.

Det finns några saker att hålla utkik efter eller varningssignaler när någon kontaktar dig. Även om inte alla dessa kommande ämnen är absoluta deal-breakers, kommer du att vilja titta lite längre bara för att vara ansvarig.

Nybörjare ägare

De som är nya i konceptet att äga husdjur behöver inte nödvändigtvis motivera en omedelbar röd flagga. Men på grund av oerfarenhet kanske de inte är medvetna om vad som krävs för att föda upp en valp. De kan också dras till hur valpen ser ut utan att inse vad den specifika rasen behöver för att trivas. Vissa raser behöver en storinhägnad gård. De kommer att kräva veterinärkontroller i tid. Om du har stora eller gigantiska raser kan de vara för stora för att vara runt småbarn eller mindre husdjur.

hemlösa hundar

Att känna till någons förväntningar kan hjälpa dig att förstå hur mycket de redan vet. Att utbilda dem kan hjälpa dem att slutföra sitt beslut. Om du tittar på deras livsstil och verifierar att de skulle vara idealiska kandidater för rasen, med lämplig vägledning, kan du fortsätta.

Potentiella vippor

Om du inte är bekant med flipping är det när någon köper en valp för att sedan sälja vidare med vinst. Du kanske kan upptäcka en flipper genom att lägga märke till udda beteende. De kan verka påträngande eller omedelbart försöka prata ner dig i pris. De kommer förmodligen inte att ställa för många frågor om själva valpen. De kommer sannolikt att försöka göra processen så snabb som möjligt till lägsta kostnad.

De kanske till och med ger dig en snyftberättelse om hur de är en underbar kandidat men inte har råd med ditt begärda pris. De kan försöka tjata på din empati genom att föra in känslor i den, till exempel skuldkänslor över ett barns behöver eller vill ha för valpen . De hittar till och med på att de behöver ett tjänstedjur men inte har råd.

Om du behöver ett hembesök eller verifiering av adekvat bostadsyta, kan de avböja eller komma på skäl att inte fortsätta. Deras mål är bara att göra av med en av dina valpar i återförsäljningssyfte. De bryr sig inte om djurets välbefinnande i de flesta fall, eftersom deras tankar bottnar i vinst och inte för djuret.

Tidsslösare

Det här är något du kommer att stöta på mycket. Ju mer du annonserar, desto fler kommer att kontakta dig. En majoritet av dessa människor kommer helt enkelt att slösa bort din tid med några frågor och sedan sluta svara helt.

Att ha en ansökan eller vara mycket bestämd och direkt med kostnaden kan undvika mycket av huvudvärken. De flesta människor som inte är genuint intresserade kommer inte att bry sig om att hoppa genom bågarna om de inte har för avsikt att faktiskt köpa valpen.

nyfödd grå valp

Olämpliga livsstilar

Ett av de viktigaste ansvarsområden du har som uppfödare är att se till att valparna inte hamnar i ett skydd eller skickas runt till olika ägare. En vanlig anledning till att omplacera hundar är att ägaren inte har den tid de behöver för lek eller motion eller tillräckligt med utrymme eller tid för dem.

Att fråga om någons livssituation är avgörande för att avgöra om de har det lämpliga livsutrymmet för en hund. Långsiktigt kommer hunden att behöva antingen en inhägnad trädgård ellerdagliga promenaderatt bibehålla hälsan och utöva ordentlig energi. Om rasen är en som inte klarar sig bra i vissa typer av bostäder, till exempel en lägenhet, kommer detta att behöva åtgärdas också.


Tips för att hitta de bästa bostäderna

Tyvärr kan du göra allt rätt när det kommer till valpplacering, och det kanske inte fungerar för den personen. Men medan de är i din vård, kan du göra allt som står i din makt för att se till att de kommer till ett evigt hem och inte någonstans tillfälligt.

Reklam för kommande kullar

reser med hund

När du vet att du har en kull på väg, är det bra att få ut ordet för att låta andra veta. Många potentiella köpare kan falla genom stolarna i sista minuten, så att säkra hem så tidigt som möjligt är en storslagen idé.

Detta är också ett utmärkt tillfälle att visa upp föräldrarna. Om du annonserar på sociala medier kan du till och med visa mammans graviditet när hon växer. Detta kan göra frestelsen ännu starkare för hundälskare som har övervägt att lägga till en medlem till sin familj. Det visar också en personlig touch, visar hur mycket du älskar din hund och hur väl du bryr dig om henne.

    Relaterad läsning:Bästa valpmjölksersättare – recensioner och toppval

Ansökningar

När valparna är födda, och du vet exakt hur många av dem varje kön du har, att ta ansökningar är ett fantastiskt nästa steg. Detta ger dig ett sätt att se potentiella nya ägare och ger dig friheten att ställa viktiga frågor innan du fortsätter.

Det är en bra idé att fråga om levnadsförhållanden, veterinärinformation, hyra kontra husägande, barn och andra husdjur. Om det ser ut som att någon är en solid match på pappret kan du sedan gå igenom nästa steg.

Insättningar före 8 veckor

Om någon föredrar manliga eller kvinnliga eller till och med specifika märkningar, kan de ge en del av den totala kostnaden för att reservera en. Folk är villiga att betala för vad de vill ha. Efter att ha sorterat igenom någons omständigheter och ansett att de passar bra, kommer en deposition att säkra valpen.

Ibland avgör en statlig lag eller förordning hur mycket du kan begära för insättningen. I genomsnitt begär de flesta uppfödare mellan 0-0 beroende på hur mycket den totala kostnaden är.

Meet and Greets

Du har möjlighet att låta intresserade komma och titta på valparna vid en tidpunkt som du väljer innan de gör ett slutgiltigt val. Om du har båda föräldrarna kan de vänja sig med sitt temperament för att se vilken typ av hund de kommer att ha när valpen mognar. Har du bara mamman kan de ställa frågor om pappan.

Det här är ett perfekt sätt att se levnadsförhållandena som valpen har växt i. Detta kommer att underlätta deras sinne för att säkerställa att du tillhandahåller entillräckligt valputrymmeoch en hälsosam livsmiljö. Om de betalar för en valp vill de ha kvalitet.

Hembesök

För att se till att det nya hemmet kommer att ha den perfekta atmosfären för din valp kan du begära ett hembesök. Du kan få en känsla för huset, kontrollera gårdens utrymme och observera andra husdjur och barn. Du kan alltid kontrollera om de har ett sätt att behålla valpen, med enlåda eller annan sovplats för träningsändamål.

Det är en möjlighet att utbilda din potentiella köpare på eventuella ytterligare förnödenheter de kan behöva – eller något annat du kan tänka dig att ta upp.

Kolla in våra recensioner om valptillbehör nedan:

  • Bästa hundfoder för valpar - recensioner och toppval
  • Bästa hundkoppel för valpar - våra rekommendationer

Veterinär referenser

Att veta att din valp är i goda händer börjar med kompetent vård. Att ha en veterinärreferens för att verifiera att den potentiella köparen har tagit hand om sina tidigare eller nuvarande husdjur kommer att ge sinnesfrid. Att ha en gedigen veterinärhistoria med vaccinationer, kastrering eller kastrering och all annan vård visar ansvar och vilja att ge valpen ett hälsosamt liv.

Valpkontrakt

Även efter att ha gått igenom alla dessa steg är det avgörande att ha ett extra lager av skydd för din valp. Som uppfödare kan du låta köparen skriva på ett valpkontrakt där det står att de ska lämna tillbaka valpen om de inte passar.

Ibland är köpare inte riktigt så redo som de trodde att de var. Att ha ett juridiskt dokument för återlämnande kommer att förhindra att valpen hamnar i skyddet eller i fel händer. Dessutom ger det köparen trygghet, att veta att de har ett problemfritt alternativ att lämna tillbaka valpen.

Var tydlig med dina villkor för retur. Om du inte beviljar hel eller partiell återbetalning, var mycket direkt och transparent.


Transport av valpen

Efter att ha gått igenom processen att hitta ett kärleksfullt, idealiskt hem för en av dina valpar, måste du bestämma hur utbytet ska gå till. Många uppfödare föredrar att den adopterade kommer till hemmet för att hämta sina valpar. Vissa kommer också att vara villiga att träffa eller till och med lämna av valpen.

Frakt

Något att tänka på om du vill sälja din valp online – är du villig att skicka? Många potentiella köpare kommer att vara flera timmar eller stater borta från dig, vilket leder till problem med resor. Frakt är ett sätt att transportera djuret utan att någon av parterna behöver pendla.

Naturligtvis tillkommer det extra kostnader även här. I genomsnitt kostar det att frakta en valp mellan 0-0. Köparen kommer att stå för fraktkostnaderna och du måste förbereda valpen på rätt sätt.

Vissa uppfödare känner sig inte riktigt bekväma med tanken på att deras älskade ungar ska resa genom så många övergångspunkter så tidigt. Detta kommer att vara en personlig preferens för dig som säljare.

Möte

Att träffa köparen eller få dem att träffa dig är ett sätt att förvandla valpen utan att lägga alltför mycket stress på situationen. Om du möter dem vid en mittpunkt, eller om de tar upp, kommer du att vilja se till att de har en reselåda eller rätt sätt att få dem från A till B.

Om du tidigare har träffat ägarna för ett möte och hälsa eller hembesök kan denna process gå lite snabbare.


Slutförsäljning

Genom att tillämpa några av dessa tips och tricks kan du sälja dina valpar till eviga familjer som kommer att ta hand om dem som du har. I det omvända scenariot kan du också visa äkthet som uppfödare för att få ett solidt rykte. Friska valpar kommer att göra familjer mycket nöjda. I sin tur kommer de att sprida budskapet åt dig och stärka din professionella status.

Att sälja valpar online kräver organisation, transparens och noggrant urval. Du kommer att vilja göra processen stressfri och enkel för båda parter samtidigt som du placerar valpen på rätt sätt. Summan av kardemumman är att du vill se till att ett kompatibelt hem väntar samtidigt som du erbjuder en jämnt humör, väluppfostrad valp till en förtjänt familj.


Utvald bild: Epic Adventures, Shutterstock

Innehåll