Hur stark är en schäfers bettkraft? (PSI-data)

När man pratar om schäfer , en av de första sakerna folk tänker på är deras intelligens och lojalitet. Kraften i deras bett är ofta det som ligger längst bort från våra sinnen. Även om denna hundras lätt är en av de mest älskade i världen, är den också en av de farligaste när den inte kontrolleras ordentligt.Om du ofta har undrat över kraften bakom schäfern, den populäraste polishunden, så har vi svaren du har letat efter. Schäferns bettkraft PSI (pund per kvadrattum) är en kraftfull 238. Detta landar schäfern på listan över de mest kraftfulla betten i hundvärlden. Läs vidare nedan för att lära dig mer om PSI, schäfer och varför deras bett är så farliga.

Avdelare 1

Vad är Bite Force?

Att förstå innebörden av bettkraft kommer att ge dig en bättre förståelse för hur farliga hundar verkligen kan vara. Bitkraften är styrkan bakom en hunds bett till sitt offer. Denna trycknivå bestämmer graden av skada som tillfogas ett mål. Ju mer kraft i bettkraften, desto mer skada tillfogas. En schäfers bettkraft är tillräckligt kraftfull för att bryta mänskliga ben med ett bett.

närbild av en schäfer i koppel med öppen mun

Bildkredit: aleksandra85foto, PixabayHur mäts bettkraften?

Som nämnts ovan är schäferns bettkraft PSI 238. PSI står för pund per kvadrattum. Denna mätning används för att beräkna trycket på en punkt. När den används för hundar och deras bettkraft, mäter den det tryck som en hunds käkar utsätter när den biter. Genom att använda PSI kan forskare och hundexperter mäta bitkraften hos de starkaste hundarna i världen och hålla oss informerade om de som kan anses vara farligast.

Kraften bakom schäfern

I jämförelse med andra hundraser är schäfern rankad tolfte på bettkraftsskalan. Även om detta visar att andra hundar är starkare och har ett farligare bett, säger det oss också att schäfern inte ska tas lätt på.

Med ett PSI på 238 kan schäfern lätt skada eller döda en människa om de attackerar. Med tanke på att denna ras också är rankad trea för de mest aggressiva hundraserna i världen och femma på listan över hundar med de starkaste käkarna, är detta en anledning till oro. Schäferhundar har kopplats till dödliga attacker och bör anses vara farliga i vissa sammanhang.

Varför en schäfer kan bita

Även om schäfern kan vara en farlig hundras, kan den också vara den mest lojala. Med rätt träning kan en schäfer vara foglig, skyddande och kärleksfull. Det är därför så många familjer tar in dem i sina hem.

Antalet schäferattacker är relativt lågt i jämförelse med mängden av dessa hundar i världen. Detta beror delvis på schäferns intelligens och förmåga att tränas. Om en person tar sig tid att träna, ta hand om och spendera tid med sin schäfer, bör du oroa dig för deras bettkraft.

Brist på utbildning kan få en schäfer att göra det ge sig på men i de flesta fall spelar deras aggression inte in förrän de skyddar sina nära och kära. Den hårda lojaliteten hos denna hundras leder ofta till attacker när de känner att deras familjer är i fara. Om du hoppas undvika dessa typer av problem är det absolut nödvändigt att hålla din schäfer välkontrollerad och vältränad.

schäfer skällande

Bildkredit: PDPics, Pixabay

Den mest kraftfulla bettkraften i hundvärlden

Du kanske undrar vilken hundras som har den starkaste bitkraften. Den distinktionen går till Spole , som väger in med en imponerande bitkraft på 743 PSI. Lyckligtvis anses denna hundras inte vara farlig och har historiskt använt sitt kraftfulla bett för att skydda mot stora rovdjur i Turkiet, där de har sitt ursprung. Här i USA börjar Kangalen bli populär på grund av sitt imponerande utseende.

Schäfern som brukshund

Schäfern förknippas ofta med att vara enpolishund. På grund av deras kraftfulla bitkraft och enkla träningsförmåga, tycker poliser runt om i världen om att göra dessa hundar till sina partner.

På jobbet förväntas schäfer vara lydiga. Deras omfattande utbildning är utformad för att hjälpa dem att ta beställningar från sina partners och reservera sina kraftfulla bitar tills de behövs. När den beordras kommer en schäferpolishund dock att gå till handling och använda sin makt för att ta ner brottslingar och skydda poliserna vid deras sida.

Hur man undviker en schäferbett

Nu när du känner till kraften bakom en schäfers bett, kanske du undrar hur du undviker att bli biten av en. Svaret på denna fråga är enkelt, träning. Med rätt träning och kärlek kan en schäfer som tas in i hemmet bli din familjs bästa vän.

Med schäferns höga intelligens kan träning vara lätt. Genom att lära ditt husdjur att lyda kommandon och lyssna på dina order, kan deras aggressiva sida bli ett minne blott. Detta är en av de största fördelarna med att ha en schäfer som en del av din familj.

kvinna som lär schäfer att hålla tassarna på golvet

Bildkredit: marcin jucha, Shutterstock

Gör bitkraft en hund farlig?

Lyckligtvis gör bitkraften hos en hund, till och med en schäfer, inte rasen i sig dålig. Ja, vilken hund som helst kan vara aggressiv men det betyder inte att de inte kan göra underbara husdjur. Genom att visa en hund den kärlek och tillgivenhet den förtjänar, bör du inte behöva oroa dig för dess bettkraft. Ta bara din tid på att bli vän med ditt nya husdjur, träna dem väl och ge dem samma kärlek som de ger dig dagligen.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Christel SAGNIEZ, Pixabay

Innehåll