Hur man stoppar en hund från att tugga på möbler (6 enkla knep)

Välj Namnet På HusdjuretNågon gång kommer nästan varje hund att tugga på något. Hundar behöver tugga, och ibland tas det ut på olämpliga föremål – som möblerna. Detta kan bli väldigt irriterande väldigt snabbt. När allt kommer omkring kan de flesta inte bara gå ut och köpa en ny soffa!Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att hindra hundar från att tugga möbler. Nedan kommer vi att granska några av de bästa och snabbaste metoderna för att få din hund att sluta tugga.

Avdelare 2

6 sätt att stoppa hundar som tuggar möbler:

1.Ge säkra alternativ

hund leker med tuggleksaker

Bild: Pixabay

Alla hundar behöver tugga! Om du inte tillhandahåller en lämplig sak för din hund att tugga, kommer de att hitta något, som kan inkludera ett ben på en stol. Säkra tuggar som horn och vissa godsaker är bra. Det finns ganska många lämpliga leksaker som t.ex Kongs .Det finns många olika tuggnivåer. Vissa hundar tuggar mycket, och vissa tuggar inte mycket alls. Av denna anledning måste du välja ett lämpligt föremål för din hunds tuggnivå.

två.Valpbevis

hund som tuggar på trä

Bildkredit: nuu_jeed, Shutterstock

Valpar tenderar att tugga mer än vuxna. Valpar tänder precis som bebisar, vilket får dem att tugga för att lindra deras obehag. Om du har en valp måste du valpsäkra ditt hus för att säkerställa att detta inte händer, samt förse dem med barnleksaker att tugga på.

Du bör också valpsäkra ditt hem för att förhindra att de får tag på eventuellt giftiga material. Saker som elektriska sladdar bör placeras utom räckhåll eftersom de kan tugga dessa och skadas.

3.Tänk på medicinska problem

veterinären kollar upp schäfer

Bild: Freepik

En hund som plötsligt börjar tugga på allt kan ha ett underliggande medicinskt problem. Till exempel kan en dålig kost få hundar att tugga på saker för att möta näringsbehov. Tarmparasiter kan också orsaka detta. Tuggning kan också vara en hanteringsmekanism för illamående, som kan orsakas av alla möjliga saker.

Ett besök hos din veterinär är viktigt i dessa situationer.

Fyra.Uppmuntra till lämplig tuggning

beagle valp biter en tuggboll

Bild: tetiana_u, Shutterstock

Utöver att ge hundar lämpliga saker att tugga, bör du också uppmuntra din hund att tugga de saker de behöver för att tugga. Om din hund älskar att leka, kanske de gillar enhundbollsom också fungerar som en tuggleksak.

Du kan också hitta tuggleksaker som kan fyllas med saker som jordnötssmör. Även om din hund älskar soffbenet, få kan ignorera en jordnötssmörfylld kungleksak.

6.Speltid!

hund leker apport

Bild: Pixabay

Vissa hundar tuggar för att de är uttråkade. Det bästa sättet att undvika detta är att leka med dem, gärna med något de kan tugga. Vi rekommenderar saker som bollar och dragleksaker eftersom hundar kommer att få mest munkänsla av dessa föremål. Din hund kanske också föredrar specifika leksaker. Det beror ibland på att leksaken känns bra i munnen. Använd i dessa fall de leksaker de gillar!

Att leka kan också slita ut hundar mentalt, vilket också är viktigt. Även om din hund redan kan grundläggande kommandon, kan lära ut hårdare tricks utmana dem och slita ut dem. Du kan också spela träningsspel som kurragömma med kommandot come.

Om du har ont om tid, pusselleksaker kan också förhindra tristess. Det finns många typer av olika svårigheter. Aktivitet blädderblock är ett bra alternativ för smartare hundar, medan godisautomater kan vara bäst för nybörjare.

6.Avråda från olämpligt tugga

valp skällde ut för att tugga soffan

Bild: cunaplus, Shutterstock

Du kan också förhindra olämpligt tugga genom att avskräcka det. Hundar svarar vanligtvis bättre påpositiva åtgärder, som de som anges ovan, så detta bör vara en sista utväg.

Varje gång du fångar din hund när du tuggar på möblerna, skälla ut dem försiktigt och dirigera om dem till något de kan tugga. Fyll på en Kongboll om de behöver lite extra uppmuntran.

De gör också smakavskräckande medel , som du sprejar på möblerna. Dessa gör att möblerna smakar illa, vilket kan få din hund att sluta tugga dem. Det är inte en lösning i sig, eftersom din hund kommer att behöva något annat att tugga. Detta kan dock vara ett tillägg till andra metoder.


Utvald bild: Jana Schoenknecht, Shutterstock

Innehåll